Ege Babacan 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Merhabalar, aracım için bir oto kamera almak istiyorum ve kapasitörlü olmasından ötürü Viofo markasında karar kıldım. Ön-Arka kamera + CPL filtre + SD kart + park modülü + fuse tap içinde olmak üzere 10k'ya kadar bir bütçem var. Genel olarak sorun yaşatmayacak, plakaların rahatlıkla okunabileceği ve park modunun akü tarafında sorun yaşatmayacağı duo bir kamera arıyorum. A129 Pro Duo modeline bakmıştım lakin CPL filtresini bulamadım. A229 Plus Duo modelinin CPL filtresi de bulunuyor ve bütçemin içinde gibi görünüyor. Bu kameraları veya alternatif bir modeli kullanan varsa görüş ve önerilerini bekliyorum. Forumda henüz yeniyim, konu açarken bir hata yaptıysam kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Ocak Paylaş 28 Ocak 10 k derken arabaya 1 takım lastik alacaktınız sanırım. Yoksa arabaya studyomu kuruyorsunuz Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Ali Darbaz yazdı: 10 k derken arabaya 1 takım lastik alacaktınız sanırım. Yoksa arabaya studyomu kuruyorsunuz Başlangıçta 4K gibi bir bütçe düşünüyordum. Lakin hem evimde kapalı otoparkım yok hem de aracım koyu renk. Çok sıcak bir şehirde yaşamasam da yine de 70mai gibi bataryalı bir modelin bana daha fazla sıkıntı çıkaracağını düşündüm. Kapasitörlü olarak da piyasada bir tek Viofo'yu görebildim. 10K'yı da üst limit olarak belirttim, size fazla geldiyse daha uygun bir öneriniz varsa alabilirim... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ocak Paylaş 28 Ocak iyi bir şey için bütçe normal. vesile ile studyo veya lastik için 10k ilk taksit olur anca. 3 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Ege Babacan yazdı: 70mai gibi bataryalı bir modelin bana daha fazla sıkıntı çıkaracağını düşündüm Ne gibi sıkıntı çıkarabilir? Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Macit Aliyev yazdı: Ne gibi sıkıntı çıkarabilir? a500s modeline bakmıştım ve internetteki yorumlarda yazın kameranın kayıt sırasında donduğuna, kendini birkaç dakikada bir kapatıp açtığına veya hiç açılmadığına dair yorumlara denk geldim. Hatta bu forumda da belli bir kullanımdan sonra batarya hataları alındığına dair açılmış konular var. Ki bahsettiğim model de ön-arka kamera olarak 4k'nın üzerinde, öyle çok da ucuz değil. Bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum bu tarz sıkıntılarla. Yorum bağlantısı
Cem Işık 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Macit Aliyev yazdı: Ne gibi sıkıntı çıkarabilir? Bataryalı modeller güneşte kalınca batarya şişmesi vs ile birkaç senede arızalanıyor. Batarya değişimi gerekiyor. Onun için kapasitörlü modeller daha revaçta. Aramıza hoş geldin Ege, Viofo A229-a219 modelleri iyidir, hem çekim kalitesi, hem dayanaklılığı konusunda. Bütçene uygun olan bir tane al geç.. Forumda bu tip kameralar konusunda uzman @Olgu Erhan vardı, görse çok şeyler yazardı ama uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyor.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Ocak Paylaş 28 Ocak (düzenlendi) A119v3 plaka okumada iyi. 4k lardan bazı durumlarda daha iyi. Sensör Sony 2. Nesil sensör gece daha başarılı. Kısa mesafe kullanıyorsanız aracı, park modülü hayal oluyor. Az daha akü değiştirtecekti bana. Wifi işe yarıyor acil durumlarda. Cpl filtre de bence mutlaka olmalı. 4k ise çok önemli bir şey değil. Bende 4k var, önceden de HD vardı, HD kamera plakada daha iyi idi. A229 pro var şuan bende. Genel olarak memnunum. 4k olmasa da olurmuş. Ancak 4k alırsan mutlaka Max endurance kart al. 28 Ocak tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Murat Sürmeli yazdı: A119v3 plaka okumada iyi. 4k lardan bazı durumlarda daha iyi. Sensör Sony 2. Nesil sensör gece daha başarılı. Kısa mesafe kullanıyorsanız aracı, park modülü hayal oluyor. Az daha akü değiştirtecekti bana. Wifi işe yarıyor acil durumlarda. Cpl filtre de bence mutlaka olmalı. 4k ise çok önemli bir şey değil. Bende 4k var, önceden de HD vardı, HD kamera plakada daha iyi idi. A229 pro var şuan bende. Genel olarak memnunum. 4k olmasa da olurmuş. Ancak 4k alırsan mutlaka Max endurance kart al. Genelde kullandığım zaman kontak kapatmadan otoban şehir içi karışık maksimum 20-25km yapıyorum lakin malum yakıt fiyatlarından dolayı genelde toplu taşıma kullanmayı tercih ediyorum şu sıralar. Geceleri ve arabayı kullanmadığım günler araç apartman otoparkında durduğu için park modülü öyle çok da şart değil. Kafama dert olacaksa direkt çakmaklık sigortasından güç alır geçerim. Aynı şekilde plaka okumada sıkıntı yok diyorsanız 4k da şart değil 2k da işimi görür rahatlıkla. Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Murat Sürmeli yazdı: A119v3 plaka okumada iyi. 4k lardan bazı durumlarda daha iyi. Sensör Sony 2. Nesil sensör gece daha başarılı. Kısa mesafe kullanıyorsanız aracı, park modülü hayal oluyor. Az daha akü değiştirtecekti bana. Wifi işe yarıyor acil durumlarda. Cpl filtre de bence mutlaka olmalı. 4k ise çok önemli bir şey değil. Bende 4k var, önceden de HD vardı, HD kamera plakada daha iyi idi. A229 pro var şuan bende. Genel olarak memnunum. 4k olmasa da olurmuş. Ancak 4k alırsan mutlaka Max endurance kart al. A119v3 modelinin arka kamera opsiyonu yok değil mi? Fiyatı da uygun görünüyor, arka kamera bağlantısı da yapılabiliyorsa iyi bir seçenek olabilir. Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Cem Işık yazdı: 70MAI markası da iyidir Ege, ona da bak.. Macit Aliyev yazdı: 70mai A500s 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum. İlk ilgilendiğim model A500s'ti zaten. Daha sonra bataryalı olmasından dolayı vazgeçmiştim. CPL filtre de Türkiye'de olmasa bile bulunuyor. Kolay çıkarılıp takılıyorsa olmadı aracı apartman otoparkında bıraktığım günlerde kamerayı yerinden alırım, kafam da rahat olur. Onun haricindeki zamanlarda park modülü kullanmak mantıklı olur mu bu modelde? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Ege Babacan yazdı: a500s modeline bakmıştım ve internetteki yorumlarda yazın kameranın kayıt sırasında donduğuna, kendini birkaç dakikada bir kapatıp açtığına veya hiç açılmadığına dair yorumlara denk geldim. Hatta bu forumda da belli bir kullanımdan sonra batarya hataları alındığına dair açılmış konular var. Ki bahsettiğim model de ön-arka kamera olarak 4k'nın üzerinde, öyle çok da ucuz değil. Bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum bu tarz sıkıntılarla. a510 var bende. nadiren de olsa kapanıp tekrar açılıyor. bunun SD karttan kaynaklandığını düşünmeye başladım. starvis 2 sensörü var ve epey iyi gece görüşü var. plaka okuyabiliyorum çoğu zaman. ama bütçem daha iyi olsa 70mai alamazdım herhalde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Bende 6-7 yıldır var kamera ancak hiç cpl filtresini takmadım, onun ayarı var sanıyorum takıp çevirmek lazım. Bana kalırsa olmazsa olmaz değil Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Buradaki kameraları inceleyin. Size göre hangisi daha iyi geliyorsa onu seçin. Comparison Tool ile karşılaştırma da yapabilirsiniz. Ben DDPai Mola N3 kullanıyorum ve gayet memnunum. Bazı kameralar ülkemizde satılmıyor olabilir, şimdiden uyarayım. Eğer imkanınız varsa Ön-Arka çift kamera bakmanızı tavsiye ederim. 2 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Ege Babacan yazdı: İlk ilgilendiğim model A500s'ti zaten. Daha sonra bataryalı olmasından dolayı vazgeçmiştim. CPL filtre de Türkiye'de olmasa bile bulunuyor. Kolay çıkarılıp takılıyorsa olmadı aracı apartman otoparkında bıraktığım günlerde kamerayı yerinden alırım, kafam da rahat olur. Onun haricindeki zamanlarda park modülü kullanmak mantıklı olur mu bu modelde? Ankara yazı sıcak oluyor. Çoğu zaman dışarıda kalıyordu araç. Hiç çıkarmadım kamerayı. Ben park mödülünü kullanmıyorum. Kablosu ayrı satılıyor. Ama zor birşey değil. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Viofo wm1 aldım ben memnunum ama ara bir model sanırım viofo pek reklam etmiyor. Fiyatı 4000 civarında. Tek sevmediğim yanı wi-fi hızı çok yavaş. 3 dakikalık videoyu indirmek en az 5-6 dk sürüyor. Bu nedenle döngüsel kaydı 1 dk yaptım, vakit nakittir. Ben açı olarak en çok bunu beğendim. 145 derece olması lazım ideal açı.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Ege Babacan yazdı: A119v3 modelinin arka kamera opsiyonu yok değil mi? Fiyatı da uygun görünüyor, arka kamera bağlantısı da yapılabiliyorsa iyi bir seçenek olabilir. 2 tane a199v3 alınabilir ama yönetmesi daha zor, kayıt aldı mı, açıldı mı vs. 2 kameralı modül olunca tek yerden kontrol ve wifi olunca da cepten video izleme vs iyi oluyor. Ben günde 4km yol yapıyordum, aküyü sıfırlamışım Ankaradayken günde 15-20km giderken park modülü sorun yaşatmamııştı 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 28 Ocak Paylaş 28 Ocak 5 yıldır viofo a129 duo kullanıyorum, park modülü var, cpl filtre almadım. İki kere lazım oldu sıkıntı olmadı. park modu sn de 1 görüntü ve darbe kaydedici şekilde kullanıyorum. Tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Ege Babacan 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Ön-Arka kamera şeklinde istediğim için şu anda f/p olarak A129 Plus Duo benim için en ideal cihaz gibi geldi. A500s ile aralarında 2k gibi bir fiyat farkı var, onu da artık kafa rahatlığına sayarım. Şimdilik park modülü almayı düşünmüyorum, bu şekilde geri kalanların toplamı 7.5k gibi bir fiyata geliyor. Metin Uzunoğlu yazdı: 5 yıldır viofo a129 duo kullanıyorum, park modülü var, cpl filtre almadım. İki kere lazım oldu sıkıntı olmadı. park modu sn de 1 görüntü ve darbe kaydedici şekilde kullanıyorum. Tavsiye ederim. Kullandığınız kartı belirtebilir misiniz ve herhangi başka bir kartla uyum sorunu yaşadınız mı? 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Ege Babacan yazdı: Ön-Arka kamera şeklinde istediğim için şu anda f/p olarak A129 Plus Duo benim için en ideal cihaz gibi geldi. A500s ile aralarında 2k gibi bir fiyat farkı var, onu da artık kafa rahatlığına sayarım. Şimdilik park modülü almayı düşünmüyorum, bu şekilde geri kalanların toplamı 7.5k gibi bir fiyata geliyor. Kullandığınız kartı belirtebilir misiniz ve herhangi başka bir kartla uyum sorunu yaşadınız mı? İlk önce 64 gb vardı şimdi 128 gb var, yarın bakar yazarım. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Ocak Paylaş 29 Ocak viofonun açılıp kapandığını hatırlamıyorum. Kamera olmadık yerde olmadık zamanda lazım olabiliyor. O zaman açılıp kapanacağı tutarsa. Bende ön ve arka viofo alacağım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Ocak Paylaş 29 Ocak Viofo A129 da arka kısma giden kablo kalındı. Arka kısma ulaştırmak bu sebepten zor gelebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ege Babacan 29 Ocak Yazar Paylaş 29 Ocak Metin Akbal yazdı: Viofo A129 da arka kısma giden kablo kalındı. Arka kısma ulaştırmak bu sebepten zor gelebilir. Perde hava yastığı olan araçlarda hava yastığının önünden geçirmemeye dikkat etmek gerek. Kaza anında yaralamaya sebep olabilir. Benim aracımda bildiğim kadarıyla b sütununda hava yastıkları, dolayısıyla sorun olacağını düşünmüyorum kabloları geçirirken. Yorum bağlantısı
Recommended Posts