İçeriğe Yönlendir

Ilıman İklim İçin Lastik Tavsiyesi

Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Mazda 3'e lastik alacağım, sizden Marka - Model halinde lastik önerisi istiyorum. Ön taraflar iyi. Arkalar biraz gidici, Haziran'daki muayenede arkalar kalacak o yüzden şimdiden ufak ufak lastik bakınıyorum. Yazlar çok yağışlı ve çok sıcak, kışlar da yine bol yağışlı ortalama 12-13 derece geçen ılıman bir iklimdeyim. Kar, buz problemi yok. Asfaltlar gayet kalitesiz ve kaygan. Şehir içinde de yer yer çukurlar, yamalar var. (Sırf bu çukurlardan dolayı 18inç jantlara geçmedim.) Bu yüzden eğer yardımcı olacaksa bu çukurlarda darbeyi azaltmak için XL yanaklı bir lastik de önerebilirsiniz. Maksimum yapılacak sürat 90-100. Araç takriben 1500 kg.

Bir de ön arka farklı lastiklere sahip araba ile takım lastik giyen araba arasında hissedilir raddede performans & güvenlik farkı olur mu? Teşekkürler. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağrı Alaf yazdı:

Mazda 3'e lastik alacağım, sizden Marka - Model halinde lastik önerisi istiyorum. Ön taraflar iyi. Arkalar biraz gidici, Haziran'daki muayenede arkalar kalacak o yüzden şimdiden ufak ufak lastik bakınıyorum. Yazlar çok yağışlı ve çok sıcak, kışlar da yine bol yağışlı ortalama 12-13 derece geçen ılıman bir iklimdeyim. Kar, buz problemi yok. Asfaltlar gayet kalitesiz ve kaygan. Şehir içinde de yer yer çukurlar, yamalar var. (Sırf bu çukurlardan dolayı 18inç jantlara geçmedim.) Bu yüzden eğer yardımcı olacaksa bu çukurlarda darbeyi azaltmak için XL yanaklı bir lastik de önerebilirsiniz. Maksimum yapılacak sürat 90-100. Araç takriben 1500 kg.

Bir de ön arka farklı lastiklere sahip araba ile takım lastik giyen araba arasında hissedilir raddede performans & güvenlik farkı olur mu? Teşekkürler. 

Son soruya cevap vereyim kardeşim, evet belirgin fark olur. Mümkünse takım değiştirmek iyidir. 

Marka olarak seçenek sunarsan sanki daha kolay fikir verilebilir. Mesela bridgestone vari oralarda :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

Son soruya cevap vereyim kardeşim, evet belirgin fark olur. Mümkünse takım değiştirmek iyidir. 

Marka olarak seçenek sunarsan sanki daha kolay fikir verilebilir. Mesela bridgestone vari oralarda :)

Abi valla marka olarak aklımda hiçbir şey yok gerçekten. İşte Toyo Tires olabilir, Conti, Michelin ya da Pirelli olabilir. Primacy 4'e de güzel diyorlar. 

Koray Demir yazdı:

Continental Ultra Contact 7'yi çok övdüler. Ona bakıyordum ben de şimdi. 

Yorum bağlantısı
mustafa çetinkaya

Michelin pilot sporttan Continental premium contack 7 ' ye geçtim geçen hafta 4 adet. tanesi 3500 TL 2025 üretim yılı. İlk defa kullanacağım o yüzden performansı bilmiyorum ancak kampanya vardı. Düşünürseniz bakabilirsiniz. 225.45.17 ebat benimki.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
mustafa çetinkaya yazdı:

Michelin pilot sporttan Continental premium contack 7 ' ye geçtim geçen hafta 4 adet. tanesi 3500 TL 2025 üretim yılı. İlk defa kullanacağım o yüzden performansı bilmiyorum ancak kampanya vardı. Düşünürseniz bakabilirsiniz. 225.45.17 ebat benimki.

Galiba ben de UC7 alacağım. Hem daha iyi yorumları var, hem dayanımı daha yüksek hem de mahallemdeki Bridgestone bayiinden daha ucuz. 

image.png.4371cc04d582b37bbb01da1a03e31f07.png,,

image.png.33cd696f3c572af6888827fc2ba2b349.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır
Çağrı Alaf yazdı:

Primacy 4'e de güzel diyorlar. 

3 takım eskitmiş biri olarak; yakıt tasarrufunda faydası olduğu kesin. ayrıca sessiz bir lastik. ancak çabuk eriyor. benim ölçüm 245/45/18

şu an lassa revola aldım. bi de bunu denemek istiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mustafa Çayır yazdı:

ancak çabuk eriyor.

Ne kadar çabuk mesela? 

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Conti Premium Contact - Ultra Contact arasında kalıp ultra contact seçimi yaptım.

1. ayımızı doldurduk, gayet memnunum. 

UC daha uzun km gidebiliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...