Önder Özcan 14 Haziran 2025 Paylaş 14 Haziran 2025 Selçuk Bakış yazdı: Tamam işte sırayı atlamışsın ondan fazla yakıyomuş Hayırlı pazarlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Haziran 2025 Paylaş 14 Haziran 2025 Önder Özcan yazdı: Hayırlı pazarlar. Orantısız oldu bu 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 14 Haziran 2025 Yazar Paylaş 14 Haziran 2025 Selçuk Bakış yazdı: Tamam işte sırayı atlamışsın ondan fazla yakıyomuş O sıralı sistemdi o yüzden.. 1 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Ağustos 2025 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2025 Gel pisi pisi.. Benim yolumdan döndüren tatlı pisi.. Sana da merhaba sorumsuz anne kedi.. 9 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Ağustos 2025 Paylaş 16 Ağustos 2025 Annesi çok kızmıştır Yazık ya. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Ağustos 2025 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2025 Selçuk Bakış yazdı: Yalnız iyi saklanmış Egzoz sıcağından ölmemesi mucize Mehmet Ozyurek yazdı: Annesi çok kızmıştır Yazık ya. Şaşkın kendi kaçtı gördüm çalıştırdığımda. Meğer yavruyu bırakmış.. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 16 Ağustos 2025 Paylaş 16 Ağustos 2025 Emre Şimşek yazdı: Egzoz sıcağından ölmemesi mucize Yaşayacak ömrü varmış 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 13 Eylül 2025 Yazar Paylaş 13 Eylül 2025 Bunu da motor yıkayacağım diye yalapşap yıkadım yudum, içindeki çöpleri topladım çöpe attım, yeter. Adam olana çok bile 4 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 25 Ekim 2025 Yazar Paylaş 25 Ekim 2025 Forumda görünce yapayım dedim. İkisinden de en iyi sonucu verdi. %5’in altında aşınma kaçak yok 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Ekim 2025 Paylaş 26 Ekim 2025 İlgimi çeken bir sraç ancak cvt şanzıman sorunlarından bahsediliyor, görüşün nedir acep? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 27 Ekim 2025 Yazar Paylaş 27 Ekim 2025 Köksal Yılmaz yazdı: İlgimi çeken bir sraç ancak cvt şanzıman sorunlarından bahsediliyor, görüşün nedir acep? Makyajlılarda(2017-2018) daha az sorun yaşanıyormuş. O yıllarda adblue problemi de yok. En alınası model diyebilirim. Dur kalkta, uzun yolda hiç problem yok ama ani hızlanma ve ani yavaşlamaları şanzıman sevmiyor. Efendi gibi kullanana ömürlük ama yaramaz çocuk arabası değil. Şanzıman kötü kullanımı uzun süre kaldırmaz gibi geliyor. Tabi zamanı geldiğinde şanzıman yağını değiştirmeyenler var ülkede hala. Onlar da çok uzun süre binemez.. Biz şimdilik iyi gidiyoruz bakalım. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak Yeri gelmişken bi şanzıman yağı bakımı yaptıralım dedik. Psikolojik mi bilmem rahatlama oldu. Bir de geçen sene alır almaz değiştirmiştim ama o yağ koyu renk almıştı bir yılda. Bu sene daha iyi bir yağ bulduğumu düşünüyorum. Önce tapadan boşaltıp içine biraz yağ koyduk. Sonra liftte çalıştırıp ayak frenden hiç çekmeden az bekleye bekleye RNDRP yaptık sonra stop edip bir daha boşalttık ve yeniden sıfır yağ koyduk. Litresi 1000 liradan bu Japan-Oil markadan koyduk. Başka bir servis Eneos kullanacaktı 750₺’den ama ona güvenemedim. Motul’ü araştırdım, diğer servis çabuk kararıyor dedi vazgeçtim. Bu servisi şans eseri yan ilçede buldum, memnun kaldım açıkçası. Yarın merkeze başka bir bakıma gidiyorum nasipse. 8 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ocak Yazar Paylaş 8 Ocak Emre Şimşek yazdı: Yarın merkeze başka bir bakıma gidiyorum nasipse. Biraz kızgınım ya, haklı mıyım siz söyleyin. Hatta Google’dan iyi bir yorum döşenmeyi düşünüyorum ama haklarını yemek istemiyorum birlikte karar verelim. evimden 100 km uzaklıkta bir özel servisten aracımın termostadını değiştirmek için 15 gün önceden randevu aldım. Randevuyu bizzat aracımla dükkana gidip almıştım, kaputu açıp motora bakmışlardı. Uzun bir işi olduğunu söylemişlerdi ben de ilk etapta 10:30 gibi dükkanda olurum demiştim. Onlar da saatin fark etmediğini, ilk gelen müşteriye ilk baktıklarını söylemişlerdi. Randevuya 3 gün kala tekrar arayıp randevuyu teyit ettim. Arabayı qashqai diye yazmışlarmış, onu düzelttirdim hatta. Bu sabah hanımla erkenden yola çıktık, 9’a 10 kala vardığımızda çırak dükkanı yeni açmıştı kepenkleri biz gelince açtı. Randevumuz olduğunu söyledim tekrar durumu anlattım çocuğa, hatta eliniz değmişken yağını filtrelerini değiştirin dedim. Sonra da vakit geçirmek için bizi bir yere bıraktırdım. Dışarı yağmurluydu, hava da serin, gidecek pek bi yer bulamayınca biraz da arabada bekleriz diyerekten servise geldik 12 gibi. Gittiğimizde aracı sökmüşlerdi ve liftte bekliyordu. Yarım saat oturduk ama araca hiç bir işlem yapılmadığını görünce sorduk neden bekliyor diye. Parça bekliyoruz dediler, ben belli etmemeye çalıştım ama sinirden biraz kararmaya başladım.. Normalde 12’de gelir de abi bugün yağmurlu, 1’i bulur dedi patron. Parça var sanıyorlarmış ama 1 gün önce kontrol etmişler, olmadığını görünce akşamdan İzmirdeki tedarikçi firmadan istemişler ama nedense ama bizim yeni haberimiz oluyordu. Keşke önceden söyleseydiniz biz de 12’de gelirdik dedim ama gak guk abi mabi geçiştirdiler. Neyse hanım arabada oturdu ben dükkanda sağa sola bakarak vakit geçirdim. Zaten dışarı adım atılmıyor sağanak yağış aralıksız yağınca her yer göl oldu.. 1’e çeyrek kala işçiler yemeğe gitti ben de o esnada vakit namazımı kıldım oturdum arabada dizi falan izledim. İşçiler yemekten 1 buçuk gibi geldiler, arabaya uğrayan yok, yağ bakımı demiştim ilgilenen yok. Bunları galan gördükçe sinirden kararıyorum. Epey de kalabalıklar halbuki. Parça hala gelmemiş saat 2 olmuş patrona dedim ki benim saat 17:30’a Dalaman’a çocuğuma yetişmem lazım, çünkü okuldan gelecek bizi bulamayacak. Çok yavaşlar ya, 14:15 gibi hareketlendiler, tedarikçiden parçayı taşıyan adamın numarasını alıp Muğla içinde nerede olduğunu öğrenip gidip parçayı aldılar. Yani tam 14:30’da parça geldi. Biz dükkana 9’da gelmiştik! Aldılar aldılar ama bi 5 dakikadır bakıyorum arabaya hala el süren biri yok, orda bir genç usta vardı o yanımdaydı “biz şimdi neyi bekliyoruz?” dedim. Abi işte parça yeni geldi yağmur yağdı falan diyor bana, la dedim onları geçtik şimdi niye bekliyoruz dedim. Abi ısınmamı bekliyoruz dedi bu kez. Bu garipler öğle yemeğinde dışarıda yağmuru yemişler yolda falan kalmışlar nasıl bir yere gittilerse.. Neyse çocuğa da bir şey diyemedim. Sonra girişti çocuk arabaya, patron geldi çocuğa arabayı bitirmeden ayrılma çocuğu okuldan alacaklarmış yetişmesi lazımmış falan dedi. 1 saat 10 dakikada topladı arabayı. Şimdi hesaba geliyorum. 2250 termostad 600 castrol antifriz 4000 işçilik tuttu. 350 almadı 6500₺ ödedim Cebimde son bir 100₺ kalmıştı onu da çocuğa verdim çıktım ama o son 4000 biraz bana koydu açıkçası. Dükkandan çıkarken artık iyice bronzlaşmıştım(!) Yolda biraz hız yaptım ucu ucuna çocuğa yetiştim. Ama gelene kadar sinirim geçmedi. Ben şimdi ne yaşadığımı tam olarak anlayamadım. Biraz pekiştirebilirsem yorum döşeyeceğim.. 1 5 Yorum bağlantısı
Ali Gök 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Aslında sen haklısın tabi ama sanayideki her dükkan istisnalar hariç aynı araba birşey için ustaya gittimi akşamı ediyor illaki 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Malesef sanayinin zaman kavramı farklı işliyor. Geçenlerde bir yeri aradım tamam dedim o gün oradayım gittiğimde haberleri bile yoktu. Bir de burası birazcık daha kurumsal bir yerdi. Geçmiş olsun. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ocak Yazar Paylaş 8 Ocak Ali Gök yazdı: Aslında sen haklısın tabi ama sanayideki her dükkan istisnalar hariç aynı araba birşey için ustaya gittimi akşamı ediyor illaki Koray Demir yazdı: Rutin sanayi kazığı. Mehmet Yeter yazdı: Malesef sanayinin zaman kavramı farklı işliyor. Geçenlerde bir yeri aradım tamam dedim o gün oradayım gittiğimde haberleri bile yoktu. Bir de burası birazcık daha kurumsal bir yerdi. Geçmiş olsun. Yani bu tip olayların yaygın olması bugün olanları hafifletir mi? Bizim fazladan 3 saatimizi yerken haber vermeyip açıklama bile yapmamaları çok acemice geliyor bana, esnaflıktan bahsetmiyorum bile insanlıktan bahsediyorum.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak Paylaş 8 Ocak randevu işinin verimli işlediği, müşteri lehine olduğu bir yer ben görmedim, açıkçası yasak savmak için genelde 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Saat 12 de çıkıp gitmiştim bir daha geri dönmemek üzere, geçmiş olsun Emre. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Adnan Çakır yazdı: Saat 12 de çıkıp gitmiştim bir daha geri dönmemek üzere, geçmiş olsun Emre. parça servise giriş yapınca gidecen o daha iyi 1 4 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Usta bulmak araba bulmaktan daha zor. Sırf bu yüzden tekrar Opel mi alsam diye düşünmedim değil 😅 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak Adnan Çakır yazdı: Saat 12 de çıkıp gitmiştim bir daha geri dönmemek üzere, geçmiş olsun Emre. Teşekkür ederim abi. 14:30 itibarıyla gelmemiş olsaydı toplayın diyecektim tam. Hanım da hasta hasta arabada bekledi garibim. Çağlar Bayur yazdı: parça servise giriş yapınca gidecen o daha iyi Hahaha 🤣 Metin Akbal yazdı: Usta bulmak araba bulmaktan daha zor. Sırf bu yüzden tekrar Opel mi alsam diye düşünmedim değil 😅 Yaw aslında her türlü şeyi söküp takabilecek kıvama geldik yavaştan. Sadece alet edevat eksikliği yaşıyoruz. Zengin olsam lifti veya çukuru olan garaj yaptırırım ilk. Ondan sonra kendi araban ne olursa olsun öğreniyorsun kısa sürede. 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Genellikle yapılan bir taktiktir, her gelen aracın birkaç parçasını sökerler. Özellikle devirdaim (soğutma suyu boşalırsa geri topla demez kimse pek) motor yağı, aks gibi... Yapılacak işe göre yani. Biri kapıda bekler, biri liftte vs vs. Başta 2 saate biter dediyse bu işin en fazla süresi 30 dk aslında. Gerisi arada gelen diğer araçlarla uğraşma, çay, sigara vs. Ama işçiliğe gelince 2 saat uğraştık 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Emre Şimşek yazdı: Teşekkür ederim abi. Yaw aslında her türlü şeyi söküp takabilecek kıvama geldik yavaştan. Sadece alet edevat eksikliği yaşıyoruz. Zengin olsam lifti veya çukuru olan garaj yaptırırım ilk. Ondan sonra kendi araban ne olursa olsun öğreniyorsun kısa sürede. Geçmiş olsun, senin arabanın altı yüksek, lifte o kadar gerek olmayabilir. Kriko+2 tane sehpa ile çoğu işini çözersin. Zengin olsan bunlarla mı uğraşıcan 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts