İçeriğe Yönlendir

Lastik Tavsiyesi

Deniz Kom

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Nokian ?

IMG_20250222_161407.jpg

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Falken ice grip bear f. Super. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Selçuk Keleş yazdı:

Nokian ?

IMG_20250222_161407.jpg

Nokian candır. Kalp atacaktım lastiğe :)

Doğan Arşiray yazdı:

Falken ice grip bear f. Super. 

Falken'in 4 mevsimlerinde bariz kontrol problemi hissettim. Yazlıklarını severek kullandığım için hanımın araca sorgusuz Falken 4 mevsim almıştım. Araba yolun engebesine, arızasına göre yönelim alma eğilimine girdi. Sönümlemesi düşük geldi. Kışlıkları nasıldır? Hiç böyle sorunlarla karşılaştınız mı? Hatta ben bu durumu kaçan rot ayarlarına bağlayıp bir tur da serviste ve özelde 2 defa ayar yaptırmıştım. Ama mesele ayardan değil, lastik malzemesinden çıktı. Hamur ve desen iyi çıkmadı dört mevsimde. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Deniz Kom yazdı:

Falken'in 4 mevsimlerinde bariz kontrol problemi hissettim. Yazlıklarını severek kullandığım için hanımın araca sorgusuz Falken 4 mevsim almıştım. Araba yolun engebesine, arızasına göre yönelim alma eğilimine girdi. Sönümlemesi düşük geldi. Kışlıkları nasıldır? Hiç böyle sorunlarla karşılaştınız mı? Hatta ben bu durumu kaçan rot ayarlarına bağlayıp bir tur da serviste ve özelde 2 defa ayar yaptırmıştım. Ama mesele ayardan değil, lastik malzemesinden çıktı. Hamur ve desen iyi çıkmadı dört mevsimde. 

Ice F bear modeli alınacak. Su ana dek michelin dahil en memnun olduğum model oldu. Asvaltta da cok iyi ve yumusak. Ancak sicakta kullanilmamali. Yazlik modeli ise o kadar iyi degil malesef. Onu pek sevmedim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Laufeni test ettim bu hafta buzda karda . Bir ug8 değil gibi ama benim ebat 225 50 17. Buz için iyi denmişti sanki. Çekiş kontrol ile çekişi kurtarıyor da frende tereddüt ettiğim yerler oldu kazık frende. Panik halinde beklentiyi karşılayamayacak hissiyatı var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Deniz Kom yazdı:

Bana lastikten değil araçtan (denge, geometri) kaynaklı gibi geldi

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Selçuk Keleş yazdı:

Bana lastikten değil araçtan (denge, geometri) kaynaklı gibi geldi

Valla araç 2020 Picanto idi. Kutu gibi bir araç :)İlk aldığımda (kazasız, değişensiz, 29 binde)  bir sola çekme sorunu vardı. Şaseye, salıncaklara baktırıp, kendi servisinde rot ayarı yaptırdım, düzeldi. Üzerindeki Continental lastikler çok çatlak olduğundan bir takım Falken 4 mevsim almıştım. O lastikler takılınca da, ustadan işkillenip (bir takım lastiği bir buçuk saatte taktı) tekrardan kontrol amaçlı rot test ve ayarına soktum. Sorun yoktu. 4 mevsimleri yazın kullandım, sorun yaşamadım. Ne zaman ki hava soğumaya başladı, arabanın direksiyon kontrolü değişti. 10 derecenin altındaki havalarda sanki çok sert lastikle gidiyormuşum gibi hiç vakumlama, sönümleme yapmadığını hissettim. Belki bana gelen lastik lotu sıkıntılıydı. Arabayı o lastiklerde 800 km kullandıktan sonra arabayı model yükseltmek amacıyla zararına sattım zaten. Alan hayırla binsin, uğur getirsin. 

Yorum bağlantısı
Suleyman Kader

Yeni Passat'ıma 19 inç Yokohama kar lastiği aldım.Pahalı lastik ama çok memnunum.Oldukça da sessiz.B ya da C segmenti araca takacaksanız sessizlik de çok önemli.Bunu da premium lastikler sunuyor.Pahalı lastik almam, ekonomik olsun derseniz bugüne kadar kullandığım Riken ve Petlas da güvenlidir.Petlası iki kış sezonu kullandım, sorun yaşamadım.Yalnız biraz gürültülüdür.Riken kar lastiği hem sessizdir hem de daha ekonomiktir.Kullandığım araç Renault Duster, 215/65R16 ölçülerinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Suleyman Kader yazdı:

Yeni Passat'ıma 19 inç Yokohama kar lastiği aldım.Pahalı lastik ama çok memnunum.Oldukça da sessiz.B ya da C segmenti araca takacaksanız sessizlik de çok önemli.Bunu da premium lastikler sunuyor.Pahalı lastik almam, ekonomik olsun derseniz bugüne kadar kullandığım Riken ve Petlas da güvenlidir.Petlası iki kış sezonu kullandım, sorun yaşamadım.Yalnız biraz gürültülüdür.Riken kar lastiği hem sessizdir hem de daha ekonomiktir.Kullandığım araç Renault Duster, 215/65R16 ölçülerinde.

Merhaba, lastikte masraftan kaçınmam, özellikle kışlık lastikte. Yerle temasta en kritik bileşen olduğu için olabildiğinde iyi olmalı benim adıma. Kışlık Yokohomayı denemedim. Aldığım Honda'da yazlık Yokohoma vardı, sanırım spor tip bir lastik olmalı ki rampada patinaja kalkardı araç. 6. ayda yanaktan 4 cm kadar çatlayınca  uzun yol öncesi tüm seti o anda bulduğum uygun ebat olan Goodyear Efficientgrip Performance 2 ile değiştirmiştim. 

Nokian ilk tercih olarak aramış olsam da uygun ebatları bir türlü bulamadım. Goodyear ug9 ve Continental ts870 arasında kaldım. Havalar aracı yola çıkartacak kadar düzelince bir tanesiyle devam edeceğim. Kendi aracımdaki Bridgestone LM005 lastikleri de satıp her iki araca da alabileceğim en iyi tutunan kışlık pabuçları almak istiyorum. Malum İstanbul yedi tepe, İstanbul kadar olmasa da Gebze'nin trafiği ise tam bir kaos. Her yerden kamyon ve tır fırlıyor. Otobana bağlanan ya da otobandan çıkan araçlar da sanki tüm yol onlarınmış gibi sağdan soldan makasa giriyor. Araç her durumda ani manevra yapabilmeli, en önemlisi de durması gerektiği zaman durabilmeli. Her kış mutlaka en az bir Bolu dağı geçişi (Ankara'da toplantılar), bir de Niğde otoban güzellemesi yaşıyorum. Depremden sonraki gün, LM005'ler Konya'da 15 santim karda saplandığı yerden çıkamadı. 

Oturduğum bölgede siteye 4 giriş yolu var. 2si asfalt 2si köy yolu. Köy yollarına belediye hiçbir şey yapmıyor, hem çok çukurlu hem de yanal eğimi var. Asfalt olanlar da çok dik rampa. Oradan zaten çıkamıyor kışın benim gibi çok erken saatte evden çıkanlar. Yani her halükarda kışın sabah buz olma durumu mevcut. Kaya kaya köy yollarına gidiyoruz, korkum buz üzerinde kontrolü kaybederek yola bitişik ve eksi kotta olan köy evlerinden birine uçmak. 

Önerileriniz ve tecrübelerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...