İçeriğe Yönlendir

Eye Of The Taigo

Metin Akbal

Recommended Posts

Mehmet Yeter

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Metin Akbal

Haftasonu 3 günlüğüne bir Doğu Karadeniz yaptık. Önceden yaşadığım yer olan Ardeşen e kadar gittim. Trabzonda gezilecek yerler ve Sürmene bıçağı konusunda @Tansu Kalafatoğlundan detaylı bilgi aldım. Arabayı tam anlamıyla keşfetme ve test etme imkanı buldum diyebilirim. Cumartesi sabah 4.20 de Çorum dan çıktım Giresun a kadar 120 seyir hızım, sehir merkezklerinde yer yer 70 ve 80 ile devam ettim. 1 saat kadar da hanım 90 la gitti. Giresun a kadar 4.7 ile geldim. Toplamda Ordu Giresun Trabzon Rize Ardeşen, dönüşte de Ordu Perşembe Bolaman sahil yolu üzeri, yaylalar yaylalar,  şehir içleri geziler, orası burası, dur kalk, rampa çık rampa in, arnavut kaldırım, kalacağımız yere in çık vs derken arabayı kasmadan 1600 km yolu 5.7 ile tamamladım.  Beni yakıt konfor ses anlamıyla çok memnun etti. Memnun etmeyen durumlar içeride çok az da olsa tıkırtı alıyorum, DSG düşük hızda kararsızlık yaşadığı an şanzıman inmiş gibi şakırtı yapıyor DSG nin karakteristiği diye biliyorum, dik rampalarda D modda düşük devirde gitmek için ısrar ediyor. Böyle durumlarda aracı S moda aldım.

Geziden notlar ve kareler.

Giresun Kalesinde kahvaltı

IMG-20250517-WA0002.jpg.e0ca13db6ee9abf41e1b85dc89d82e03.jpg

Sümela Manastırının daha önce ziyarete açılmayan yerleri de açılmış mest oldum.

IMG_20250517_181653.jpg.dde0698080c06ed56f30ef99cbfc6ebc.jpg

IMG_20250517_181646.jpg.efe5b5494fcf68789cc429b5af796460.jpg

IMG_20250517_185906.jpg.e5a0b4c92ffe7f1d96e775288d2405ee.jpg

Ayasofya kilisesi, Zaganos vadisi, Boztepe.l, Kostaki konağı müzesi, Kanuni evi ve Botanik bahçe fotoğrafları yok.

Atatürk Köşkü

IMG_20250517_155552.jpg.6038e0d141762cadc607dcdfa31adef0.jpg

Kaldığımız yer Bungalow Fırtına deresi, Ardeşen ve Karadeniz manzaralı mesai arkadaşımın kendi yeri oradan yer ayırtıp 2 gece kaldık kahvaltı dahil. Gitmek isteyen olursa Dağ Dere Bungalow. İlk foto kapının önünde çay icerken, ikinci ve üçüncü foto ise yan tarafindaki kafe bölümünde kahvaltı yaparken.

IMG-20250517-WA0006.jpg.305d5e2c1b320cb7f5191b235f7bf42a.jpg

IMG_20250518_093258.jpg.f61a5785fdb5c040db313282ccb9befc.jpg

IMG_20250518_093432.jpg.e8edc9d2be09eec6b165bcf5632bbe84.jpg

Ayder Yaylası

IMG_20250521_135731.jpg.8efead5ea05cea1e91415a0edcddc59a.jpg

Zilkaleyi dönüşte komple fotograflayacaktim ama yağmur yağınca çekemedim. Resim turizm bakanlığından alıntı

e489fa6d-7c7e-41a9-b159-75048806b43c.jpeg.cf5ab44e4f100614a25fd9a53a57f86c.jpeg

Palovit Şelalesi

IMG_20250518_155149.jpg.328a21ba11e9217674660e12e3e793a8.jpg

Elevit yaylasına da çıkacaktık acayip yağmur bastırdı. Burada en son böyle bir yağmur yağdığında biz Hopa da selde kalmıştık tırstık geri döndük.

Dönüş günü komşuları arkadaşları ziyaret ettik çok geç çıktık. Rize kalesi ve Ziraat tepesi, Giresun Göksu travertenleri, Ordu Boztepe ve Dağ kizagina da gidecektik. Daha önce hiç deneyimlemeye fırsat bulamadığım Perşembe Sahil Yolu Bolaman virajlarindan gittim. Burada Yason kilisesi ve Yason burnunu gördüm. Tam güneşin batış zamanına denk gelince deniz, fener ve yansıma harikaydı. Hatta güneşin batışını işlemek için sanırım belediye bankları yatak şeklinde yapmış.

IMG_20250519_200430.jpg.49e0e72f6593be2268b315de10aa0f82.jpg

Nerelerde yemek yedik?

Giresun kalesi sosyal tesislerinde serpme kahvaltı yaptık.

Akçaabat Körfez Köfte devamlı uğrak yerimizdi köfte yemeden Rize ye geçmedik.

Çayeli de Lale Restoran kurufasulye pilav kavurma turbo sütlaç özlemişiz. Bura bizi güzel optu ama değdi :D

Dönüşte Ordu Sagra fabrikasından direk dolum kakaolu fındık ezme sade fındık ezme aldık. Fındıklı dondurma Sagra sütlü dondurma yedik. Akşam yemegi Fatsalı Hünkar Restoranda aciktik tesadüfen döndük. Kelle paça kiremit malzemeli pide, lahmacun hünkar beğendi yedik.

Ne kadar harcadık bakmadım yola çıkınca gerisini dusunmeyenlerdenim tek mevzu benim için yola cikmakti :D

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Çayeli de Lale Restoran kurufasulye pilav kavurma turbo sütlaç özlemişiz. Bura bizi güzel optu ama değdi :D

Dönüşte Ordu Sagra fabrikasından direk dolum kakaolu fındık ezme sade fındık ezme aldık. Fındıklı dondurma Sagra sütlü dondurma yedik. Akşam yemegi Fatsalı Hünkar Restoranda aciktik tesadüfen döndük. Kelle paça kiremit malzemeli pide, lahmacun hünkar beğendi yedik.

tsi ile yolculuk anlatımı böyle oluyormuş demek ki, pillilerde nerede boşta priz buluruz app paylaşımları okuyoruz....

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

motor hacmi küçüldükçe insan çabuk yaşlanıyormuş demekki :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

tsi ile yolculuk anlatımı böyle oluyormuş demek ki, pillilerde nerede boşta priz buluruz app paylaşımları okuyoruz....

Hamsiköyde sütlaç yerken arabanın pilli olduğu aklına gelir :D

images?q=tbn:ANd9GcTdOCrHf3hER2gpUAt3yd3

Oğuzkan Işık yazdı:

motor hacmi küçüldükçe insan çabuk yaşlanıyormuş demekki :crazy:

Keşke daha önce yaşlanabilseydim atmosferikle canımız çıkmış kaç sene :D

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Yola cikmadan yıkanmıştık yikadigim saat sağanak yagdi. Şimdi yine yıkadım. Ha bu arada cam filmi de cekildi.

IMG_20250521_171734.jpg.a37071cc42139daabbc1086c78b57657.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Metin Akbal yazdı:

Çay Bardağı kulesine 2 kere 10 günlük göreve gittim. İkisinde de otel Lale’ye 100 metre mesafede idi. Hemen hemen her gün öpüldük. Lale isminin nereden geldiğini yavaş yavaş idrak etmeye başladım :D

Şaka bi yana gerçekten lezzetli yemekleri. Bizim evin mutfağına kara lahana sarması Lale sayesinde girdi. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Emre Şimşek yazdı:

Çay Bardağı kulesine 2 kere 10 günlük göreve gittim. İkisinde de otel Lale’ye 100 metre mesafede idi. Hemen hemen her gün öpüldük. Lale isminin nereden geldiğini yavaş yavaş idrak etmeye başladım :D

Şaka bi yana gerçekten lezzetli yemekleri. Bizim evin mutfağına kara lahana sarması Lale sayesinde girdi. 

Baktığın zaman bir kuru fasulyeye o para verilir mi ama öyle değil işte :D Kavurma kuru fasulyeden daha ucuz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İstanbul’da eski esnaf lokantalarından hala yaşanlar genelde rizeli oluyor. Ve pahalı oluyor. Neden? Kötü malzeme kullanmıyorlar. Hesabı da yemeğe göre değil günün hasılatına göre veya yarınki ödemeye göre alıyor :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Metin Akbal yazdı:

DSG düşük hızda kararsızlık yaşadığı an şanzıman inmiş gibi şakırtı yapıyor DSG nin karakteristiği diye biliyorum

Evet. Hepsinde var. Bende de yapıyor bazen.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hesabı da yemeğe göre değil günün hasılatına göre veya yarınki ödemeye göre alıyor :) 

O nasıl iş la :D

Tam laz işi asfsdfsdfgdsfgd

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hesabı da yemeğe göre değil günün hasılatına göre veya yarınki ödemeye göre alıyor :) 

Ekonomiyi Rizelilere teslim etmek lazım o zaman :D

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Boztepe de bir demlik çaya iyi para bayilinca bir kap şekeri hatıra olarak almıştık. Tey tey.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emin Önal yazdı:

Evet. Hepsinde var. Bende de yapıyor bazen.

O nasıl iş la :D

Tam laz işi asfsdfsdfgdsfgd

istanbul’a yeni gelmiştim. İş yerinden arkadaşlarla bi lokantaya gittik. Kalkarken beni uyardılar. Burada fiyatlar dinamik falan diye. Niye sahibi rizeli mi dedim. Oha nereden bildin dediler :) 

skeci bile var 

https://www.instagram.com/reel/C5vogfkIrf8/?igsh=bjlhMmhlOWE4ZnBm

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Maşallah iyi yol yapmışsın. Böyle yazılar okumak hoşuma gider. Araba dediğinin amacıda bu olmalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Maşallah iyi yol yapmışsın. Böyle yazılar okumak hoşuma gider. Araba dediğinin amacıda bu olmalı. 

3 günü dolu dolu geçirdik şükür. 8 sene sonra aynı yollar tekrar nasip oldu.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

3 günü dolu dolu geçirdik şükür. 8 sene sonra aynı yollar tekrar nasip oldu.

Maşallah 3 günde iyi enerji varmış sende. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Araba dediğinin amacıda bu olmalı. 

konu sütlaç yalnız

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...