Hüseyin Koç 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ümit Türk yazdı: Ve ona rağmen bizim milletimiz gidip alıyor. Kimsenin bütçesi 2 milyonken egea aldigini zannetmiyorum. Herkesin sartlari neye uygunsa onu aliyor artik. Ayni paraya 20 yasinda araba almam ben. Ben kendi açımdan sanayi ile ugrastirmayan en yeni en dusuk km li kafa agritmayan ve butceme uygun bunu bulup aldim. Oxford vardida bizmi okumadik. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Segment lideri ve maliyette rakipsiz. Türkiye’nin en çok satan otomobillerinden biri. Kim takar sensörü. Tam manasıyla efsane. Bunun motoru o kadar ilkel ki yani hiçbir şey yok çok basit bir faz ayarlıyıcı var. Nasıl oluyor da bu hacimden 95 beygir güç üretiyor anlamıyorum. TV Hyundai motorunda çift faz ayarlıyıcı, çift kademe emme manifoldu, silindir başına 16 adet subab var. O da 100beygir. Nasıl bu kadar güç üretiyor şaşırıyorum. Ya tork bandında bir sıkıntı var ya da bilmediğimiz bir teknoloji taşıyor 9 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Hüseyin Koç yazdı: Bu yağ muhabbeti ile ilgili en son başımıza geleni anlatayım bilgi olarak kalsın burada; Dün akşam arkadaşımın cross 1.4 unun yağ çubuğunu çektiğimizde hiç yağ yoktu. Yağ kartına baktım 5W30 castrol konulmuş, kendisine defalarca 3 lt 5W40 konması gerektiğini anlatmama rağmen usta koydu ben ne bileyim dedi geçiştirdi. Hatta ustanın 4lt bidonu komple boşalttığı söyledi ama tam emin değil.(Bakım yapılalı 9000km olmuş ve usta 15000km sonrasına değişim kartı yazmış). Neyse akşam BP ye gidelim madem castrol 5W30 koymuş aynı yağdan ilave edelim viskozite bozulmasın,sende en kısa zamanda bakımını yaptır dedim (Tabi başka ustaya kullanacağı yağı ve LT sinide belirterek). 1lt castrol 5W30 u 410 TL ye aldık boşalttık çubukta yine yağ yok, ne olacak dedi ! 1 LT daha aldık onu da boşalttık ve çubuk maximum seviyeye yaklaştı. Yani 3LT yağ alan bir motor artık ne zamandan beri bu şekilde çalışıyorsa 1 LT yağ ile çalışıyormuş, dediki motor sesi değişti. Bende Allahtan yatak sarmamış dedim. Bu motor neden yağ basıncı düşük uyarısı vermedi, yada ne zaman verecek kim bilir. Ben bu motordan şunu anladım her 2000 de bir yağ kontrol edilecek gerekirse ilave edilecek. Özellikle LPG varsa. İlk bakımda bende parçacının yanlış yönlendirmesi ile 5 30 koymuştum 7 binde yarım litre yağ yaktı sadece. Ümit Türk yazdı: Ve ona rağmen bizim milletimiz gidip alıyor. Bu nasıl bir yaklaşım abi ? Biz salak mıyız yani senin gözünde ? 4 litrelik yağ bidonu alıyorum diğer bakıma kadar içinde kalan yarım litre yağ bana yetiyor. Kaldı ki zamanında çok beğenilen tutulan vectra b ler hala kullanılmakta olan b7 b8 passatlar dahil bakımdan bakıma yağ eksiltiyor. Bunlar olabilen şeyler. Dsgden başı yanan çok insan var onlar içinde mi bu millet hala gidip alıyor diyorsun ? 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bunun motoru o kadar ilkel ki yani hiçbir şey yok çok basit bir faz ayarlıyıcı var. Nasıl oluyor da bu hacimden 95 beygir güç üretiyor anlamıyorum. TV Hyundai motorunda çift faz ayarlıyıcı, çift kademe emme manifoldu, silindir başına 16 adet subab var. O da 100beygir. Nasıl bu kadar güç üretiyor şaşırıyorum. Ya tork bandında bir sıkıntı var ya da bilmediğimiz bir teknoloji taşıyor Fiatın yıllardır kullandığı 1.4 atmosferik motor. Yağ soğutucu yok. Eskiden Puntolarda kullanılan 1.4 Fire 77 HP’ler vardı muhtemelen aynı alt yapıya biraz modifikasyon yapıldı. Lpgye tam uyumlu. Hala sıfır olarak alınabilir düzeyde. 15 yaşında Audi’ye tercih edilebilir mi orası tartışılır. Pratik çözüm: Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Motorun adını öğrendim 2006 yılında piyasaya sürülen Starjet adlı motormuş. Dizel Multijet, Benzinli Starjet. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ali Darbaz yazdı: bilmediğimiz ben biliyoeum ama yazamam Yorum bağlantısı
Ümit Türk 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: Bu nasıl bir yaklaşım abi ? Biz salak mıyız yani senin gözünde ? Oğuzkan ne diyorsun ya ben öyle bir imada mı bulundum. Bunu bile bile gidip alıyor dedim kötü birşey mi dedim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: ben biliyoeum ama yazamam bu motorun sadece Türkiyedeki araçlarda olması Diesel gate tarzı bir emisyon hilesi yoksa nasıl 95 beygir. Hyundai orta devir bandında %25 daha az nox kirletici vermek için emme valfinin zamanlaması ile oynuyor . Egea 1.4 nox kirliliği yüksek mi ? ama normal karbonmonoksit emisyonlar aynı gibi duruyor . 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: sadece Türkiyedeki ötv diye birşey duydun mu , basit düşün stresin azalır ciğer rahat eder Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Koray Demir yazdı: Pratik çözüm: Bu da işe yaramadı. Olayın yağ sıcaklığı ile alakası yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts