Öner Kurukuz 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Merhaba. Araçların orijinal far ampulünü çıkarıp yerine merceksiz led ya da beyaz ampul takılması sonucu artık geceleri trafiğe çıkamaz olduk. Ortalık parlak beyaz ışıktan geçilmiyor ve yolu göremiyoruz artık. Sağolsun ne polis ne de trafik jandarma gram umursamıyor. Ben de artık dayanamadım, cimere yazdım. şikayet olarak değil de öneri olarak yazdım. ceza keserseniz kasa dolar, sizin de işinize gelir baabında bi yazı. Yoksa başka türlü dikkate alacakları da yok. Sizler de bulunduğunuz bölgede beyaz ışıklaran rahatsızsanız bu yazı gibi yazılar yazın ki bir nevi baskı olsun. Yoksa bunun önünü alamayacaklar. Yazı aynen aşağıdaki gibidir: Alıntı Merhaba. Son zamanlarda trafikte araç tipi farketmeksizin orjinal far ampulleri çıkarılıp beyaz ampul takanlar çoğaldı. Bu ampullerde mercek olmadığı için ışık yola odaklanmıyor ve karşı şeritten gelenin gözünü kör edercesine parlıyor. Şayet bu araç arkanızda ise dikiz aynalarından gelen ışık dahi gözleri kör edercesine vuruyor. Anlık olarak yolu, yol kenarını göremez oluyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi bir de temiz havada sis lambalarını yakanlar var. Maalesef ne trafik polisi ne de trafik jandarma bu kişilere müdahale etmiyor. Defalarca konuşup video ve resim göstermeme rağmen müdahale edilmedi. Eğer kural çiğneyen ceza almazsa kurala uyanlar cezalandırılıyor demektir. Bende mi aracımın ampullerini değişip başkalarını kör edeyim yani? Sizlere sadece bir akşam 15 dk. lık bir süreçte kamerama yansıyan bir kaç ihlal göstermek istiyorum. Video da var. Işık parlaklığı videoda çok parlak görünmüyor çünkü kamerada ışık engelleyici var. Çıplak göze daha fazla ışık geldiği için kör edercesine yanıyor. Bu konuda trafik ekiplerine "ceza kesme" zorunluluğu getirirseniz hem ülke hazinesine para girişi olacak hem de insanlar ceza yememek için orijinal ampulleri takacaklar. Başka türlü Türk insanının kural dinlemeye niyeti yok. Mutlaka ceza, hatta çok yüksek tutarlarda ceza gerekli. Sonuçta trafik kurallarında Madde 126 da diyor ki: Araçların Işıklandırılması Madde 126- Karayollarında trafiğe çıkan bütün araçların 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterildiği şekilde ışık donanımı bulundurmaları ve bunları geceleri veya sis, kar, şiddetli yağmur ve yeterli derecede aydınlatılmamış tünel gibi görüşün yetersiz olduğu yer, zaman ve hallerde yakmaları mecburidir. * 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilenler dışında, ışık ve yansıtıcı bulundurulması ve kullanılması yasaktır.* İşte burada kısaca "aracın orijinal ışıkları dışında ışık takmak yasaktır" yazıyor. Ama gelin görün ki emniyetin bile umurunda değil. Emniyet genel müdürlüğü 2019 da bir çalışma yapmış, bazı sürücülere ceza kesmiş. (Resimler içinde ekran görüntüsü var) Peki neden bugün çok daha fazla beyaz ışık (çakma led) var yollarda? Buradan yazılacak cezalar ile hazineye katkı sağlanacaktır. Hem de insanımız yavaş yavaş kural çemberinin içinde kalacaktır. Eklediğim dosyadaki videolardan birinde dörtlü flaşörleri yanan polis otosu göreceksiniz. Yanından geçen onca hatalı araçlardan birine dahi ceza kesmiyor. Yer Sakarya iline bağlı Akyazı ilçesi. Her 10 araçtan 7 si çakma led ile dolaşıyor. Kaldı ki şehir merkezi de (Adapazarı) çok farklı değil. Geceleri araç kullanmak eziyet oldu. Yol kenarındaki birine çarpsak bütün suç bizim olacak. Oysa yanlış aydınlatma ile beni kör edene kimse bir şey demeyecek. Umarım bu konuda ciddi ve titizlikle yürütülen çalışmalar yapılır. Link aşağıdadır. https://s2.dosya.tc/server31/zzkrhb/Far_ihlali_resim_ve_video.rar.html 14 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Birde ayarlı olsalar iki gözü ayrı yere bakıyor 😡 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Valla benim de canıma tak etti yazacağım ama bir tane memura verecekler şuna bi cevap yaz gönder. Aksiyon almayacaklar eminim. 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 keşke şikayet etmeseydiniz. şikayet yada başka bir sebepten değişiklik yaptıkları her konu eskisinden daha beter hale geliyor. konu önemsiz eğitimden sağlığa trafikten tarıma tarımdan paraşütle atlamaya kadar farketmez neye el atsalar daha beter oluyor 5 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 23 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2024 Eğer kural çiğneyenleri cezalandırmıyorsan kurala uyanları cezalandırıyorsun demektir. En sonunda aracıma aşırı kuvvetli bi lampa bağlatıp içerden düğmeyle yakıp söndüreceğim. Cidden canıma tak etti artık. 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Öner Kurukuz yazdı: Eğer kural çiğneyenleri cezalandırmıyorsan kurala uyanları cezalandırıyorsun demektir. En sonunda aracıma aşırı kuvvetli bi lampa bağlatıp içerden düğmeyle yakıp söndüreceğim. Cidden canıma tak etti artık. Ben öyle yapıyorum uzunları çakıyorum 🙂.Daha durup tepki gösteren olmadı kavga etmeyi göze almak lazım tabi. Tavsiye değildir ... Yorum bağlantısı
Hamit inan 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 (düzenlendi) Ahhh ahhhh. Ağzımdan çıkan hakaretin haddi hesabı olmuyor gece olunca. Şikayet konusunda yapmakta fayda var ama fayda eder mi bilmiyorum. 0850 li hatlara bela oldum. Engellemiyorum rahat rahat arasınlar diye. Devlet geçen sene 800.000 şikayet alıp 390 kusur milyon ceza yazmış. Benimde ciddi katkım oluyor. 😁 Hanım hesaptan ayrı benim hesaptan ayrı şikayetler 😁😁😁 23 Ağustos 2024 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 (düzenlendi) Emre Şimşek yazdı: Valla benim de canıma tak etti yazacağım ama bir tane memura verecekler şuna bi cevap yaz gönder. Aksiyon almayacaklar eminim. Zamanında Bimere yazmıştım, doğu ve güneydoğudaki öğrencileri alıp Gelibolu yu rehber eşliğinde gezdirin diye. Yıllar sonra uygulandığını görünce çok duygulanmıştım. Ayrıca milli eds sistemi önerdim okunan plakalar bir serverde online toplanacak aynı plakalara çalıntı muamelesi yapılıp bağlanacak İkiz plakalar anında önlenir. 23 Ağustos 2024 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Metin Uzunoğlu yazdı: İkiz plakalar anında önlenir. bu sistem zaten mevcut hocam ikiz plakaların kaçma ihtimali yok. bu çakma ledlerin işine gelecek olursak bunun teknik bir işlem olduğu için artık far seviyesi ölçme mi dersiniz, yoksa ışığın şiddetini lux değerini ölçmemi dersiniz cihazları olması gerektiğine inanıyorum yıllardır ülkemizde cam filmlerinin geçirgenliğini test eden bir cihaz bile yokken bunlara ceza yaz dersek sonrasında memurun insiyatifine kalan uygulamalara sebep olursunuz. aracın içi görünmüyor diyor mesela belki yasal sınırlar içerisinde ama teknik bir ölçüm yok egzoz sesi desibeli ölçümü yok. size göre gürültülü olan egzoz belkide yasal sınırlar içerisindedir. gibi gibi bence trafik birimlerinin bu tarz teknolojik cihazlar eşliğinde uygulamalar yaparak gerçekten göz alan rahatsızlık veren şahıslara ceza uygulamasının taraftarıyım ama olabileceğine ihtimal vermiyorum 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Mehmet Cihat yazdı: bu sistem zaten mevcut hocam ikiz plakaların kaçma ihtimali yok. bu çakma ledlerin işine gelecek olursak bunun teknik bir işlem olduğu için artık far seviyesi ölçme mi dersiniz, yoksa ışığın şiddetini lux değerini ölçmemi dersiniz cihazları olması gerektiğine inanıyorum yıllardır ülkemizde cam filmlerinin geçirgenliğini test eden bir cihaz bile yokken bunlara ceza yaz dersek sonrasında memurun insiyatifine kalan uygulamalara sebep olursunuz. aracın içi görünmüyor diyor mesela belki yasal sınırlar içerisinde ama teknik bir ölçüm yok egzoz sesi desibeli ölçümü yok. size göre gürültülü olan egzoz belkide yasal sınırlar içerisindedir. gibi gibi bence trafik birimlerinin bu tarz teknolojik cihazlar eşliğinde uygulamalar yaparak gerçekten göz alan rahatsızlık veren şahıslara ceza uygulamasının taraftarıyım ama olabileceğine ihtimal vermiyorum Bu sistemi 10~15 yıl önce yazmıştım. Cimer yoktu biner vardı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ağustos 2024 Paylaş 23 Ağustos 2024 Nefret ediyorum. Sokak lambası gibi dolanıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 (düzenlendi) Bu bahsettiğiniz olay Sakarya'da diğer muhitlere göre daha fazla mevcut ben de bunu fark ettim. Evet ben de led ampul kullanıyordum (şuan kullanmıyorum aracı değiştirdim H4 ampullerde ledler güzel olmuyor )ama taktıktan sonra gidip güzelce ayarlıyorum 1 tane bile selektör yemiyorum hatta aracı kardeşime/ arkadaşıma verip başka bir araçlar arkalı önlü karşıdan gelirken vs. başka araç ile bakıyorum bir rahatsızlık oluşturuyor mu diye.. Millete sorsan ledler ayarlanmıyor.. Bal gibi de ayarlanıyor ayar zaten far tası ile oluyor önemli olan ledi montajladığınız açı. Bence bu ledler muayeneden geçiyor geçsin sorun değil ayarsız farlar direkt muayeneden kalmalı. zaten 2 senede bir muayene oluyor far ayarı ağır kusur olsa 2 seneye görüş kalitemiz artar. çünkü halojenlerde de ayarsızken ciddi görüşü engelliyor. Geçen sene tatile Antalya'ya gittim polis çevirdi 97 model arabamda led vardı bu ampullerin orijinal olmadığı çok aşikar tatile gelmişsin bir şey demiyorum tekrar yakalarsam ceza yazarım demişti o andan sonra dikkat ettim Antalya plakalı çoğu araç orijinal aydınlatmasını kullanıyordu. Eşim İzmirli sık sık İzmir'e gidip geliyorum yolda dikkat ediyorum bölge bölge bu beyaz ledli araçların sayısı değişiyor ama Sakarya'da cidden emniyetin trafik konusunda noksanlığı mevcut. Trafik çok bambaşka bir problem. ayrıca muhalefet olmak değil amacım yanlış anlamayın lütfen "Araçların Işıklandırılması Madde 126- Karayollarında trafiğe çıkan bütün araçların 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterildiği şekilde ışık donanımı bulundurmaları " kısmında bence belirtilmek istenilen sallıyorum araçta 2 far 2 sis 2 stop ,imal edilirken bu şekilde donanımlandırılmış. Gidip tavana ayrıca aydınlatma takılırsa bu yönetmeliğe aykırı oluyor. Ampulün türü ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Esas arazi araçlarındaki o tavan aydınlatmaları veya geri vitesteki ekstra kare aydınlatmalar bunlar yönetmeliğe aykırı. Çözümü basit ya ağır kusur ya da komple satışı ile kullanımı yasaklanmalı. Ceza işlemi bir dönem parlıyor bir süre sonra yine eskiye dönülüyor. 24 Ağustos 2024 tarihinde Eray Aksoylu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Ucuz, kalitesiz led piyasada bolca bulunuyor. Çoğu sürücü araştırmadan tuning işi yapanlardan alıyor. Far ayarı nedir bihaber olan bu sürücüler bakıyor ki halojenden sonra harika bir aydınlatmanın var olduğuna şahit oluyorlar. Halbuki harika bir aydınlatma kavramı, kesme çizgisindeki mavi kırılma hüzmesini hayatında görmediği için, harika kavramı yeri göğü aydınlatma ile sınırlı kalıyor. Sonra karşıdan gelen sürücünün gözleri, tavşana tutulan fener gibi geçici körlüğe sebep oluyor. Led takılacaksa, kaliteli bir marka olacak. (Osram, Philips vs) Far ayarı özellikle yapılacak. Takıldıktan sonra, teste çıkılacak, başka araçla takılan araç trafikte gözlemlenecek. Bakıldı ki gözleri kör ediyor, halojene dönüş yapılacak. Ya da paraya kıyılıp Bi-led dönüşümüne gidilecek, hiçbir risk almadan. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Bu sorun kanun uygulama, yönetmelik vs sorunu değil. Ekonomi ve ahlak sorunu. 6 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Ben arabayı aldığımda abartılı Ledlerden vardı zaten düzgünde yanmıyordu değiştirdim geçtim. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Ali Gök yazdı: keşke şikayet etmeseydiniz. şikayet yada başka bir sebepten değişiklik yaptıkları her konu eskisinden daha beter hale geliyor. konu önemsiz eğitimden sağlığa trafikten tarıma tarımdan paraşütle atlamaya kadar farketmez neye el atsalar daha beter oluyor Çok güzel özetlenmiş. Neyi tutalar ellerinde kaldı. Eray Aksoylu yazdı: "Araçların Işıklandırılması Madde 126- Karayollarında trafiğe çıkan bütün araçların 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterildiği şekilde ışık donanımı bulundurmaları " kısmında bence belirtilmek istenilen sallıyorum araçta 2 far 2 sis 2 stop ,imal edilirken bu şekilde donanımlandırılmış. Gidip tavana ayrıca aydınlatma takılırsa bu yönetmeliğe aykırı oluyor. Ampulün türü ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Esas arazi araçlarındaki o tavan aydınlatmaları veya geri vitesteki ekstra kare aydınlatmalar bunlar yönetmeliğe aykırı. Çözümü basit ya ağır kusur ya da komple satışı ile kullanımı yasaklanmalı. Ceza işlemi bir dönem parlıyor bir süre sonra yine eskiye dönülüyor. Mantalite farkı diyelim. Türkçesi anlayış. Biz de olmayan bir şey. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Birçok kişi(muayene bile dahil) yanıyormu yanıyor deyip geçiyor. Asıl sorun insanların bilinçsiz olması, birçok farın düzgün ayarı yok( kullanılan lambanın önemi yok) Led takanların çoğu ledi fara hangi şekilde takacağını bilmiyor, rasgele takıyor fara. Çok eski model araçlar(tofaş gibi far camı çizgili olan) hariç yeni nesil araçlarda led düzgün takılıp far ayarıda düzgün yapılmışsa orjinaline göre çok aşırı bir rahatsızlık edecek durum olmuyor. Muayede o kadar ücret alıyorlar en azından ücretsiz far ayarı yapsınlar zorunlu olarak Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Trafikte tehlikeli araç kullananları, emniyet şeridi ihlallerini, yola çöp atanları çoğu kez şikayet ediyorum. Ama artık şunu görüyorum ki, karşımdaki memur beni dinlerken öyle sıkılıyor ki... Bir küfür etmediği kalıyor gibi. Ses tonundan, kelimeleri kullanmasından belli oluyor. Bu tarz şikayetleri yaptığımda "acaba bir tek ben mi arayıp memurları darlıyorum" diye düşünüyorum kendi kendime. Bunun için başka bir değişime ihtiyacımız var. Önce şu sorulara cevap vermemiz gerekiyor. "İnsanların trafik kurallarına uymalarını neden istiyoruz?" "Trafik kurallarına uymayanların dünyamızı, yaşadığımız şehirleri ne hale getirdiklerini görebiliyor muyuz?" "Kuralları sadece yazılı olarak mı güncellemeliyiz?" "Sorun kuralların yazılı belgelerde olması mı yoksa belgelerdeki kuralların uygulanamıyor olması mı?" Tüm bunları oturup konuşmadığımız sürece, yöneticilerimizin de bu konuyu çözmek için samimi adımlarını attığını görmediğimiz sürece çözüleceğini düşünmek hayalcilik oluyor. O yüzden bu işi çözmek için farklı bir şekilde ele almalıyız. Sadece bu konu özelinde değil, tüm kurallara uymada gittikçe kötüye giden bir toplum haline dönüştük ne yazık ki... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 gelecek cevabı yazıyorum. Yapılan denetimler neticesinde Müdürlüğümüz trafik şube tarafından sürücülere ve araçlara 627.269 tane ceza yazılmış ve trafik denetimlerimiz devam etmektedir. Görüş talebiniz planlanacak trafik tedbirleri kapsamında değerlendirilmek üzere kaydedilmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Kavşağa parkeden tırı şikayet ediyorum, biz kontrol ediyoruz, onların parkı var sıkıntı yok diyor 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 (düzenlendi) Bu konudan ben de muzdaribim. Bir kaç sene önce buraya da yazmıştım sanırım. Yazın Maraşta pekmez zamanı. Akşama kadar 3-4 kere Ev - Bahçe arası gidip gelmem gerekti. Git gel 25 km. Gelirken de giderken de beyaz farlı araçlara denk geldim ama o gün denk gelenler deccal gibilerdi. Mavi uzun takan Tofaş'lar mı dersin, sonradan takılmış beyazlarla gelen cühelalar mı dersin... Bir de selektör atınca geri selektör atıyorlar. Tam dızoluk. Akşama kadar odun dumanını yemiştim zaten, dengesiz ışığa maruz kalmak da tam pastanın en üstüne konan vişne tanesi gibi oldu. Karşıdan her gelen araçla beraber baş ağrısının bir tık arttığını hissedebiliyordum. İlk başta göz kızarması olarak başladı, hafif baş ağrısı derken gözüme vinyet yedim. Call of Duty'de yanına el bombası düşünce olan şeyden. Kenarlardan karardı görüşüm, sonra gördüğüm yerler de bulanıklaştı. Sol gözüm tamamen gitti sonra. Hareler şeklinde görüyordum. Açamıyordum gerçi orası da ayrı mesele. Sebebi muazzam bir baş ağrısı. Hastaneler, uzman doktorlar biraz hafifletebildi ancak geçiremediler. 1 hafta sürdü, ömrümden ömür gitti. Dile kolay 1 koca hafta her saniye baş ağrısı. Travma olarak kaldı çektiğim acı. Yanlış anlaşılmasın ben ışığa karşı hassas birisi değilim günde 13-14 saat ekrana bakıyorum. Sadece o gün karşımdan gelen arabalar anormaldi. Bu olay insan hayatını da sağlığını da riske atıyor. Bence şikayet etmeme yolunu savunanlar iyi yapmıyor. Anlıyorum bu biraz da tepki ile karışık bir mecaz ancak yanlış gördüğümüzde de düzeltmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu migren ile beraber sinüzitin şifasını da sigarayı bırakmakla buldum. Çok içerdim ve düzenli olarak da başım ağrırdı. 2 sene oldu bıraktım bir sefer başım ağrımadı. Kamu Spotudur... 24 Ağustos 2024 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Çağrı Alaf yazdı: ve düzenli olarak da başım ağrırdı Tansiyona dikkat Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Ağustos 2024 Paylaş 24 Ağustos 2024 Normları belli olmayan ürünlerin ithalatı yasak olmadığı sürece bişey yapılamaz. Yönetmelik hak getire zaten. Şikayet işe yaramayacak. Ancak bi vekilin gözü kör olacak ki yasa çıksın. Onun içinde arka sağda zindan spec araçtan inmesi lazım. Depolarını doldurduğumuz için inen de yok. Mutlu yıllar bana 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 25 Ağustos 2024 Paylaş 25 Ağustos 2024 Hamit inan yazdı: Tansiyona dikkat Yok abi doktorlar referans değer aralığını zaten bana bakarak belirliyorlar. Daha şunun şurasında 98 modelim. 😂 1 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 25 Ağustos 2024 Paylaş 25 Ağustos 2024 Umut Taşlı yazdı: geçen hafta, clio'nun mercekli kısalara kışlık taktığım sarı ampul ile ceza yazdılar, çevirme de yoktu. ş. içi caddede yavaştan gidiyorum, ekip aracı da ilerliyormuş önümde. kenarı çektiler, inip önüme atladılar, birine bir şey oldu sandım bir anda atlayınca yola. noldu dedim, herifin ağzından çıkan ilk cümle aracı bağlayacağım vs... 3000k ampulün kullanım amacını, işin teknik boyutunu anlattım tabi ama elemanın derdi ceza yazmak. lafta bağlayacaktı bir de, araba basık, filmli, ses sistemli vs olsa kesin bir yerden takarlardı, kafaya koymuş çünkü. (o tayfanın çoğu hak ediyor, orası ayrı) allah'ın üniformalı çakalı. imamın hali ortada, cemaati de böyle oluyor tabi. o esnada farları-sisleri alttaki gibi kaç tane apaçi geçip gitti önümüzden; soruyorum işinizi ne zaman düzgün yaparsınız diye, zaten yapıyoruz diyor. far-sis mavi araba bile geçti, geçerken sisleri falan kapatıyorlar bir de görünmüyormuş gibi ilçede birkaç yıldır, genelde uzunlar açık ilerliyorum çünkü karşıdan illaki bir apaçi geliyor, arada kaynayan normal insanlar da oluyor ama neredeyse kimse yadırgamıyor, selektör atmıyorlar. insanlar alışmış bu rezilliğe şöyle bir ceza yazılmıştı -davayla iptal oldu- ama vurguladığım kısım, rezil durumumuzun acı bir özeti. hala da aynılar ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. bizden bir halt olmaz, şehir içi-şehir dışı uzunlar açık devam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts