İçeriğe Yönlendir

Ford Puma - 1.0 Ecoboost (Motor Sorusu)

Fatih Poyraz

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

1.2 puretech için kayış konusu haricinde olumsuzluk duymadım. Kayış için de şunu söyleyeyim, senede 10k-15k binen standart kullanıcı 4-5 seneden önce kayışı değiştirmez. 

Standart bir araçta da 5 seneden sonra zaten triger kayışsa değişmekte yarar var. 9 yıl hiç değişmeyen var evet, ama motor için önemini düşününce 5-6 sene bence makul. 

Kayış parçalanmadan değişirse karter vs sökülmez. Maliyet daha düşer ve kafa rahat olur. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

1.2 puretech için kayış konusu haricinde olumsuzluk duymadım. Kayış için de şunu söyleyeyim, senede 10k-15k binen standart kullanıcı 4-5 seneden önce kayışı değiştirmez. 

Standart bir araçta da 5 seneden sonra zaten triger kayışsa değişmekte yarar var. 9 yıl hiç değişmeyen var evet, ama motor için önemini düşününce 5-6 sene bence makul. 

Kayış parçalanmadan değişirse karter vs sökülmez. Maliyet daha düşer ve kafa rahat olur. 

kullanmasanda kayış ve yağ bozulur, değişmen gerekir, V kayış olsa dert değil, anında anlarsın zarar vermez, ama trigerde riske girilmez doğal olarak,  devirdaim ve termostad meselesinde ise tüm araçlarda değişim süresi vardır, ferro dahil, ama gittiği yere kadar kullanırsın, 200-300 binde gidebilir, şak diye cortlayabilirde, hiç belli olmaz...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kullanmasanda kayış ve yağ bozulur, değişmen gerekir, V kayış olsa dert değil, anında anlarsın zarar vermez, ama trigerde riske girilmez doğal olarak,  devirdam ve termostad meselesinde ise tüm araçlarda değişim süresi vardır, ferro dahil, ama gittiği yere kadar kullanırsın, 200-300 binde gidebilir, şak diye cortlayabilirde, hiç belli olmaz...

1-2 senede bozulan yok gibi bir şey. Zaten kontrolünü yapmakta zor değil, yağ kapağından ölçülebiliyor. 

Çok uç noktaları çıkarırsak 4-5 sene yeterli zaten

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

1-2 senede bozulan yok gibi bir şey. Zaten kontrolünü yapmakta zor değil, yağ kapağından ölçülebiliyor. 

Çok uç noktaları çıkarırsak 4-5 sene yeterli zaten

orası öyle tabi, 1-2 senede bozulsa zaten ohoo yandık, kayışsız motor alırız bizde, pillimi alsak acep :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Cihangiroğlu yazdı:

orası öyle tabi, 1-2 senede bozulsa zaten ohoo yandık, kayışsız motor alırız bizde, pillimi alsak acep :D

Kullanım da önemli değil mi Ali abi, Onno Usta motor ömrü yapılan devir sayına bağlı derdi. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Evren Erakçora yazdı:

Kullanım da önemli değil mi Ali abi, Onno Usta motor ömrü yapılan devir sayına bağlı derdi. 

elbette, oda var, hep sert kullanıp yüksek hız yüksek devride kullanırsan tüm parçaların ömründe yemiş olursun, yüksek dayanım ve uzun ömürün anahtarı, sakin nazik kullanım ve güzel bakımdır zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Fatih Poyraz

Tekrar merhabalar. yaklaşık 3 ay önce 2024 model otomatik puma aldım, şu ana kadar sorunsuz şekilde kullanıyorum, sürüşü oldukça keyifli. Araç çok seri ve bu durum beni çok şaşırttı. Hızlanma konusundaki beklentim bu kadar yüksek değildi. Olumsuz bir durum olursa paylaşacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
(düzenlendi)
Alıntı

.

merhaba,

Ecobosst olayı 2021 ve üzeri için çözüldü diyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Ali Cihangiroğlu yazdı:

elbette, oda var, hep sert kullanıp yüksek hız yüksek devride kullanırsan tüm parçaların ömründe yemiş olursun, yüksek dayanım ve uzun ömürün anahtarı, sakin nazik kullanım ve güzel bakımdır zaten.

merhaba,

Ecoboost olayı 2021 ve üzeri için çözüldü diyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

tarihinde Özgür ÇETİNKAYA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

merhaba,

Ecobosst olayı 2021 ve üzeri için çözüldü diyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

merhaba,

Ecoboost olayı 2021 ve üzeri için çözüldü diyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Evet zincirli trigere geçildi, yağ pompası kayışlı, onla ilgili şimdilik sorun okumadım, 150 bin km civarı idare etmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Evren Erakçora yazdı:

Evet zincirli trigere geçildi, yağ pompası kayışlı, onla ilgili şimdilik sorun okumadım, 150 bin km civarı idare etmesi lazım.

Hocam otomatik beni çok korkutuyor.

Bakıyorum 70 80 bin masraf nerde ne zaman olacağıda belli değil. Bu konuda bir fikriniz var mı? 

Manuel değerlendirilir mi?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Bakıyorum 70 80 bin masraf nerde ne zaman olacağıda belli değil. Bu konuda bir fikriniz var mı? 

Otomatiklerde sorun olabilir evet, ben düz kullanıyorum ama İstanbul'da kullanımı zor olabilir. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Kardeş, 2024 sonuydu galiba, Ford şanzımanı değiştirdi, otomatik puma diyorsan mesela eskiden sorunlu şanzıman vardı sonra bu Getrag 7dct300 7 ileri ıslak kavramaya geçildi, bu şanzıman benim arabadada olan bozulmayan dct lerden diyebiliriz, mesele cheryy tiggo da kullanıyor,  eğer buysa düşündüğün korkmana gerek yok, ama bu şanzımanın olduğundan emin ol, hangi yılda modelde geçtiler emin değilim...

Motora gelince, 4 silindirden şaşma derim ama seçenekler sınırlı, Ford yine iyi, 1.2 puretech almada ne alırsan al :)

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kardeş, 2024 sonuydu galiba, Ford şanzımanı değiştirdi, otomatik puma diyorsan mesela eskiden sorunlu şanzıman vardı sonra bu Getrag 7dct300 7 ileri ıslak kavramaya geçildi, bu şanzıman benim arabadada olan bozulmayan dct lerden diyebiliriz, mesele cheryy tiggo da kullanıyor,  eğer buysa düşündüğün korkmana gerek yok, ama bu şanzımanın olduğundan emin ol, hangi yılda modelde geçtiler emin değilim...

Motora gelince, 4 silindirden şaşma derim ama seçenekler sınırlı, Ford yine iyi, 1.2 puretech almada ne alırsan al :)

Puretech öğrendikten sonra kaçtım desem yeri var.

Peki o şanzıman olayını nasıl öğrenebiliriz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Puretech öğrendikten sonra kaçtım desem yeri var.

Peki o şanzıman olayını nasıl öğrenebiliriz?

2020 den itibaren şanzıman değişmiş diye bilgi buldum, 7 ileri ıslak derlerse zaten bu şanzımandır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Ali Cihangiroğlu yazdı:

2020 den itibaren şanzıman değişmiş diye bilgi buldum, 7 ileri ıslak derlerse zaten bu şanzımandır.

Siz olsanız bu fiyatlara puma alır mısınız?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Siz olsanız bu fiyatlara puma alır mısınız?

Çok uzattım editledim, bana hitap etmiyor, o yüzden almam, yalnız bu kötüdür bu yüzden almıyorum demek değil tabii, beğendiyseniz sizin bileceğiniz iş, alabilirsiniz, güzel arabadır....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Özgür Bey yanlış anlamayın ama her araba herkese hitap etmez, bunun kararını gelen bilgilere göre birazda sizin vermeniz lazım. Alınmaz denilen araçları almayarak belki de bazı mutlulukları kaçırıyor olabilirsiniz veya alınır denilen aracı aldığınız için sizi daha fazla üzebilir. Hayat sizin kararınızı siz verirseniz daha mutlu olursunuz :) 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Şimdiye dek sahip olduğum araçlardan en mutlu edenleri Alfa romeo 156 ve jeep cherokee idi. Sorsan her ikisi de sorunlu, çok yakar, elinde kalır satamazsın  vs. Ama mutluluk farklı bir kavram.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Pumayı bende çok beğeniyorum. Tipi hoşuma gidiyor. Ama herkes beğenmiyor. O farlar be öyle tipsiz diyen de var, bana göre porscheyi andırıyor tasarımı.

Yıllarca ford kullanmış biri olarak artık ford tercih etmeme sebebim otomatik şanzıman sorunu ve ecoboost motor sorunuydu. 

Otomatik vites alacaksınız arkadaşlar gerekli bilgileri yazmışlar bende öğrenmiş oldum bu sayede😊 

Şu da bir gerçek artık otomatik vites daha çok talep görüyor. (Ve bayanlar duymasın ama bence de manuel artık kullanılmaz 😊

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ne hissetiğini az çok tahmin edebiliyorum, eğer beğendiysen al geç, motor güzel, güncellemişlerde öyle pek sorunuda yok sanırım, şanzıman zaten malum, zor bozarsın, gerisi Ford, özelliklede yol tutuşu, seni mutlu edecekse al bak keyfine, sonuçta araba bu, ilerde değişirsin sonra hatırlamazsın bile :)

Hatta bir ara servise uğrayayım, master şefi arkadaşımdır, bişeyler öğrenirsem yazarım...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...