Ü.Emre Kartal Perşembe 15:06 Yazar Paylaş Perşembe 15:06 Ömer Sarıgül yazdı: n11'den Alpsmart AS880K Wi-Fi Akıllı Kablolu Kombi Oda Termostatı - Tuya Destekli seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir! https://m.n11.com/urun/alpsmart-as880k-wi-fi-akilli-kablolu-kombi-oda-termostati-tuya-destekli-12993328?magaza=guvenlikburada Metin Akbal yazdı: Cosa kombi klima kontrolü var direk her ikisini de kontrol ediyor Sorun şu ki kombiye başka marka ürünü takınca garantidışı kalır diyor firma. Hem bu sebepten hem de zaten bir termostatın olması sebebiyle buna çok sıcak bakmıyorum. Sürekli kullanacağım bir şey de değil, çok uğraşmadan yapabilir miyim ona bakmam lazım Yorum bağlantısı
Metin Akbal Perşembe 15:38 Paylaş Perşembe 15:38 Ü.Emre Kartal yazdı: Sorun şu ki kombiye başka marka ürünü takınca garantidışı kalır diyor firma. Hem bu sebepten hem de zaten bir termostatın olması sebebiyle buna çok sıcak bakmıyorum. Sürekli kullanacağım bir şey de değil, çok uğraşmadan yapabilir miyim ona bakmam lazım Garantilik durum olursa sokerim öyle ararım garantiyi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Perşembe 17:51 Paylaş Perşembe 17:51 Ü.Emre Kartal yazdı: Sorun şu ki kombiye başka marka ürünü takınca garantidışı kalır diyor firma. Hem bu sebepten hem de zaten bir termostatın olması sebebiyle buna çok sıcak bakmıyorum. Hiçbir şey olmaz kablosuzu sökün yerine takın bu sizin yapabileceğiniz basit bir iş zaten 4 kablo var faz, nötr, ve 2 röle ucu. Ben olsam ve bana gerek olsa wifi olan takıp geçerim garanti falan dinlemem. İlerde eve servis gelmesini gerektirecek durum olursa eskisini göstermelik geri takarım. Asla prim vermem böyle aç gözlülere. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Esp8266 Nodemcu V3 https://www.n11.com/urun/esp8266-nodemcu-v3-wifi-gelistirme-modulu-15610404?magaza=makermarketim Bu modül ile araçtan obd2 soket üzerinden veri okumuştum. Biraz hayal edince tam da sizin istediğiniz uzaktan(internet üzerinden) kombi kontrol projesi çok ucuza yapılabiliyor. Yukarıdaki geliştirme kartı 163tl + dht11 sıcaklık sensörü 30tl + basit bir transistör ve röle 20 TL = yaklaşık 200-250tl ye bu sistem kurulabilir. Sunucu olarak "Blynk.cloud" ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor internetten 7/24 bağlantı mümkün. Ben denedim uzaktan bağlantı kurup çıkışları sorunsuz kumanda ettim. Kart oda sıcaklığını sensör ile takip edecek ona göre kombiyi aç kapa yapacak ayrıyeten blynk.cloud üzerinden karta ulaşıp derece ayarı ve kombiyi açma kapama yapılabilir. @Gökhan Tuna bey yardımcı olabilir belki yakın ise ☺️ 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Ömer Sarıgül yazdı: Esp8266 Nodemcu V3 https://www.n11.com/urun/esp8266-nodemcu-v3-wifi-gelistirme-modulu-15610404?magaza=makermarketim Bu modül ile araçtan obd2 soket üzerinden veri okumuştum. Biraz hayal edince tam da sizin istediğiniz uzaktan(internet üzerinden) kombi kontrol projesi çok ucuza yapılabiliyor. Yukarıdaki geliştirme kartı 163tl + dht11 sıcaklık sensörü 30tl + basit bir transistör ve röle 20 TL = yaklaşık 200-250tl ye bu sistem kurulabilir. Sunucu olarak "Blynk.cloud" ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor internetten 7/24 bağlantı mümkün. Ben denedim uzaktan bağlantı kurup çıkışları sorunsuz kumanda ettim. Kart oda sıcaklığını sensör ile takip edecek ona göre kombiyi aç kapa yapacak ayrıyeten blynk.cloud üzerinden karta ulaşıp derece ayarı ve kombiyi açma kapama yapılabilir. @Gökhan Tuna bey yardımcı olabilir belki yakın ise ☺️ Merhaba, fikriniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla yeni bir termostat sistemi yapmak üzerine kurulu bir seçenek. Fiyatı itibari ile oldukça avantajlı ve geliştirilebilir bir sistem. Ancak bende zaten kurulu bir termostat olması sebebi ile mevcut sistemi değiştirmek istemiyorum. Garanti kapsamıydı, servis gelmeden sökmesiydi vs yorucu olur. Aklımdaki en uygulanabilir sistem mevcut termostatın içerideki kontrol kumandasından bir şeyler yapmak. Örneğin içindeki potansiyometre ile derece ayarı yapılıyor, bu pot wifi ile kontrol edilse mesela benim iş çözülür gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts