İçeriğe Yönlendir

Focus Düz Yolda Titreme ve Kayma Hissi

Onur Demirci

Recommended Posts

Onur Demirci

Merhabalar aracim 2017 focus stline ps,215/50/R17 turanza006 lastik taktirdim 20bin km oldu cokta memnundum ancak dün yeni istanbul otoyolunda 70km hizlara cikarken titreme ve sonrasinda aracta kafadan kopma kayma hissi yasadim neredeyse 400km yakin bu sekilde yolculuk ettim 70kmden fazla hiz yapayim derken adeta araba kopacak sanki saga yada sola savrulup gidecekmis gibi hissediyorum.Frene basincada bir titreme var bu disklerden kaynakli diye biliyorum.Ancak duz yolda gaza bassamda gazdan ayagimi ceksemde o titreme ve kayma hissi hic gitmedi rot-balans yaptirdim sorun devam ediyor.Bir kac arkadasim salincaklardan olabilir dediler ancak durum cok kafama takildi.Yorumlarinizi merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Ön takım kontrolü yaptırın aks larada baktırın , bir sorun gözükmüyor ise balans ayarını lastikleri sökmeden aracın üzerinde yaptırın o zaman daha net anlaşılır sorun var mı yok mu ?

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

jantların içinde çamur varmı ? yada farklı bişe yapışmış vs balansı bozan bişemi var

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Ali Gök yazdı:

jantların içinde çamur varmı ? yada farklı bişe yapışmış vs balansı bozan bişemi var

Arac temiz balansi bozan biseyde cikmadi lastikleri sokup rot-balans yaptilar sorun aynen devam ediyor

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Murat Öngür yazdı:

Ön takım kontrolü yaptırın aks larada baktırın , bir sorun gözükmüyor ise balans ayarını lastikleri sökmeden aracın üzerinde yaptırın o zaman daha net anlaşılır sorun var mı yok mu ?

Lastikler sokulup ayar yapildi rot ustasi ayar yaptim ön takimda bisey yok dedi ama yarin kendi ustam lifte kaldirip bakacakmis cok tedirgin kullaniyorum.Her an kafadan kopacakmis gibi hissediyorum

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Amortisör ne durumda yağ kaçağı varmı?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demirci yazdı:

rot-balans yaptirdim sorun devam ediyor.B

rot balans yapan kontrol etti mi? ne dedi bu konu hakkında? jantlar orjinal mi  balans mı yapıldı rot balans mı?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Onur Demirci yazdı:

Lastikler sokulup ayar yapildi rot ustasi ayar yaptim ön takimda bisey yok dedi ama yarin kendi ustam lifte kaldirip bakacakmis cok tedirgin kullaniyorum.Her an kafadan kopacakmis gibi hissediyorum

Lastikler sökülmeden yapılan balans var yaptırdım diyorsun da. Yaptirdigin standart balans, Bu işlemi bilmiyorsun galiba. Yotutubeden araştır ne demek istediğimi anlayacaksın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Çağlar Bayur yazdı:

rot balans yapan kontrol etti mi? ne dedi bu konu hakkında? jantlar orjinal mi  balans mı yapıldı rot balans mı?

Abi rot ve balansi ayri kisiler yaptilar.Ece lastik var izmirde orada yaptirdim.Jantlar orjinal bir egrilik vs yok dedilee 20gram kursun eksilmis onlari eklediler sonra rot'a aldilar arabayi rot ayarin cok kacikmis onuda ayarlarim dedi usta ,rot baslarinda yirtik vs yok dedi.Ama hic bir degisiklik olmadi yolda frene basarken silkeleme oluyordu dun itibariyle frene basmadanda silkelemeye saga sola cekmeye basladi.Vitesi boşa atsamda gaza bassamda ayni sekilde devam ediyor.

Sedat Oral yazdı:

Amortisör ne durumda yağ kaçağı varmı?

Yarin ustama liftte kontrol ettirecegim 1 ay onceki bakimda bir sorun yok denmisti

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Murat Öngür yazdı:

Lastikler sökülmeden yapılan balans var yaptırdım diyorsun da. Yaptirdigin standart balans, Bu işlemi bilmiyorsun galiba. Yotutubeden araştır ne demek istediğimi anlayacaksın

Lastiklerin sokulup farkli bir balans daha yapildigini bilmiyordum arastiricagim

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Onur Demirci yazdı:

Lastiklerin sokulup farkli bir balans daha yapildigini bilmiyordum arastiricagim

Lastikler sökülmüyor aracın üzerinde yapılıyor . 

adı finish balans

alttaki resimdeki gibi

Finish-Balans.jpg.516febf51e4443379f9a990f35471abf.jpg

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Lastikte tel kırığı falan varsa ondanda yapabilir rot balansda belli olmaz başka lastik takıp deneyin

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci

Bugun ustam lifte kaldirdi sag rot basini degistirdi on fren diskleriden kaynakli titreme vardi diskleri degistirdi gun icinde kendim test edecegim.Usta teste ciktiginda bir problem kalmadigini soyledi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demirci yazdı:

sonra rot'a aldilar arabayi rot ayarin cok kacikmis onuda ayarlarim dedi usta ,

Onur Demirci yazdı:

Bugun ustam lifte kaldirdi sag rot basini degistirdi on fren diskleriden kaynakli titreme vardi diskleri degistirdi gun icinde kendim test edecegim.Usta teste ciktiginda bir problem kalmadigini soyledi

kombi ustasına bir daha rot ayarı yaptırma.. javalr nasıl orada biz donduk

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

kombi ustasına

Bir kere kasapa klima gazı bastırdım, kompresörü elime aldım. Kulağıma küpe oldu, artık hep manava giderim.

Vesile Bey der ki, arka tekerleklerin de rota ayarı vardır ve kimse buna dikkat etmez.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Her şey rot balans demek değil. Güzel bir mekanikçi lifte alsın eline de levyeyi alsın teker teker parça kontrolü yapsın. Ben bir sefer araba dönüşlerde yatma yapıyor diye geçerken ustaya uğradım, öğrendim ki rot başı kırılmış araba rotsuz yürüyormuş. Opel Vectra konumda anlatmıştım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...