Ali Cihangiroğlu 23 saat önce Paylaş 23 saat önce bu aracın yağı RN17 5w-30 Nokta. 710 asla olmaz, 720 de yeterli değildir, servislerin olayı bu yağın ithal olması- varil olmaması kısaca işlerine gelmemesi, 720 de yanlış, servislerde yok diye bunu koydum olurmu, sen yağını kendin alıp geleceksin, paşa paşa değişecekler, üstünde kocaman Renault RN17 yazan yağı koymasınlarda görelim, koymazlarsa sen onlardan imzalı kağıt iste bakalım ne diyecekler Yorum bağlantısı
Can Coşkun 22 saat önce Paylaş 22 saat önce RN17 yağ konulması gerekiyor diye referans göstereceğim tek bir resmi doküman yok. Ne diyeceğim, otoclubturkiye'de üye olan Ali Bey RN17 dışında yağ koydurmayın mı diyeceğim. Ali Cihangiroğlu yazdı: bu aracın yağı RN17 5w-30 Nokta. 710 asla olmaz, 720 de yeterli değildir, servislerin olayı bu yağın ithal olması- varil olmaması kısaca işlerine gelmemesi, 720 de yanlış, servislerde yok diye bunu koydum olurmu, sen yağını kendin alıp geleceksin, paşa paşa değişecekler, üstünde kocaman Renault RN17 yazan yağı koymasınlarda görelim, koymazlarsa sen onlardan imzalı kağıt iste bakalım ne diyecekler Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 saat önce Paylaş 21 saat önce (düzenlendi) Can Coşkun yazdı: RN17 yağ konulması gerekiyor diye referans göstereceğim tek bir resmi doküman yok. Ne diyeceğim, otoclubturkiye'de üye olan Ali Bey RN17 dışında yağ koydurmayın mı diyeceğim. gerek yok, RN17 nin kendisi kanıt zaten. 710-720 yi neye göre koyuyorlar mesela dimi, varmı belgen-belgeleri! Yağ üğreticileri neden bunlar olur demiyor peki? Ali demeyeceksin, Renault diyeceksin, öneren onlar çünki, belgede kolay, serviste açın bu motorun Servis Kitapçığını diyebilirsin, net şekilde yazar, ayrıca o servise yağ üreticilerinin bu motor için şu yağ olacak diye yazdıkları açıklamalarıda gösterirsin buda resmi belgedir, aksini yazamazlar, mesela Mobil göstermez yağı yok çünki, şase nodan bile söyler bunu sana, yağ seçici uygulamaları sana kaynak, kendinde bakabilirsin. örnek Mobil, seçiciye marka model yada şase yaz, vereceği şonuç şu... https://www.mobiloil.com.tr/tr-tr/sase-numarasi-ile-motor-yagi/recommendation?query=api/v1/tr-TR/khws/equipment/FawEcW1pB/1/b2b birazda araştırın arakadaş, armut piş ağzıma düş olmasın... 21 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Coşkun 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: gerek yok, RN17 nin kendisi kanıt zaten. 710-720 yi neye göre koyuyorlar mesela dimi, varmı belgen-belgeleri! Yağ üğreticileri neden bunlar olur demiyor peki? Ali demeyeceksin, Renault diyeceksin, öneren onlar çünki, belgede kolay, serviste açın bu motorun Servis Kitapçığını diyebilirsin, net şekilde yazar, ayrıca o servise yağ üreticilerinin bu motor için şu yağ olacak diye yazdıkları açıklamalarıda gösterirsin buda resmi belgedir, aksini yazamazlar, mesela Mobil göstermez yağı yok çünki, şase nodan bile söyler bunu sana, yağ seçici uygulamaları sana kaynak, kendinde bakabilirsin. örnek Mobil, seçiciye marka model yada şase yaz, vereceği şonuç şu... https://www.mobiloil.com.tr/tr-tr/sase-numarasi-ile-motor-yagi/recommendation?query=api/v1/tr-TR/khws/equipment/FawEcW1pB/1/b2b birazda araştırın arakadaş, armut piş ağzıma düş olmasın... Renault Türkiye diyor ki biz "yetkili servis" olarak uygun yağı koyuyoruz. Kural koyucu adamlara kuralınız yanlış demek için resmi evrak lazım. Ne araç bakım kitapçığında ne Renault'un hiçbir dokümanında RN17 yağı ile ilgili bilgi yok. Öyle hazıra konmak için burada yazıp çizmiyorum. Mevcut ülke şartlarında yapılabilecek en iyi uygulama RN720 yağ koydurmak. Bana bir kişi bulamazsınız ki yetkili serviste RN17 yağ koydurabilen. Olmayan yağı koyacaksınız demekle ve bunu da sağda soldan bulduğum yağ seçicilerle koydurabilen varsa buyursun koydursun. Renault Fransa'ya dahi mail attım adamlar bana cevap vermek yerine mailimi Renault Türkiye'ye yönlendirmiş şu adama cevap verin diye. Bu konunun Fransa'nın bilgisi dışında olduğunu mu düşünüyorsunuz? Adamlar kasten bakım kitapçığına bile hangi yağın konulacağını yazmamış yine suçlu biz oluyoruz. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Can Coşkun yazdı: Ne diyeceğim, otoclubturkiye'de üye olan Ali Bey RN17 dışında yağ koydurmayın mı diyeceğim. O pinti ya evinin önünde değiştiriyor, servis falan bilmez o Valla Can Coşkun yazdı: yine suçlu biz oluyoruz. Valla Can kardeş suçlu sensin kusura bakma. Uber muhteşem 1.6 TDCi motorlu focus satılıp Renoğ alınır mı yaw. Salata yağı bile koysan çalışırdı Yorum bağlantısı
Can Coşkun 21 saat önce Paylaş 21 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: O pinti ya evinin önünde değiştiriyor, servis falan bilmez o Arabanın garantisi devam etmese ben de götürmem servise. Ama garanti şu aşamada hayati önem taşıyor. Geçen ay kalkışlarda titreme şikayetiyle servise gittim debriyaj seti değişti. Fatura 160 bin tl. Direksiyon açı sensörü değişti 20 bin tl. Bir yağ için garantiyi riske atamam. Focus almak istedim de yine saçma sapan motor vites kombinasyonları yüzünden vazgeçtim. Bir de arkalar torsiyon olunca ne anladım dedim Focus almaktan. Yıl sonunda kısmet olursa Kuga ST Line X düşünüyorum. 21 saat önce tarihinde Can Coşkun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Can Coşkun yazdı: Arabanın garantisi devam etmese ben de götürmem servise. Ama garanti şu aşamada hayati önem taşıyor. Geçen ay kalkışlarda titreme şikayetiyle servise gittim debriyaj seti değişti. Fatura 160 bin tl. Direksiyon açı sensörü değişti 20 bin tl. Bir yağ için garantiyi riske atamam. O cümle sana değildi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Can Coşkun yazdı: o zaman devam ne diyim, o kitapçığa özellikle yazmayanda reno tr, bunuda sordum ayrıca, Fransa renoda biz size karışamayız demekte, neyse bu motorun yağı rn17 onaylı olmalı, ister koyarsın ister koymazsın, karar senin. Bu arada garantinin periyodik bakımla ilgisi yoktur, ama burası Türkiye, neyse dediğim gibi, karar senin. 20 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mertol Kip yazdı: O pinti ya evinin önünde değiştiriyor, servis falan bilmez o pinti derken? ben yapması hoşuma gittiği için yapıyorum, ve bakım aralığım servisin dediğin yarısı hatta bazen 3 te 1 idir, acımam buna giden paraya, benim kullandığım araç canımı sıkacak arıza yapamaz, yaparsa ve anında düzeltmezsem direk gider yenisi gelir, kullandığım malzeme servistekinden daha iyi ama daha ucuza geliyor, göz göre göre öpülmeyi sevmem, olay bu 2 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: o zaman devam ne diyim, o kitapçığa özellikle yazmayanda reno tr, bunuda sordum ayrıca, Fransa renoda biz size karışamayız demekte, neyse bu motorun yağı rn17 onaylı olmalı, ister koyarsın ister koymazsın, karar senin. Bu arada garantinin periyodik bakımla ilgisi yoktur, ama burası Türkiye, neyse dediğim gibi, karar senin. Size katılıyorum. Anlaşamadığımız nokta bir müşteri olarak garanti süresi içinde RN17 yağ kullanma lüksümüz olmadığını kabul etmemeniz. Ben tabii ki isterim RN17 konulmasını, bunun için çok kez de görüştüm ama yok RN17 serviste. Dediğinizi de söyledim, dışarıdan yağ getirsem koyar mısınız diye koyarız ama mesuliyet sizde olur dediler. Yarın yağdan olmasa bile bir sorun çıksa işin faturasını bana kesmeyecekleri ne malûm? Varsa bu riski almak isteyen yaptırsın. Ben cesaret edemedim. Yılda ortalama 8 bin km yol yapıyorum çoğunlukla şehir içi. Yüksek performanslı kullanmıyorum aracı. Çok da fark edeceğini de düşünmüyorum açıkçası. Zaten aracı yıl sonu sattığımda bir daha önünden geçmem hiçbir Fransız markasının. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) Can Coşkun yazdı: Size katılıyorum. Anlaşamadığımız nokta bir müşteri olarak garanti süresi içinde RN17 yağ kullanma lüksümüz olmadığını kabul etmemeniz. Ben tabii ki isterim RN17 konulmasını, bunun için çok kez de görüştüm ama yok RN17 serviste. Dediğinizi de söyledim, dışarıdan yağ getirsem koyar mısınız diye koyarız ama mesuliyet sizde olur dediler. Yarın yağdan olmasa bile bir sorun çıksa işin faturasını bana kesmeyecekleri ne malûm? Varsa bu riski almak isteyen yaptırsın. Ben cesaret edemedim. Yılda ortalama 8 bin km yol yapıyorum çoğunlukla şehir içi. Yüksek performanslı kullanmıyorum aracı. Çok da fark edeceğini de düşünmüyorum açıkçası. Zaten aracı yıl sonu sattığımda bir daha önünden geçmem hiçbir Fransız markasının. işte sorunda burada, o yağı kullanman seni garantiden çıkarmaz, çok net, bu yağ olmaz diyebiliyorlarmı, asla diyemezler, tartışması bile olmaz diyemezler: hadi olduda sorun çıkarsa bile ki çıkamaz, ama hadi oldu, sadece motoru bağlar tüm aracı değil ki bu yağdan olmaz sorun, itirazda edemezler aslında, zaten kıvırmak için koyarız sorumluluk sizde deme sebebleride bu, aslında demeleride güzel, al yağını git değişsinler, madem sende istiyorsun seni tutan ne? faturaya müşterinin getirdiği yağı koyduk yazacaklar, tek dikkat etmen gereken yağın marka modelinin tam olarak yazması, hadi Motor (sedece motor) garantisi bozulsunda görelim, esas kendi yağlarına baksınlar onlar, yağın kendi faturasıda dursun bitti gitti..... "Yarın yağdan olmasa bile bir sorun çıksa işin faturasını bana kesmeyecekleri ne malûm?" dediğimiz sürece bu devran dönmez, lüksümüz değil hakkımız, o dediğini yapamazlar, mahkemeden döner, yeterki hepimiz ses çıkaralım, yoksa böyle gelmiş böyle gider.... Garanti olayınıda bilmiyor çoğu insan, periyodik bakım başka garanti başka, garantide kısım kısımdır, tüm araç gitti olmaz, herkes hakkını arasa yapamazlar, genelde herkes uğraşmadığından bunlara fırsat veriyoruz, diğer konuda geç gelen adelet tabii, uğraşması dert, arkanda hakkını savunan sistemde olmayınca.... diğer ülkelerde bunun lafı bile olmaz, canına okursun o firmanın... Markada farketmez, alayı aynı şeyi yapıyor zaten, sorun markalarda değil, sorun bu ülkede, daha doğrusu toplumda.... Sen hep servise gitsende bakımın tamda olsa kıvırma yüzdeleri zaten çok yüksek, helede uzatılmış garanti masalında, hikaye bence, birde iyi niyet masalı var, kanunen haksız olduklarını bile bile iyi görünüp bunu bile para kazanmaya çeviren sisteme iyi niyet demişler, neyse durum bu... Yine çok uzattım, sorun bizde, toplum olarak hakkımızı aramayı bilmiyoruz, araştırmayı uğraşmayı zul görüyoruz, birlik beraberlik yok, hatta birbirimize düşman toplum olduk çıktık, işin özeti bu, zaten bu yüzden bu halde memleket, herkes hop ne oluyor demedende asla düzelmez, daha en baştan teslim olmuşlar ama boşa homurdanıyorlar sadece 7 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts