İçeriğe Yönlendir

Puretech Motorlara Toplu Dava Açıldı.

Emrah Altun

Recommended Posts

ibrahim Tiryaki

Bir kaç ay önce ilanlarda citröen c4 ve c4x falan bakıyordum hatasız boyasız tramersiz 5 bin - 10 bin km arasındaki arabalar bu donanımda baya baya uygun fiyatlı iştah kabartıyordu. Hatta fiyatlarda sıkıntı falan var zannedip satan galeri yada kişileri arıyordum araçta belirtilmeyen bir şey mi var nasıl bu kadar uygun yazdınız diye. Hiç kimse trigerden bahsetmedi tabi. 

Neyse sonra araç videolarına bakarken youtube yorumlarında triger mevzusundan bahsetmişler, oradan uyandım mevzuya ve bu tip araçlardan uzaklaştım.

Bu riski ben almam, alana hayırlı olsun derim. Ekşisözlük'te bu riski alıp başına ne iş gelenler var okuyun aydınlanın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Tasarım hatalı veya eksik mi bilmem. İlgimi de çekmiyor açıkçası. 

Çözümü olmayan veya önlenemez bir konu değil. Bunu bu kadar arşa çıkarmaya gerek var mı? Ya da bu böyle ise, trigeri değişecek aracın motorunun komple indirilmesi gereken, arızalardan dolayı sanayiden çıkamayan birçok marka model varken onlara neden bu şekilde ses çıkmıyor :)

Çok abartmıyorum, 50000km de bir trigeri değişip karter/süzgeç temizliği yapılarak hiç düşünmeden çözülecek bir konu. 

15000km bakım aralığı var, 3 sene de 1 defa değişim yapılsa iş biter. Normalde de birçok araçta 4-5 senede 1 zaten değiştirmiyor muyuz? (üretici 9 sene dese bile biz riske girmeyelim deyip yapıyoruz genellikle) 1 sene erken değiştirdik diye mi bu kadar öcü oluyor? 

Hem donanımlı olacak, hem yeni olacak, hem motor hacmi büyük olmayacak ki mtv, ötv vs üzmesin, hem de güçlü ve az yakan olacak. Mümkünse de dizel olmayacak....

Suyundan da koyalım mı? 

Üretici zaten garanti veriyor, serviste bakım yaptırmakta çok çok maliyetli değil. Bakım olarak yağ/filtre değişimi yapıp devam etmekten bahsetmiyorum, hakkıyla kontrol edilip gerekeni yapayım deseniz sanayide de rakamlar masum değil. Üstüne bir de düzgün iş yaptıracak yer lazım. 

Sosyal medyaya bakmayın, 1000 vaka görüyorsanız 1000000 da satılan var. Oran ne? Çözüm ne? Maliyet ne? Bunlara bakın. 

Bütçe uygunsa zincirli hybrid modellerden alırsınız. Bu defa da hybrid sistemde arıza çıkar, onarımı da triger gibi olmaz. Önlenebilir de olmaz. 

Özet; Hiçbir marka model kusursuz değil. Önemli olan bilerek doğru şekilde kullanmak ve o çerçevede değerlendirmek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

2024 C3 Aircross'u bu durumu bile bile aldım kayınpederim için epey donanımlı bir araba. 40 45 bin gibi trigeri değiştireceğim sorun kalmayacak,yağ süzgecide sökülür temizlenir çok yüksek maliyetler değil.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ü.Emre Kartal yazdı:

Tasarım hatalı veya eksik mi bilmem. İlgimi de çekmiyor açıkçası. 

Çözümü olmayan veya önlenemez bir konu değil. Bunu bu kadar arşa çıkarmaya gerek var mı? Ya da bu böyle ise, trigeri değişecek aracın motorunun komple indirilmesi gereken, arızalardan dolayı sanayiden çıkamayan birçok marka model varken onlara neden bu şekilde ses çıkmıyor :)

Çok abartmıyorum, 50000km de bir trigeri değişip karter/süzgeç temizliği yapılarak hiç düşünmeden çözülecek bir konu. 

15000km bakım aralığı var, 3 sene de 1 defa değişim yapılsa iş biter. Normalde de birçok araçta 4-5 senede 1 zaten değiştirmiyor muyuz? (üretici 9 sene dese bile biz riske girmeyelim deyip yapıyoruz genellikle) 1 sene erken değiştirdik diye mi bu kadar öcü oluyor? 

Hem donanımlı olacak, hem yeni olacak, hem motor hacmi büyük olmayacak ki mtv, ötv vs üzmesin, hem de güçlü ve az yakan olacak. Mümkünse de dizel olmayacak....

Suyundan da koyalım mı? 

Üretici zaten garanti veriyor, serviste bakım yaptırmakta çok çok maliyetli değil. Bakım olarak yağ/filtre değişimi yapıp devam etmekten bahsetmiyorum, hakkıyla kontrol edilip gerekeni yapayım deseniz sanayide de rakamlar masum değil. Üstüne bir de düzgün iş yaptıracak yer lazım. 

Sosyal medyaya bakmayın, 1000 vaka görüyorsanız 1000000 da satılan var. Oran ne? Çözüm ne? Maliyet ne? Bunlara bakın. 

Bütçe uygunsa zincirli hybrid modellerden alırsınız. Bu defa da hybrid sistemde arıza çıkar, onarımı da triger gibi olmaz. Önlenebilir de olmaz. 

Özet; Hiçbir marka model kusursuz değil. Önemli olan bilerek doğru şekilde kullanmak ve o çerçevede değerlendirmek

Geçen hasbelkader bir yerde görmüştüm. Avrupada bu motora sahip bir araçta seyahat eden birisi bir kaza geçiriyor. Kazadan sağ olarak çıkan kurban kaza tutanaklarına kaza sırasında frenleme kabiliyetini kaybettiğine dair bir ibare ekletiyor. Bu ibareye karşın bir inceleme başlatılıyor ve aracın vakum pompasının tıkalı olduğu görülüyor. Sonra buna şöförün mü yoksa son bakımı yapan yerin mi sebep olduğunu anlamak için mikroskopla bakıldığında tıkama yapan malzemenin triger kayışından kopan parçacıklar olduğu görülüyor. Sonrası malum. Öyle basite indirgenecek bir şey değil aslında. 40.000'de bir kayış değiştirmek isteyene çok problem değil gerçi de ne zaman freni gideceği belli olmayan bir arabayı almazdım.

Belki de Mazda mühendislerinin dediği doğru. 2.0 motordan aşağı araba olmaz, oldurursan böyle sıkıntılar çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Pejo hibritler hakkari’de hibrit moda geçmiyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Stellantis sayfalarında yeni ep6 gen3 püretech motorların 4000 km de 1 litre yağ yaktıkları, tüketimi düşürmek için pistondaki  kompresyon segmantlarının 1.5 mm kalınlığından 1.1 mm kalınlığa düşürüldüğü yazılmış. Bilemedim ki teknoloji geliştikce malzeme küçülüyor sanki. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Pejo hibritler hakkari’de hibrit moda geçmiyor. 

Merak ettim, 1.2 mi yoksa 1.6 motor mu.m

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Stellantis sayfalarında yeni ep6 gen3 püretech motorların 4000 km de 1 litre yağ yaktıkları, tüketimi düşürmek için pistondaki  kompresyon segmantlarının 1.5 mm kalınlığından 1.1 mm kalınlığa düşürüldüğü yazılmış. Bilemedim ki teknoloji geliştikce malzeme küçülüyor sanki. 

Merak ettim, 1.2 mi yoksa 1.6 motor mu.m

yooo. Psa milletle dalga geçiyor. Bak kaput izolatörü, amortisörü, kayar led sinyal, kalın sac, güzel ekranlar koydum diyor. Siz seversiniz diyor, biz de adamların en büyük pazarlarından biri oluyoruz. 

1.6 hibrit, phev bir araç. İncelemedim ama hakkari’de şikayet edilen araç 1.2

sebebi de fren. Sistemin çözümsüzlüğünden dolayı araç düşük hava basıncında hibrit moda geçmiyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...