Mert Emre ŞAMCI 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Araçta en sevdiğim şey, 2 senedir kullanırım, sıcak-soğuk motor farketmeksizin yarım marş alıp takır takır çalışır. Yaklaşık 3 haftadır başlayan bir durum var. Öncelikle marşı aldıktan sonra devir ilk 2 saniye çok düzensiz çalışıyor 0.3-0.4 lere kadar düşüp stop edecekken son anda kendini toplayıp devam ediyor. (Bu süreçte ben gaz versem dahi gazı alıyor almıyor tepki veriyor vermiyor gibi) Stop edecek gibi olurken yağ lambası akü vb. kontak ışıklarını yakıyor. Bunu sadece soğuk ilk marşta yapmaya başladı.5 kerenin 2 sinde yapıyor 3 ünde normal. Önceden sıcak soğuk saniyesinde tek marş alırdı. Buna ek olarak ben hiçbir şey yapmadan yol bilgisayarı kendini sıfırlıyor. Son 5 günde bunu 2 kere yaptı. Neye istinaden yapıyor anlayamadım. Aküye baktık kutup başlarında gevşeme falan var mı diye bir sorun yok. Akü 1.5 senelik. Bitme durumu da yok. Araç 2015 i20 1.2mpi Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 2 Eylül 2024 Paylaş 2 Eylül 2024 Bahsettiğiniz sorunlar bence akü sorununu işaret ediyor. Bir akücüde kapasitesini ölçtürdünüz mü? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Akünün değerleri ölçülmeli. Kaç senelik olduğu fark etmez. Rafta uzun beklemiş olabilir, araçta akünün ömrünü kısaltacak bir aksam olabilir. Bahsedilen problem elektrik arızası. Sonradan düzelmesi yükü alternatörün almasından dolayı. Şarj esnasında, yani araç çalışırken 14.4, araç çalışmazken ise 12V olaylarında değer vermesi gerek. Marş alırken 10V ve altına düşüyorsa yine aküde sıkıntı vardır. Multimetre ile ölçüm yapıp değerleri aşağıdaki tablo ile karşılaştırın. Yeni akü gerekirse de direkt yetkili satıcıdan rafta beklememiş akülerden aracısız sipariş geçin. İzmir'de bu işi yapan bir Varta yetkilisi var. Sattığı akü deprem zamanı şarj kesen Vectra'yı kaloriferleri de açık halde onlarca kilometre götürmüştü. Yok akü arada derede ise desülfasyon yapılması gerekebilir. Güzel bi şarj ettirin akücüde. Size emanet akü verir o zaten. Ben öyle desülfasyon ile 1 sene daha dayandırmıştım eski akümü. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Aküyü kontrol ettirin. Marş anında kaç volt görüyor soğuk motorda ona bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 3 Eylül 2024 Yazar Paylaş 3 Eylül 2024 Dün ve bugün ilk defa uzun uzun marş bastım almadı. İkincide aldı. Marş motoru vs. bununla alakası olabilir mi? Ekranı sıfırlaması vs. akü desek, çalıştıktan sonra 2-3 saniye stop edecekmiş gibi yapıp kendini toparlaması ve çok uzun çufçufçuf edip marş almasının akü ile alakası olur mu? Akü voltajına en kısa sürede baktıracağım. Obd verisinde akü voltaj değerini göremedim. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Mert Emre ŞAMCI yazdı: Obd verisinde akü voltaj değerini göremedim. Stop halinde veya calisir vaziyette değil mars anında kaç v ona bakılması lazım. Obd ile olmaz. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Mert Emre ŞAMCI yazdı: çok uzun çufçufçuf edip marş almasının akü ile alakası olur mu? Olur. Zayıf akü geç marş alma yapar. Marş motoru olamaz çünkü problem çalıştıktan sonra da devam ediyor. Krank devir sensörü olamaz keza yine problem çalıştıktan sonra devam ediyor. Göstergeler kararsızlaşıyorsa bir yerde elektrik arızası vardır. Sizin problem alternatör devreye gireceği zaman yani araç çalıştıktan saniyeler sonra düzeliyor. Demek ki enerjinin ilk temin edildiği yerde, aküde bir problem var. Süleyman Can yazdı: Stop halinde veya calisir vaziyette değil Çalışır vaziyette değil ama Stop halindeki voltaj akünün durumu hakkında bilgi verir. Mert Emre ŞAMCI yazdı: Obd verisinde akü voltaj değerini göremedim. OBD2 üzerinden CarScanner uygulaması ile Stop halindeki voltajı ben ELM327 v1.5 ile görüyordum ben. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 yüksek ihtimalle akü . aküyü iki şekilde bir araç çalışır iken bir de araç stop halinde iken test ettirin. Akü 1,5 yıllık ise şarj etmek kurtarır yada faturanız duruyor ise garantisi vardır değişim isteyiniz. akü ne marka ? Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Çağrı Alaf yazdı: İzmir'de bu işi yapan bir Varta yetkilisi var. neresi burası Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Ali Ozan Yurtsever yazdı: neresi burası Varen Solar Enerji. Şimdi kontrol ettim pttAVM mağaza isimleri Varen otomotiv olarak değişmiş. Esnaflıklarına kefilim. Eski aküyü göndereceğim derseniz baştan indirim yapıyorlar. Göndermezseniz akünüzü garantiden çıkarıyorlar. Sattıkları mal ise dedikleri gibi rafta beklememiş ya da belirttikleri kadar beklemiş oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI 3 Eylül 2024 Yazar Paylaş 3 Eylül 2024 Murat Öngür yazdı: yüksek ihtimalle akü . aküyü iki şekilde bir araç çalışır iken bir de araç stop halinde iken test ettirin. Akü 1,5 yıllık ise şarj etmek kurtarır yada faturanız duruyor ise garantisi vardır değişim isteyiniz. akü ne marka ? Aküyü alt komşum hediye etmişti. Kendisi akü içindeki kurşunların ağırlıklı ticaretini yapıyor ve elinde çok sayıda aküsüde vardı. Sıfır aküler. Aracı aldığımda hediye etmişti. Bilindik markalarda vardı. Kendi markasıda vardı. SS Power yazıyor akü üzerinde. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 (düzenlendi) Mert Emre ŞAMCI yazdı: Aküyü alt komşum hediye etmişti. Kendisi akü içindeki kurşunların ağırlıklı ticaretini yapıyor ve elinde çok sayıda aküsüde vardı. Sıfır aküler. Aracı aldığımda hediye etmişti. Bilindik markalarda vardı. Kendi markasıda vardı. SS Power yazıyor akü üzerinde. valla benim tavsiyem gidin varta yada Bosch akü alın en az 5 sene akü ile sorununuz olmasın. Sizin sorunuzu % 90 aküden. Birde bilinmedik bir marka kullandığınız akü. 3 Eylül 2024 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Can 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Çağrı Alaf yazdı: Çalışır vaziyette değil ama Stop halindeki voltaj akünün durumu hakkında bilgi verir. Benim elektrikçi usta taşınabilir bir makineye bağladı. Start stop yazan cikleyi çevirip ölçtü. Ne olduğunu sordum marş dedi. 10.4 çıkmıştı hatta. Bi zayıflama sesi almadım henüz. Seneye yenisini ister muhtemelen. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Eylül 2024 Paylaş 3 Eylül 2024 Süleyman Can yazdı: Benim elektrikçi usta taşınabilir bir makineye bağladı. Start stop yazan cikleyi çevirip ölçtü. Ne olduğunu sordum marş dedi. 10.4 çıkmıştı hatta. Bi zayıflama sesi almadım henüz. Seneye yenisini ister muhtemelen. Evet hocam doğru demiş marş sırasındaki değer 10V’nin altına düşmez ise akü güzeldir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Eylül 2024 Paylaş 4 Eylül 2024 birazda tavsiye, aracı sık kullanmıyorsanız, yerde varsa aklınızda bulunsun, elektro akıllı bir şarj aletini arada bir bağlayınki hem şarj dolsun hemde aküye bakım yapsın sülfat olayı yani, özellikle kışın bağlı tutuyorum ara ara, akü sağlığı için önemli, özellikle yatan yada kısa mesafe yada az kullanılan araçta.. motorsiklettede dahili bağlantı kablosu sayesinde pratik oluyor, o kabloyu arabayada takarsınız hatta... Yorum bağlantısı
Recommended Posts