İçeriğe Yönlendir

Hacı

Emre Şimşek

Recommended Posts

Bahadır TÜFEKCİ
Köksal Yılmaz yazdı:

Geçmiş olsun, senin arabanın altı yüksek, lifte o kadar gerek olmayabilir. Kriko+2 tane sehpa ile çoğu işini çözersin. Zengin olsan bunlarla mı uğraşıcan :crazy:

Uzun süredir araçlarımın bakımlarını kendim yapıyorum. Lift eksikliğini bende çok hissediyorum. Yanımda bir çırak olmayınca, zaman alan ve beni yoran şey arabanın altına gir çık yapmak. Yoksa çalışma mesafe oluşturacak kadar kaldırım taşı ile bile yükseltiliyor araç. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Geçmiş olsun Emre; kafayı yedirtirler adama :kafa:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

3 hafta önce şirket aracını yazlık kışlık lastik değişimine gittim içerideki araç çıkmak üzere seni alacağız dediler tam o arada başka bi araç daha geldi içerdeki araç çıkarken benim önce geldiğimi söylediler diğer adama o da tamam dedi ve arabamı aldılar ben de dinlenme bölgesine geçtim yarım saat sonra bi bakayım dedim o ne benden sonra gelen adamın arabanın arkasını kaldırmışlar arka lastikler sökülmüş benim lastikler hala bagajda o anda dedim fatih sakin ol adamın işi bi 15 daha sürdü ve bingo lastikler arabadan indi poşetlerden çıkarıldı dedim tam zamanı gittim lastikleri koyun bagaja bu kadar saat bekledim dalga mı geçiyorsunuz dedim oradan başların da ki adama da fırça çıktım şirkete geri döndüm önce idari işlere sonra ödemelere onay veren satınalma ile görüşme ve lastikçinin patronu ne olur geri gelin hemen halledelim diye yalvarıyor malum diğer araçlarımız tırlarımız da aynı yere gidiyor şirket aramış daha sizinle çalışmayız demiş. Olan lastikleri indiren çırağa oldu 

• Beğen 5
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Fatih Keskin yazdı:

3 hafta önce şirket aracını yazlık kışlık lastik değişimine gittim içerideki araç çıkmak üzere seni alacağız dediler tam o arada başka bi araç daha geldi içerdeki araç çıkarken benim önce geldiğimi söylediler diğer adama o da tamam dedi ve arabamı aldılar ben de dinlenme bölgesine geçtim yarım saat sonra bi bakayım dedim o ne benden sonra gelen adamın arabanın arkasını kaldırmışlar arka lastikler sökülmüş benim lastikler hala bagajda o anda dedim fatih sakin ol adamın işi bi 15 daha sürdü ve bingo lastikler arabadan indi poşetlerden çıkarıldı dedim tam zamanı gittim lastikleri koyun bagaja bu kadar saat bekledim dalga mı geçiyorsunuz dedim oradan başların da ki adama da fırça çıktım şirkete geri döndüm önce idari işlere sonra ödemelere onay veren satınalma ile görüşme ve lastikçinin patronu ne olur geri gelin hemen halledelim diye yalvarıyor malum diğer araçlarımız tırlarımız da aynı yere gidiyor şirket aramış daha sizinle çalışmayız demiş. Olan lastikleri indiren çırağa oldu 

Bunlar olurken arkadan bir kamera olanı biteni kayıt etse varya youtube da ne reyting çıkar :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Genellikle yapılan bir taktiktir, her gelen aracın birkaç parçasını sökerler. Özellikle devirdaim (soğutma suyu boşalırsa geri topla demez kimse pek) motor yağı, aks gibi... Yapılacak işe göre yani. 

Biri kapıda bekler, biri liftte vs vs. Başta 2 saate biter dediyse bu işin en fazla süresi 30 dk aslında. Gerisi arada gelen diğer araçlarla uğraşma, çay, sigara vs. Ama işçiliğe gelince 2 saat uğraştık :)

Şu yorum o kadar doğru ki, katılmamak elde değil.

Bize de böyle dediler, en az 2,5 saatte toplanır dediler 1 saat 15 dakikada bitti mesela.

Aracın liftte kalma süresi işçiliğe verilecek ücreti de artırıyordur elbette. Taş yesinler demiyorum ama hak da yemesinler..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Şimşek

Muğla'daki serviste beklerken yağını filtrelerini değiştirin demiştim ama onca saat araç beklediği halde değişim yapılmamıştı.

Yolculuk öncesi diye gidip bi tanıdık dükkanda yaptırdım.

137.800 km

Rutin bakım

Yağ: 6 litre 5w30 Elf aldım 2000tl

yağ filtre Bosch 500tl

hava filtresi 450tl

poleni alıp temizleyip taktık.

sprey 100 tl

işçilik 500 tl

6 litrenin hepsini kullanmadık. 5.3 litre gibi bi şey alıyor.

Hata kodlarına bakıldı, silindi.

Nasıl olduysa akünün sabitlemesi gevşekti, onları fark edip sıktık.

Alt muhafaza iki parçaya ayrıldı :) cırt ile tekrar birleştirildi. Bu muhafaza ne çekti bee

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...