Onur Demir 23 Haziran Paylaş 23 Haziran Herkeslere merhaba tekrardan, boşa çıkan kasayı değerlendireyim diyorum. genel piyasası ne ola ki fikri olacak olan var mıdır? 4GB 256bit ekran kartı, ryzen5 1600 işlemci 16GB RAM(8GBx2) 128gb ssd +500gb Hdd ekstra. oyunların tamamını oynuyordu aslında ama artık fps yetersiz kalıyormuş diye değiştirdik malum Ben 4k video düzenliyordum premier proda 2022 yılında en son sonrasında hiç başına oturmadım 128gb ssd +500gb Hdd ekstra Ekranım da var ama şimdilik ofise getirdim iş için kullanıyorum. sadece kasa diye düşündüğümüzde genel hangi fiyatlar uygun olacaktır fikri olan yorumlarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Haziran Paylaş 23 Haziran iş yapar. 1660 ti ekran kartı takılır buna Yorum bağlantısı
Onur Demir 23 Haziran Paylaş 23 Haziran Çağlar Bayur yazdı: iş yapar. 1660 ti ekran kartı takılır buna 1660ti almaya değmez abi, aralarında çok fark yok. ekran kartı çok yeni değil ama gerçekten zamanın iyi kartlarından. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yeni çip krizi hayırlı olsun. Yapay zekanın artan talebi doğrultusunda RAM belleklerde büyük kıtlık var Hynix dükkanı 2026 sonuna kadar kapattı, Micron Cruical departmanını direkt feshetti. Nvidia, üreticilere sadece çip gönderiyor VRAM’ı nereden bulursanız bulun diyor. Üreticiler Samsung’dan NAND alamadıklarından şikayetçi. Google, yapay zeka kapasitesini her 6 ayda bir 2’ye katlayacağını duyurdu. Son kullanıcının alacağı bellek fiyatları ise şimdiden ikiye katladı ve 2028 ortasına kadar bu artış trendi izlenmeye devam edecek. Xbox RAM stoklarının yetersiz olduğunu ima ederek olası fiyat artışlarına gönderme yapıyor, Sony tarafı Playstation’dan yana bellek stoklarının tatminkar olduğunu söyledi. Apple yine senelik stok yaptığından “şimdilik” problem olmadığını söylese de ileri senelerin fiyat artışını kompanse etmek için fiyat arttıracağı aşikar. Yeni iPhone katlanan olacağından üzerine bir de RAM krizi yüzünden fiyatlar iyice arşa çıkabilir. Çin’e uygulanan yonga ambargosunun krizi yumuşatmak için kaldırılabileceği gündemde ancak buna ABD karar verecek. Tabandan gelen talep tavanda nasıl bir yankı uyandıracak bilinmiyor. Şimdilik ekran kartları RAM yüzünden fiyat arttırmasa da trendin süresine bağlı mutlaka etkilenecektir. Şu an fiyatlar çok yüksek diye parça yükseltmeyenler gelecek zamanlarda daha da uçuk fiyatlara RAM almak ya da yükseltmelerini 1-2 sene kadar ertelemek zorunda kalabilirler. Aynı artış depolama birimlerimin tamamını da kapsayacak. Bunun geleceğini gördüğümden 2-3 ay öncesinde sistemimi nihai haline getirmiştim. 4X16G G.Skill Trident Z5 Neo 6000MT CL30 1X870 Evo 1TB Dram 1XCruical P3 Plus 2TB Dramless 1XRenegade 1TB Dram 1XBX500 500GB Dramless Bu kriz beni teğet geçer. @Mehmet Göktürk hocam Zonno’nun işletme maliyetleri artar mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts