Bahadır TÜFEKCİ 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Darbaz yazdı: Oda hatalı bir önerme. BMW o yıllar fransayı Çin gibi kullandı. Fransız motor üretim teknikleri ile Alman motoru üretildi. İlk mini Cooper sonrada bmwlerde ve PSA arabalarında kullanıldı. Mercedes Renault motorunu hazır olarak satın aldı. Sadece bir kaç izolasyon ve motor beyni yazılımı yapıp kullandı. Mercedes , Renault motoru kullanıyor önermesi tamamen doğrudur. Ama Peugeot ile BMW bir birlerinden know how alıp sıfırdan motor yarattılar. Halen PSA bu know how ile ürettiği motoru üretiyor kullanıyor hybrid bile yaptı. BMW minicooper larda bahsettiğimiğz PSA motorunu 2006 yılında kullanmaya başlamış. Motorun üretimi Ford ve PSA tarafından 1998 de gerçekleştirilmiş. Sizin bilgilerde eksiklikler var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) Bahadır TÜFEKCİ yazdı: BMW minicooper larda bahsettiğimiğz PSA motorunu 2006 yılında kullanmaya başlamış. Motorun üretimi Ford ve PSA tarafından 1998 de gerçekleştirilmiş. Sizin bilgilerde eksiklikler var. Ben benzinli ilk ürün n14 motoruyla başlayan Prince motor ailesini kastediyorum. Dizel motorlar ailesinde bir bilgim yok. PDF dokümanı yukarda paylaştım. Orda 2008 başlangıç yılı olarak görünüyor. İlk iki motorun prototipler turbosuz 115 beygir , turbolu 145 beygir olarak lanse edilse de sonradan 120 ile 170 olarak güncellenecek. Bu motor 4 yıl üst üste yılın motoru ödülü alacak. 8 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ali Darbaz yazdı: Ben benzinli ilk ürün n14 motoruyla başlayan Prince motor ailesini kastediyorum. Dizel motorlar ailesinde bir bilgim yok. PDF dokümanı yukarda paylaştım. Orda 2008 başlangıç yılı olarak görünüyor. İlk iki motorun prototipler turbosuz 115 beygir , turbolu 145 beygir olarak lanse edilse de sonradan 120 ile 170 olarak güncellenecek. Bu motor 4 yıl üst üste yılın motoru ödülü alacak. Benzinlilerde de vardi. Peugeot 207gt nin 150 lik motoru BMW lerde de kullanildi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mertol Kip yazdı: Benzinlilerde de vardi. Peugeot 207gt nin 150 lik motoru BMW lerde de kullanildi. Hocam n12b4 benim Citroen C3 de bulunan motoru ilk jenerasyonu. Ailenin en küçüğü. N12 n13. Ep6 ep3 Ep6DT böyle gider... Şimdi gitsen bir 1.6 motorlu henhangi bir PSA arabası almak istesem ep6 Gen3 ile alır. Benim arabada ep6 gen2 ailesi üyesi ep3c. Krankdan piston stroklu kısaltılmış modeli. Bu motorun tüm sülalesini kendi arabamdan dolayı araştırdım. Hepsi 114 kilo , turbo krank yazılım farkları ile 250 beygir crz bile kullanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ali Darbaz yazdı: Hocam n12b4 benim Citroen C3 de bulunan motoru ilk jenerasyonu. Ailenin en küçüğü. N12 n13. Ep6 ep3 Ep6DT böyle gider... Bende seni ! 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Hocam n12b4 benim Citroen C3 de bulunan motoru ilk jenerasyonu. Ailenin en küçüğü. N12 n13. Ep6 ep3 Ep6DT böyle gider... Şimdi gitsen bir 1.6 motorlu henhangi bir PSA arabası almak istesem ep6 Gen3 ile alır. Benim arabada ep6 gen2 ailesi üyesi ep3c. Krankdan piston stroklu kısaltılmış modeli. Bu motorun tüm sülalesini kendi arabamdan dolayı araştırdım. Hepsi 114 kilo , turbo krank yazılım farkları ile 250 beygir crz bile kullanıyor. Aliii, bas gaza keyfine bak. bu kadar derine inme. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Jagermeiter bile yapmıyor bu kafayı. Selülozik tiner yapar mı acaba? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Dci mercedes kaputu altında iken reno dci ile alakasız idi. Enjektör farklı turbo farklı yazılım ve bağlantı hatları farklı. Aynı motor 10 yıl sonra reno kaputu altında çalışmaya başkadı 90bg olarak 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: turbo krank yazılım farkları ile motorda başka ne kaldı ki? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: motorda başka ne kaldı ki? Karteri büyüttüler. Eskiden 4,2 litre idi şimdi 5 litre yağ alıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts