Metehan Sönmez 30 Ocak Paylaş 30 Ocak Merhaba, 3 ay önce aldığım aracı işe gelip giderken kullanıyorum her sabah 7 gibi evin önünde sorunsuz çalışıyor fakat işe geldiğimde genellikle öğlen ve akşam saatlerinde 5-10 sefer marşa basınca zar zor çalışıyor. İlk çalışmada devir sıfır da kalıyor 5-10 saniye sonra yükseliyor ve motor yüksek sesli çalışıyor. Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN 30 Ocak Paylaş 30 Ocak Merhaba, bu işin çözümü yok, bulanı görmedim. 5 yıl olmuş bu konuyla ilk sorgulamam. Kronik problem, havalar ısınınca düzelecektir. Bunlar bulabildiğim konular. Hepsi aynı Yorum bağlantısı
Mustafa inci 2 30 Ocak Paylaş 30 Ocak (düzenlendi) fiestanın en kötü motoru malesef 1.4 motoru olandır. önceki arabam 2010 1.4 benzinliydi. arızalarından bıktığım için satmak zorunda kaldım. 30 Ocak tarihinde Mustafa inci 2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ocak Paylaş 30 Ocak ben çözdüyüm fiestamda, yazmıştım da bi rçok yere ancak ucuz veya bedavaya olmuyor tamiri palyatif çözümler maalesef yutub fake videolarında olur anca Yorum bağlantısı
Celal Aydın 31 Ocak Paylaş 31 Ocak Mustafa inci 2 yazdı: fiestanın en kötü motoru malesef 1.4 motoru olandır. önceki arabam 2010 1.4 benzinliydi. arızalarından bıktığım için satmak zorunda kaldım. İyi bakılmış dizel ford, benzinli modellerinden uzun ömürlü oluyor. Bende 1.4 benzinli var 2008, önceki iki dizel fiestamdan daha çok masraf ettim, bu doğru. Ama kafam rahat, işin içinden çıkılamayacak bir motor değil, ustası da çok, parçası da. Yorum bağlantısı
Metehan Sönmez 31 Ocak Yazar Paylaş 31 Ocak ALİ SEYKAN yazdı: Merhaba, bu işin çözümü yok, bulanı görmedim. 5 yıl olmuş bu konuyla ilk sorgulamam. Kronik problem, havalar ısınınca düzelecektir. Bunlar bulabildiğim konular. Hepsi aynı Cevabınız için teşekkür ederim. Geçmişe yönelik çözüm bulan olmamış fakat güncel olarak çözüm bulabilen olur umuduyla konuyu güncel tutmak istedim ve anlık olarak sorun yaşadığım için herhangi bir gelişme yaşarsam buradan paylaşmak istedim. Mustafa inci 2 yazdı: fiestanın en kötü motoru malesef 1.4 motoru olandır. önceki arabam 2010 1.4 benzinliydi. arızalarından bıktığım için satmak zorunda kaldım. Kısa süredir kullanıyorum ama arasıra çalışmaması harici bi kötü yanını görmedim henüz umarım basit bir çözüm ile hallolur. Çağlar Bayur yazdı: ben çözdüyüm fiestamda, yazmıştım da bi rçok yere ancak ucuz veya bedavaya olmuyor tamiri palyatif çözümler maalesef yutub fake videolarında olur anca Nedir çözümünüz Yorum bağlantısı
Erkan Mermer 31 Ocak Paylaş 31 Ocak Metehan Sönmez yazdı: Merhaba, 3 ay önce aldığım aracı işe gelip giderken kullanıyorum her sabah 7 gibi evin önünde sorunsuz çalışıyor fakat işe geldiğimde genellikle öğlen ve akşam saatlerinde 5-10 sefer marşa basınca zar zor çalışıyor. İlk çalışmada devir sıfır da kalıyor 5-10 saniye sonra yükseliyor ve motor yüksek sesli çalışıyor. Sorunu henüz çözemedim bende bu şekilde kullanmaya alıştık ne diyelim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak Paylaş 31 Ocak Metehan Sönmez yazdı: Nedir çözümünüz enejktörleri değiştirdim sıfır, yakıt hattını yenilettim Yorum bağlantısı
Metehan Sönmez 31 Ocak Yazar Paylaş 31 Ocak Yaşar Bilgin yazdı: Selamün Aleyküm kardeşlerim. Bizim 1.4 TDCİ Fort Fiesta 2011 model aracımızda 3 yıl öncesinden Sabahları eksi 10’larda bir basmada alıyor, okul dönüşü 4 ila 5 saat sonra çalışmıyordu, ancak balata spreyi ile çalıştırıyordum. Daha sonraları ise bu arızanın yanı sıra çalıştıktan sonra 2-3 saniye sonra stop etmeye başladı. 8-9 kez uzun süreler marşa bastıktan sonra bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. 3 yıldır çilesi bitmeyen ve tamircilerin tamir edemediği bu arıza için bir sürü para harcadığımız paralar da çabası. Yazın havalar ısındığında bu sorun olmuyor, Sonbaharın sonralarına doğru arıza yapmaya başlıyor, kışın ve ilkbaharın sonlarına kadar arıza yapmaya devam ediyor. Her gittiğim usta arızası şurdan olabilir, burdan olabilir diye parça değiştiriyoruz, yine sorun çözülmüyordu. Bazen internetten araştırıp ustalara biz “şurdan olabilir” diye ustalara biz söyleyip parça değiştirmeye yönlendiriyoruz. Araba iyice bizi bıktırmıştı. En son bu Oto Clup Türkiye formun da Kayseri’de oto tamirciliği yapan Yaşar Demirci ustanın Ford fiesta vb. araçların arızalarını çözdüğünü öğrendim. Ve Yaşar ustayla telefonla ( 0542 621 07 41 nolu telefonu üzerinden) görüştükten sonra randevulaşıp tamirhanesine gittik. Allah razı olsun Yaşar Ustadan. Kendisi arabamızla 4 saat ilgilendi, enjektör geri dönüş orinklerini orjinaliyle değiştirdi. Şimdilik aracımızın hiçbir sıkıntısı kalmadı, çalışırken titreşim yapıyordu o da düzeldi. Hamd olsun. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Yaşar Demirci Ustayı bulmama vesile olan Oto Clup Türkiye formuna teşekkür ediyorum. Yaşar Usta’ya da çok teşekkür ediyorum. Rabbim Yaşar Ustadan razı olsun. Bu ve buna benzer arızası olan kardeşlerimizin araçlarının tamirine vesile olmak ümidiyle bu yazıyı yazmış bulunmaktayım. Saygılarımla.. Yaşar Bey bu şekilde çözüm bulmuş, YouTube da bir kişi enjektör mazot hortumlarının oringlerini değiştirerek sorunu çözdüğünü paylaşmıştı ilk deneyeceğim parça bunlar sanırım. Çağlar Bayur yazdı: enejktörleri değiştirdim sıfır, yakıt hattını yenilettim Cevabınız için teşekkür ederim ama çok fazla kişi enjektör değiştirmesine rağmen sorunun devam ettiğini dile getirmiş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Şubat Paylaş 1 Şubat her arıza kendi içinde çözülür, 2 örnek var zaten yukarıda. asıl olan çözümsüz arıza olmaz. Yorum bağlantısı
BÜLENT KARADEMİR 17 Mart Paylaş 17 Mart Metehan Sönmez yazdı: Merhaba, 3 ay önce aldığım aracı işe gelip giderken kullanıyorum her sabah 7 gibi evin önünde sorunsuz çalışıyor fakat işe geldiğimde genellikle öğlen ve akşam saatlerinde 5-10 sefer marşa basınca zar zor çalışıyor. İlk çalışmada devir sıfır da kalıyor 5-10 saniye sonra yükseliyor ve motor yüksek sesli çalışıyor. Bende 2011 1.4 dizel aracımda aynı sorunu yıllarca yaşadım, 50-60 km mesafade bir işyerinde çalıştığım dönemde sorun hiç olmadı, 50 km altında mesafelerde sorun devam ediyor. Çözümmüdür bilemem ama ben şöyle bir uygulama ile sorunu geçiştiriyorum; aracım çalışmadığında hava emiş hortumunu çıkartıp motora giden boruya balata spreyi sıkıyorum bir iki saniye sonra marş yaptığımda araç çalışıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 17 Mart Paylaş 17 Mart Erkan Mermer yazdı: Sorunu henüz çözemedim bende bu şekilde kullanmaya alıştık ne diyelim. Erkanın arabadaki sorunda Isı sensörü tam temas etmiyormuş, ustanın birisi sök tak yapınca çalışmama durumu düzeldi, diğer araç sahipleri de deneyebilir. 2 Yorum bağlantısı
Metehan Sönmez 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart BÜLENT KARADEMİR yazdı: Bende 2011 1.4 dizel aracımda aynı sorunu yıllarca yaşadım, 50-60 km mesafade bir işyerinde çalıştığım dönemde sorun hiç olmadı, 50 km altında mesafelerde sorun devam ediyor. Çözümmüdür bilemem ama ben şöyle bir uygulama ile sorunu geçiştiriyorum; aracım çalışmadığında hava emiş hortumunu çıkartıp motora giden boruya balata spreyi sıkıyorum bir iki saniye sonra marş yaptığımda araç çalışıyor. Zararlı olduğunu duymuştum bu şekilde çalıştırmanın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart Paylaş 21 Mart BÜLENT KARADEMİR yazdı: Bende 2011 1.4 dizel aracımda aynı sorunu yıllarca yaşadım, 50-60 km mesafade bir işyerinde çalıştığım dönemde sorun hiç olmadı, 50 km altında mesafelerde sorun devam ediyor. Çözümmüdür bilemem ama ben şöyle bir uygulama ile sorunu geçiştiriyorum; aracım çalışmadığında hava emiş hortumunu çıkartıp motora giden boruya balata spreyi sıkıyorum bir iki saniye sonra marş yaptığımda araç çalışıyor. kısa sürede enejktörleri kalıcı şekilde yakar Yorum bağlantısı
Recommended Posts