Murat Sahın 11 Şubat Paylaş 11 Şubat İlkay Başaran yazdı: Günde 1000 küsür km ? Wc ye zaman kalıyor mu? 3500 olacaktı kafa gidik bu aralar Koray Demir yazdı: Scania’sı mı var yoksa F Max mi? ? 3500 olacak, şirket sağolsun, uçtuk bu aralar 1 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 11 Şubat Paylaş 11 Şubat 2005de sıfır aldıgım Cmax1 TDCI 100.000km den sonra beni tamirciyle ahbap yaptı. Değişmeyen hortum rulman kalmadı. 196binde sattım, alan da çok uğraştı. 2017de 68.000 km.de aldığım Cmax2 TDCI ile 218.000 km. ye geldim. Hiç sorun yaşamadım. Yıllık bakımlarını aksatmadan zamanında yaptım geçtim. Yani arabanın marka modeline de bağlı. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Şubat Paylaş 11 Şubat İbrahim Arslan yazdı: 2005de sıfır aldıgım Cmax1 TDCI 100.000km den sonra beni tamirciyle ahbap yaptı. Değişmeyen hortum rulman kalmadı. 196binde sattım, alan da çok uğraştı. 2017de 68.000 km.de aldığım Cmax2 TDCI ile 218.000 km. ye geldim. Hiç sorun yaşamadım. Yıllık bakımlarını aksatmadan zamanında yaptım geçtim. Yani arabanın marka modeline de bağlı. Şansa bağlı aslında; Babamda 2006 focus var tdci. 0 almıştı. 470 bin kmye geldi. 1 kez turbo değişimi, 1 kez baskı balata değişimi, 1 kez enjektör bakımı birde egr iptali yapıldı ciddi masraf olarak bu kadar km boyunca. 2 kez turbo hortumu değiştirdik, 1 kez de krank kasnağı. Gerisi alt takım, z rotu ıvır zıvır. Aynı model aynı motor (109hp olan) arkadaşım almıştı sıfır, 80 bin km civarında motor yedi araba. Enjektörün biri işemiş falan. Çok uğraşmıştı. Bir arkadaşımda makyajlısı var, 160 bin km'de gaza sert basınca baskının kaçırdığını hissediyorum. Biz ilk baskı balata değiştirdiğimizde 300 binin üzerindeydi km. Mesela bu kullanıcı ile alakalı 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Murat Sahın yazdı: Şansa bağlı aslında; Babamda 2006 focus var tdci. 0 almıştı. 470 bin kmye geldi. 1 kez turbo değişimi, 1 kez baskı balata değişimi, 1 kez enjektör bakımı birde egr iptali yapıldı ciddi masraf olarak bu kadar km boyunca. 2 kez turbo hortumu değiştirdik, 1 kez de krank kasnağı. Gerisi alt takım, z rotu ıvır zıvır. Aynı model aynı motor (109hp olan) arkadaşım almıştı sıfır, 80 bin km civarında motor yedi araba. Enjektörün biri işemiş falan. Çok uğraşmıştı. Bir arkadaşımda makyajlısı var, 160 bin km'de gaza sert basınca baskının kaçırdığını hissediyorum. Biz ilk baskı balata değiştirdiğimizde 300 binin üzerindeydi km. Mesela bu kullanıcı ile alakalı Tek motor neredeyse 500 bin mi yaptı? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Çağrı Alaf yazdı: Tek motor neredeyse 500 bin mi yaptı? Evet, hala yılda iki kez Ankara Trabzon yapıyor Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Murat Sahın yazdı: Evet, hala yılda iki kez Ankara Trabzon yapıyor @Çağlar Bayur abinin TDCI aşkının sebebi belli oldu. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 11 Şubat Yazar Paylaş 11 Şubat Artık git gide alacağımız ve satacağımız araçlar malesef ki 200 bin -300 bin km bandında olacak. Buna alışmalıyız sanki yavaştan ? bu yüzden km olarak değilde bakım olarak incelemek daha doğru olacak sanki. Hatta forumdan çoğu kişi sevmese de boya değişene bile bakılabilir km haricinde ? ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Çağrı Alaf yazdı: @Çağlar Bayur abinin TDCI aşkının sebebi belli oldu. kapısı tek olsun çamurdan olsun 1 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Eskiden sanayiye gitmeyi severdim 2. El araç alıp kondisyonu yükseltip satardım. Km takintimi bineceğim araçta yapmıyorum da 2. El aracı satmak isteyince km sorun artık. Yeni dediğimiz araçlar bile 10 yaşında 200 binlerde. 1 milyona 2017 150 binde araba almaktansa 1.5 a sıfır araba bulunuyor . Fiyat makasları karısık. 600 bine 2001 de araç var 2015 de aynı segmentte 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Yıllık 15-20 bin km normal bence. Ben C5 ile yıllık 30 bin yapıyordum ama, onunla da gittikçe gidesi geliyordu insanın Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Mustafa Tüfekçi yazdı: Eskiden sanayiye gitmeyi severdim 2. El araç alıp kondisyonu yükseltip satardım. Km takintimi bineceğim araçta yapmıyorum da 2. El aracı satmak isteyince km sorun artık. Yeni dediğimiz araçlar bile 10 yaşında 200 binlerde. 1 milyona 2017 150 binde araba almaktansa 1.5 a sıfır araba bulunuyor . Fiyat makasları karısık. 600 bine 2001 de araç var 2015 de aynı segmentte Dövizi tuttukları için sıfır araç alım gücüne göre normal hale geldi. Diğer şeylerle karşılaştırınca. eskiden bir araba bir sıfır ev gibiydi. Şimdi 5 araba bir ev alıyor. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Şubat Paylaş 11 Şubat 58k. Aldığım araç sorun üzerine sorun çıkardı uğraştık durduk.Piyasa altında verdim.150k tanıdıktan aldığım Dizel araç 40 ayda sadece dikiz aynası düştü.1 defada kısalarda bağlı olan Ledleri değiştirdim. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Koray Demir yazdı: Kilometresi yüksek olanda eğreti ve idare edecek şekilde işlemler yapılıyor sorun bu. Aynı şekilde 150 bindeki temiz ve bilindik bir araç olursa satın almaz mısınız yani. Normalde düşük kilometre yüksek model tercih sebebidir. Şirket ve filo araçları hariç sürekli yollarda olmak lazım yoksa normal kullanıcı yılda 30 bin km yapamaz zor. Ayda 2 bin km bile ciddi rakam yılda 2-3 kez bakıma girer araç. Ben 4-5 ayda 30 bin km yapıyorum Kullanılmayacaksa araba alınmasına karşıyım. Mantıklı da değil zaten. Vergisi sigortası kaskosu bakımı amortismanı finansal maliyeti derken arabanın durduğu yerdeki maliyeti nereden baksanız min 8-10 bin lira. Mustafa Karahan yazdı: Aslında konuyu açma sebebim ortalama bir araç için bir çok ilanda km 200 bin üstü oluyor. Bundan sonra araç alacaklar bu kmlerde araç alacaklar mecburen. İkinci bir sebebim iste kendimde 2010 model cruze var. Km olarak 290 binde. Kullandığım zaman içinde her şeyini yaptırdım. Bir sıkıntısı yok ama model yükseltmek için satayım desem hem ucuza gidecek hem de üstüne fazla para koymam gerekecek. Aldığım aracın geçmişini de bilmediğimizi düşünürsek masraf açması muhtemel. Şimdilik fikrim aracımı satmamak km artsa da binmeye devam etmek ? doğru mu yanlış mı sizce Zaten kaybedeceği değeri kaybetmiş. Bence öldürene kadar binin artık. Komple motor varsa motor atar devam edersiniz. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Mertol Kip yazdı: Ben 4-5 ayda 30 bin km yapıyorum Kullanılmayacaksa araba alınmasına karşıyım. Mantıklı da değil zaten. Vergisi sigortası kaskosu bakımı amortismanı finansal maliyeti derken arabanın durduğu yerdeki maliyeti nereden baksanız min 8-10 bin lira. ? Valla bravo ciddi yüksek rakam takdir ettim. Yılda 30 bin km beni arabadan yeterince soğutuyor boş vakitlerde direksiyona geçmek dahi istemiyorum. Aslında trafik bir hayli fazla, gereksiz zamanımı yiyor belki o yüzdendir. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Koray Demir yazdı: ? Valla bravo ciddi yüksek rakam takdir ettim. Yılda 30 bin km beni arabadan yeterince soğutuyor boş vakitlerde direksiyona geçmek dahi istemiyorum. Aslında trafik bir hayli fazla, gereksiz zamanımı yiyor belki o yüzdendir. Benimki uzun yolda. İstanbul - Bodrum arası genelde. Şehiriçinde o kadar yol yapmaya kalksam temiz don ve sigara getirmeniz gerekirdi. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Mertol Kip yazdı: Zaten kaybedeceği değeri kaybetmiş. Bence öldürene kadar binin artık. Komple motor varsa motor atar devam edersiniz. Bende öyle düşünüyorum olan olmuş arabaya artık. Brodway parasına da satacak değilim otomatik vites arabayı ? o yüzden gittiği yere kadar bineceğim. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Ne olmuş yaw. Amcaoğlunun 400 bin km deki 2.4 Accorduna daha yeni sekman attık. İlk kez motor kapağı açıldı. şanzıman revizyonu yapmak için indirdik. nasılsa indirdik deyip hadi süpaplara da bakalım dedik, e madem kapağı söktük honlama gerekiyormu diye baktık binde 3 yıpranma vardı. Aynı ölçüdeki (0.25 bile değil) sekmanın japonunu bulup taktık üstüne. Yatakların rengi bile çıkmamıştı daha. Eski nesil motorlara kolay kolay bir şey olmaz. Zamanı geldiğinde yıpranan parçaları yeniler binersiniz. Parçası olduğu sürece sorun yok bence. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Mertol Kip yazdı: . Amcaoğlunun 400 bin km deki 2.4 Accorduna yan apartmanda vardı komşuda deri koltuklu 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Mertol Kip yazdı: Ne olmuş yaw. Amcaoğlunun 400 bin km deki 2.4 Accorduna daha yeni sekman attık. İlk kez motor kapağı açıldı. şanzıman revizyonu yapmak için indirdik. nasılsa indirdik deyip hadi süpaplara da bakalım dedik, e madem kapağı söktük honlama gerekiyormu diye baktık binde 3 yıpranma vardı. Aynı ölçüdeki (0.25 bile değil) sekmanın japonunu bulup taktık üstüne. Yatakların rengi bile çıkmamıştı daha. Eski nesil motorlara kolay kolay bir şey olmaz. Zamanı geldiğinde yıpranan parçaları yeniler binersiniz. Parçası olduğu sürece sorun yok bence. Bende subapları değiştirmiştim bu arada triger yağ soğutucu vs onlarda değişti tabi. Keçeler conta lar vs derken zaten bir şey kalmadı. Satacak olsam ucuza gidecek üstüne benden sonraki sahibi sıkıntısız binecek bende yeni alacağım arabaya masraf yaparken bulacağım kendimi ? 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Çağlar Bayur yazdı: yan apartmanda vardı komşuda deri koltuklu Babamınki duruyor. O 300 küsurbin km de. Ara ara amcam marş yapıyor aküsü bitmesin diye. Bu amcaoğlunda ondaki de 2.4 İkisi de taş gibi. Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Valla aldık bugün 2020 11.ay trafiğe çıkışlı 103 binde bir dizel yıldız. İnşallah başımıza iş açmaz? 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 13 Şubat Yazar Paylaş 13 Şubat Kerim Bilge yazdı: Valla aldık bugün 2020 11.ay trafiğe çıkışlı 103 binde bir dizel yıldız. İnşallah başımıza iş açmaz? Hayırlı olsun, şans nasip işi inşallah güzel günlerde kullanırsınız ? 1 Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Mustafa Karahan yazdı: Hayırlı olsun, şans nasip işi inşallah güzel günlerde kullanırsınız ? Çok teşekkürler ☺️ 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Gecmisi bilinen araba, cepte de muhtemel sorunlara yetecek ekstra para ve zaman varsa yuksek kilometreli alinabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts