İçeriğe Yönlendir

Koreli' den Selamlar

Önder Özcan

Recommended Posts

İlkay Başaran

Ağır kusur demek trafiğe çıkması mümkün değil demek ama bunun da bence belli şartları olmalı. Arka cam sileceği ya da arka kemer tokası, far ayarı vs kusurlu olana git yaptır gel demek mantıklı evet de frenden kalan arabayı trafiğe neden salıyorsun. Tamam kanunen çıkmaması lazım ama frenden kalan araç daha muayene istasyonunda çekiciye bindirilmeli trafik şubeye bağlı çalışmalı tüv.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Ağır kusur demek trafiğe çıkması mümkün değil demek ama bunun da bence belli şartları olmalı. Arka cam sileceği ya da arka kemer tokası, far ayarı vs kusurlu olana git yaptır gel demek mantıklı evet de frenden kalan arabayı trafiğe neden salıyorsun. Tamam kanunen çıkmaması lazım ama frenden kalan araç daha muayene istasyonunda çekiciye bindirilmeli trafik şubeye bağlı çalışmalı tüv.

Kafası çalışan insan yorumu. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

3 çeşit kusur olmalı o zaman . 
Hafif Kusur 

Ağır kusur 

Trafiğe çıkması elverişsiz.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Önder Özcan yazdı:

Bugün bizim de muayene günümüzdü. Gittik muayene olduk çıktık. Çok şükür 1 ay kafamız rahat artık :crazy:

1.jpg.9570671f70699b88f32cac499bbac0d3.jpg

Farlar orjinal mercekli halojendi. Led ampül takmıştım, mercekli led olmuştu. Aydınlatma çizgisi de yerinde. Ama adamlar led deyip kesip atıyorlar.

2.jpg.f0145319c2335489e3fc2e74560e0449.jpg

bu merceğe halojen takınca muayeneden geçebilecek mi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kafası çalışan insan yorumu. 

Çırak yazmış :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Halojen geçer ama LED takılan halojen mercek de kesilme çizgisi. Yüksek kalıyor. Zaten göz alan kısım o.

Soldaki kendinden mercekli sağdaki d2s ölü nokta olacak belli bir seciye ustu

k1so66f.jpeg

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Halojen geçer ama LED takılan halojen mercek de kesilme çizgisi. Yüksek kalıyor. Zaten göz alan kısım o.

Soldaki kendinden mercekli sağdaki d2s ölü nokta olacak belli bir seciye ustu

k1so66f.jpeg

çok anlamadım :) ama ışığın kaynağına göre çizgi değişimi kafama yatmıyor. 

mesela led ampül uzunluk ve kalınlık anlamında halojenden farklı olsa, çizgi saçma sapan bir şeye dönüşebilir. Ama bu korelide sanki merceğin kendi olayı buymuş gibi geliyor bana. Işık kaynağı led olunca çizgi nasıl bu hale bürünebilir anlamadım. komple dağılsa kafama daha çok yatardı. 

@Selçuk Keleş

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

çok anlamadım :) ama ışığın kaynağına göre çizgi değişimi kafama yatmıyor. 

mesela led ampül uzunluk ve kalınlık anlamında halojenden farklı olsa, çizgi saçma sapan bir şeye dönüşebilir. Ama bu korelide sanki merceğin kendi olayı buymuş gibi geliyor bana. Işık kaynağı led olunca çizgi nasıl bu hale bürünebilir anlamadım. komple dağılsa kafama daha çok yatardı. 

@Selçuk Keleş

Mevzu halojen de _/ _/ efekti. Üste Kalan kısım gücü düşük. LED olunca _/////_//// efektine dönüşüyor o mercek . Halojen dışı d1s,d2s mercekte  veya LED projektör de _/-----_/-----  efektine dönüyor aydınlatma 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mevzu halojen de _/ _/ efekti. Üste Kalan kısım gücü düşük. LED olunca _/////_//// efektine dönüşüyor o mercek . Halojen dışı d1s,d2s mercekte  veya LED projektör de _/-----_/-----  efektine dönüyor aydınlatma 

korelinin       /      kısmı çok yüksek. Bence orada sıkıntı var. Yarım     /      kadar olmalı gibi sanki

benimkine led takınca böyle oldu. / açılı kısımı halojen ve led ampülde aynı

IMG_0644.jpeg

IMG_0649.jpeg

Buna halojen takınca       /        kısmı kısalacak mı? 

2.jpg

ya da benim mercek mi bozuk? Koreli mi doğru olan

benimki zaten kötü aydınlatıyor halojen led fark etmiyor pek

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Stopları yanmayan araba trafikten men edilir mesela. buna benim muayenem vardı, şu kadar daha süresi vardı diyebilir misin.. Diyemezsin. 

o zaman trafikte stobu yanmayan arabanın muayenesinini düşmemesi için bir engel de yok, o araba o an tüv e girse kalacak ise :crazy: lem yeni kaynak buldum galiba 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

o zaman trafikte stobu yanmayan arabanın muayenesinini düşmemesi için bir engel de yok, o araba o an tüv e girse kalacak ise :crazy: lem yeni kaynak buldum galiba 

Geçer

Solda iki sağda iki var. Birer yansa yeter. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geçer

Solda iki sağda iki var. Birer yansa yeter. 

detay olarak 3.stop lambası yanmayan , led takmışı vs. çevrilir tarifkten men çekiciye yüklenir cezası çekicisi ödenir, tüve de çekici ile gider, üfff kaynağa bak

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Far orjinal mercekli halojen ampüllü far. Sadece ampül lede döndü. Halojende aydınlatma kötüydü ama çizgi durumunu hatırlamıyorum.

Evet benim / / çizgiler yukarı doğru çok uzun görünüyor. Acaba bu, bu merceğe led takmaktan mı yoksa ledin kalitesinden mi? Bence ledin kalitesinden.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

@Tansu Kalafatoğlu h kaç senin 

H7 değil gibi 

H7 değil. HIR2-9012 diye geçiyor

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sorun yok senin aydınlatmada. Halojeni tak işin bitince de ledi. Bu ışık deseni göz almıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Servet Aydın yazdı:

Sorun yok senin aydınlatmada. Halojeni tak işin bitince de ledi. Bu ışık deseni göz almıyor

Zaten göz almıyor. Taktığımdan beri, samimiyetle söylüyorum tek bir selektör bile yemedim. Kendim de karşıdan uzaktan bakıyorum, göz alma kesinlikle yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

bence de. halbuki kimsenin gözünü almaz o patern. çok umursasalardı dot paterni ararlardı değilmi? saçma sapan şeyler bence.

Ersen Tapan yazdı:

3 çeşit kusur olmalı o zaman . 
Hafif Kusur 

Ağır kusur 

Trafiğe çıkması elverişsiz.

yoo yoo öyle olmaz.

1 hafif kusu: fren yok, direksiyon boşluklu, lastik bitik, tek fren tutuyor, farlar hiç yanmıyor vs

2 ağır kusur: motor no okunamıyor akü kutup başı kapağı yok yangın tüpünün zamanı geçmiş vs

3 led far kusuru: farlar çok yanıyor trafikten men araç ihale ile başkasına satılır

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Doğan Arşiray yazdı:

3 led far kusuru: farlar çok yanıyor trafikten men araç ihale ile başkasına satılır

Direk tank ile üstünden geçip imha edelim. :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ali Gök
  • Yeni Oluştur...