İlkay Başaran 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Bulmuşsıun yine beleş çalıştıracak birini.. Her şeyi yaptırmışsın Köksal kardeşime.. 2 dakka dükkana uğradım bana da altın taşıttı abi 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Bulmuşsıun yine beleş çalıştıracak birini.. Her şeyi yaptırmışsın Köksal kardeşime.. Senin gibi değil, adam seviyo beni 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak Fatih Uzun yazdı: Hayırlı olsun abim araban,bende geçen gün Nihat ın yanındaydım Toyotanın takmayı unutduğu tozlukları taktırdım,arabanı çok beğenmiş,sende güle güle kazasız belasız kullan inşallah. Sağol Fatih. Nihat sağolsun ilgileniyor. Gelip arabayı alıyor, yapıyor getiriyor 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Önder Özcan yazdı: Sağol Fatih. Nihat sağolsun ilgileniyor. Gelip arabayı alıyor, yapıyor getiriyor Bedava mı Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak İlkay Başaran yazdı: Bedava mı Bedava iş hiç bir yerde yok Olmasın da zaten. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Hayırlı uğurlu olsun abi benim alt komşu da bu araçtan var her yani bi ayrı 5 senedir biniyor daha hiç yağını değiştirmemiş sürekli az az ekliyormuş maaşallah bu çok güzelmiş... 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Şöyle şekilli bir km bilgisi paylaşalım Araçta 10 gün 15 aralarla nadiren görülen bir sıkıntı vardı. Ne zaman yapacağı hiç belli olmayan. Aracı çalıştırıp D ye alıp gaza basınca araç kıpırdamıyordu. Gaz da yemiyor hiç tepki vermiyordu. Yani devir 850-900 de sabit duruyor, araç yürümüyordu. Stop edip çalıştırınca normale dönüyor hiç bir şey olmamış gibi yürüyüp sorunsuz gidiyordu, çözüldü. Hemen kısa keseyim aynı sorunu yaşayan başkaları olabilir, google dan gelen olabilir. 2016 Hyundai Elantra 1.6 crdi Dct D ye alınca yürümeme ve gaz yememe sorunu, Yağ basınç selonoidini (solenoid) değiştirince düzeldi. Yağ basıncı dengesiz olduğundan araç motoru koruma moduna alıyormuş. Arıza şanzımanda değilmiş. Çok can sıkan bir durumdu çözmeye çok uğraştık, beklemediğimiz yerden çıktı ama çözüldü. Basit bir valf arızası. 9 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Abi yağ basınç selenoidine baktınız mı? Yüzde yüz ondan sorun. 1 8 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce İlkay Başaran yazdı: Abi yağ basınç selenoidine baktınız mı? Yüzde yüz ondan sorun. Hiç aklımıza gelmedi ya. Aslında arıza kodu da onu gösteriyordu biliyor musun 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Tam da yağ basınç selonoidi yazmaya gelmiştim ki yazılmış zaten 2 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 saat önce Paylaş 13 saat önce İnan Çınar yazdı: Tam da yağ basınç selonoidi yazmaya gelmiştim ki yazılmış zaten Yazmışsın işte 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 saat önce Paylaş 13 saat önce tam da yağ basınç selenoidini değiştirince düzelir yazacaktım 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Metin Akbal yazdı: Abi herhangi bir arıza kodu var mıydı? Vardı Metin. Aslında ilk mesajda uzun uzun yazdım, sonra sildim boşver sıkma insanları dedim. P1223 yağ basınç solenoid arızası olarak arıza kaydı vardı. En baştan beri vardı. Ama ışık yakmıyordu. Biz arızayı şanzıman arızası sandığımız için motor yağı ile ilgili valfin bir etkisi olacağı aklımıza gelmedi, değişimi erteledik, devirdaim falan sökülmesi gerekiyordu, yeri sıkıntılıydı. Meğer şanzımanda arıza yokmuş, olay yağ basıncı dengesizliğinden motorun korumaya geçmesiymiş. Arızayı ne zaman yapacağı hiç belli olmuyordu. Sıcak-soğuk motor fark etmiyordu. Aracı çalıştırıp D ye ya da R ye alınca araç hiç tepki vermiyordu.Stop edip çalıştırınca normale dönüyordu. Hep kavramadır dendi. Ama Kalkışta gidişte kavrama arızası belirtisi yoktu. İnternetti bu solenoidi araştırınca, arızalı olması halinde motor koruma moduna geçebilir yazıyordu. Bunu görünce bayağı bir umutlandık ve neticede sorun çözüldü. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Doğan Arşiray yazdı: tam da yağ basınç selenoidini değiştirince düzelir yazacaktım Bence yap bunu ve yaz Yorum bağlantısı
Önder Özcan 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Daha önce yazsaydınız o kadar uğraşmazdık 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Batman ve Robin karikatürü geldi aklıma, Robin "yağ basınç selenoidini değiştirince düzel..." derken, Batman "yeter len" diye tokadı basıyor. Ama karikatür ekleyemiyoruz artık, böyle yazılı betimlemeyle idare ediyoruz. Bu arada geçmiş olsun. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Kafamızda canlanmadi karikatüru bir paylassaniz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Önder Özcan yazdı: Hemen kısa keseyim a kısa hali mi bu 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Kafamızda canlanmadi karikatüru bir paylassaniz Olmaz, sonra emmiyi sorguya çağırıyorlar. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Bence yağ basınç müşüründe hata olabilir ama şanzıman mekatroniğine 45bin tele vermek daha akıllıca olur 2 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Kafamızda canlanmadi karikatüru bir paylassaniz Bi bitmediniz olan 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Servet Aydın yazdı: Bence yağ basınç müşüründe hata olabilir ama şanzıman mekatroniğine 45bin tele vermek daha akıllıca olur Sen az gelsene şöyle Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Önder Özcan yazdı: Sen az gelsene şöyle Abi ben not alıyorum, operasyon öncesi sıralı tam liste olarak masanda olacak 2 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts