Çağlar Bayur 15 Kasım 2024 Paylaş 15 Kasım 2024 olamaz yoksa tüm arabalar haftada bir arıza yakardı, uğraşılan yer/soket tesisatta sorun varsa o an tesadüfen arıza gitmiş demek ama bölge orası , bakılacak olan yer Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Arslan 27 Kasım 2024 Paylaş 27 Kasım 2024 (düzenlendi) Hocam merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sorunun çözüldü mü ? aynı problem benim araç içinde olmaya başladı. Gaz pedali hatası verdi ve sıfır pedal aldım. Buna rağmen tekrardan aynı hata devam ediyor 27 Kasım 2024 tarihinde Hasan Hüseyin Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alparslan Zorlu 29 Kasım 2024 Paylaş 29 Kasım 2024 Benim de başıma gelen bir sorun bu, ilk olarak boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapıldı ve yine arıza tekrar etti. Yarın akü ölçümü yaptırcam bakalım sonuç ne olacak. Yorum bağlantısı
Alparslan Zorlu 24 Aralık 2024 Paylaş 24 Aralık 2024 Fikret Özden yazdı: Arkadaşlar merhaba, 2016 1.25 trendx benzinli Ford fiesta aracım var. Bu sabah arabaya bindiğimde 1-2 km gittikten sonra sarı İngiliz anahtarı şeklinde bir arıza lambası yandı araç direkt gaz tepkisini kesti ve ekranda da motor servise götürün diye bir yazı çıktı. İstop edip tekrar denedim yine aynısı olsu. Daha sonra bir tanıdığı aradım, kutup başlarını sök tak dedi yaptım ve sorun ortadan kalktı 20 km kadar bir yol yaptım ve arıza oluşmadı. Dün aracı sürerken gaz tepkisinde anlık boşluklar olduğunu hissetmiştim bugünde böyle bir olay yaşadım. Bu neden kaynaklıdır acaba? Yardımcı olabilecek var mı? edit: 2 gün önce aracın 10 bin bakımlarını yaptırdım. Yağ yağ filtresi hava filtresi değişti. Fikret bey çözümü ne oldu bu sorunun ? Yorum bağlantısı
Fikret Özden 2 Ocak Yazar Paylaş 2 Ocak Hasan Hüseyin Arslan yazdı: Hocam merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sorunun çözüldü mü ? aynı problem benim araç içinde olmaya başladı. Gaz pedali hatası verdi ve sıfır pedal aldım. Buna rağmen tekrardan aynı hata devam ediyor Hocam biraz geç oluyor ama denemedik yöntem bırakmadık hala devam ediyor. Şimdide gaz kesmesi yapıyor ama arızaya kolay kolay düşmüyor. Stabil bir şekilde giderken devir kaybı oluyor anlık sonra geri geliyor devir. Bazen ansızın arızaya düşüyor. Kayseri Metinler Ford servise bile götürdüm onlar bile net bir şey söyleyemedi. Yalnız ustaları akım problemi var gibi gözüküyor tesisatta dedi. Komple bakmam lazım dedi. Ücretleri çok uçuk olduğu için sanayide güvendiğim bir elektrikçiye verdim o şu an bakıyor. Ayrıca beyinde de problem olabilir diyor ama bakalım gelişmeleri bildireceğim. Alparslan Zorlu yazdı: Benim de başıma gelen bir sorun bu, ilk olarak boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapıldı ve yine arıza tekrar etti. Yarın akü ölçümü yaptırcam bakalım sonuç ne olacak. Hocam biraz geç oluyor ama denemedik yöntem bırakmadık hala devam ediyor. Şimdide gaz kesmesi yapıyor ama arızaya kolay kolay düşmüyor. Stabil bir şekilde giderken devir kaybı oluyor anlık sonra geri geliyor devir. Bazen ansızın arızaya düşüyor. Kayseri Metinler Ford servise bile götürdüm onlar bile net bir şey söyleyemedi. Yalnız ustaları akım problemi var gibi gözüküyor tesisatta dedi. Komple bakmam lazım dedi. Ücretleri çok uçuk olduğu için sanayide güvendiğim bir elektrikçiye verdim o şu an bakıyor. Ayrıca beyinde de problem olabilir diyor ama bakalım gelişmeleri bildireceğim. Yorum bağlantısı
Fikret Özden 2 Ocak Yazar Paylaş 2 Ocak Çağlar Bayur yazdı: olamaz yoksa tüm arabalar haftada bir arıza yakardı, uğraşılan yer/soket tesisatta sorun varsa o an tesadüfen arıza gitmiş demek ama bölge orası , bakılacak olan yer Vallahi üstat baştan sona her detayı götürdüğüm ustaya anlatıyorum ama hala aklı başında derdime derman olan biri çıkmadı diyebilirim. Ford servis bile karamsar konuşuyor.. yine bir elektrik ustasına güvendik bıraktık arabayı 10 gündür bakalım ne olacak. Son zamanlarda araba arızayı kolay kolay yakmasa bile devir kaybı yaşıyordum sürekli. Hızlanırken de sabit bir devirde giderken de devir sürekli anlık düşüyor ve geri çıkıyordu. Aynı şekilde sabit dururkende yapıyor bunu.. çok enteresan bir durum artık arabayı yaktıracak bana. Yorum bağlantısı
Alparslan Zorlu 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Fikret Özden yazdı: Hocam biraz geç oluyor ama denemedik yöntem bırakmadık hala devam ediyor. Şimdide gaz kesmesi yapıyor ama arızaya kolay kolay düşmüyor. Stabil bir şekilde giderken devir kaybı oluyor anlık sonra geri geliyor devir. Bazen ansızın arızaya düşüyor. Kayseri Metinler Ford servise bile götürdüm onlar bile net bir şey söyleyemedi. Yalnız ustaları akım problemi var gibi gözüküyor tesisatta dedi. Komple bakmam lazım dedi. Ücretleri çok uçuk olduğu için sanayide güvendiğim bir elektrikçiye verdim o şu an bakıyor. Ayrıca beyinde de problem olabilir diyor ama bakalım gelişmeleri bildireceğim. Hocam biraz geç oluyor ama denemedik yöntem bırakmadık hala devam ediyor. Şimdide gaz kesmesi yapıyor ama arızaya kolay kolay düşmüyor. Stabil bir şekilde giderken devir kaybı oluyor anlık sonra geri geliyor devir. Bazen ansızın arızaya düşüyor. Kayseri Metinler Ford servise bile götürdüm onlar bile net bir şey söyleyemedi. Yalnız ustaları akım problemi var gibi gözüküyor tesisatta dedi. Komple bakmam lazım dedi. Ücretleri çok uçuk olduğu için sanayide güvendiğim bir elektrikçiye verdim o şu an bakıyor. Ayrıca beyinde de problem olabilir diyor ama bakalım gelişmeleri bildireceğim. Ben de sizin gibi bir elektrikçiye götürdüm gaz pedalı sinyalini problem olduğunu ve pedalın değişmesi gerektiğini söyledi ve değiştirdik, bekliyorum durum ne olacak. Bilgilendirme yapacağım. Yorum bağlantısı
Alparslan Zorlu 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Hasan Hüseyin Arslan yazdı: Hocam merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Sorunun çözüldü mü ? aynı problem benim araç içinde olmaya başladı. Gaz pedali hatası verdi ve sıfır pedal aldım. Buna rağmen tekrardan aynı hata devam ediyor Hocam sizin arızada bir gelişme var mı ? Yorum bağlantısı
Fikret Özden 10 Şubat Yazar Paylaş 10 Şubat Tekrardan merhaba, aracın arızası hala devam ediyor bugün birinden aldım, şu an için iyi gibi ama net bir durum yok ancak başla bir sorun var. Araç arıza vermedi ama gaz alıp veriyor. Elektrikçinin dediği yaşadığım arızadan dolayı değil de emme manifoldundan falan olabilir diyor. En son bıraktığım elektirikçiden beyinle uğraştıktan aldıktan sonra bu durumda yoktu. Adama söyledim ama bu arıza ile alakası yok diyor. 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özden 10 Şubat Yazar Paylaş 10 Şubat https://youtube.com/shorts/CY1S4OQ8zpA?si=dsG0yzbYAHdtzGrb bu durum sadece gaza basınca oluyor dururken rolantide vs hiçbir dalgalanma yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts