İçeriğe Yönlendir

Fiesta 195/50 R15 H-V yazlık lastik tavsiyesi.

Erdem Gun

Recommended Posts

Erdem Gun

Arkadaşlar arcında 195/50 r15 82 v lassa greenways lastik kullanıyorum. Arkalar 2018 önler 2020 dot tarihli. Artık sertleştiği hissediliyor. Özellikle ıslak zeminde. Senede 20 000 km yapan birisi için yazlık bu ebatta ne lastik tavsiye edersiniz. Gözüme çarpan,

Continental utracontact 195/50 r15 82h

Hankook ventus prime 3 195/50r15 

Bu ikisi arasında tavsiyeniz veya başka bir tavsiyeniz var mı. Genellikle sıcak asfalt ve micırlı asfatta kullanılacak. Conti mıcırlı asfatta çabuk dagılır mı acaba çekincelerim var. Uzun sure kullanmakta sorun yaşamayacagım tavsiyeniz varsa. Tavsiyelere açıgımScreenshot_2024-09-22-16-32-23-924_com.android.chrome.jpg.c6314516d7946bc7bfb552347e4776da.jpg

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

İsim vermeyeyim ama kuzenim büyük bir lastik firması fabrikasında çalışmakta. Kendisi sürekli de firmalara testlere gidiyor. Israrla Hankook al dedi. Falken de şahsen kullandım çok memnun kaldım. Conti tabi ki çok kaliteli ancak cidden fiyat olarak üst. Nokian yazlığa sakın bulaşma derim. Good Year kullanıyorum çok sesli ve sert.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Gun
Tayfun Aydın yazdı:

İsim vermeyeyim ama kuzenim büyük bir lastik firması fabrikasında çalışmakta. Kendisi sürekli de firmalara testlere gidiyor. Israrla Hankook al dedi. Falken de şahsen kullandım çok memnun kaldım. Conti tabi ki çok kaliteli ancak cidden fiyat olarak üst. Nokian yazlığa sakın bulaşma derim. Good Year kullanıyorum çok sesli ve sert.

Falkende bazısı cok memnun bazıları hiç memnun degil o da seçenekler arasında fakat balans sorunu yaşayanlar olmuş başıma dert alırim diye çekiniyorum.

Contide çok yumuşak olup parça parça kopanlar var kararsız kaldım çok. Ekonomi  malum uygun fiyata uzun sure kullanabilecegim lastik arayisindayım

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Hankook almayın ben aldım pişman oldum, hem de iki aracında da sorun yaşadım. 20bin sonra kaymaya başlar.Ucuz olacaksa Falken pahalı olacaksa Continental cpc7 alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sadece marka verilerek iyi/kötü deniyor ama bu yanıltır.

Goodyear eagle sport yanından geçmem ama egp2 modelini kullanıyorum ve çok memnunum, çoğu testte ilk üçte.

Hankook da kullandım 5 sene, kayma yaşamadım, ventus prime 3 tabi. Birde ecoknetik var sanırım onu bilmem.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Aynı ebatta nokian wetproof kullandım önce, gayet iyiydi ses yol tutuş açısından. Ancak 1.5 sene sonunda orta kanallarda çatlaklar oluştu. Garantiden kesinlikle değişim yapmadılar, iade aldılar. Stok yokmuş artık satılmıyormuş :) Bir sürü yerde satılıyordu oysa... (Aldığım fiyatı iade edince 2 lastik alamıyordum)

Mecburen iade edip Bridgestone T005 aldım 1.5 sene oldu sorun yok. Biraz sesli ama olumsuz başka yön yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Ü.Emre Kartal yazdı:

Aynı ebatta nokian wetproof kullandım önce, gayet iyiydi ses yol tutuş açısından. Ancak 1.5 sene sonunda orta kanallarda çatlaklar oluştu. Garantiden kesinlikle değişim yapmadılar, iade aldılar. Stok yokmuş artık satılmıyormuş :) Bir sürü yerde satılıyordu oysa... (Aldığım fiyatı iade edince 2 lastik alamıyordum)

Mecburen iade edip Bridgestone T005 aldım 1.5 sene oldu sorun yok. Biraz sesli ama olumsuz başka yön yok. 

Hocam iade almaları bile mükemmel. Bana cevap bile vermediler. Nokian yazlıkları gerçekten sıkıntı. İline serisiydi benimki. 

Yorum bağlantısı
Erdem Gun
(düzenlendi)
Mustafa Yanar yazdı:

Hankook almayın ben aldım pişman oldum, hem de iki aracında da sorun yaşadım. 20bin sonra kaymaya başlar.Ucuz olacaksa Falken pahalı olacaksa Continental cpc7 alın.

Hangi ebat ve seri kullanmiştınız acaba

Continental premium contact bu ebatta yok malesef yada ben goremedim.

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Sadece marka verilerek iyi/kötü deniyor ama bu yanıltır.

Goodyear eagle sport yanından geçmem ama egp2 modelini kullanıyorum ve çok memnunum, çoğu testte ilk üçte.

Hankook da kullandım 5 sene, kayma yaşamadım, ventus prime 3 tabi. Birde ecoknetik var sanırım onu bilmem.

Bende tamamen kullanılmiş ve memnun kalınmış serileri ögrenebilmek adına açtım konuyu :) katkınız için teşekkürler

tarihinde Erdem Gun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Gun
Ü.Emre Kartal yazdı:

Nokianda bu sorunu herkes yaşamis sanirim bunu cok okumustum aşırı yumşak sanırım bizim yollarımız için.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Erdem Gun yazdı:

Hangi ebat ve seri kullanmiştınız acaba

Continental premium contact bu ebatta yok malesef yada ben goremedim.

Bende tamamen kullanılmiş ve memnun kalınmış serileri ögrenebilmek adına açtım konuyu :) katkınız için teşekkürler

Fiesta da 195 50 15 kullandım, iki yılda önler kaymaya başladı ve küçük bir tehlike atlattım.Yerine hemen sıfır Falken aldım. 225 55 17 galaxde  kullandım 10bin olmadan balans tutmamaya başladı, 4 yıllık çıkma conti aldım yerine araba kendine geldi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir
(düzenlendi)

Haziran ayında tam Kurban bayramı arifesi öncesi arka lastik patlak şekilde araç kullanmak zorunda kaldığım için arka lastiğin tellerinin kırılması ve lastiklerin de ömrünü doldurduğundan apar topar lastikleri değiştirmem gerekmişti. Aracım 2014 fiesta sizinkiyle aynı lastik ebatlarında. Bulunduğum ilde Continental bayisi olan(söyledikleri lastikleri fabrikadan alıp ildeki diğer lastikçilere dağıtımları kendilerinin yaptığı) yerden Continental ultracontact 195/50 r15 82h aldım. 2023 yılı son aylarında üretilmişti. 4 taksit toplamda 9800,00-TL'ye denk gelmişti. Daha önceki lastikleri de buradan almıştım. Onlar Barum markaydı. Biraz yumuşak hamurluydu. Ultracontactlerden de çok memnun. Uzun yolda ve şehir içinde kullandım bi konforsuzluk ya da rahatsız edecek bir durum yaşamadım.

tarihinde Yiğit Özdemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Tayfun Aydın yazdı:

Hocam iade almaları bile mükemmel. Bana cevap bile vermediler. Nokian yazlıkları gerçekten sıkıntı. İline serisiydi benimki. 

Yurtdışı ile iletişime geçmiştim o şekilde süreç ilerledi. Diğer türlü cevap almak güç. 

Erdem Gun yazdı:

Nokianda bu sorunu herkes yaşamis sanirim bunu cok okumustum aşırı yumşak sanırım bizim yollarımız için.

Yumuşaklık ile alakalı değil sorun, üretim problemi var. Her lastik aynı şekilde çatlamaz aynı yerden.

Yumuşaklık kaynaklı olsa farklı şeyler de görmemiz gerekir. Örneğin lastiğin yanaklarında aşırı esnemeye bağlı hasar olması lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
(düzenlendi)
Erdem Gun yazdı:

Wetproof serisi 2021 Şubat üretimi lastiklerle 4 yaz dönemindeyim ve 45 bin km civarında yol yaptım. Şu an 5-6 mm arasında diş derinliği var.  Lastik hala çok yumuşak, konforlu ve sessiz ancak internet üzerinde gördüğüm resimlerdeki gibi çatlaklar olmasa da çok hafif kılcal çatlaklar yeni yeni çıkmaya başladı. Seneye farklı bir marka ile devam edeceğim.

tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...