Mustafa inci 2 30 Ocak 2025 Paylaş 30 Ocak 2025 merhaba değerli arkadaşlar 2016 fiestanın lastik sensörleri algılanamadı kitapçığa bakın uyarısı çıkıyor. lastikçi ile görüştüm sensör pilleri zayıfladığı için 4 sensörün de değişmesi gerektiğini söyledi. ancak internette bazı yerlerde değiştirmelerine rağmen bu arıza ışığının sönmediğini komple iptal ettirdiklerini söyleyenler var. bilgi sahibi olan yardımcı olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 31 Ocak 2025 Paylaş 31 Ocak 2025 (düzenlendi) Lastikçinizin dediği doğru. 4 lastikte de ayrı sensör var sibop devamında. Bunlardan birisi bile bitse uyarıyı veriyor gösterge ekranında sarı ikaz ve radyonun orada yazı. Tüm sensörlerdeki piller bitince de arabayı her çalıştırdığınızda bir sesli uyarı verip lastik denetleme merkez hatası veriyor. Sesli uyarıyı ya aracı her çalıştırdığında ya da biraz hareket ettikten sonra veriyor ki hareket anında yapınca ilk başta dikkat dağıtıyor. Pil değişimi yapılıyor ama youtube yorumlarında değiştirdikten sonra da sorun yaşayanlar olmuş. Yani pil değişiminin düzgün yapılması gerekiyor sanırım en iyi ihtimalle. Benzer sıkıntıyı bende yaşıyordum. 2024 yılı Aralık ayında 4 lastik için sensör değişimi ve arabaya tanıtılması ile lastik sök tak için işçilik dahil 6.000-TL fiyat verdiler. Bu ocak ayında da sensör sisteminin yazılımla iptali için beyinci 1.500-TL fiyat verdi. Bende yazılımla iptal ettim. İptal edince radyodan girdiğin menü de lastik basınç sensörü sıfırlama ekranı da kayboluyor. Değiştirmeyi düşünürseniz sensörleri 4'ünü de değiştirin zira birinin pili bitmeye başladıysa yakında diğerlerine de sıra gelecektir. Ben yazılımla iptal ettirmeyi seçtim. her sabah arabaya binmeden lastikleri gözle kontrol ediyorum. Ara ara da lastik basınçlarına bakıyorum ki bagajda şarjlı pompa da var uzun süredir. 31 Ocak 2025 tarihinde Yiğit Özdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Ocak 2025 Paylaş 31 Ocak 2025 Bende 1 aydır bu uyarıyı alıyorum. Lastikçi indirimli 8 bin tl istedi benden. Müsait bir zamanda lastikleri söküp pilleri değiştireceğim. Ama çok meşakkatli bir iş. O kadar meşakkatli ki, lastikleri tek tek sökeceksin, sonra janttan bir parçasını ayıracaksın, sübopları dikkatli janttan alacaksın, sensörlerin pil tarafındaki plastik parçasını kesip pili çıkaracaksın, yeni pili takacaksın, kestiğin parçayı dikkatli kapatıp hava almayacak şekilde ve uzun ömürlü olacak biçimde izole edeksin. Sübopları janta takacaksın, lastiği janta takacaksın, sonra araca montaj edip havasını tamamlayacaksın. 4 lastiğe bu işlemi yaptıktan sonrada lastik basınçlarını sıfırlayacaksın. Her işlem doğru gittiyse uyarı bir daha yanmayacak. Aksi şekilde olursa yaptığım tüm emek çöp olacak. Değer mi değmez mi? siz karar verin. Ben şansımı pil değişiminden yana kullanacağım. Piller puntalı oluyor. Punta işini nasıl yaparım yada punta gibi nasıl sabitlerim onu henüz bulamadım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2025 Paylaş 31 Ocak 2025 yazılımdan iptal ettirirdim, basit iyidir fabrika çıkışı rft lastik yok ise 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ocak 2025 Paylaş 31 Ocak 2025 (düzenlendi) Pillerini değiştireceksiniz ya da yeni takım alacaksınız. Yeni alırsanız kodlanacak. Pil değişimi için de lastik sökülüp yapılıp geri takılacak, 5 dk da olacak iş değil. 2 defa sök tak parası vereceksiniz. Ben takım değiştirdim aynı araç için sorun yok. Eski takımlarda satılık, isteyen pil değişip doğrudan takabilir. 31 Ocak 2025 tarihinde Ü.Emre Kartal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya 31 Ocak 2025 Paylaş 31 Ocak 2025 2014 Fiestalarda tek tek değişim mümkün oluyor sizin araçta ustanız neden hepsinin değişmesi gerektiğini söyledi acaba. Ayrıca tanıtmaya gerek de olmuyor, kendisi otomatik olarak tanıyor. Ancak dijital ekranı olup araç resmi üzerinde lastik basınçlarını gösteren araçlarda relearn yani hangi sensörün hangi lastikte olduğunun tanımlanması gerekebilir. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Ocak 2025 Paylaş 31 Ocak 2025 Kaan Karakaya yazdı: 2014 Fiestalarda tek tek değişim mümkün oluyor sizin araçta ustanız neden hepsinin değişmesi gerektiğini söyledi acaba. Ayrıca tanıtmaya gerek de olmuyor, kendisi otomatik olarak tanıyor. Ancak dijital ekranı olup araç resmi üzerinde lastik basınçlarını gösteren araçlarda relearn yani hangi sensörün hangi lastikte olduğunun tanımlanması gerekebilir. Tek tek değişsenizde sorun pil olduğu için 2-3 ay arayla en fazla lastikçiye gidersiniz, deneyim ile sabit Kodlama konusunda da kendi kendine tanıma yapma olayından emin değilim, ancak mantıken araçta sensörlerin yerini bilemez. Sağlıklı çalışmaz. (Ekranda görmek önemli değil, bilgisayara bağlayınca da yanıltır) Ben de değiştirdim, kendim kodladım. En sağlıklısı bu, söküp pil değişip geri takmak daha maliyetli( en az 1000 lira sökme takma verirsiniz her defasında) Yorum bağlantısı
Mustafa inci 2 1 Şubat 2025 Yazar Paylaş 1 Şubat 2025 Ü.Emre Kartal yazdı: Tek tek değişsenizde sorun pil olduğu için 2-3 ay arayla en fazla lastikçiye gidersiniz, deneyim ile sabit Kodlama konusunda da kendi kendine tanıma yapma olayından emin değilim, ancak mantıken araçta sensörlerin yerini bilemez. Sağlıklı çalışmaz. (Ekranda görmek önemli değil, bilgisayara bağlayınca da yanıltır) Ben de değiştirdim, kendim kodladım. En sağlıklısı bu, söküp pil değişip geri takmak daha maliyetli( en az 1000 lira sökme takma verirsiniz her defasında) teşekkürler hocam takım olarak değiştirmeyi düşünüyorum nasıl kodladığınızı anlatır mısınız Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 Şubat 2025 Paylaş 2 Şubat 2025 Mustafa inci 2 yazdı: teşekkürler hocam takım olarak değiştirmeyi düşünüyorum nasıl kodladığınızı anlatır mısınız Elbette, ancak cihaz edinmeniz lazım. Ford tpms relearn procedure yazarsanız oldukça fazla video görebilirsiniz. Yakın olsaydınız sensör değişimi sonrası kodlardık ama uzaksınız gördüğüm Yorum bağlantısı
Mustafa inci 2 5 Şubat 2025 Yazar Paylaş 5 Şubat 2025 Ü.Emre Kartal yazdı: Elbette, ancak cihaz edinmeniz lazım. Ford tpms relearn procedure yazarsanız oldukça fazla video görebilirsiniz. Yakın olsaydınız sensör değişimi sonrası kodlardık ama uzaksınız gördüğüm peki teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Recommended Posts