Servet Aydın 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Sayın ve ektili yetkali sevimli forum yönetimi; yukardağ mesj yzmate olan farım üyesi Zeki beyin üylikten çıktalmasenı, tüm meslarınnın silmelisini istiyrum. Sen majejı okarken yomah yiyordu ben. Yemakın tadeni bile almadım. Keskançlektan elim agayım dolanadu. Gareğine yapem yöntim ! 11 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Sayın ve ektili yetkali sevimli forum yönetimi; yukardağ mesj yzmate olan farım üyesi Zeki beyin üylikten çıktalmasenı, tüm meslarınnın silmelisini istiyrum. Sen majejı okarken yomah yiyordu ben. Yemakın tadeni bile almadım. Keskançlektan elim agayım dolanadu. Gareğine yapem yöntim ! ciğer var yiyen mi? 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Zeki abiyi bile yerim katmer ye sen , davet var mı geleemm Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: katmer ye sen , davet var mı geleemm Açılışa özel poçaa var 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Açılış? Mangal? Disco Light var bende.. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Bende partybox 1010 getiririm. I asked to yellow flower dinleriz Have you got mother, father Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 İstim'e baktın mı? Yada nerelerden düşünüyorsun? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 konuyu işgal etttik. ben siliyorum yazdıklarımı.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Mehmet Göktürk yazdı: konuyu işgal etttik. ben siliyorum yazdıklarımı.. hocam konu jimny yani muabbetin dibi segment, ben Zeki beye saygılarımı sunuyorum nefis anlatımı var Servet Aydın yazdı: Tükkan yok dinine yandığım nasıl yok? hiç mi yok 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Adnan Çakır yazdı: İstim'e baktın mı? Yada nerelerden düşünüyorsun? Gebze darıca . E5 veya otoyola yakın olmalı Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 Zeki Ağaçgözgü yazdı: Merhabalar, Ben Suzuki Jimny cipimle her gün torunumu okulundan alıyorum.Ana yollardaki trafiğe takılmadan henüz imara açılmamış Antalya/Kırcami/Tarım mahallesinde sera tarlaları arasındaki dar ve bazuk yollarda seyir ediyorum.Bu günlerde rüzgar yağmur çamur çok fazla.Torunum sırtında çanyasıyla anahtarı alıp kapıları açmaktan,sağ kapıyı açıp ön koltuğu çekerek arkaya geçmekten,uzanıp anahtarı kontağa takarak digital ekrandaki radyoda fenomen radyoyu açıp müziği başlatmaktan,botlarını çıkarıp arka koltuğa kurulmaktan,diğer araçlardaki arkadaşlarına el sallamaktan,eve aldığımız taze ekmeğide kemirmekten müthiş keyif alıyor.Tabii bende Jimny cipimle bu hava şartlarında bu yollarda torunumla birlikte oynuyor olmaktan büyük zevk alıyorum.Dedesinin Suzuki Jimny cipinin maketini doğum gününde torunuma hediye ettim. Eşimle birlikte Antalya'nın köylerine yaptığımız hafta sonu turlarıda çok keyifli geçiyor.Suzuki Jimny cipimin keyfini Anadolu yollarındaki seyirlerimizde de çıkarıyoruz.Mayıs ayında Artvin-Kars arasında sahara geçidinde karşılaştığımız kar ve tipiden güvenle nasıl çıktığımızı unutamıyoruz.Memleketim Bursa'ya gitmeyi bahane ederek her seferinde kültür ve tabiat varlıklarınıda içine alan farklı rotaları takip ettiğimiz seyirlerimiz de çok keyifli geçiyor.Turlarımızın bazı gecelerinde Suzuki Jimny cipimizde uyumakta çok güzel oluyor.Emeklilik yaşantımızın araca ihtiyaç duyduğumuz her anında bize keyifli ve güvenli seyirler sağlayan Suzuki Jimny cipim bize fazlasıyla yetiyor.Turbo takmadan orjinalliğini bozmadan araç trafiğine açık yollarda 88 km hıza ulaşmadan her mevsimde güvenle ve keyifle seyir ediyoruz. Şehir içinde oyuncak gibi kullanıyorum.Yakıt tüketimi benim kullanım koşullarımda teknik özeliklerde belirtilen değerler çerçevesinde kalıyor. Zaten imalatçısı bizim ihtiyaçlarımıza fazlasıyla cevap veren her özelliği minumum oranda sağlamış. Kullanmaya başladığım günden bu yana aracı gören hiç tanımadığım kişilerle araçla ilgili hoş sohbetlerimiz oluyor.Tabi ki konuya "kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş" tavrında bakanlar da çıkıyor. Aracı almadan önce medyadaki test videolerının çoğunu izlemiştim.Şimdi Suzuki Jimny keyfinin her anını doya doya yaşıyorum. Suzuki Jimny cipime her bindiğimde bu aracı almakla ne kadar isabetli karar verdiğimi anlıyorum. Suzuki Jimny cipi kullanabilme imkanı bulabildiğim her gün için Allah'a şükürler ediyorum. Hepimize iyi seyirler. 🧿 Maşallah Pozitif Hayat anlayışı budur. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Gebze darıca . E5 veya otoyola yakın olmalı Orada hayat konforu var ama istanbul’da da zibilyon elektrikli araç var. Tüik’e göre Türkiye yollarındaki toplam 16 milyon otomobilin, yaklaşık 3.8 milyon adedi İstanbul kayıtlı. Bu da yaklaşık %24'ü ediyor. 💢 her yıl satılan sıfır otomobillerin %39,15'i İstanbul kayıtlı yani 34 plakalı. -Örneğin bu yıl 11 ayda 845 bin otomobil satılırken, 350 bin adedi İstanbul kayıtlı. Sonuçta; yollardaki her 100 otomobilin en az 24'ü, her satılanın ise 40'ı İstanbul'da olunca… Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Gebze darıca . E5 veya otoyola yakın olmalı angara angara... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 Ali Gülmez yazdı: angara angara... 🍆 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Orada hayat konforu var ama istanbul’da da zibilyon elektrikli araç var. Tüik’e göre Türkiye yollarındaki toplam 16 milyon otomobilin, yaklaşık 3.8 milyon adedi İstanbul kayıtlı. Bu da yaklaşık %24'ü ediyor. 💢 her yıl satılan sıfır otomobillerin %39,15'i İstanbul kayıtlı yani 34 plakalı. -Örneğin bu yıl 11 ayda 845 bin otomobil satılırken, 350 bin adedi İstanbul kayıtlı. Sonuçta; yollardaki her 100 otomobilin en az 24'ü, her satılanın ise 40'ı İstanbul'da olunca… Pilli bebeği bozulan kars kadar götürür sesini çıkarmadan. Burada kira 50 orada 500. Müşteriden tahsil edileceğini de bilir araç sahibi 1 Yorum bağlantısı
Zeki Ağaçgözgü 14 Mart Yazar Paylaş 14 Mart JİMNY'YE BİNENE KADAR Merhabalar. Ben sürücü belgemi 1986 da Ankara’da çalışma hayatına başladıktan ve evlenip yuva sahibi olduktan sonra almıştım. Direksiyon sınavına şantiye aracımız Renault 12 ile girmiştim. 1988 de otel işi nedeniyle Antalya’ya göç etmiştik. Hafta sonları şantiyemizin Leyland kamyonetine binip Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezmiştik. Çocuklarımız büyüdükçe özel binek aracımızın olması ihtiyaç haline gelmişti. 1991 de ayağımızı yerden kessin diye bütçemize uygun bulduğumuz aracı almak için ailece Isparta’ya gitmiştik.(Demek ki Antalya’da bulamamışız.) Sarı renkli, motoru, dört tekerleği ve kelebek camı olan 1974 model Murat 124 bizim ilk aracımız olmuştu.(Bu araç Bursa Tophane Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü öğrencisi olarak Tofaş’ta yaptığım staj dönemimde üretilmiş olabilir.)Dönüş yolunda Bucak girişinde arabanın motoru sanayiden geçtiğimizi anlamış gibi stop etmişti. O zamanlar cep telefonumuz yoktu tabi. Sanayiden usta getirmiştim. Hararet yapmış fark etmemişsin motor gitmiş, geçmiş olsun demişti. Bizde sağlık olsun diyerek tamir etmesi için aracı ustaya bırakıp otobüsle Antalya’ya dönmüştük. Tamirden sonra aracımızı uzun süre kullanmıştık. Hacı Murattan sonra bütçemizin yettiği kadarıyla Fiat 126 Bis, Serçe, Renault Brodway, araçlarını almıştık. Fiat 126 Bis yeni ve orijinaldi. Küçük olmasına rağmen sevimliydi. Her işimizi görmüştü. İlk 0 km acente arabamız 2000 yılında aldığımız Hyundai Accent olmuştu. Evin önünde park halinde minübüs çarpmıştı. Ters yönde park ettiğim için cezada yemiştik. Hevesim kırılınca satmıştım. Uzun süre araç almadan şantiyedeki Renault Toros, Ford Ranger çift kabin pikap, Renault Clio araçlarla idare etmiştik.2005 model Ford Ranger çift kabin pikabı çok sevmiştik. Düz vites ve dizeldi. Ben ve eşim minyon tipli olduğumuz için bize büyük gelmesine rağmen yüksek araçla seyretmenin zevkine varmıştık. Arkadaşlar abi dışarıdan görünmüyorsun sürücüsüz sanılıyor diye şaka yapmışlardı. Nisan 2017 de 2001 model Ford Fiesta Ghia almıştık. Ekonomik ve seri bir araçtı. Ford Rangerden sonra bize karting- go kart aracı gibi gelmişti. Altını vurmamak için asfalt dışına çıkamaz olmuştuk. Tretuvarlara sürtmekten çizikler oluştuğu için tamponları boyatmak zorunda kalmıştık. Uzun süre severek kullanmıştık. Çocuklarımız iş güç sahibi olup kendi araçlarını almışlardı. Ford Fiesta Ghia bize kalmıştı. Yüksek araçla seyretmekten aldığımız zevki unutamamıştık. Haziran 2021 de 2004 model Suzuki Vitara almıştık. 3 kapılı benzinli, düz vites ve 4x4 takviyeli idi. Stepnesi arka kapıdaydı. Doğu Anadolu turumuzda aracın yüksek olmasının verdiği sürüş ve seyir rahatlığı bizi mutlu etmişti. Uzun yolda hiç yormamıştı. Arka koltuğa hiç ihtiyacımız olmamıştı. Üzerine port bagaj takmıştım fakat aracın yüksek boyumuzun kısa olduğunu hesaba katmayınca sadece piknik sandalyelerimizi koymamıza rağmen kullanım zorluğu yaşamıştık. Arka kapı sayesinde her şeyin elimizin altında olması çok hoşumuza gitmişti. Tarihi ve turistik yerleri gezmek amacıyla tekerlek izi olan her yere girip çıkabilmiştik. Eski model olmaları nedeniyle Suzuki Vitarayı Ocak 2023 te, Ford Fiestayı Nisan 2024 de satmıştık. Yüksek araç sevdamızı devam ettirmiş,bu sefer bagajı büyük olsun düşüncesiyle Şubat 2024 de 6000 km de 2023 model Fiat Egea Cross almıştık. Başlangıçta hoşumuza gitmişti. Ancak her sürüşümüzde bu aracın bize bir numara büyük geldiğini anlamıştık. Resmen sürüş zorluğu yaşamıştım. Ben direksiyonu kollarım gergin ve arkama yaslanarak rahat bir şekilde kullanmaya alışmıştım. Şehir içindeki yol ağızlarında gelen var mı diye direksiyonun üzerine doğru eğilmeye başlamıştım. Sanki aracı ben taşıyormuşum gibi gerilmiş ve yorulmuştum. Ön camı içten silmek istediğimde camın alt kısmına yetişememiştim. Yenil nesil araçlarda uygulanan ön camın bu kadar yatık olmasına alışamamıştım. Bagajın dip kısmına erişebilmek için dizimi kenara dayayıp içine uzanmak zorunda kalmıştım. Bagaj kapağını indirirken tutamağa zıplayarak ulaşamak için oldukça zorlanmıştım. Bir seyahatimizde Oğlum sürerken ben arkaya oturmuştum. Arkaya doğru daha da alçalan tavan ve küçük ebatlı koyu renk camlar beni bunaltmıştı. Kendimi MR cihazına girmiş gibi hissetmiştim. Ben 2004 Vitarayı arıyorum galiba diye düşünmüştüm. Oğullarım kendi araçlarının modellerini yükseltmek için acenteleri gezerken Suzuki Jimny için “Baba bu araç tam size göre gidin bakın ”dediler. Onlara benim bu aracı daha önce trafikte görüp beğendiğimi ve radarıma aldığımı söylemedim. Mayıs 2024 de 0 km 2023 model Suzuki Jimny’i aldık. Yerden yüksek, 3 kapılı, benzinli, otomatik vitesli, AllGrip ve stepnesi arka kapıdaydı. Bize büyük gelen 2023 model Fiat Egea Cross evli olan Büyük Oğlum ‘un oldu. Küçük Oğlum da 2024 model Opel Astra’sını aldı. Böylece hepimizin ihtiyacı harçsız borçsuz bir şekilde karşılanmış oldu. Allah’a şükürler olsun. JİMNY’YE BİNENE KADAR hayatımıza girip bizlere keyifli seyirler yaşatarak anılarımızda yer alan otoların aklımda kalan hikâyelerini Otoclub Türkiye üyeleri ile paylaşmak istedim. Hepinize gönlünüzce keyifli seyirler diliyorum. Selamlar. 15 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 14 Mart Paylaş 14 Mart Çok güzel ,anılar da,araçlarda. Sağlıklı uzun yıllar kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Mart Paylaş 14 Mart 126 bis e binilmiş. Jimny tam oturur. Klas araçlar. 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 Mart Paylaş 14 Mart Roman tadında. Hayırlı olsun. Port bagajda iyi güldüm 😃 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mart Paylaş 14 Mart çok lezzetli bir anlatım , arabadan keyif alarak sürmeniz şahane antalyaya gitmeli mutlaka 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts