Metin Uzunoğlu 8 Kasım 2024 Paylaş 8 Kasım 2024 Selim Ertürk yazdı: 16 ekimden önce bunlar hiç olmuyordu, yazın sıcaklarında bile bu fan böyle çalışmadı hiç. Fanın bağlı olduğu müşür sağlam mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Kasım 2024 Paylaş 8 Kasım 2024 Selim Ertürk yazdı: Hararet göstergesi oynuyor 90da sabit yazmışsınız? Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 8 Kasım 2024 Yazar Paylaş 8 Kasım 2024 (düzenlendi) Metin Uzunoğlu yazdı: Fanın bağlı olduğu müşür sağlam mı? fan açmada sıkıntı yok, fan açıp sıcaklığa göre dönme şiddeti düzgün çalışıyor. Çağlar Bayur yazdı: 90da sabit yazmışsınız? evet genleşme deposu değiştikten sonra 90'ı azcık geçip duruyor ama fan çok şiddetli dönüyor 2 yada 3 cü kademe de. Görüntü 90 da kaldı. Ecuda görünen hararet 110-118 arası. 16 ekimden önce araç doğru düzgün fan bile açmıyordu. 8 Kasım 2024 tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 9 Kasım 2024 Paylaş 9 Kasım 2024 Yedek depoya gelen hortumu cikartin su kesik kesik gelmemeli, kesim kesik geliyorsa hortumda tikaniklik olabilir veya devirdaimde sorun olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 9 Kasım 2024 Yazar Paylaş 9 Kasım 2024 Harun Kocaçalışkan yazdı: Yedek depoya gelen hortumu cikartin su kesik kesik gelmemeli, kesim kesik geliyorsa hortumda tikaniklik olabilir veya devirdaimde sorun olabilir. ünlü bir markanın Radyatör temizleme ürününü kullandım ve ilacı temizlerken bu dediğinize baktım zaten üst kapaktan gelen o hortumu daha önce çıkartıp temizlemiştim, hortumun su akışı gayet iyi tek parça hortum kalınlığında ve gaz verildiğinde tazyik artarak akıyor. Hazır sökmüşken, lpg regülatör bağlantılarını da söktüm T lerin için kireç olmuş biraz tornavidfa ile temizleyip yıkayıp vs. geri taktım. Fakat bugün şöyle bir şey oldu, radyatör alt tapasını açtım suyu tahliye ederken, serçe parmağımla içini yoklarken tapa elimde olmasına rağmen su akışı durdu. Küçük tornavidayı tapa deliğinden soktum bir şeyi geri ittim su akmaya başladı tekrar. Radyatörün içinde bir şey var sanırım ki 2022 de değişen termostatın üst parçası çıkmamıştı termostat yuvasından, öncesinde devirdaim değiştiğinden kopup oradan aldılar diye düşünüyordum. Çok emin olmamakla birlikte radyatörün içinde eski termostatın contasının parçalarının (başka bir şey de olabilir) bulunduğunu düşünüyorum. Bugün sistemi temizleyip tekrar su koyduktan sonra havasını aldım, uzun süre 100c ye gelmedi, 102-103 arasında fan açıp 96-99 aralığına düşürdü harareti. Şuan soğumaya bıraktım eksik bi tarafı varsa su eklemek için bekliyorum. Unutmadan; Genleşme depo kapağı açıkken, radyatör alt hortum (şoför tarafı) sertleşiyor biraz, (hararet 90) kapak açıkken sertleşmesi normal midir? Tecrübesi olan var mı? Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 21 Nisan Yazar Paylaş 21 Nisan Merhaba uzun aradan sonra, sorun hala devam ediyor. 15-20 gün önce üst kapaktan genleşme kabına gelen hortum kaba giriş kafasından koptu ve suyu boşaltı, buharı görür görmez sağa çekip durdum su takviyesi yaptım vs. O boruyu değiştirdim, o ara genleşme deposu da çatladı sanırım yada daha önce çatlamıştı bilmiyorum. Genleşme deposunu orjinali ile tekrar değiştirdim Termostatı servisde takılan dediklerinden alarak tekrar değiştirdim. Termostat yuvasını tekrar değiştirdim. Radyatörü değiştirdim (eskisini kırıp baktım 20-30 kanal tıkalıymış) Radyatör alt hortumdan motora girişte (bobinin altı sanırım, buji kablolarının girdiği kutunun altındaki) kaçak varmış zaten antifiriz lekeleri vardı, (far tarafında) su flanşı dediler değiştirdim, Bi süre sonra hararet yine yükseldi, inip baktığımda genleşme deposu yine suyu kapağa kadar doldurmuştu, ortam sessizdi, alt radyatör hortumunun bağlantığı yeri dinledim cıss cıss diye yine kaçırıp blokta buharlaşıyordu (bu sefer cam tarafından), Su flanşı aldım bu sefer alaminyum olandan verdiler. Onu tekrar değiştirdim 2 gün önce, Yine hararet 100c lerde geçip zırt pırt fan açıyor araba diye burada dik bayır var orada çıkarttım 1 saat önce arkası bayırda kalacak şekilde zaten 101c de araba fan açması kolay oldu orada bi süre çalıştırdım havasını aldım. 3-5 kere fan açtı araba orada, radyatör üst hortumu (termostatın takılı olduğu hortum) elledim ateş gibiydi dokunamayacak kadar sıcaktı, diğer radyatör hortumu da öyle. Neyse bi tur atayım dedim hava aldıktan sonra, gauge menüyü açtım hararet 80-90 arasına indi hemen, düz yolda böyle devam etti, sonra hafif eğimli bayırlı bi yolda 4-7 km gittim , dik orta dik bayırda bi süre gittim ve hararet 103-110 derken 120 ye çıktı gauge menude. Termostatın takılı olduğu boruyu elledim soğumuş, el ile yanmadan tutulabiliyor. Genleşme deposu suyu yine kapağa kadar çıkmış. Geri döndüm bayır aşağı viteste inerken 115, 110, 105 vs. indi arabayı sessiz bi yere park ettim yine su flanşı denilen yerde su buharlaşma sesine benzer sesler var, hani sobaya su damladığında cıs yaparya o şekilde yine. Çekiş güzel tekleme vs. yok, orta dik bayırları 2-3 . viteste çıkıyor. herşey normal gibi. Conta testi yaptırdım ekpertizde şu genleşme kabına konulandan, hafif turuncu çıktı sarıdan turuncuya biraz geçiş gibi renk. Abi çok az kaçak var ama motorunu elletmene değmez kurcalatma motoru dedi. Bazen genleşme deposunda egzos kokusu oluyor, gaz değil egzos kokusu. Ama benim anladığım şu; Termostat bazen açıyor, bazen açmıyor. Yine bi yerde kaçak var sanırım hava yapıyor ve sıcak su termostata gidemeyince termostatın açmasını engelliyor. O yüzden boru soğuk kalıyor. Uzun oldu kusura bakmayın. Gelişmeleri yazayım dedim, denk gelen olursa böyle devam ediyor bende... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Selim Ertürk yazdı: Conta testi yaptırdım ekpertizde şu genleşme kabına konulandan, hafif turuncu çıktı sarıdan turuncuya biraz geçiş gibi renk. o bir ksıtas değil, bunca suyu değişmiş motorda hiç değil, Selim Ertürk yazdı: motorunu elletmene değmez kurcalatma motoru dedi. bu da kıstas değil, kompresyon testi yapılmalı beş dak lık kesin teşhis verir. Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 21 Nisan Yazar Paylaş 21 Nisan Çağlar Bayur yazdı: bu da kıstas değil, kompresyon testi yapılmalı beş dak lık kesin teşhis verir. Tamam, o testi de yaptırayım o zaman kesin teşhis olduğuna göre en azından önümü görmüş olurum. Ekstradan basınç testi yaptırmak istiyorum bir de faydası olur mu sizce hani genleşme kapından hava basılan ismini doğrumu yazdım bilmiyorum. Yoksa kompresyon testi yeterli olur mu? Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan Paylaş 21 Nisan Selim Ertürk yazdı: Tamam, o testi de yaptırayım o zaman kesin teşhis olduğuna göre en azından önümü görmüş olurum. Ekstradan basınç testi yaptırmak istiyorum bir de faydası olur mu sizce hani genleşme kapından hava basılan ismini doğrumu yazdım bilmiyorum. Yoksa kompresyon testi yeterli olur mu? Teşekkür ederim. ikisi ayrı şeyler, basınç testinde daha çok su sızıntısı var ise belli olur. Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 21 Nisan Yazar Paylaş 21 Nisan Çağlar Bayur yazdı: ikisi ayrı şeyler, basınç testinde daha çok su sızıntısı var ise belli olur. o halde önce kompresyon testi yaptırayım temiz çıkarsa basınç testi yaptırıp kaçağı arayayım. Çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 22 Nisan Yazar Paylaş 22 Nisan (düzenlendi) Merhaba tekrar, boshcar service e gittim yine test yapmadı ama orada boruları elledi, radyatör alt hortumunu tuttu baktı biraz içinden başka arkadaş onun direktifinde gaz verdi devirli. Araba üst kapak silindirinde çatlak olduğunu, araba yük altında ısı arttığında çatlağın genişleyerek (muhtemelen) sisteme hava bastığını bu da suyun dönüşünü engelleyerek hararete sebep olduğunu söyledi. Conta olamaz mı dedim, bunlar çelik conta, conta yakmaz genelde üst kapak çatlar dedi. özetle: çatlak yoksa sadece taşlama vs: 30 bin e yakın üst kapak çatlaksa kaynak önermiyorlarmış değişim: vs. 100 bin altta sorun varsa 150 ve üstüne gidebilir dedi. herkese ilgisi ve alakası için teşekkür ederim. 22 Nisan tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan Paylaş 22 Nisan tüm anlatımı doğru yani orada sorun yok, iş üst kapağın açılma kararını vermekte. Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 22 Nisan Yazar Paylaş 22 Nisan (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: tüm anlatımı doğru yani orada sorun yok, iş üst kapağın açılma kararını vermekte. Usta ile görüştüm rislone kaçak önleyici diye bir katkı varmış kapatıyormuş kaçakları, onu deneyelim bi kaç araçta kullandım faydasını gördüm senin arabanın kaçağı çok değil sende sorunu çözer dedi, tamam dedim fakat akşam düşündüm biraz içime sinmedi. O yüzden yarın tekrar arayıp kapağı açtırıp neyse sorun doğru şekilde çözmek istediğimi söyleyeceğim. Maceraya gerek yok. Adam gibi kapak açılır sorun neyse çözülür artık kapağın değişmesi gerekiyorsa da değişir yapacak bişe yok. Tekrar teşekkür ederim. 22 Nisan tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan Paylaş 26 Nisan Selim Ertürk yazdı: bi kaç araçta kullandım faydasını gördüm galerici katkısı deriz, satışa koyarken bu tür şeyleri dükerler her sıvıya Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 26 Nisan Yazar Paylaş 26 Nisan (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: galerici katkısı deriz, satışa koyarken bu tür şeyleri dükerler her sıvıya Bu sorunları ilk yaşadığım zamanlarda duymuştum bazı forumlarda da okumuştum fakat, kaçak engelleyici radyatörü de tıkayabilir yada dar yerleri daha da daraltabilir diye pek mantıklı gelmiyordu, yani radyatör temizleme, yağ temizleme gibi ürünlere olabilir diyorum sonuçta çözücü, ama doldurucular çok mantıklı gelmiyor. Pazartesi bırakacağım arabayı artık olması gerektiği gibi ne varsa düzelecek inşaAllah blokta filan sorun çıkmaz, conta yada kapakla düzelir. 26 Nisan tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Ertürk 4 Mayıs Yazar Paylaş 4 Mayıs (düzenlendi) Tekrar merhaba arkadaşlar, Arabayı dün teslim aldım, sorun çözüldü. Arabayı alınca ben de ümraniyeye gidip geldim Gauge menü de trafikte dur-kalk-dur şeklinde sıcaklık 96-103 arası 103 de fan açınca düşüyor. Açık trafikte giderken 89-96 arası sıcaklık oluyor. Üst kapak yamulmuş, çatlak yok, conta yanmış. kapak ortası yukarda olacak şekilde yamulmuş __---__ şeklinde. 2 farklı iş yerinde birisi expertizdi, conta testi yaptırdım nasıl sağlam çıktı anlam veremiyorum. Suya yağ karışma, yağa su karışma, su eksiltme vs. yoktu. Su sitemine çok az hava kaçırıyormuş, bu da sisteme hava yaptığından yük altında (özellikle bayır çıkarken) hararet yapıyordu, su sıcaklığı 110 derecelere çıkıyor ve geçiyordu. Düz yolda giderken hava kaçırması yoktu sanırım yada sistemi kilitlemeyecek kadar az kaçırıyordu, Araba hararet yapmadan 20-30 km düz yol gidip geliyordu. Sonuç olarak ilginç bi conta yanma deneyimi yaşadım. Termostat yuvası, termostat, su flanşı, radyatör ü değiştirmiştik zaten, devir daim trigger vs. hepsi sağlam sıfır gibiydi onları değiştirmedim dedi. Benzer sorun yaşayan olursa, conta yanığı bu şekilde de oluyormuş diye burada dursun istedim. Herkese teşekkür ederim, 4 Mayıs tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts