İçeriğe Yönlendir

Yeni Zimmetlim 416 CDI

Çağrı Alaf

Recommended Posts

İlkay Başaran
Çağrı Alaf yazdı:

Bugün Sydney’de acayip bir fırtına koptu. Rüzgar hızı 120 kilometreyi bulmuş.  200.000 kişi elektriksiz kalırken 1 kişi de aracının üzerine ağaç devrilmesi sonucu öldü deniyor. Daha önceden fırtına uyarısı yapılmış ancak haberim yoktu ve tam o sırada mesaideydim. Fırtına şehre ulaştığında kayda girdim. 

Daha önce böyle bir şey gören var mı? Ben şahsen ilk defa görüyorum.

Kısa özet için dakika 3-6 arasını izleyiniz. 

Ayvalıkta senede 2 3 kere oluyor. Sanırım 4 5 yıl önceki abartmış, istabnuldaki karşıdan karşıya geçişlerde kullanılan motorların aynını kaldırıp iş bankasının önüne bırakmıştı deniz :D Sahil şeridi yol falan çökmüştü.

Motor dediğim o 300-500 kişilik metal olanlar. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağrı Alaf

Abiler yetişin arabaya bir şey oldu. 67 kilometrede 25 Litre mazot yaktı. Eğer hislerimde yanılmıyorsam bir sorun var. :crazy: 

Motor biraz sallıyor gibi, haricen gidişi duruşu güzel. 

IMG_4343.jpeg.dc05402a5de0f111f21c20d0b87789ff.jpeg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Rölantide mi bekledik? Trafik çok bekleme çok demiştin sanki?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Yoo vallahi bugün trafik iyiydi. Ne zaman ki gaza bastım gözümün önünde ibre gıdım gıdım indi aşağı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

67 kilometrede 25 Litre mazot yaktı.

depoda çatlak var

Çağrı Alaf yazdı:

Yoo vallahi bugün trafik iyiydi. Ne zaman ki gaza bastım gözümün önünde ibre gıdım gıdım indi aşağı. 

hortum da çatlak ta olabilir

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Yönetime söyleyeyim. Mecbur yaptıracaklar yoksa bu arıza kar marjını temizler 😄

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Çağrı Alaf

Kilometre 160 bine geldi ve aracın bazı huyları değişti. Çekişinde vesaire sıkıntı yok ama devir 1500 - 1800 aralığında iken motor Biraz yığılıyor gibi oluyor motordan kabinde duyulacak şekilde şıkırtı sesi duyuyorum. Eğer bu devir aralığında yokuş çıkmam gerekiyorsa vites düşene ve devir yükselene kadar motor vuruntu da yapıyor. Enjektör mü işiyor? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpf doluyordur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Çağlar Bayur yazdı:

dpf doluyordur

Mantıklı. Araba 160 bindir şehiriçi yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Çağrı Alaf yazdı:

Kilometre 160 bine geldi ve aracın bazı huyları değişti. Çekişinde vesaire sıkıntı yok ama devir 1500 - 1800 aralığında iken motor Biraz yığılıyor gibi oluyor motordan kabinde duyulacak şekilde şıkırtı sesi duyuyorum. Eğer bu devir aralığında yokuş çıkmam gerekiyorsa vites düşene ve devir yükselene kadar motor vuruntu da yapıyor. Enjektör mü işiyor? 

Motordan kabine şıkırtı sesi geliyorsa enjektörleri kontrol ettirin bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Çağrı Alaf yazdı:

Yönetime söyleyeyim. Mecbur yaptıracaklar yoksa bu arıza kar marjını temizler 😄

Bu arıza neymiş?

Dpf rejenerasonyonuna mı denk gelmiş?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Emre Şimşek yazdı:

Bu arıza neymiş?

Dpf rejenerasonyonuna mı denk gelmiş?

Abi kendiliğinden geçti o ama anlayamadık neden öyle olduğunu. Şimdi olması gerektiği gibi değerler. 

Cihat Küçükay yazdı:

Motordan kabine şıkırtı sesi geliyorsa enjektörleri kontrol ettirin bence.

Bariz duyuluyor Ama 1700-2000 arasında. Hızlanırken de dikkatli dinlersem devir alırken duyuyorum saniyelik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

kendiliğinden geçti o ama anlayamadık neden öyle olduğunu. Şimdi olması gerektiği gibi değerler. 

tipik dpf tarifi. bi cihaza bağlayıp kontrol ettirmeli külü partikülü

ve eğer ki dpf ise, enjektör süresi uzamaya başlıyor, bu da motor yağını bozuyor, sonra seviye yükseliyor, piston kavruılmaya başlıyor falan

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Çağrı Alaf

Haddinden fazla yük yükleyince yolda birden alt takımdan gümleme sesi geldi. Araç bozuk satıhta içeri vuruntu sesi veriyor. Aşırı değil ama eskiye göre fark var.

körükler, süspansiyon sağlam. Aracın duruşunda eğrilik yok. Makaslar temiz. Nere gitmiş olabilir? 

E350’nin körükler patlayınca gelen sesin aynısı geldi ama körükler şişiyor basıncı da içerideki saatten kontrol ediyorum stabil. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...