Cem Cankar 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Merhabalar forumdaki konuları detaylıca okuyup bende egr iptal etmek istedim fakat kaputu açınca böylr bir şeyle karşılaştım tam olarak nereyi körlemem gerektiğini anlamadım diğer fotoprafta çektiğim gri boru 10 dk mesafe git gel sonucunda sıcaktı ama el yakacak düzeyde değildi bu egr borusu mudur? Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Fotoğrafta paylaştığınız parça manuel mazot pompası. Yakıt geçiyor onun içinden yani. Aracınızın modelini vs paylaşırsanız EGR nerede nasıl birşey gösterebiliriz. Ayrıca EGR kendiniz evde sökerek iptal edeceğiniz birşey değil, yazılım olarak da güncelleme yapılması gerekir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Katalizörü ve addblue iptal edilmiş öğrenci servisini şikayet edebiliyormuyuz. Okulumuzda aşiri ağır dizel egzostu kokan bir servis var şikayet etmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Şubat Paylaş 14 Şubat (düzenlendi) bu kasada elektronik iptale gerek yoktur, hata vermez, vakumu kes bitti... yalnız senin motorda vakum hortumu eksik, akü kırmızı kutup başının üstündeki beyaz klipse bak, oradan 2 hortum geçmeli, birisi nerede? oradan sağa akünün sağ önüne gider, oarada vakumu aç kapa yapan manyetik valf vardır, bak bakalım ne durumda, o klipsi yan çevir hortumuda yerine tak, hidrolik kapağının altından geçecek, üstten değil, şu resimdeki gibi.... ayrıca hortumun altındaki siyah kapağın köşesi neden delik, erimemi olmuş, oradan su toz vs. girmesin, bir kontrol et bence... bu resim, hortumları buna göre düzelt, kırmızı işaretli hortumu bul, kırmızı işaretli yerde ek var, oradan ayırıp körle iki ucunu egr devre dışı kalır ve sorunda olmaz, o hortum nerede, sorun bu? hortum yoksa fenerle mazot filtresinin altında egr valfi var, bak bakalım hortum takılımı, değilse iptaldir yada boru ısındığına göre açık kalmıştır, büyük ihtimal akü falan değiştiyse o hortumu alta sokuşturmuşlardır, bak bakalım nereye saklanmış. Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Ayrıca EGR kendiniz evde sökerek iptal edeceğiniz birşey değil, yazılım olarak da güncelleme yapılması gerekir. bu araçta değil, vakumu kes bitti. 14 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: hata vermez, vakumu kes bitti... genel hata.. hata vermez ....yani sıkışırsa egzos gazını içeri kaçırır hata da vermeyince ara ki bulasın sonra neden bozuldu bu motor.. diye konu açarlar zaman içinde. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Şubat Paylaş 14 Şubat (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: genel hata.. hata vermez ....yani sıkışırsa egzos gazını içeri kaçırır hata da vermeyince ara ki bulasın sonra neden bozuldu bu motor.. diye konu açarlar zaman içinde. kaçırırsa egr valfi bozuktur, bizim yaptığımız iptalle alakası yokki, valfi kurcalamıyoruz, valfi açan vakumu kesiyoruz, valftede diyafram var, onu baskılayan bir yay, kısaca sıkışırda kaçarsa egr bozuktur, iptal etmesende kaçırır, bundan sakınmak için valfi söküp o ısıya dayanacak bir sac koyarız (kola kutusu değil ) ,ebedi iptal olur, ama gerekmez zira o valfi nasıl bozacaksın 14 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: zira o valfi nasıl bozacaksın kurum bağlıyor aradan kaçırıyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Çağlar Bayur yazdı: kurum bağlıyor aradan kaçırıyor kapalıya kurum orada duvar örer o zaman söküp sağlam bir metalle körleriz kaçırsında görelim... Yorum bağlantısı
Cem Cankar 14 Şubat Yazar Paylaş 14 Şubat Ali Cihangiroğlu yazdı: bu kasada elektronik iptale gerek yoktur, hata vermez, vakumu kes bitti... yalnız senin motorda vakum hortumu eksik, akü kırmızı kutup başının üstündeki beyaz klipse bak, oradan 2 hortum geçmeli, birisi nerede? oradan sağa akünün sağ önüne gider, oarada vakumu aç kapa yapan manyetik valf vardır, bak bakalım ne durumda, o klipsi yan çevir hortumuda yerine tak, hidrolik kapağının altından geçecek, üstten değil, şu resimdeki gibi.... ayrıca hortumun altındaki siyah kapağın köşesi neden delik, erimemi olmuş, oradan su toz vs. girmesin, bir kontrol et bence... bu resim, hortumları buna göre düzelt, kırmızı işaretli hortumu bul, kırmızı işaretli yerde ek var, oradan ayırıp körle iki ucunu egr devre dışı kalır ve sorunda olmaz, o hortum nerede, sorun bu? hortum yoksa fenerle mazot filtresinin altında egr valfi var, bak bakalım hortum takılımı, değilse iptaldir yada boru ısındığına göre açık kalmıştır, büyük ihtimal akü falan değiştiyse o hortumu alta sokuşturmuşlardır, bak bakalım nereye saklanmış. bu araçta değil, vakumu kes bitti. Tamda sizin attığınız fotoğrafa bakaraktan açtım kaputu bulamadım önceki sahibi akü değiştirmiş sanırım sizin dediğiniz gibi akünün yanında iki boru vardı oraya sıkıştırmışlar boruyu İptal ettirmek istememin nedeni araçta çekiş ile ilgili bir sorun yok sadece önceki sahibinden dolayı egzozda kurum birikmesi var usta kontrol edip arada sıkıştırarak kullanmamı söylemişti 2. Viteste ani hızlanmada siyah duman atıyor o kadar. Aracım 2005 1.4 tdci Yarın gündüz gözüyle bakacağım körleyeceğim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Cem Cankar yazdı: egzozda kurum birikmesi var usta kontrol edip arada sıkıştırarak kullanmamı söylemişti eyvah eyvah... Cem Cankar yazdı: 2. Viteste ani hızlanmada siyah duman atıyor o kadar. egzosdaki biriken mi atıyormuş? Yorum bağlantısı
Cem Cankar 15 Şubat Yazar Paylaş 15 Şubat Çağlar Bayur yazdı: eyvah eyvah... egzosdaki biriken mi atıyormuş? Ustanın dediği bu yöndeydi çünkü elimle kontrol ettiğimde elime geliyor kurumlar önceki sahibi bayandı ve ilk arabasıymış yağ azalma vs gibi bir problemi yok şuan sürekli kontrol ediyorum 1 senedir bende araç Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat Paylaş 15 Şubat herhangi sokataki rastgele 100 egzosa parmak testi yapsak , temiz çıkmaz parmar.. o bir teşhis kriteri değil. krum ile yağ da azalmaz, zaten diesel motorun yağı hiç azalmaz aksine artar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Şubat Paylaş 15 Şubat (düzenlendi) biraz uzun yol yap, devirli kullan temizlenir, uzun yol dediğim en az 500 km. haa, o zaman etkisini yolda görürsün zaten, yoksa şehir içindeysen hep düzelmez uğraşma bile, dizel uzun yol motorudur aslında, giitikçe açılır nefes alır... 15 Şubat tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts