Bahadır Taşpolat 7 Şubat Paylaş 7 Şubat Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin, güle güle kullanın 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 8 Şubat Yazar Paylaş 8 Şubat Zeki Ağaçgözgü yazdı: Hayırlı olsun.Keyifli seyirler inşallah. Aydın Sert yazdı: Hayırlı olsun Evren abi. Güzel günlerde kullanılsın İsa Acar yazdı: Güzel günlerde kullanılsın Evren abi Mahmut Yıldız yazdı: Hayırlı olsun, hibrit sayısı artıyor. Kemal Korkmaz yazdı: Hayırlı uğurlu olsun Bahadır Taşpolat yazdı: Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin, güle güle kullanın Çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 19 Mart Yazar Paylaş 19 Mart Arabayı alalı 40-45 gün olmuş. Bu süreçte ailece az çok deneyim sahibi olduk. Tasarım olarak geleneksel Jeep izlerini taşıyor. Arabanın birçok noktasında 1941 üretimli ilk araca atıfta bulunulmuş. Dış tasarım: Ön farlar mercekli led teknolojisine sahip. Yolu çok güzel aydınlatıyor. Uzun farların otomatik modu var. Ön farların içinde "angel eye" gündüz aydınlatmaları eklenmiş. Kaput, alüminyum. Hali ile çok hafif. Ön tamponun sağ ve sol köşelerinde sinyal lambaları yer alıyor. Ön farlara köşe aydınlatmalı yine mercekli led sis farları eşlik ediyor. Ön çamurlukların ön tarafında yan reflektörler bulunuyor. Dodikler plastik. Lastikler 215/60/17 96H. Jantlar ise 5x110 (6,5Jx17 ET40) Stepne yok, ince stepne (5x110 145/90/16) bulunca alacağım. Ön kapılarda sabit kelebek camlar var. Elektrikli katlanır yan aynaları büyük. Maalesef geri vitese alınca aşağı eğilmiyor (bu konu ile ilgili çok zorum var). Ön yüzünde piano black ayna kapakları ve sinyal lambaları var. Ayna üstünde sarı renkli kör nokta uyarı lambası var. Lamba yanarken sinyal verince ikaz sesi ile uyarı veriyor. Anahtarsız giriş ve çıkışıda var. Kumanda üzerinden camlar açılıp kapanabiliyor. Ön tampondan gelen siyah şerit, ön dodikden sonra kapıların altından devam edip arka dodiğide çevreleyip arka tampon ile birleşiyor. Arka kapı ile arka çamurluk birleşiminde yine bir kelebek cam bulunuyor. Bagaj kapağını kullanmak benim için tecrübe ve alışkanlık gerektiriyor. Çünkü önceki aralarda arkadaki cisim, araç, duvara 20 cm'ye kadar yaklaşabiliyordum. Renegade de bagaj kapağı dik olduğundan arkadaki engele 70-80cm mesafe bırakmam gerekiyor. Bagaj kapağının üstünde spoiler yer alıyor. Bagaj kapağının her iki tarafında kare formlu led stop lambaları var. Plaka aydınlatmaları yine led. Arka tamponun sağ alt tarafında geri vites lambası, sol alt tarafında sis lambası var. Açılır panoramik cam tavan ve perdesi var. Buraların ikliminde cam tavan ısıyı geçirecek olursa, ısı kontrollü cam filmi kaplatacağım. Arka kapı camları ve bagaj camı renklendirilmiş. Benden önceki sahibi ön kapı camlarına film ve kaputa ppf kaplatmış. Gelelim iç mekana: Güneşlikler büyük ama yetersiz. Kapaklı ve ışıklı makyaj aynaları var. Işık sadece kendini aydınlatıyor. İç dikiz aynası karartmalı. Göğsün üst tarafı yumuşak malzeme ile üretilmiş. Alt taraf ise sert plastik. Kapı trimleri sert plastik, ancak el ve kolun temas ettiği yerler yumuşak (vinil) malzemeli. Gösterge ekranı 7 inch tft, buna ek analog hız ve devir saati var. Tft ekranı kişiselleştirebiliyorsunuz. Yağmur sensörü, far sensörü, tabela algılama, yorgunluk uyarı, yatay-dikey otomatik park, acil durum fren sistemi, şerit takip (şerit ortalama yok), ön-arka-yan park sensörleri var. Direksiyon ve vites kolu deri. Direksiyonu gören Egea direksiyonu diyor. Halbuki aynı direksiyon Dodge'de de var. Direksiyonun sağ tarafındaki düğmeler hız sabitleme, hız limitleme, adaptif hız sabitleme, mesafe ve ayarları kontrol ediyor. Sağ taraftaki düğmeler ise üsttekiler yol bilgisayarını, alttakiler ise bluetooth'a bağlı telefonu kontrol ediyor. Multimedia tuşları ise direksiyonun arkasında. Multimedia 8,4 inch, içinde hybrid bilgilendirme, radyo, dab, usb, navigasyon, pusula, carplay&androidauto, klima ve araç ayarları menüleri bulunuyor. Carplay&androidauto kablolu, ben kablosuz adaptör aldım. Şimdilik bağlantı problemi yaşamadım. Kullanım olarak ekran çözünürlüğü belki kabul edilir ancak geri vites kamerası devreye girince çözünürlüğü oldukça kötü. Ekranın altında ise multimedia kontrol tuşları, otomatik park, şerit takip kapatma tuşu ve dörtlü flaşör düğmeleri yer alıyor. Bu tuşların altında klima kontrol tuşları var. Vites kolunun arkasında hybrid kapatma, elektrikli el freni ve esp kapatma tuşları bulunuyor. Tuşların arkasında iki adet bardaklık var. Aydınlatmalı torpidosu ve kolçak altındaki depolama alanları arabaya göre fena değil. Kolçak sürgülü. Ama depolama alanları oldukça küçük. Bunu arabayı aldıktan sonra keşfettik. Ön ve arka kapılarda neredeyse bir litrelik su şişesi için yer var. Ayak aydınlatma yada ambiyans aydınlatma maalesef yok. Yaşam alanı ferah. Görüşü ve koltukları rahat. Sürücü tarafında elektrik ayarlı bel desteği var. Aslında 19 inch jantlı, ısıtmalı direksiyonlu ve ısıtmalı deri koltuklu versiyonuda vardı. Ama kış mevsiminde 15 gün toto ısıtıp, yaz mevsimlerinde 6 ay toto pişirmesin diye deri koltuklu versiyona bakmadım. Birde 19 inch lastikler buranın yollarında tat vermez. Önceden de yazmıştım. Bagaj normalde 351 litre, stepne olmadığı için 400 litreden fazla şu anda. Bagaj aydınlatması da yetersiz. Teknik bilgiler: Araba 1550kg, yakıt deposu 48lt, 4,3lt yağ kapasitesi, 5,5lt soğutma sıvısı, 5,5lt şanzıman yağı, 1,13lt fren hidrolik sıvı kapasitesi var. Motor yağı 0w-20. Çift kavramalı 7 ileri otomatik şanzıman. Son hız 191km/h. Bakım aralığı 15000km veya 1 yıl. Şanzımana entegre elektrikli motor. 48V batarya Sürüş - Performans - Tüketim: Araba 1550kg suv ve hybrid olunca öyle uçtum kaçtım, ışıklardan ilk ben kalktım falan yok. İlk hareket elektrikli motor ile. Gaza basma durumunuza göre 15km/h ile 25km/h arasında içten yanmalı motora geçiş yapıyor. Hatta gaza dengeli basarsanız 40km/h hıza kadar elektrikle hızlanabiliyor. 100-120km hızla giderken ayağını gazdan çekince yine elektrikli motorla yol almaya devam ediyor. Saf elektrikle 2,5km yol aldım. Düşük devirlerde içten yanmalı motor çok cansız. Güç isteniyorsa 2500-3000d/d üstüne çıkmak gerekiyor. 7. viteste 2000d/d de 97km hız yapıyor. 0-100km 9,7sn katalog verisi. Henüz araştırmadım ancak test sürüşü için gittiğim bayinin satış danışmanı 130hp içten yanmalı motor + 20hp elektrikli motor = 150hp toplam gücü olduğunu söyledi. Ancak her yerde 130hp olarak yazıyor. Gaza basınca ben gitmem demiyor. Süspansiyonları sert. Virajda yatması yok. (C4 Picasso epey yatardı, bazen korkardım). Gerek düz yolda, gerek virajda çizgisini bozmadan yoluna devam ediyor. Oldukça dengeli. Isıtması-soğutması çok iyi. Cam tavan sayesinde içerisi çok ferah. Yüksek oturuş pozisyonu sayesinde trafiğe daha hakimim. Arabayı aldığımda depoda biraz benzin vardı. Ama ne kadar olduğunu hatırlamıyorum. 2 depo da ben doldurdum. Yakıt aldıktan sonraki ortalama tüketimi 6,2lt1/100km gibi bir değer elde ettim. Daha düşer mi? Düşebilir, çünkü oldukça soğuk havalarda kullanıldı. Artar mı? Artabilir, çünkü yaz aylarında Ege'de klima olmazsa olmaz. Not: Bagaj rafı siparişi verdim. Yarın gelir diye düşünüyorum. Şimdilik bu kadar. Aklıma geldikçe, deneyimledikçe eklemeler yaparım. 11 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 Mart Paylaş 19 Mart Evren Barış Özbek yazdı: test sürüşü için gittiğim bayinin satış danışmanı 130hp içten yanmalı motor + 20hp elektrikli motor = 150hp toplam gücü olduğunu söyledi. Ancak her yerde 130hp olarak yazıyor. Saçmalamak bunların geleneği sanırım. Güç toplanacak bir şey değil ki. Şanzıman yapısı gereği yukarıda olan torku aktarıyor. O elektrikli motorun torku yüksekse onu, benzinlininki yüksekse benzinlininkini. Dolayısı ile büyük olan baz alınır. 2 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 20 Mart Yazar Paylaş 20 Mart Yazmayı unutmuşum. Direksiyon biraz ağır. Dönüş çapı Golf'e göre 1- 1,5 metre daha fazla. Kapı fitillerinden gıcırdama sesi geliyor. Bir ara silikon spreyle fitillere girişmem lazım. Arka koltuk iki kişilik diyebilirim. 3. kişi kısa mesafe yolculuk yapabilir. Arka koltuktaki kolçak eskiden varmış. Benim arabamda yok. Deri döşemeli versiyonlarda var. 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Mart Paylaş 20 Mart Evren Barış Özbek yazdı: Ön çamurlukların ön tarafında yan reflektörler bulunuyor. Aliexpress'te oraya da sinyaller var. Kablo kes biç yapılmadan değişim yapılabiliyor. Evren Barış Özbek yazdı: Elektrikli katlanır yan aynaları büyük. Ekstra bir modülle kilitlendiğinde kapama ve kapılar açıldığında açılma işi yapılıyor. Evren Barış Özbek yazdı: stepne olmadığı için Mini stepneyi konuşmuş muyduk 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Sani Gerşon yazdı: Aliexpress'te oraya da sinyaller var. Kablo kes biç yapılmadan değişim yapılabiliyor. Ekstra bir modülle kilitlendiğinde kapama ve kapılar açıldığında açılma işi yapılıyor. Mini stepneyi konuşmuş muyduk Arabanın garantisi olduğu için elektrik tesisatına müdahale etmek istemiyorum. Yan aynalar bende fabrikasyon katlanıyor. Mini stepne arayışım devam ediyor. Hiç bir yerde yok. Serviste avadanlık kiti olarak var, çok pahalı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mart Paylaş 21 Mart Evren Barış Özbek yazdı: Arabanın garantisi olduğu için elektrik tesisatına müdahale etmek istemiyorum. Sıkıntı yok, ben garanti dahilinde girdim sinyallerle servise. Stepne için facebook'tan Rüzgar Şentürk ile görüştünüz mü? En son bi tane bulmuştunuz, o ne oldu? Benim önerdiğim seçenek de hala var. Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Sıkıntı yok, ben garanti dahilinde girdim sinyallerle servise. Stepne için facebook'tan Rüzgar Şentürk ile görüştünüz mü? En son bi tane bulmuştunuz, o ne oldu? Benim önerdiğim seçenek de hala var. Rüzgar Şentürk ile görüştüm. Elinde yokmuş. Haziran dan sonra Ankara'ya gidersem, Ostimdeki çıkmacıları gezeceğim. Standart stepneler internette var. Problem çıkarmazlarsa sinyal işine bakabilirim. 21 Mart tarihinde Evren Barış Özbek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Mart Paylaş 21 Mart Mertol Kip yazdı: Ön tamponun sol köşesine flama direği takalım Kapıya da yıldız. 2 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Mertol Kip yazdı: Ön tamponun sol köşesine flama direği takalım H.Cenk Bayrakçı yazdı: Kapıya da yıldız. Birde telsiz. 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 Mart Paylaş 21 Mart Evren Barış Özbek yazdı: Birde telsiz. o arka tamponun köşesine uzun antenle. 3 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 1 Nisan Yazar Paylaş 1 Nisan İnce stepneyi aldım. Birde kriko seti bulmam lazım. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Nisan Paylaş 1 Nisan Mertol Kip yazdı: o arka tamponun köşesine uzun antenle. Trabzon magnum anten diye satılır. https://www.trendyol.com/gungor-oto-aksesuar/etiketcilere-trabzon-magnum-anten-1-90-boy-ebati-p-88844168 Bunu begenmezsen renkli kalınlar da mevcut . 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 1 Nisan Paylaş 1 Nisan Evren Barış Özbek yazdı: İnce stepneyi aldım. Birde kriko seti bulmam lazım. https://ty.gl/btegz3i67tagj 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 1 Nisan Yazar Paylaş 1 Nisan Emre Şimşek yazdı: Hayırlı uğurlu olsun Evren abi Teşekkür ederim Emre. Adnan Çakır yazdı: https://ty.gl/btegz3i67tagj Adnan Ağbi, linkteki kriko aklımda. Ancak krikoyu set olarak almak istiyorum. Doblo'nun kriko setleri var. Kriko, bijon anahtarı, takoz ve çanta. Derli toplu dursun bagajda. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Nisan Paylaş 2 Nisan (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Trabzon magnum anten diye satılır. https://www.trendyol.com/gungor-oto-aksesuar/etiketcilere-trabzon-magnum-anten-1-90-boy-ebati-p-88844168 Bunu begenmezsen renkli kalınlar da mevcut . doğan zamanları bunları bagaja takarlardı, bende mıknatıslı vardı telsizi ona bağlardık breeeeeykk 2 Nisan tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 15 Nisan Yazar Paylaş 15 Nisan Multimedia da kablolu androidauto ve carplay var. Ortalıkta kablo görmek istemediğim için kablosuz carlinkit marka adaptör aldım. Bağlantı hızı çok iyi. Ancak adaptöründe kablolu olması beni biraz daha araştırmaya yöneltti. Sonuç olarak aliexpressten kendinden usb soketi olan başka bir adaptör aldım. İşimi görüyor. 15-20 saniyede bağlanıyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts