Tugay Kaya 11 Şubat Paylaş 11 Şubat Merhaba arkadaşlar, Toyota Avensis 2005 model bir aracım var. Lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. 4 mevsim almaya karar verdim. Uzun araştırmalarım sonucu İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul için en uygun lastiğin 4 mevsim olduğuna karar verdim, çünkü ılıman bir iklime sahip olduğu için hafif veya orta halli karlı havalarda güvenli bir sürüş sağlamak için 4 mevsim lastiklerin yeterli olacağını düşündüm. Kar lastiği almaya maddi gücüm olmadığı için böyle bir çözüm buldum. 1 aydır araştırıyorum, en iyi 4 mevsim lastik markası hangisidir diye. Bu seneki testlerde hep birinci olan marka Pirelli ve Cinturato All Season SF3 modeli, bağımsız testlerde hep birinci seçilmiş. Genel olarak Pirelli markası nasıldır ve bu söylediğim modeli kullananlar var mı? Bilgi sahibi olmak istiyorum. Daha önce Continental ve Michelin kullandım, memnundum. Pirelli deneyimim olmadığı için bilgi almak istedim. Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Ben eşimin aracında Falken as210 kullanıyorum 2 seneyi geçkin üstünde sanırım, tek şikayetim kuru asfaltta aracın sanki direksiyonunu sertleştiriyor dişli yapısı sebebiyle yani belkide bana öyle geliyor olabilir. Ama şehir içi sadece kullanırız kar da da memnun etti yazında bir absürtlüğünü görmedik şimdi sanırım yeni deseni geliyormuş, göz atabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Şubat Paylaş 12 Şubat (düzenlendi) Falken As210 ile 5 nci yıla girdik halen sağlam duruyor. 70 bin km olmuştur. Kışın çokta başarılı değil istanbula yeter. 12 Şubat tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tugay Kaya 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Falken ortalama bir ürün hocam. Videoyu izledim performansı kötü bence. Ben yan ürünlerden ziyade gerçek markaları tercih etmek istiyorum pirelli, Michelin, continental gibi. Araştırmalarım pirelli al diyor testlerde en iyisi o. Pirelli yi merak ediyorum genel olarak daha önce kullanmadım ömrü nasıldır hamuru nasıldır. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Şubat Paylaş 12 Şubat falken yan ürün değilki? ben jeep de ve benz de falken kullanıyorum. ödenen paranın karşılığını fazlasıyla veriyor diye düşünüyorum. en iyisimi tabi ki hayır. yatan ve az binilecek arabam olsa hamur ömrü uzun olan birşeyler alırdım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Falken Japon argesinin ürünü, Avrupalı olmaması onu kötü yapmaz. https://en.wikipedia.org/wiki/Falken_Tire Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Hankong kinergy 4s2 aldım 5008 aracımda kullanıyorum açıkcası bende şüpheyle aldım 4 mevsim lastikleri ama test verileri v.s herşey iyi göründüğü için gözümü karartıp alıp taktım. Kasım ayından beri hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum 2 kez karda sürdüm yokuşta durup kalktım fren yapıp denemeler yaptım ,sonuç olarak bu derece kışlık lastik gibi davranması benide şaşırttı.Ben memnun kaldım Konya gibi soğuk bir memlekette bile işimi görüyor İstanbul da hayli hayli görür diye düşünüyorum.İnceleyin isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Tugay Kaya 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Ali Darbaz yazdı: Falken Japon argesinin ürünü, Avrupalı olmaması onu kötü yapmaz. https://en.wikipedia.org/wiki/Falken_Tire Kötü değildir, kötü demedim en iyi lastik markalarının gerisinde kalıyor sadece. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Şubat Paylaş 12 Şubat https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2024-ADAC-All-Season-Tyre-Test.htm 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Şubat Paylaş 12 Şubat https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2024-Auto-Bild-SUV-All-Season-Tyre-Test.htm 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Ali Darbaz yazdı: Falken As210 ile 5 nci yıla girdik halen sağlam duruyor. 70 bin km olmuştur. Kışın çokta başarılı değil istanbula yeter. Rezalet bir lastik. Ateca üstünde geldi. Ne sıcakta yol tutuyor ne kışın. Asla tavsiye etmiyorum kimseye. 5000 km de lastikleri çöpe atıp yeni lastik alacağım. 1 Yorum bağlantısı
Tugay Kaya 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Mert Yeldan yazdı: Rezalet bir lastik. Ateca üstünde geldi. Ne sıcakta yol tutuyor ne kışın. Asla tavsiye etmiyorum kimseye. 5000 km de lastikleri çöpe atıp yeni lastik alacağım. Aracımı performanslı kullanan birisi değilim sakin kullanan birisiyim o yüzden 4 mevsimi tercih ediyorum. sadece markada kararsız kaldım işte pirelli kullanmadım daha önce. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tugay Kaya yazdı: Aracımı performanslı kullanan birisi değilim sakin kullanan birisiyim o yüzden 4 mevsimi tercih ediyorum. sadece markada kararsız kaldım işte pirelli kullanmadım daha önce. 4 mevsim olarak kullanmadım ama kış lastiği olarak Pirelli Cinturato kullandım. Çok kaliteli bir lastikti. Kar yağışının bol olduğu bir yerde yaşıyordum ve Nisan ayının sonuna kadar kar kalkmazdı. Fren mesafesi, yol tutuşu çok güzeldi. Continentalden sonra kullandığım en iyi lastikti. Yorum bağlantısı
Tugay Kaya 12 Şubat Yazar Paylaş 12 Şubat Eyüp Çetin yazdı: 4 mevsim olarak kullanmadım ama kış lastiği olarak Pirelli Cinturato kullandım. Çok kaliteli bir lastikti. Kar yağışının bol olduğu bir yerde yaşıyordum ve Nisan ayının sonuna kadar kar kalkmazdı. Fren mesafesi, yol tutuşu çok güzeldi. Continentalden sonra kullandığım en iyi lastikti. Senede maksimum 10 bin km yapan birisiyim uzun yola senede bir yada iki kere giderim oda çoruma birde istanbul çevresi tekirdağ vesaire. aracımı performanslı serseri gibi kullanan birisi değilim açıkcası sakin kullanırım dikkatliyimdir. 2019 da aldım aracımı hala biniyorum ve binmeyede devam edeceğim ekonomik şartlardan ötürü değiştirme gibi bir planım yok. Üzerinde continental premium contact 6 var şuan 2019 aralık ayında almıştım lastikleri ortalama 50 bin km oldu ve hem yaş hemde km olarak çoktan ömrünü doldurdu hissediyorum yokuşlarda frenlerde her anlamda. pirellide bu kullanma senaryomda 5 sene veya 50 bin km gider mi? başkaları olsa şuan bendeki lastiği biraz daha kullanırdı ben hassas titiz birisiyim. pirellide bu durum nasıl olur 50 bin km gider mi acaba ? Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 12 Şubat Paylaş 12 Şubat Tugay Kaya yazdı: Senede maksimum 10 bin km yapan birisiyim uzun yola senede bir yada iki kere giderim oda çoruma birde istanbul çevresi tekirdağ vesaire. aracımı performanslı serseri gibi kullanan birisi değilim açıkcası sakin kullanırım dikkatliyimdir. 2019 da aldım aracımı hala biniyorum ve binmeyede devam edeceğim ekonomik şartlardan ötürü değiştirme gibi bir planım yok. Üzerinde continental premium contact 6 var şuan 2019 aralık ayında almıştım lastikleri ortalama 50 bin km oldu ve hem yaş hemde km olarak çoktan ömrünü doldurdu hissediyorum yokuşlarda frenlerde her anlamda. pirellide bu kullanma senaryomda 5 sene veya 50 bin km gider mi? başkaları olsa şuan bendeki lastiği biraz daha kullanırdı ben hassas titiz birisiyim. pirellide bu durum nasıl olur 50 bin km gider mi acaba ? Bence bu kullanıma Pirelli'den daha ucuz olan lastikler de ömrünü doldurana kadar gider. Yorum bağlantısı
Kani Kaya 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Ahmet Türedi yazdı: Hankong kinergy 4s2 aldım 5008 aracımda kullanıyorum açıkcası bende şüpheyle aldım 4 mevsim lastikleri ama test verileri v.s herşey iyi göründüğü için gözümü karartıp alıp taktım. Kasım ayından beri hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum 2 kez karda sürdüm yokuşta durup kalktım fren yapıp denemeler yaptım ,sonuç olarak bu derece kışlık lastik gibi davranması benide şaşırttı.Ben memnun kaldım Konya gibi soğuk bir memlekette bile işimi görüyor İstanbul da hayli hayli görür diye düşünüyorum.İnceleyin isterseniz. Bende de Hankook 4 mevsim 25 b km dır sorunsuz kullanıyorum...Aracımı satarsam yine aynısını alırım...fiyatını sonuna hak ediyor... 1 Yorum bağlantısı
Tugay Kaya 13 Şubat Yazar Paylaş 13 Şubat Eyüp Çetin yazdı: 4 mevsim olarak kullanmadım ama kış lastiği olarak Pirelli Cinturato kullandım. Çok kaliteli bir lastikti. Kar yağışının bol olduğu bir yerde yaşıyordum ve Nisan ayının sonuna kadar kar kalkmazdı. Fren mesafesi, yol tutuşu çok güzeldi. Continentalden sonra kullandığım en iyi lastikti. Lastik konusunda hassasım o yüzden marka birşey alacağım uzun süre kullanacağım aracımı satma durumum da yok. Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Ahmet Türedi yazdı: Hankong kinergy 4s2 aldım 5008 aracımda kullanıyorum açıkcası bende şüpheyle aldım 4 mevsim lastikleri ama test verileri v.s herşey iyi göründüğü için gözümü karartıp alıp taktım. Kasım ayından beri hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum 2 kez karda sürdüm yokuşta durup kalktım fren yapıp denemeler yaptım ,sonuç olarak bu derece kışlık lastik gibi davranması benide şaşırttı.Ben memnun kaldım Konya gibi soğuk bir memlekette bile işimi görüyor İstanbul da hayli hayli görür diye düşünüyorum.İnceleyin isterseniz. Yaz kullanımı nasıl özellikle sıcak asfaltta deneyimleyebildinizmi dicektim ama sanırım yeni taktınız.... hayırlı olsun Kani Kaya yazdı: Bende de Hankook 4 mevsim 25 b km dır sorunsuz kullanıyorum...Aracımı satarsam yine aynısını alırım...fiyatını sonuna hak ediyor... Yazın sıcak asfaltta tepkileri nasıl üstad? Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Evren Erakçora yazdı: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2024-ADAC-All-Season-Tyre-Test.htm Evren Erakçora yazdı: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2024-Auto-Bild-SUV-All-Season-Tyre-Test.htm Evren Bey, bu karsilastirmalar 4 mevsim lastikler icin olumsuz olan goruslerimi epey degistirebilir gibi gozukuyor, tesekkurler. Ozellikle ikinci linkte "Reference Winter" ve "Reference Summer" degerleri koyarak karsilastirmalari cok hosuma gitti. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Talha Bilgi yazdı: Yaz kullanımı nasıl özellikle sıcak asfaltta deneyimleyebildinizmi dicektim ama sanırım yeni taktınız.... hayırlı olsun Yazın sıcak asfaltta tepkileri nasıl üstad? Açıkcası Antalyada 18 20 derece sıcaklıktada kullandım ,15 tatilde 7 kişi bagaj full yağmur güneş her türlü şartta Konya İstanbul arasıda kullandım. Şöyle söyliyim aracımın yazlık lastikleri yeni olduğu halde 4 mevsim aldım 2023 model yazlıkları bir daha takacağımı sanmıyorum onlarıda satacağım Diğer aracım içinde bir sonraki sefer 4 mevsim alır geçerim .Ama dikkat edin her 4 mevsim kış koşullarını sağlamıyor. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Kış koşullarında Continental 4 mevsim öneririm. 2 farklı arkadaşımın araçlarında (biri Mokka biri golf) 1er sezon deneyimledik, performansı çok memnun etti bizi. Ben eşimin aracına Falken 4 mevsim aldım. Buzda denemedim ama karda sorun yaşamadım. Ama sürüş konforu derseniz bence lastik tasarımından kaynaklı biraz konforsuz. Şimdi tekrar alırsam Continental 4 mevsim alacağım. Yazlık kışlık değiştirmekten anam ağladı. Değişim parası, depolama parası derken her sezon güzel güzel zamlanıyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Gökhan Tuna yazdı: Evren Bey, bu karsilastirmalar 4 mevsim lastikler icin olumsuz olan goruslerimi epey degistirebilir gibi gozukuyor, tesekkurler. Ozellikle ikinci linkte "Reference Winter" ve "Reference Summer" degerleri koyarak karsilastirmalari cok hosuma gitti. Çok geliştirmişler 4 mevsim lastikleri. Karda kış lastiği ile hemen hemen aynı mesafede duruyorlar. Kaliteli 4mevsim demek ki ucuz bir kış lastiğinden karda daha iyi olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Tugay Kaya 13 Şubat Yazar Paylaş 13 Şubat Pirelli ömür olarak normalde daha düşüktür diyor testlerde genelde . reelde nasıl bilemiyorum tabiki. bana 50 bin km gitse yeter ya. gönderdiğiniz testlerde pirelli michelinden baya önde her testte. continental ve pirelli testinde iyi pirelli ile continental neredeyse kafa kafaya bazı yerlerde pirelli iyi ,pirellinin ömrü düşük sadece diğerlerine göre testlerde . michelinden daha iyi continental testlerde. https://www.tyrereviews.com/Compare/AllSeasonContact-2-VS-Cinturato-All-Season-SF3.htm? https://www.tyrereviews.com/Compare/CrossClimate-2-VS-Cinturato-All-Season-SF3.htm? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Tugay Kaya yazdı: Merhaba arkadaşlar, Toyota Avensis 2005 model bir aracım var. Lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. 4 mevsim almaya karar verdim. Uzun araştırmalarım sonucu İstanbul'da yaşıyorum ve İstanbul için en uygun lastiğin 4 mevsim olduğuna karar verdim, çünkü ılıman bir iklime sahip olduğu için hafif veya orta halli karlı havalarda güvenli bir sürüş sağlamak için 4 mevsim lastiklerin yeterli olacağını düşündüm. Kar lastiği almaya maddi gücüm olmadığı için böyle bir çözüm buldum. 1 aydır araştırıyorum, en iyi 4 mevsim lastik markası hangisidir diye. Bu seneki testlerde hep birinci olan marka Pirelli ve Cinturato All Season SF3 modeli, bağımsız testlerde hep birinci seçilmiş. Genel olarak Pirelli markası nasıldır ve bu söylediğim modeli kullananlar var mı? Bilgi sahibi olmak istiyorum. Daha önce Continental ve Michelin kullandım, memnundum. Pirelli deneyimim olmadığı için bilgi almak istedim. pirelli güzel lastiktir kimisi sevmez modelden modele değişken. ben de araca 4 mevsim aldım (goodyear) tabi doğru dürüst kar görmedi ama normal sakin biniyoruz işte. Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Mehmet Göktürk yazdı: pirelli güzel lastiktir kimisi sevmez modelden modele değişken. ben de araca 4 mevsim aldım (goodyear) tabi doğru dürüst kar görmedi ama normal sakin biniyoruz işte. Mehmet Abi, Tesla hangi lastiklerle gelmisti, onu kacirdim ben sanirim.. Benim Tiguan yaz lastikleri ile geldi mesela; bu konudan once kis lastigi almayi dusunuyordum; simdi uzerindeki yazliklari satip 4 mevsime mi gecsem diye dusunuyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts