İlkay Başaran Pazartesi 14:20 Paylaş Pazartesi 14:20 Ağır kusur demek trafiğe çıkması mümkün değil demek ama bunun da bence belli şartları olmalı. Arka cam sileceği ya da arka kemer tokası, far ayarı vs kusurlu olana git yaptır gel demek mantıklı evet de frenden kalan arabayı trafiğe neden salıyorsun. Tamam kanunen çıkmaması lazım ama frenden kalan araç daha muayene istasyonunda çekiciye bindirilmeli trafik şubeye bağlı çalışmalı tüv. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Pazartesi 14:38 Paylaş Pazartesi 14:38 İlkay Başaran yazdı: Ağır kusur demek trafiğe çıkması mümkün değil demek ama bunun da bence belli şartları olmalı. Arka cam sileceği ya da arka kemer tokası, far ayarı vs kusurlu olana git yaptır gel demek mantıklı evet de frenden kalan arabayı trafiğe neden salıyorsun. Tamam kanunen çıkmaması lazım ama frenden kalan araç daha muayene istasyonunda çekiciye bindirilmeli trafik şubeye bağlı çalışmalı tüv. Kafası çalışan insan yorumu. 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan Pazartesi 14:57 Paylaş Pazartesi 14:57 3 çeşit kusur olmalı o zaman . Hafif Kusur Ağır kusur Trafiğe çıkması elverişsiz. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 15:31 Paylaş Pazartesi 15:31 Önder Özcan yazdı: Bugün bizim de muayene günümüzdü. Gittik muayene olduk çıktık. Çok şükür 1 ay kafamız rahat artık Farlar orjinal mercekli halojendi. Led ampül takmıştım, mercekli led olmuştu. Aydınlatma çizgisi de yerinde. Ama adamlar led deyip kesip atıyorlar. bu merceğe halojen takınca muayeneden geçebilecek mi? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Pazartesi 15:31 Paylaş Pazartesi 15:31 Mehmet Ozyurek yazdı: Kafası çalışan insan yorumu. Çırak yazmış 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Pazartesi 16:04 Paylaş Pazartesi 16:04 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu merceğe halojen takınca muayeneden geçebilecek mi? Halojen geçer ama LED takılan halojen mercek de kesilme çizgisi. Yüksek kalıyor. Zaten göz alan kısım o. Soldaki kendinden mercekli sağdaki d2s ölü nokta olacak belli bir seciye ustu 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 16:11 Paylaş Pazartesi 16:11 Mustafa Tüfekçi yazdı: Halojen geçer ama LED takılan halojen mercek de kesilme çizgisi. Yüksek kalıyor. Zaten göz alan kısım o. Soldaki kendinden mercekli sağdaki d2s ölü nokta olacak belli bir seciye ustu çok anlamadım ama ışığın kaynağına göre çizgi değişimi kafama yatmıyor. mesela led ampül uzunluk ve kalınlık anlamında halojenden farklı olsa, çizgi saçma sapan bir şeye dönüşebilir. Ama bu korelide sanki merceğin kendi olayı buymuş gibi geliyor bana. Işık kaynağı led olunca çizgi nasıl bu hale bürünebilir anlamadım. komple dağılsa kafama daha çok yatardı. @Selçuk Keleş Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Pazartesi 16:42 Paylaş Pazartesi 16:42 Tansu Kalafatoğlu yazdı: çok anlamadım ama ışığın kaynağına göre çizgi değişimi kafama yatmıyor. mesela led ampül uzunluk ve kalınlık anlamında halojenden farklı olsa, çizgi saçma sapan bir şeye dönüşebilir. Ama bu korelide sanki merceğin kendi olayı buymuş gibi geliyor bana. Işık kaynağı led olunca çizgi nasıl bu hale bürünebilir anlamadım. komple dağılsa kafama daha çok yatardı. @Selçuk Keleş Mevzu halojen de _/ _/ efekti. Üste Kalan kısım gücü düşük. LED olunca _/////_//// efektine dönüşüyor o mercek . Halojen dışı d1s,d2s mercekte veya LED projektör de _/-----_/----- efektine dönüyor aydınlatma 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 17:18 Paylaş Pazartesi 17:18 Mustafa Tüfekçi yazdı: Mevzu halojen de _/ _/ efekti. Üste Kalan kısım gücü düşük. LED olunca _/////_//// efektine dönüşüyor o mercek . Halojen dışı d1s,d2s mercekte veya LED projektör de _/-----_/----- efektine dönüyor aydınlatma korelinin / kısmı çok yüksek. Bence orada sıkıntı var. Yarım / kadar olmalı gibi sanki benimkine led takınca böyle oldu. / açılı kısımı halojen ve led ampülde aynı Buna halojen takınca / kısmı kısalacak mı? ya da benim mercek mi bozuk? Koreli mi doğru olan benimki zaten kötü aydınlatıyor halojen led fark etmiyor pek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 18:02 Paylaş Pazartesi 18:02 Mehmet Ozyurek yazdı: Stopları yanmayan araba trafikten men edilir mesela. buna benim muayenem vardı, şu kadar daha süresi vardı diyebilir misin.. Diyemezsin. o zaman trafikte stobu yanmayan arabanın muayenesinini düşmemesi için bir engel de yok, o araba o an tüv e girse kalacak ise lem yeni kaynak buldum galiba 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Pazartesi 18:35 Paylaş Pazartesi 18:35 Çağlar Bayur yazdı: o zaman trafikte stobu yanmayan arabanın muayenesinini düşmemesi için bir engel de yok, o araba o an tüv e girse kalacak ise lem yeni kaynak buldum galiba Geçer Solda iki sağda iki var. Birer yansa yeter. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Pazartesi 18:44 Paylaş Pazartesi 18:44 Ne havalandırmaymış be arkadaş 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 18:58 Paylaş Pazartesi 18:58 Mehmet Ozyurek yazdı: Geçer Solda iki sağda iki var. Birer yansa yeter. detay olarak 3.stop lambası yanmayan , led takmışı vs. çevrilir tarifkten men çekiciye yüklenir cezası çekicisi ödenir, tüve de çekici ile gider, üfff kaynağa bak Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Pazartesi 19:43 Paylaş Pazartesi 19:43 @Tansu Kalafatoğlu h kaç senin H7 değil gibi Yorum bağlantısı
Önder Özcan Pazartesi 20:17 Yazar Paylaş Pazartesi 20:17 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu merceğe halojen takınca muayeneden geçebilecek mi? Far orjinal mercekli halojen ampüllü far. Sadece ampül lede döndü. Halojende aydınlatma kötüydü ama çizgi durumunu hatırlamıyorum. Evet benim / / çizgiler yukarı doğru çok uzun görünüyor. Acaba bu, bu merceğe led takmaktan mı yoksa ledin kalitesinden mi? Bence ledin kalitesinden. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Pazartesi 20:38 Paylaş Pazartesi 20:38 Yok stepne lastik havasından. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 05:10 Paylaş Dün saat 05:10 Mercek öyle. Led filan değil. Halojende taksan aynı çizgiyi alacaksın https://retrofitlab.com/nl/blogs/news/dot-vs-ece-beam-pattern 3 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 06:33 Paylaş Dün saat 06:33 Mustafa Tüfekçi yazdı: @Tansu Kalafatoğlu h kaç senin H7 değil gibi H7 değil. HIR2-9012 diye geçiyor Yorum bağlantısı
Önder Özcan Dün saat 06:47 Yazar Paylaş Dün saat 06:47 Servet Aydın yazdı: Mercek öyle. Led filan değil. Halojende taksan aynı çizgiyi alacaksın https://retrofitlab.com/nl/blogs/news/dot-vs-ece-beam-pattern Yani benim mercekler, fotoğraflarda ECE olarak gösterdiği tipten? Olay mercekte? Dot amerikan tip, Ece avrupa tipi Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 06:55 Paylaş Dün saat 06:55 Sorun yok senin aydınlatmada. Halojeni tak işin bitince de ledi. Bu ışık deseni göz almıyor 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan Dün saat 07:28 Yazar Paylaş Dün saat 07:28 Servet Aydın yazdı: Sorun yok senin aydınlatmada. Halojeni tak işin bitince de ledi. Bu ışık deseni göz almıyor Zaten göz almıyor. Taktığımdan beri, samimiyetle söylüyorum tek bir selektör bile yemedim. Kendim de karşıdan uzaktan bakıyorum, göz alma kesinlikle yok. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 07:36 Paylaş Dün saat 07:36 Mustafa Tüfekçi yazdı: Mevzu halojen de _/ _/ efekti. Üste Kalan kısım gücü düşük. LED olunca _/////_//// efektine dönüşüyor o mercek . Halojen dışı d1s,d2s mercekte veya LED projektör de _/-----_/----- efektine dönüyor aydınlatma bence de. halbuki kimsenin gözünü almaz o patern. çok umursasalardı dot paterni ararlardı değilmi? saçma sapan şeyler bence. Ersen Tapan yazdı: 3 çeşit kusur olmalı o zaman . Hafif Kusur Ağır kusur Trafiğe çıkması elverişsiz. yoo yoo öyle olmaz. 1 hafif kusu: fren yok, direksiyon boşluklu, lastik bitik, tek fren tutuyor, farlar hiç yanmıyor vs 2 ağır kusur: motor no okunamıyor akü kutup başı kapağı yok yangın tüpünün zamanı geçmiş vs 3 led far kusuru: farlar çok yanıyor trafikten men araç ihale ile başkasına satılır 2 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan Dün saat 07:41 Paylaş Dün saat 07:41 Doğan Arşiray yazdı: 3 led far kusuru: farlar çok yanıyor trafikten men araç ihale ile başkasına satılır Direk tank ile üstünden geçip imha edelim. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts