İçeriğe Yönlendir

Uzun Dönem Yakıt Karşılaştırması

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Beni sevmiyonmu abi. 

chevroleye binerken daha çok seviyordu, bence çay ısmarla sevsin seni

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

Böyle başa can kurban diyosun yani

Yoo öyle bir şey demiyorum. Ceryanlı arabam yok, beni etkilemez, ceryanlı alabilecek duruma gelene kadar da bir şeyler değişir diyorum :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bence arabalarımızı değişen jeopolitik gelişmelere göre seçin. EU Münihdeki toplantıda ağlamaya başladı. Ceyran felan yerine hybrid suv daha mantıklı. Petrol ve ceyran kıtlığında kaynakları en ekonomik kullanan araçlara yönelin. Hybrid corolla mesela 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

EU Münihdeki toplantıda ağlamaya başladı.

bi fıkra vardır ama telife girer, hani şu herkes davul zurna çalıp dans eden ahaliyi anlatır, ağlayana bakma ümidi vardır

Yorum bağlantısı
Zeki Ağaçgözgü

Merhabalar.

Aracın yakıt ihtiyacı olduğunda azar azar almakla,her seferinde depoyu doldurmak arasında teknik açıdan sarfiyatı etkileyen olumlu yada olumsuz bir durum olur mu?

Teşekkürler.İyi seyirler.  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

olumlu da olumsuz da olmaz. yakıt depo havalandırma kanalında taşmadıkça (yazın dağ tepede giderken olabiliyor)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Zeki Ağaçgözgü yazdı:

Merhabalar.

Aracın yakıt ihtiyacı olduğunda azar azar almakla,her seferinde depoyu doldurmak arasında teknik açıdan sarfiyatı etkileyen olumlu yada olumsuz bir durum olur mu?

Teşekkürler.İyi seyirler.  

1- benzinli araçta özellikle gece gündüz ısı farkı olan zamanlarda deponun içine giren hava gece yoğuşma ile su oluşturur. bu su benzinden ağır olduğu için (dizelden de) deponun alt kısmına gider. Zamanla bu su birikir birikir taa yakıt pompasına kadar yükselir. Bu nedenle mazotlu araçlarda yakıt su filitresi olur. Bu su benzin istasyonundan size basılmış su çoğu kez değildir. Kendi suyunuzdur. Dolu depo bunu azaltır. çünkü hava az girer. 

2- Yakıt deposunun içindeki yakıt ağırlıktır. İla taşımanız gerekir. Yük fazla ise kısa kısa benzin almak bilemedim belki avantajlı olabllir.

3- az kullanıyorsanız 3-4 ay sonra yakıt benzin jelleşmeye başlar. bunu engellemek için klasikçilerin kullandığı katkı maddeleri vardır. Çim makinesi vb  sezonluk benzinlerde yahut motorsikletlerde vb bu sorun oluşturur. katkısı vardır. (benzin stabilizer)

4- yaz kış dönemi yakıta katılan alkol miktarı değişir. Hava şartları değiştiğinde terz mevsimin yakıtı ile yakalanmak performans kaybı yapabilir. 

5- jimny yakıt deposu küçük, sarfiyatı fazla bir araçtır. Doldurun.  ama atınca bırakın. çünkü geri dönüş valfi bilmemnesi vs bozulma olasılığı her zaman vardır. pompa atınca üstelemeyin hiçbir araçta. 

• Beğen 5
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben 4x4 1.3 158 beygir Qashqai ile uzun yolda tam yüklü olarak 110-140 aralığında gidiyorum. 
Molası ışığı kavşağı vs derken ortalama hız 100 km civarı olurken, ortalama tüketim 6,5 litre falan oluyor. 
100 den sonra çok yakıyor. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben 4x4 1.3 158 beygir Qashqai ile uzun yolda tam yüklü olarak 110-140 aralığında gidiyorum. 
Molası ışığı kavşağı vs derlen ortala hız 100 km civarı olurken, ortalama tüketim 6,5 litre falan oluyor. 
100 den sonra çok yakıyor. 

Hava sürtünmesi, yüksek yapı. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Hava sürtünmesi, yüksek yapı. 

100 le 120 arasında direk en az 1.5 litre atıyor. 100 le gidersem net 4 ortalama hatta yol düz olsa 3.5 yakacak(anlıktan belli).  

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

100 le 120 arasında direk en az 1.5 litre atıyor. 100 le gidersem net 4 ortalama hatta yol düz olsa 3.5 yakacak(anlıktan belli).  

100 ile gidersem 5-5,5 litreleri görüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

100 ile gidersem 5-5,5 litreleri görüyorum. 

Normal abi. Kasa yüzey alanı büyük, 2 tane defransiyel var vsvs

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Normal abi. Kasa yüzey alanı büyük, 2 tane defransiyel var vsvs

Ve bence aşırı güçlü. 

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Esas mesele motoru ısındıracak kadar biniyor olmak.

Motoru ısınmayan her araç çok yakar, şehir içinde olan bir durum bu.

Örneğin adam sabah basıyor marşa, 20 saniye bekliyor yola çıkıyor, 2-3 km sonra duruyor, akşama kadar araç stop halinde.

Dönüşü de aynı.

Bu araba 1.0 motor olsa nolur, 1.4 olsa nolur, ısınacak kadar yol almıyor, ortalama tüketim çok yüksek oluyor.

Bu durumda benzinli ile dizel arasında çok fark olacağını sanmıyorum, tek fark benzinlinin daha çabuk ısınması ve dizel kadar kurum bağlamaması olur.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ve bence aşırı güçlü. 

Hmm.. Klasik otomatik hitler motorlu birşey kullanmanın belirtileri var. Lpgli otm atmosferiği acilen bırakmalısın  :seytan:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Hmm.. Klasik otomatik hitler motorlu birşey kullanmanın belirtileri var. Lpgli otm atmosferiği acilen bırakmalısın  :seytan:

Haha, audiden qashqaiye geçince direk zıplıyor zaten.. o ayrı.. 

Ama yola çıkınca da full yüklü de olsa, Her şartta sadece gitmek istediğin hızı belirliyorsun.. O gidiyor. 

Sürekli eko modda kullanıyorum. Ki bunun üstünde standart ve spor modlar var.. Sadece uzun yolda standart modda kullanıyorum. 

Bence aşırı güçlü, aşırı besleniyor. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ama yola çıkınca da full yüklü de olsa, Her şartta sadece gitmek istediğin hızı belirliyorsun.. O gidiyor. 

Sürekli eko modda kullanıyorum. Ki bunun üstünde standart ve spor modlar var.. Sadece uzun yolda standart modda kullanıyorum. 

Ekoda olsa da tamgaz verince kapatıyor abi bu arada. Gaz pedalı altında bir kademe daha var ya hani tık diye atan. Ona da basınca ne varsa yüklen moda geçiyor titaniğin kürekçileri gibi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Ekoda olsa da tamgaz verince kapatıyor abi bu arada. Gaz pedalı altında bir kademe daha var ya hani tık diye atan. Ona da basınca ne varsa yüklen moda geçiyor titaniğin kürekçileri gibi.

Evet, sadece kalkışlar yumuşuyor, ilk tepkime gecikiyor.. onun dışında performans aynı gibi hissediyorum.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bizimkiler gitmiyor :crazy:

Bir arkadaşta 177bg lik mb vardı, o bile böyle iddialı konuşmuyordu yha. Herşeyin aşırısı zararlı :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Önder Özcan yazdı:

Bizimkiler gitmiyor :crazy:

Bir arkadaşta 177bg lik mb vardı, o bile böyle iddialı konuşmuyordu yha. Herşeyin aşırısı zararlı :p

Yere basan araba gitmez abi :D :tongue:
Şaka bir yana şimdiki araçlar gerçekten hafif ve aerodinamiği çok iyi.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Her şartta istediğinden yüksek hızda giden Audi temin edebilirim uygun fiyata.

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Audi torpidolarınız itina ile sökülür :crazy:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

4x4 müydü o arkadaşın rengi bozuk arabası.. O 177 beygir ile patinaj engellemeyle uğraşırken ben ilk ışıkları geçerim.. 

Selim Bilgin yazdı:

Her şartta istediğinden yüksek hızda giden Audi temin edebilirim uygun fiyata.

Bu camiada mutlaka alınması gereken araba seninki ama baklam işte. Yakıt fiyatları önümüzü kesiyor.. 

Mehmet Göktürk yazdı:

Az yakan audi temin edilir.

Bu daha mantıklı işte :)

Köksal Yılmaz yazdı:

Audi torpidolarınız itina ile sökülür :crazy:

O bir tane vidayı artırmasak iyiydi.. Havalar ısınsın da onun yerini bulalım.. 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...