Murat Sahın 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kavramasız denmiş Tork konvertörü de bir çeşit kavrama. Gerçek kavramasız ve performans için 140’lık corolla hibrit yazıyorum reçetenize Olmadı 2019 model 122’lik de olur. bu arada volansız içten yanmalı yok diye biliyorum. Olsaydı ben bilirdim kesin Volana temas eden baskı balata yok ise volan olması dert değil Hibrite bütçe ayarlayabilsem fd6 bakar mıyım Tansu dostum. Yoksa hibrit tam benlik. Baktım olmadı cvtden devam... 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Mart Paylaş 8 Mart 2025’in ilk iki ayında satışı ciddi azalan markalar var. Dacia sanırım duster’dan dolayı etkileniyor. Ama chery, citroen, fiat, skoda, ford, seat çok ciddi düşüşler yaşıyor Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 Mart Paylaş 9 Mart Jaecoo bu sene nasıl olacak acaba. Kocaman kocaman bayilikler görüyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Mart Yazar Paylaş 9 Mart Tablo hatalı ilk iki ayla ilk iki ayı karşılaştırmışlar bence bu anlamlı değil. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Mart Paylaş 9 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: 2025’in ilk iki ayında satışı ciddi azalan markalar var. Dacia sanırım duster’dan dolayı etkileniyor. Ama chery, citroen, fiat, skoda, ford, seat çok ciddi düşüşler yaşıyor Eh, o paraya dacia olursa.. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Mart Paylaş 9 Mart Mehmet Göktürk yazdı: Tablo hatalı ilk iki ayla ilk iki ayı karşılaştırmışlar bence bu anlamlı değil. dönemsel mali tablolar senenin aynı dönemleri arasında karşılaştırma sonucu çıkar Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Mart Yazar Paylaş 9 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: dönemsel mali tablolar senenin aynı dönemleri arasında karşılaştırma sonucu çıkar İyi de modeller değişiyor bazıları yeni giriyor çıkıyor elinde araç kalmıyor vb. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Mart Paylaş 9 Mart Mehmet Göktürk yazdı: İyi de modeller değişiyor bazıları yeni giriyor çıkıyor elinde araç kalmıyor vb. Kalmama durumu yok ama üretememe, getirememe durumu olabilir. Ama bunu istatistiğe koymak durumundalar. Getirseymiş. Kalsaymış. 2025 toplamı daha doğru tabi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Mart Yazar Paylaş 9 Mart TOGG da bir sıkıntı çıktı mesela. BYD yeni girdi. tesla teslimatları şubatta yaptı vs vs. kimini vergi çarptı (MG). 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Mayıs Yazar Paylaş 6 Mayıs Otomobil pazarında büyük ayrışma Otomobil satışları ocak-nisan döneminde düşük segmentlerde yüzde 3,1 oranına gerilerken, orta ve lüks segmentlerde yüzde 64,9 arttı. Emre DEVECİ Türkiye'de milyonlarca vatandaş açlık sınırının altında gelirle yaşamaya çalışırken, zenginler lüks otomobil alımlarını artırmaya devam ediyor. Ekonomi yönetimi yüksek faizle tüketim ithalatının gerileyeceği ezberini tekrarlarken, lüks tüketim ithalatında patlama yaşanıyor. Türkiye'de otomobil satışları 2025 yılı Ocak-Nisan döneminde geçen yıla göre yüzde 4,9 oranında artarak 309 bin 204 adede yükselirken, bu gelişmede lüks segment araç satışlarındaki artış etkili oldu. OTOMOBİL PİYASASINDA LÜKS FARKI Görece düşük fiyatlı A, B ve C segment araçlarda toplam satışı bu dönemde yüzde 3,1 oranında azalırken, yüksek fiyatlı D, E ve F segment araç satışları yüzde 64,9 oranında arttı. A, B ve C segment araç satışları 260 bin 105 adetten 251 bin 928 adede gerilerken, orta ve lüks kategorideki D, E ve F segment araç satışları 34 bin 732 adetten 57 bin 276 adede yükseldi. Orta kategorideki D segment araç satışları bu dönemde yüzde 71,7 oranında artışla 44 bin 416 adede yükselirken, lüks E segment araç satışları yüzde 43,8 artışla 10 bin 474 adet, daha lüks kategorideki F segment araç satışları yüzde 51,6 artışla 2 bin 386 adet oldu. Geçen sene ocak-nisan döneminde toplam otomobil satışları içinde yüzde 11,8 paya sahip olan D, E ve F segment araçlar, bu sene aynı dönemde yüzde 18,5'lik paya ulaştı. GEÇEN SENE REKOR KIRMIŞTI 2024 yılında Türkiye'de toplam otomobil satışları yüzde 1,3 artarak 980 bin 341 adete ulaşırken, lüks otomobil satışlarında artış çok daha yüksek olmuştu. Bu dönemde E ve F segmentlerini kapsayan lüks otomobil satışları yüzde 10 oranında artışla 37 bin 936 adete ulaşarak rekor kırmıştı. 2024'te lüks otomobil satışlarında 2019 yılına göre artış oranı yüzde 221'e ulaşmıştı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs geçen sene yandı bitti satışlar peh nasıl düştü furyası vardı tabiki gerçek değildi, şimdi en başta gerçek artış rakamları yayıldı bakalım ne olacak nasıl paylaşım kasacakalar 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs ben en çok doğuşun arabalarını merak ediyorum. boykot vs bir tarafa, arabalara çektikleri fiyatlar tam şımarık esnaf işi. sonuçta satışların elektriklide artıyor içten yanmalıda düşüyor olması lazım. 5.5 milyona dizel kodiaq olurmu ya... benz parasına skoda. şaka gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Byd neden zam yapıyor sorusunun cevabı belli oldu. Millet aldıkça zam yaptılar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs amazondan aynı anda aynı kitabı 10 kişi sepete atsın %50 zamlanıyor kitabın ismi: kelliğe övgü bu arada 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: amazondan aynı anda aynı kitabı 10 kişi sepete atsın %50 zamlanıyor kitabın ismi: kelliğe övgü bu arada Linkteki ürünü 400 tl civarında görmüştüm, 650 tl ye aldım, geçenlerde bakarken 320 tl ye düştüğünü görünce iade ettim tekrar aldım. Şimdi 1470 tl olmuş Kitap deliliğe övgü olabilir mi Rolson 38119 1/2" Dr. 450 mm Breaker Bar : Amazon.com.tr: Yapı Market 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Mehmet Göktürk yazdı: mazda gitmiş, subaru yokoluyor, mitsubishi ölmüş, isuzu ağlamış. mesajı yeni okudum ama yazasım geldi Subaru 2.0lt altına araç getirmiyor hocam. yurtdışında crosstrekler 2.5 motorlu miss gibi Camper mode takılıyor millet. bizde 2.0lt motor diye araba 2.5m dan başlıyor. 2.el XV lerde uçtu bu sebeple 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Onur Demir yazdı: mesajı yeni okudum ama yazasım geldi Subaru 2.0lt altına araç getirmiyor hocam. yurtdışında crosstrekler 2.5 motorlu miss gibi Camper mode takılıyor millet. bizde 2.0lt motor diye araba 2.5m dan başlıyor. 2.el XV lerde uçtu bu sebeple demeki F/P değilller artık Köksal Yılmaz yazdı: Linkteki ürünü 400 tl civarında görmüştüm, 650 tl ye aldım, geçenlerde bakarken 320 tl ye düştüğünü görünce iade ettim tekrar aldım. Şimdi 1470 tl olmuş Kitap deliliğe övgü olabilir mi Rolson 38119 1/2" Dr. 450 mm Breaker Bar : Amazon.com.tr: Yapı Market isviçreliye bunu izah etmeye çalışsak acaba neler yaşarız 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Köksal Yılmaz yazdı: Rolson 38119 1/2" Dr. 450 mm Breaker Bar : Amazon.com.tr: Yapı Market Bilmediğimden soruyorum ne işe yarıyor bu malzeme? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Bilmediğimden soruyorum ne işe yarıyor bu malzeme? İşte trafikte kavga anında falan.. Metin Uzunoğlu yazdı: Bilmediğimden soruyorum ne işe yarıyor bu malzeme? Yorumlarda bijon sökmek için falan diyorlar ama tam olarak nedir ben de anlamadım abi 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Emre Şimşek yazdı: İşte trafikte kavga anında falan.. Yorumlarda bijon sökmek için falan diyorlar ama tam olarak nedir ben de anlamadım abi Adam öldürür bu ya müebbet alırsın 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Bilmediğimden soruyorum ne işe yarıyor bu malzeme? Abi tabanca ile sıkılan bijonları sökmek için aldım ama onun dışında da zorlu vidalar(motor kulağı vidaları gibi) yerlerde kullanmak için. Benim tekerler torkludur ama yollarda kime lazım olacağı belli olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Mayıs Yazar Paylaş 7 Mayıs Köksal Yılmaz yazdı: Abi tabanca ile sıkılan bijonları sökmek için aldım ama onun dışında da zorlu vidalar(motor kulağı vidaları gibi) yerlerde kullanmak için. Benim tekerler torkludur ama yollarda kime lazım olacağı belli olmuyor. ucu lokma değil mi bunun. lokmayı kırar? yani çok kalite marka bulmak gerekir lokmayı. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Mehmet Göktürk yazdı: ucu lokma değil mi bunun. lokmayı kırar? yani çok kalite marka bulmak gerekir lokmayı. Evet hocam 1/2 lokmaya uygun, büyük ticarilere olmaz elbet otomobil, hafif ticaride iş görür gibi. Bizim araçlarda lokmanın kırılacağı kadar güce ihtiyaç olmaz sanki. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Onur Demir yazdı: mesajı yeni okudum ama yazasım geldi Subaru 2.0lt altına araç getirmiyor hocam. yurtdışında crosstrekler 2.5 motorlu miss gibi Camper mode takılıyor millet. bizde 2.0lt motor diye araba 2.5m dan başlıyor. 2.el XV lerde uçtu bu sebeple 3 tane filan satarlar o vergilerle. Yorum bağlantısı
Recommended Posts