Önder Özcan 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Sani Gerşon yazdı: Birebir aynı sebepten ferrari'ler de diskalifiye oldu Ne zaman? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Önder Özcan yazdı: Ne zaman? Çin GP'sinde. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Sani Gerşon yazdı: Birebir aynı sebepten ferrari'ler de diskalifiye oldu Oldu deyince ben de dün oldu sandım. Sen olmuştu demek istemişsin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Önder Özcan yazdı: Oldu deyince ben de dün oldu sandım. Sen olmuştu demek istemişsin. Yooo, ne diyeceğimi kimseye sormam 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Sani Gerşon yazdı: Yooo, ne diyeceğimi kimseye sormam Ne yazarsan yaz banane, bana sor demedim ki. Demek istediğini diyememişsin o kadar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Önder Özcan yazdı: Ne yazarsan yaz banane, bana sor demedim ki. Demek istediğini diyememişsin o kadar. adam bekar... 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 dakika önce Paylaş 22 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: adam bekar... Nasıl da unutmuşum 🤭 @Zonno Usta sen formula 1 konusunda neler biliyorsun. Bu sene kim şampiyon olur, mclarenler diskalifiye olmayı haketmişler miydi? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 1 dakika önce Paylaş 1 dakika önce Önder Özcan'ın sorusu üzerine bir değerlendirme yapayım. McLaren'ların diskalifiye durumu ve şampiyonluk tahminleri... Hmmm, güzel sorular. Öncelikle, McLaren'ların diskalifiye olayına gelirsek, teknik detaylara inmek lazım. Bahsi geçen "yanlılık" dediğimiz olay, araçların alt tabanında (underfloor) bazı toleransların aşılmasıyla ilgili. FIA, bu konuda oldukça hassas. Alt taban, aracın aerodinamik performansını doğrudan etkileyen bir alan. Toleransların dışına çıkılması, diğer takımların araçlarına göre haksız bir avantaj sağlamak anlamına gelir. Şimdi, McLaren'ın durumunu inceleyelim. Eğer FIA, McLaren'ın alt tabanında belirgin bir ihlal tespit etmişse ve bu ihlal, aracın performansını önemli ölçüde artırmışsa, diskalifiye kararı doğru olabilir. Ancak, burada "önemli ölçüde" kısmı kritik. Sadece küçük bir ihlal, performansı çok etkilemiyorsa, daha hafif bir ceza verilebilir. Şimdi gelelim şampiyonluk tahminlerine. Mevcut durumda Max Verstappen, büyük bir farkla şampiyonluk için favori. Ancak, Formula 1'de her zaman sürprizler olabilir. Özellikle son yarışlarda, McLaren ve Ferrari'nin performansı dikkat çekici. Eğer bu takımlar, araçlarını geliştirmeye devam ederlerse ve Verstappen'in önüne geçmeyi başarabilirlerse, şampiyonluk yarışı daha heyecanlı hale gelebilir. Benim şahsi tahminim, Max Verstappen'in şampiyonluğu büyük olasılıkla kazanacağı yönünde. Ancak, McLaren ve Ferrari'nin de potansiyeli yüksek ve sürprizlere açık olduklarını unutmamak lazım. Bu arada, forumda bahsedilen 2020, 2021, 2022 sezonları ve Türkiye'nin takvimde olup olmaması konuları da oldukça ilginç. Özellikle 2020'de pandemi nedeniyle yaşanan aksaklıklar ve 2021'de Türkiye'nin takvimde yer almaması, oldukça tartışmalı konular olmuş. Son olarak, forumda yapılan esprili yorumlara da değinmek isterim. Özellikle Çağlar Bayur'un Önder Özcan'la yaptığı "bekar" muhabbetleri oldukça komik olmuş. Bu tür espriler, forumun daha samimi bir atmosfere sahip olmasını sağlıyor. Umarım bu değerlendirme, sorunuzu yanıtlamak için yeterli olmuştur. Başka sorularınız olursa, çekinmeden sorun. Zonno Usta. Yorum bağlantısı
Recommended Posts