İçeriğe Yönlendir

Debriyaj Merkezi Değişimi Sonrası Yaşananlar

Mert sedir

Recommended Posts

Mert sedir

İyi günler 2012 Ford c max aracımın debriyaj merkezi değişti.Değişimden önce sadece debriyaja basarak marş alıyordu fakat işlemden sonra sadece debriyaja basınca ekranda debriyaj ve frene basınız uyarısı geliyor frene basmadan marş almıyor nedendir nasıl düzelir acaba 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Güvenlik açısından olması gereken zaten bu şekilde. Yani uyarıda debriyaj dese de ikisine birden basarak çalıştırmak en doğrusu.

İşlem nerede yapıldı? Mekanik dışında elektronik bir işlem yapıldı mı? Yazılım güncellemesi falan olduysa yeni versiyonda bu şekilde uyarı veriyor olabilir. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Debriyaj sensörü soketi takılmamış olabilir. Debriyaja basıldığını anlayamadığı için frene basmanızı istiyordur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert sedir
(düzenlendi)
İnan Çınar yazdı:

Güvenlik açısından olması gereken zaten bu şekilde. Yani uyarıda debriyaj dese de ikisine birden basarak çalıştırmak en doğrusu.

İşlem nerede yapıldı? Mekanik dışında elektronik bir işlem yapıldı mı? Yazılım güncellemesi falan olduysa yeni versiyonda bu şekilde uyarı veriyor olabilir. 

Kendi ustamda yaptırdım debriyaj merkezi değiştirdiğimiz araçlarda bu şekilde uyarı veriyor dedi

Ersen Tapan yazdı:

Debriyaj sensörü soketi takılmamış olabilir. Debriyaja basıldığını anlayamadığı için frene basmanızı istiyordur.

Ona da bir baktırayım o zaman başka neden olabilir acaba fikriniz var mıdır

tarihinde Mert sedir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mert sedir yazdı:

Kendi ustamda yaptırdım debriyaj merkezi değiştirdiğimiz araçlarda bu şekilde uyarı veriyor dedi

Ona da bir baktırayım o zaman başka neden olabilir acaba fikriniz var mıdır

Başka hiçbir fikrim yok malesef.

Yorum bağlantısı
Mert sedir
Ersen Tapan yazdı:

Başka hiçbir fikrim yok malesef.

Teşekkür ederim o zaman o sokete  de bir baktırayım ben sağolun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Debriyaj üst merkezi değişti anladığım. 

Debriyaj merkezinde bir soket yok, silindirik bir göbek içerisine giren mil(pedala bağlı ileri geri hareket eder) ve arka tarafında hidrolik hortum girişi var. 

Debriyaj ve fren altında müşür var. Eğer debriyaj müşür soketi takılmadıysa araç çok silkeleme yapar, hız sabitleme varsa çalışmaz. Bilgisayara bağladığınızda da debriyaj konum sensörü hatası verir. 

Yazılımsal bir işlem yapılmadıysa (pcm güncellemesi gibi) bahsi geçen şey olmamalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert sedir
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

Debriyaj üst merkezi değişti anladığım. 

Debriyaj merkezinde bir soket yok, silindirik bir göbek içerisine giren mil(pedala bağlı ileri geri hareket eder) ve arka tarafında hidrolik hortum girişi var. 

Debriyaj ve fren altında müşür var. Eğer debriyaj müşür soketi takılmadıysa araç çok silkeleme yapar, hız sabitleme varsa çalışmaz. Bilgisayara bağladığınızda da debriyaj konum sensörü hatası verir. 

Yazılımsal bir işlem yapılmadıysa (pcm güncellemesi gibi) bahsi geçen şey olmamalı. 

Yazılımsal bir işlem yapılıp yapılmadığı halde böyle bir hata alıyorsam geri kaldırılma şansı var mıdır bir de dediğiniz soket takılmadığı takdirde yazılımsal bir olay olmasa da bu sıkıntıyı verir mi

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mert sedir yazdı:

Yazılımsal bir işlem yapılıp yapılmadığı halde böyle bir hata alıyorsam geri kaldırılma şansı var mıdır bir de dediğiniz soket takılmadığı takdirde yazılımsal bir olay olmasa da bu sıkıntıyı verir mi

Bir işlem yapılmadıysa ve eksik bir montaj yoksa zaten bu durum oluşmaz. Çünkü parça üzerinde elektronik kısım yok, montajında sökülüp geri takılan müşür var. 

Soket takılmazsa dediğim gibi hata kodu da alırsınız bilgisayara bağlandığında. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Mert sedir yazdı:

Araç değil usta da sorun bence. Birşeyleri eksik yada yanlış yapıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Debriyaj merkezinden ziyade baskı balatadandı bence sorununuz Mondeo da banada öyle dendi değiştirdik yine aynısı oldu baskı balata değiştirince hiç bir sorun kalmamıştı.Boşuna orjinal parçayı söktürüp yan sanayi parça takmıştık.Denildiği gibi soket vs birşey yoktu üzerinde.

Yorum bağlantısı
Mert sedir
Ferhat Yavuz yazdı:

Debriyaj merkezinden ziyade baskı balatadandı bence sorununuz Mondeo da banada öyle dendi değiştirdik yine aynısı oldu baskı balata değiştirince hiç bir sorun kalmamıştı.Boşuna orjinal parçayı söktürüp yan sanayi parça takmıştık.Denildiği gibi soket vs birşey yoktu üzerinde.

Peki debriyaj merkezi değiştikten sonra yapması tesadüf mü baskı balata kaynaklıysa 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Vitesteyken sadece frene basarak marş alıyorsa debriyajın sensöründe problem olduğunu anlayabilirsiniz. Sağlamsa marş almaması lazım

Yorum bağlantısı
Mert sedir
Oğuzkan Işık yazdı:

Vitesteyken sadece frene basarak marş alıyorsa debriyajın sensöründe problem olduğunu anlayabilirsiniz. Sağlamsa marş almaması lazım

Deneyeceğim teşekkür ediyorum 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

olması gerekene geri dönmüş bence?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mert sedir
Çağlar Bayur yazdı:

olması gerekene geri dönmüş bence?

Şimdiye kadar hiç böyle bir uyarı vermedi ama araç sadece debriyajla çalışıyordu tamam olması gerken bu belki frene basmak ama bu uyarı debriyaj merkezi değişiminden sonra olunca düşündürdü

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2013 modelinde denendi, sadece debriyaja basınca marş yapabiliyor, sadece frene basınca yarım kontak yapar marş basmaz. çalışma şekli testi bilginize.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Çağlar Bayur yazdı:

2013 modelinde denendi, sadece debriyaja basınca marş yapabiliyor, sadece frene basınca yarım kontak yapar marş basmaz. çalışma şekli testi bilginize.

Abi normalde debriyaja basınız diye yazı gelir ve debriyaja basıp kontağı çevirince çalışır. Hiçbir pedala basmadan yarım kontak yapar evet. Sadece mekanik tamir yapıldıktan sonra  hem debriyaj hem frene basınız diye uyarı  gelmesi ilginç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tesla yazılımı yüklenmiş gibi, şimdi düşündüm de ben her frenle debriyaja basıyorum otomatikman bilinç altım

Yorum bağlantısı
Mert sedir
İnan Çınar yazdı:

Abi normalde debriyaja basınız diye yazı gelir ve debriyaja basıp kontağı çevirince çalışır. Hiçbir pedala basmadan yarım kontak yapar evet. Sadece mekanik tamir yapıldıktan sonra  hem debriyaj hem frene basınız diye uyarı  gelmesi ilginç.

Aynen dediğiniz gibi normalde hiç basmayınca pedala yarım kontak sadece debriyaja basınca marş 

Çağlar Bayur yazdı:

tesla yazılımı yüklenmiş gibi, şimdi düşündüm de ben her frenle debriyaja basıyorum otomatikman bilinç altım

Tesla yazılım ne demek acaba ? Evet normalde ister istemez alışkanlık olarak öyle yapıyoruz ama uyarı vermesini anlamadım baya bi araştırdım başına gelene denk gelmedim de

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert sedir yazdı:

Tesla yazılım ne demek acaba

o bir benzetme yani araba çağ atlamış olmayan bir özellik açılmış gibi, olmayana vurgu

tesla ekran derler multimedya takarken

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Bir kaç zaman önce 2015 transit

debriyaj merkezi  değişimi sonrası öyle bir karışıklık olmuştu. Debriyaj ve frene basıp çalıştırdığımı hatırlıyorum.Şimdi baktım debriyaja basıp çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Mert sedir
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Bir kaç zaman önce 2015 transit

debriyaj merkezi  değişimi sonrası öyle bir karışıklık olmuştu. Debriyaj ve frene basıp çalıştırdığımı hatırlıyorum.Şimdi baktım debriyaja basıp çalışıyor.

Yani bir süre sonra geçiyor mu

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Mert sedir yazdı:

Yani bir süre sonra geçiyor mu

Benimkinde geçti de nasıl gecti bilmiyorum.:))

Yorum bağlantısı
Mert sedir
(düzenlendi)

Bir de bugün farkettim altından paspası çıkarınca eskisi gibi sadece debriyaj ile çalışıyor ama paspas varken biraz kalın olduğu için sanırım yine frene basın uyarısı veriyor ama anlamadığım aynı paspası yıllardır kullanıyorum şimdiye kadar böyle yapmadı şu an neden bu şekil yapıyor acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...