Gökay Zorlu 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Merhaba sevgili üyeler 2012 model transit minibüs aracım var mazot göstergesi çeyreğin az birşey altına inince depoda mazot kalmıyor hiç araç çalışmıyor gösterge yanlış gösteriyor şamandıra bozuk diyor ustalar buradaki yedek parçacıda hmpx marka şamandıra var birde internette visteon marka var orijinal yazıyor sizce hangisini almalıyım fordun kendi orijinal parçası 12,500 tl bütçem yetmiyor ona sizce visteon mu iyi hmpx mi ürün linki bu https://www.onlineyedekparca.com/urun/ford-v347-transit-2011-2013-2-2-155ps-depo-samandirasi-komple-visteon-marka-orjinal Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak visteon. değişmeden önce soketten de göstergeye bilgi doğru gidiyor mu ön kontrol yapılırs aiyi olur, not: çıkan şamandırayı atmayın 1 Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Çağlar Bayur yazdı: visteon. değişmeden önce soketten de göstergeye bilgi doğru gidiyor mu ön kontrol yapılırs aiyi olur, not: çıkan şamandırayı atmayın Peki bilginin doğru gittiğini nasıl kontrol edebilirim elektrikçi depoya takmadan dışarıdan soketi tak şamandırayı elinle haraket ettir kontağı açıp kapat haraket ediyorsa çalışıyor demektir dedi bende haraket ediyor ama göstergeyi doğru göstermiyor depoda mazot yok kırmızı çizginin üstünde gösteriyor yakıt ışığını dahi yakmıyor yakıt var olarak gözüküyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Gökay Zorlu yazdı: elektrikçi depoya takmadan dışarıdan soketi tak şamandırayı elinle haraket ettir kontağı açıp kapat haraket ediyorsa çalışıyor demektir dedi bende haraket ediyor ama göstergeyi doğru göstermiyor Gökay Zorlu yazdı: depoda mazot yok kırmızı çizginin üstünde gösteriyor yakıt ışığını dahi yakmıyor yakıt var olarak gözüküyor meslea soketi sökünce tam boş veya dolu göstermeli, kısa devre yapınca da tam tersi. bunlar olmuyor ise zaten ya teisat ya gösterge bozuk, şamandıra değişince işe yaramayacak, basit olarak direnç ölçer ve göstgergede buna göre ibre oynar. Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 24 Ocak Yazar Paylaş 24 Ocak Çağlar Bayur yazdı: meslea soketi sökünce tam boş veya dolu göstermeli, kısa devre yapınca da tam tersi. bunlar olmuyor ise zaten ya teisat ya gösterge bozuk, şamandıra değişince işe yaramayacak, basit olarak direnç ölçer ve göstgergede buna göre ibre oynar. Ben o zaman soketi sökeyim dediğiniz gibi boş veya dolu gösteriyor mu ona bakayım eğer gösteriyor ise tesisat ve gösterge sağlam oluyor şamandıra bozuk oluyor değil mi 1 Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 1 Şubat Yazar Paylaş 1 Şubat Çağlar Bayur yazdı: visteon. değişmeden önce soketten de göstergeye bilgi doğru gidiyor mu ön kontrol yapılırs aiyi olur, not: çıkan şamandırayı atmayın Merhaba dün Şamandırayı aldım takmadan dışarıda dediğiniz gibi testini yaptırdım usta çalışıyor dedi depoya taktık bu gün yine aynı sorunu yapıyor 20lt yakıt koydum depoya 1,5 gün çalıştım araç ile şimdi depoda 5lt civarı yakıt olmasına rağmen yine çeyrek depoda gösteriyor dışarıda düzgün çalışan şamandıra depoya girince böyle yapıyor 3 adet şamandıra aldım hepsinde aynı problemi yapıyor beyinciye gittik göstergeye baktık problem yok dedi şamandıra dışarıda kırmızıyı gösterip depoya takınca göstermiyorsa depoda yada şamandırada sıkıntı var dedi bunu nasıl çözebilirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Şubat Paylaş 1 Şubat depoda atlta vuruk va rmı? bir şekilde samandıranın topu yukarıda takılıyor demektir, veya monte ederken filtre vardır veya yyalı lat bana mekanizması onun ucuna takılabilir bazen , transit şamandırsanı hiç bilmiyorum ancak genel sorun olarak yapar böylre. Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 2 Şubat Yazar Paylaş 2 Şubat Çağlar Bayur yazdı: depoda atlta vuruk va rmı? bir şekilde samandıranın topu yukarıda takılıyor demektir, veya monte ederken filtre vardır veya yyalı lat bana mekanizması onun ucuna takılabilir bazen , transit şamandırsanı hiç bilmiyorum ancak genel sorun olarak yapar böylre. Usta şamandıranın ucundaki top depoya tam değiyor yere dedi baktım ben dedi depoda vuruk felan yok plastik depo zaten şamandıra bu şekilde üstten bastırılarak somunu sıkılıyor yaylı mekanizmya sahip şamandıra 3 adet şamandıra denedim bu zamana kadar hepsi böyle çeyrek gösteriyor ama bitiyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Şubat Paylaş 2 Şubat Gökay Zorlu yazdı: Usta şamandıranın ucundaki top depoya tam değiyor yere dedi baktım ben dedi depoda vuruk felan yok plastik depo zaten şamandıra bu şekilde üstten bastırılarak somunu sıkılıyor yaylı mekanizmya sahip yaylı mekanizma konumlanırken şamadndıra yer değiştiriyordur yukarı doğru? dışarıda elle kontrolde doğru gösterip monte edildikten sonra yukarıda kalıyor bir şekilde demek ki Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 3 Şubat Yazar Paylaş 3 Şubat Çağlar Bayur yazdı: yaylı mekanizma konumlanırken şamadndıra yer değiştiriyordur yukarı doğru? dışarıda elle kontrolde doğru gösterip monte edildikten sonra yukarıda kalıyor bir şekilde demek ki Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz fabrika çıkışı böyle hatalı mı çıktı bu araçlar hiç mi böyle sorunu yaşayan olmadı acaba Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat Paylaş 3 Şubat Gökay Zorlu yazdı: Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz fabrika çıkışı böyle hatalı mı çıktı bu araçlar hiç mi böyle sorunu yaşayan olmadı acaba önce tam teşhis lazım, yeniden olacak ama , bu şamandıra sökülecek ve dışarıda el ile çalışması kontrol değilecek, tercihen çok az yakıt varken yeniden depoya daldırıp seviyeye bakılacak, daldırılırken hassas parmak ve ses kontrolu şamadıra bir yere takılıyor mu diye dikkat edilecek şu da olur, depo içinde çalkantı önleyici vardır, şamadıra bir yöne doğru bakarsa oraya takılıyor olabilir aklıma gelen bu, 2012 için bu tip bir sorun var mı diye ayrıca bir bakınayım Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: önce tam teşhis lazım, yeniden olacak ama , bu şamandıra sökülecek ve dışarıda el ile çalışması kontrol değilecek, tercihen çok az yakıt varken yeniden depoya daldırıp seviyeye bakılacak, daldırılırken hassas parmak ve ses kontrolu şamadıra bir yere takılıyor mu diye dikkat edilecek şu da olur, depo içinde çalkantı önleyici vardır, şamadıra bir yöne doğru bakarsa oraya takılıyor olabilir aklıma gelen bu, 2012 için bu tip bir sorun var mı diye ayrıca bir bakınayım Ama şöyle birşey var şamandıranın depoya değdiği kısımda iki adet karşılıklı tırnak var onlar depoda yerine oturmadan şamandıra oturmuyor ok işareti felan da yok baktım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts