İçeriğe Yönlendir

Süresi Biten YİD’in Uzatılması

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur

yat limanları felan 2046 yılları filan, neyse ......

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Adam yazmış makalede Deli dumrul. Deli ile dumrulu neden ayrık yazmış. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Neden uzatılmış. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Devlet büyüklerimizin bir bildiği vardır.. 

Durum şuymuş.. 

"Devlet, Göcek 2 Tüneli’ni kendi imkanlarıyla 2018 yılında yapıp bitirdi. Ancak işler bir anda değişti. Şubat 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla devletin kendi yaptığı Göcek 2 Tüneli, Göcek 1 Tüneli’ni işleten firmaya verildi. Buna karşılık olarak da Göcek 1’in 2032 olan devir tarihi 6 yıl 20 gün kısaltılarak 31 Aralık 2025’e çekildi. Bu tarihte her iki tünel de devlete geçecek, halk bedava geçecekti. CHP eski milletvekili Süleyman Girgin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), 1 Ocak 2026’da devredildikten sonra tünellerin bedava olup olmayacağını sordu ve şok yanıt geldi. CİMER, 28 Ocak 2025’te Girgin’e gönderdiği yanıtta, sözleşmenin 2025’te değil 20 Mayıs 2030 tarihinde biteceğini bildirdi."

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

O zaman bunu kutlayalım.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

.... işletmesi de.... tl ymal ettiğini daha sonra ...... yazısında ..........çıkıyor görüyor..... firması..... firmasını arayıp....... diye soruyor.....  meğerse........ .... olarak..... mış.....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

ben bir kere dağ yolundan geçmiştim. Çok eğlenceliydi. 

şasnlısın ben hiç geçmedim ama ödüyorum

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

Hyundai i10 1.0 lpg modeliyle geçmiştim. bayağı dar ve sert vrajları olan bir yol. Tünele 12 tl vermek istemedim. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Boşa ödüyoruz ya.. geçmek lazım.. Şeytan diyor, çık şimdi evden. en paralı yollardan basa git izmire. 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Boşa ödüyoruz ya.. geçmek lazım.. Şeytan diyor, çık şimdi evden. en paralı yollardan basa git izmire. 

Abi tansiyonun filan mı çıktı, sakin ol :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Enparalılara bedavaymış

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Hyundai i10 1.0 lpg modeliyle geçmiştim. bayağı dar ve sert vrajları olan bir yol. Tünele 12 tl vermek istemedim. 

şansıszmışsın sen de bizim gibi geçmedne ödüyorsun o zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Şimdi 100 lira olmuştur o tünel. 
Gerçi adamın malı. Kaç isterse onu yapar. 
Benim olsa 150 yapardım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Benim olsa 150 yapardım. 

Satılık mı?

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şimdi 100 lira olmuştur o tünel. 
Gerçi adamın malı. Kaç isterse onu yapar. 
Benim olsa 150 yapardım. 

60

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gülmez yazdı:

60

Bedava. 
Dağları delmiş adam. 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bedava. 

Emmi bedava dedi 🫣 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Adnan Çakır yazdı:

Emmi bedava dedi 🫣 

Ben geçmiyom ki ya.. geçen düşünsün :)

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

belediye başkanı 2030’dan sonra da uzayacak mı? Öyleyse alternatif yolu iyileştirelim o zaman demiş. 

kamu’da yıllardır süren ve asla kurum içinde konuşulmayan bir durum var. Kamu’da yapılan usulsüzlüklerin veya bedel ödemelerin ilgili kişiden hesabının sorulmaması. Böylece usülsüzlük yapanın ya yanına kâr kalıyor ya da en kötü zarar etmiyor. Nasılsa peşine düşen yok. Bu kanundur. Kamu çalışanı kurumu zarara uğratıyorsa yargılanır. 

bu tünelle alakalı sözleşmenin uzatılmasının neye dayandırıldığı, sebebi, kimin yaptığı hakkında dava açılmayacak mı? 

en iyi ihtimalle tünelin bakımını özel firmaya verdik. İşimize geldi derler. Halbuki bunun da dava konusu edilmesi, bakım onarım masraflarının keşfi yapılıp hangi durumun kamu yararına olduğunun ortaya çıkması lazım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sen uyma şeytana Abi, sonra tampon yapan jetçilere vs denk gelirsin :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Olayın detayı çıktı. 

1.tünel yid ile yapılmış. 2030’da devredilecekmiş.

tünel kapasitesi yetmemiş. Kgm de müteahhide 2.yi yap demiş. Ama müteahhit yapmamış. Kgm de kendi yapmış. Ama işletmesini aynı firmaya paslamış. Bunun karşılığında 2 tünelin 2025’de kgm’ye devredilmesinde anlaşmışlar. 

hemen peşine müteahhit tahkim’e gitmiş. Bu tahkim konusu acayip. Mahkeme bile bozamıyor. Tahkimler yid projelerinde müteahhit firmayı koruyor. 

kgm dava açmak istiyor. Mahkeme açamazsın, tahkim kararı gereği tüneller 2030’a kadar müteahhitin diyor. Yargıtaydan dönüyor iş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hakimiyet milletindir. 

sosyal medya diğer yolu kullanma protesto mektup makale hep beraber olunur yönetim de destek olur bu sorun çözülür. Halk malını geri alır. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...