Çağrı Alaf 27 Ekim 2024 Paylaş 27 Ekim 2024 Metin Mankal yazdı: Nedir bu DLSS3 Çağrı.. Nasıl açılıyor.. Ne işe yarıyor.. Abi şimdi ekran kartı bildiğimiz görüntüyü işliyor. Bu görüntüyü işlerken her pikselin alacağı rengi ekran kartındaki merkezler ayarlıyor bu merkezler ne kadar güçlü ise bu pikselleri tek tek işleme kapasitesi de artıyor. Mesela bir A isimli bir ekran kartı Full HD dediğimiz 1080 Piksel bir monitörü saniyede 60 kare işlerken B isimli bir ekran kartı 4K dediğimiz 2160 Pikseli saniyede 60 kare işlesin. A ekran kartı toplam 2 Milyon 73 Bin 600 piksel işledi, B kartı da 8 Milyon 300 bin piksel işledi. A isimli ekran kartının transistörleri bu kadarına izin veriyor ancak A Kartında biz yapay zeka hızlandırıcılarına sahibiz. Bunlar yazılım değil aynı zamanda ekran kartının üzerinde bulunan fiziksel üniteler. Bu üniteler diyor ki; Hey ekran kartı, şu andan sonra gelecek pikseli hesaplamana gerek yok ben kullanıcıdan aldığım bilgilerle sahne bilgilerini hesaplayıp, Metin hoca fareyi 300 birim sağa çevirdi, sahne dosyalarının bana verdiği yetkiye dayanarak sana diyorum ki 255.255.255 rengini ver oraya. Boşuna o pikseli işlemekle enerji kaybetme. Ekran kartı da diyor ki; canıma minnet o zaman ben o enerjiyi başka noktaya harcayayım. Bu diyalog milyarlarca kez tekrar ediyor ve bizim ekran kartımız bu hızlandırıcılarla birlikte güç artışı yaşıyor. Sonra da saniyede aldığımız sahne sayısı artıyor be performans artıyor. Nasıl açacağız kısmına gelirsek bu açtım bitti değil. Oyunun da bu hızlandırıcılara hazırlıklı olması gerektiğinden eğer bu özellik oyunda varsa oyuna girip aktif hale getirmeniz lazım. Görüntü ayarlarına gelip DLSS / Yapay Kare Oluşturma gibi bir ayar varsa açıyorsunuz. Sonra bu açtığınız yerde size hangi derecede açayım diye sorar. Siz de performans - kalite - dengeli modlarını seçersiniz. Performans modunda bu yukarıda anlattığım hesaplamalar biraz ayyuka çıkar artık görüntüde bozulmalar başlar ancak kare sayısı çok artar. Kalite modunda hesaplama nazaran az yapılır orijinal görüntü fazla olacak şekilde ile hesaplı yapay görüntüyle karıştırılır dengeli modda da sistemin kararına bırakırsınız bu ayarı. Biraz uzun oldu ama karanlık nokta kalmamıştır. 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 12 Kasım 2024 Yazar Paylaş 12 Kasım 2024 Eski monitörüm kendi kendine açılıp kapanmaya başlamıştı. Geçen avm de gezerken ben şu Vatana bir bakayım dedim..(Eşim kişisi tarafından teknoloji mağazalarına tek başına girişim yasaklandı) Kucağımda kocaman bir kutuyla çıktım.. Şimdilik ziyadesiyle memnunum.. Buraya danışmadan böyle işler yapmam ama oldu bi kere.. https://www.vatanbilgisayar.com/asus-tuf-gaming-vg279q3a-27-1ms-180hz-full-hd-ips-oyuncu-monitoru.html 2 Yorum bağlantısı
Onur Demir Cuma 20:18 Paylaş Cuma 20:18 (düzenlendi) Oğlanın masaüstü pc yi güncellemem lazım. Mevcuttaki rx580 4gb 256bit ekran kartlı 16gbramli ryzen5 1600x li bir sistem. Monitörü aslında güzel çok olmadı alalı ama oyuncu monitörü değilmiş. Foto ekliyorum etiketinden. Bu kasa ve monitörü de elden çıkarıcam sonrasında. Çok uzağım konudan. Oğlanda bazı taleplerini iletti ama teknik bilgiye dayalı olduğundan emin değilim. - 12gb yada 16gb ekran kartı (nvida olacak amd istemiyor) 4060ti türevleri olabilirmiş -işlemci ryzen 5 7, intel i5 i7 artık her ne uygunsa -ram da 16gb yada üzeri hangisi kurtarıyorsa -monitör konusunda jamesdonkeyler gamepowerlar almam sanırım. Çok uçmadan msi vs eski bilindik markalar tercih ederim hz yüksek ms az olmalımış. Bütçe ekran dağil 40bin desek nasıl olur? Yorum tavsiye desteklere ihtiyacım var. Teşekkürler Cuma 20:19 tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Cuma 21:27 Paylaş Cuma 21:27 https://www.hepsiburada.com/gaming-r5-4060ti-ryzen-5-7500f-rtx-4060ti-16gb-ddr5-32g-1tb-ssd-240mm-sivi-sogutma-oyun-bilgisayari-p-HBCV00006ELAAN?magaza=Güneysu Teknoloji& benim gibi kurulu sistem alsan iyi olur 9 ay önce 39 a aldım bu firma iyi memnun kaldık güncel modellerine bakabilirsin Tek sıkıntı anakartı mini atx kullandıkları için ekran kartı pci x1 soketini kapatıyor wifi kartını takabilmek adına uzatma aldım Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 05:20 Paylaş Dün saat 05:20 Ali Gülmez yazdı: https://www.hepsiburada.com/gaming-r5-4060ti-ryzen-5-7500f-rtx-4060ti-16gb-ddr5-32g-1tb-ssd-240mm-sivi-sogutma-oyun-bilgisayari-p-HBCV00006ELAAN?magaza=Güneysu Teknoloji& benim gibi kurulu sistem alsan iyi olur 9 ay önce 39 a aldım bu firma iyi memnun kaldık güncel modellerine bakabilirsin Tek sıkıntı anakartı mini atx kullandıkları için ekran kartı pci x1 soketini kapatıyor wifi kartını takabilmek adına uzatma aldım Biraz yüksek fiyat olarak Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Onur Demir yazdı: Biraz yüksek fiyat olarak Çok yüksek. Vatan bilgisayardan şaşmayın derim çok uygun fiyatlar oluyor orada + müşteri memnuniyeti. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Yüksek fiyatlara ve en yeni modellerden almak isterseniz 50.300tl 14400 islemci Z790 anakart Nvidia 5070 12gb ekran kartı 32gb 5600mhz ddr5 ram 1tb gen3 m2ssd(anakart gen4 destekli, gen4 disk seçim yapılırsa disk okuma hızı 2 kat artırılabilir 64gbps) Ömer Sarıgül yazdı: Yüksek fiyatlara ve en yeni modellerden almak isterseniz 50.300tl 14400 islemci Z790 anakart Nvidia 5070 12gb ekran kartı 32gb 5600mhz ddr5 ram 1tb gen3 m2ssd(anakart gen4 destekli, gen4 disk seçim yapılırsa disk okuma hızı 2 kat artırılabilir 64gbps) https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx-5070-z790-1-tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html Ömer Sarıgül yazdı: Yüksek fiyatlara ve en yeni modellerden almak isterseniz 50.300tl 14400 islemci Z790 anakart Nvidia 5070 12gb ekran kartı 32gb 5600mhz ddr5 ram 1tb gen3 m2ssd(anakart gen4 destekli, gen4 disk seçim yapılırsa disk okuma hızı 2 kat artırılabilir 64gbps) https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx-5070-z790-1-tb-m-2-ssd-32gb-ddr5-ram.html 4060ti sistem 31000TL https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx4060ti-h610m-1tb-m-2-ssd-16gb-ram-ddr5.html 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 22 saat önce Paylaş 22 saat önce (düzenlendi) Onur Demir yazdı: Oğlanın masaüstü pc yi güncellemem lazım. Mevcuttaki rx580 4gb 256bit ekran kartlı 16gbramli ryzen5 1600x li bir sistem. Monitörü aslında güzel çok olmadı alalı ama oyuncu monitörü değilmiş. Foto ekliyorum etiketinden. Bu kasa ve monitörü de elden çıkarıcam sonrasında. Çok uzağım konudan. Oğlanda bazı taleplerini iletti ama teknik bilgiye dayalı olduğundan emin değilim. - 12gb yada 16gb ekran kartı (nvida olacak amd istemiyor) 4060ti türevleri olabilirmiş -işlemci ryzen 5 7, intel i5 i7 artık her ne uygunsa -ram da 16gb yada üzeri hangisi kurtarıyorsa -monitör konusunda jamesdonkeyler gamepowerlar almam sanırım. Çok uçmadan msi vs eski bilindik markalar tercih ederim hz yüksek ms az olmalımış. Bütçe ekran dağil 40bin desek nasıl olur? Yorum tavsiye desteklere ihtiyacım var. Teşekkürler Eldeki sistemi AM4 platformu üzerinden güncelleyemez miyiz acaba, Power Supply kaç Watt? 22 saat önce tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Eldeki sistemi AM4 platformu üzerinden güncelleyemez miyiz acaba, Power Supply kaç Watt? 2023 sonunda değiştirmiştim önceki bozulunca. Nasıl görebilirim wattını. (Ben baya fransız kalmışım 🤦🏼♂️) Bir tur revizyon gördü aslında sistem 4 sene önce. i5 3cü nesil anakart falan değiştir. Ekran kartı kasa falan aynı kalmıştı. Şimdi artık Ekran kartı her türlü değişecek şekilde bir organizasyon yapmamız lazım Ömer Sarıgül yazdı: 4060ti sistem 31000TL https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx4060ti-h610m-1tb-m-2-ssd-16gb-ram-ddr5.html Ekran kartı 8gb 4060ti 12gb olan da var. Nasıl oluyor bu iş çözemiyorum. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Onur Demir yazdı: 🤦🏼♂️ Ekran kartı 8gb 4060ti 12gb olan da var. Nasıl oluyor bu iş çözemiyorum. 4060 ti 8 ve 16gb olan var 12gb yok diye biliyorum. 50bine olanda son çıkan 5070 ekran kartı var performansı çok yüksek tabi 12gb Son çıkan sistemler biraz daha pahalı ve performanslı oluyor Yorum bağlantısı
Onur Demir 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Ekran tarafında da oğlan gamepower diye bir markaya iyi diyor ama bana dandik bir marka gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Onur Demir yazdı: Ekran tarafında da oğlan gamepower diye bir markaya iyi diyor ama bana dandik bir marka gibi geliyor. Hepsi toplama zaten marka önemsiz oluyor oyun odaklı olacağı için intel yerine şiddetle amd öneriyorum benim gibi ekran kartını 4060ti 16 gb almanıda tavsiye ederim 4070 para yetse güzel olur oda vram olarak 12 gb gayet yeterli ekran kartında 12 gb ram altına düşmeyin derim 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Bu sistem nasıldır? İncehsapta baya mantıklı geldi. Ram 16gb tek görünüyor ama 1 tane sepette ilave ettiğimde toplamda 43bin tl ye denk geliyor Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Gayet mantıklı ana kart ve işlemci benimki ile aynı amd işlemciler rami çift istiyor 32 gb yapman çok iyi olur tek yerine dual ram taktığında işlemci daha iyi çalışıyor sana tavsiyem hafızayı 1 tb yap kesinlikle hava soğutması iş yapar ama para verip su soğutmalı olsa iyi olurdu 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ali Gülmez yazdı: Gayet mantıklı ana kart ve işlemci benimki ile aynı amd işlemciler rami çift istiyor 32 gb yapman çok iyi olur tek yerine dual ram taktığında işlemci daha iyi çalışıyor sana tavsiyem hafızayı 1 tb yap kesinlikle hava soğutması iş yapar ama para verip su soğutmalı olsa iyi olurdu Soğutma işlerinden çok uzağım. Bakımı vs olan bir şey ise hiç anlamam kalır o iş. Ek olarak koyacak para yok 😅 Ram konusu aynısından alacağım için dual olacak. Hafızayı güncelleyebilirim, 1 ssd 1 de eski tip hdd ayrıca var onları da takabilirim Bu 2 ekran fena gelmedi. Daha farklı alternatif varsa görmek isterim (ucuzu hatta mümkünse 🤣) Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Onur Demir yazdı: 2023 sonunda değiştirmiştim önceki bozulunca. Nasıl görebilirim wattını. (Ben baya fransız kalmışım 🤦🏼♂️) Abi eğer fatura yoksa ürürünün üzerindeki Sticker’dan okunabilir. Kasanın yan panelini açmam gerekebilir görmek için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts