İçeriğe Yönlendir

Otomobil Parçalarını Öğrenmek İçin Tavsiyeleriniz Nelerdir?

BurakArslan34

Recommended Posts

BurakArslan34

Merhaba arkadaşlar, otomobillerin parçalarını detaylı şekilde öğrenmek istiyorum. Motor, şanzıman, süspansiyon, elektrik aksamı gibi temel bileşenlerden başlayarak daha teknik detaylara hâkim olmayı hedefliyorum.

Bu konuda deneyimi olanlardan kitap, video, web sitesi veya başka öğrenme yöntemleri hakkında öneriler almak isterim. Özellikle hangi kaynaklardan başlamam gerektiği, öğrenme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve pratik yapma yöntemleri konusunda değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Youtube anlatan adamlar başlangıç için iyidir sonra teknik detaylar için araştırma yapabilirsiniz

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
BurakArslan34
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

yabancı dil var mı? 

Var hocam :) 

tarihinde BurakArslan34 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
BurakArslan34
Görkem Karakaş yazdı:

Youtube anlatan adamlar başlangıç için iyidir sonra teknik detaylar için araştırma yapabilirsiniz

evet onları bir süredir takip ediyorum sonrasında sizin önerdiğiniz web sitesi youtube kanalı vb. var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

yabancı dil var mı? 

? Hocam lütfen. 

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

karbüratörlü motorun çalışma prensiplerini öğrenin, onu temel yapıp üstüne teknolojiyi inşa edin.

bu kanalın videoları oldukça iyi yeni garajına geçti, servis ekipmanlarına kadar sıkmadan güzel bilgiler veriyor. şişrmiyor sallamıyor

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Göktürk yazdı:

yabancı dil var mı? 

Yabancı kaynaklara bakın. HAYNES manual leri indirmeye bakın gerekirse torent vs ile de bulun. Bazı konularda bileşenlerin nasıl çalıştığı videoları var. Kurumsal yapılanlar. Eski amerikan ordusunun fiilimleri vb. Onlar yardımcı olur. youtuber videoları pek işe yaramayabilir.

Bu forumda zaman geçirin. 

mesela şurdan girin:  

https://www.google.com/search?client=safari&sca_esv=6fe806cc0ee527f3&rls=en&sxsrf=AHTn8zqjx1Etq4MeyJCrWhfdpTQEEK5X3A:1739909619807&q=principles+of+automotive&udm=7&fbs=ABzOT_CWdhQLP1FcmU5B0fn3xuWpA-dk4wpBWOGsoR7DG5zJBr1qLlHFB6ZBcx-Arq68_wfw0s-Sy4efUF8x4O2idyUNU17MxNnWP-gPg-bH3QglM8ZAmMg2g1d15JQTVAokSd22tZpAyyb-bP7bz5WmpXZJusOxKRJF6BWV4t80CT9jP9YzB2BAVyBL6el4NmIV8Dlsoxzb&sa=X&ved=2ahUKEwi0xtG2hM6LAxXTBtsEHYJgF8AQtKgLegQIEhAB&biw=1132&bih=857&dpr=2#ip=1
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

834389236_2025-02-19085459.png.73d6998dfc7801201c62b814afb643a9.pngAraba-Kaporta-Parcalari-Isimleri-2.png.d73edccba370a5a61fb8803b17d9d0df.png

Forumda böyle bir konu varmı bilmiyorum. Resimli olarak temel parçalar yer alsa ve konu sabitlense güzel olur.

Misal üstteki resimler gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Bir ara forum dergimiz vardı orada baya güzel makaleler yayınlamıştık.

@Mehmet Ozyurek abi duruyor mu dergimiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Bir ara forum dergimiz vardı orada baya güzel makaleler yayınlamıştık.

@Mehmet Ozyurek abi duruyor mu dergimiz. 

Aramak lazım. Harddisklerin birindedir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
BurakArslan34 yazdı:

Merhaba arkadaşlar, otomobillerin parçalarını detaylı şekilde öğrenmek istiyorum. Motor, şanzıman, süspansiyon, elektrik aksamı gibi temel bileşenlerden başlayarak daha teknik detaylara hâkim olmayı hedefliyorum.

Bu konuda deneyimi olanlardan kitap, video, web sitesi veya başka öğrenme yöntemleri hakkında öneriler almak isterim. Özellikle hangi kaynaklardan başlamam gerektiği, öğrenme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve pratik yapma yöntemleri konusunda değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler :)

Bi bmw alın teoriği pratikte öğrenirsiniz :D

• Beğen 2
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

karbüratörlü motorun çalışma prensiplerini öğrenin, onu temel yapıp üstüne teknolojiyi inşa edin

Tekerleğin icadından başlasa? 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tekerleğin icadından başlasa? 

Çok fantastik karikatürler var :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

kitap web falan değilde ikitelli Atatürk oto sanayideki çıkmacıları gezerseniz çok güzel şeyler öğrenirsiniz. ne zaman gitsem terapi gibi geliyor bana :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Coşku Mert yazdı:

kitap web falan değilde ikitelli Atatürk oto sanayideki çıkmacıları gezerseniz çok güzel şeyler öğrenirsiniz. ne zaman gitsem terapi gibi geliyor bana :)

Dükkana girince " nö lözöm öğbööö" demiyorlar mı, şekerci dükkanı gibi gezilebiliyor mu :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aramak lazım. Harddisklerin birindedir. 

nette yüklü bir yerde yok mu dur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Coşku Mert yazdı:

ikitelli Atatürk oto sanayideki çıkmacıları

Yıllar önce çok güzel anılarım olmuştu. Hala şefkatle yad ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Köksal Yılmaz yazdı:

Dükkana girince " nö lözöm öğbööö" demiyorlar mı, şekerci dükkanı gibi gezilebiliyor mu :) 

"ben bi arkadaşa bakıp çıkıcam" deyince demezler :)

Tamer Topaç yazdı:

Yıllar önce çok güzel anılarım olmuştu. Hala şefkatle yad ederim.

şefkat :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Sağolsun Ford Focus ve KA Araçlarım bana yeterince pratik yaptırmıştı.İyi anarım ikisinide.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Coşku Mert yazdı:

terapi olur da pek fazla eğitim değeri yok. :)

eskisi gibi de güzel değil artık ya biz yaşlandık ya çıkmacılar bozuldu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Mehmet Göktürk yazdı:

terapi olur da pek fazla eğitim değeri yok. :)

eskisi gibi de güzel değil artık ya biz yaşlandık ya çıkmacılar bozuldu. 

est. hocam yaşlanmak degilde tahammül seviyesi düşmesi diyelim biz ona :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...