Çağrı Alaf 9 Ağustos Yazar Paylaş 9 Ağustos (düzenlendi) Fren ötme sesi nasıl geçer abiler en son gemileri yakıp WD40 sıkacağım. Sokaktaki insanlardan küfür yemekten kulaklarım kızardı. Suya sokuyorum yok, ani fren yapıyorum yok, tazyikli su tutuyoruz yok. Pabuçlar parmak kalınlığında disk de sağlam. 9 Ağustos tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Wd40 sıktıktan sonra iyi hızlan ama Türkün gücünü bi görsün avustralya 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Ağustos Yazar Paylaş 9 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Wd40 sıktıktan sonra iyi hızlan ama Türkün gücünü bi görsün avustralya Yallah deyip derin bir nefes almama bakar. Sonra her şey mümkün. 😁 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 9 Ağustos Paylaş 9 Ağustos Çağrı Alaf yazdı: Fren ötme sesi nasıl geçer abiler en son gemileri yakıp WD40 sıkacağım. Sokaktaki insanlardan küfür yemekten kulaklarım kızardı. Suya sokuyorum yok, ani fren yapıyorum yok, tazyikli su tutuyoruz yok. Pabuçlar parmak kalınlığında disk de sağlam. Balata değişeceksin. Ötüyorsa çare o ancak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 20:25 Paylaş Cumartesi 20:25 İlkay Başaran yazdı: Wd40 sıktıktan sonra iyi hızlan ama Türkün gücünü bi görsün avustralya apır sapır yazma lem sonra gagıldan aratıp forumlarda okudum böyleşmiş diyen var valla var billa var 1 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Pazar 01:05 Yazar Paylaş Pazar 01:05 Çağlar Bayur yazdı: apır sapır yazma lem sonra gagıldan aratıp forumlarda okudum böyleşmiş diyen var valla var billa var Benim kuzenim bir sefer WD-40 ile frenlerinin sesini kesmişti, sonra onun da aynı frenler gibi sesi soluğu çıkmaz oldu. Nerelerde acaba şimdilerde? İyi aklıma geldi amcama bir sorayım. Cem Işık yazdı: Balata değişeceksin. Ötüyorsa çare o ancak. Abi haklısın. Birkaç kişi daha aynısını söyledi. Sanırım çok adi mal taktı en son gittiğim tamirci. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazar 14:48 Paylaş Pazar 14:48 evet frenler ses yapıyorsa wd40 güzel çözüm olabilir direket içilebilir de hatta Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Problemi buldum. Problem ecnebi dilinde Glazing olarak geçen camlaşma kaynaklı. Camlaşma bizler frene sürekli hafif bastığımızda ısınan balata yüzeyinin zaman içerisinde cam gib sertleşmesinden kaynaklı. Bu da iki kaygan yüzeyin sürtünmesi ile sonuçlanıyor. Camlaşmanın çözümü balatanın zımpara edilmesi, diskin tornalanması ile çözülüyor. Yine de birkaç ani fren üzerine tazyikli su ile foşur foşur temizlik ile bu cam yüzeyin çok ufak miktarlarda kırılması ve ses yapan kısmın gitmesi mümkün. ChatGPT’ye göre bu problem, fren sistemi çok sıcakken, durduktan sonra frene basmaya devam etmekten dolayı iki yüzeyin kendi içinde etkileşime girmesinden kaynaklı. Yani sürüş dinamiği etken. Özetle frene geriden hafif hafif basmak yerine yerinde tek bir fren yapalım sonra da ayağımızı frenden mümkünse çekelim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Yine de birkaç ani fren üzerine tazyikli su ile foşur foşur temizlik Bir takım da disk alınacak bu defa.. Fren pedalım titriyor konusunu görür gibiyim. Google ile falan gelen olursa aman derim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts