Abdussamed Acar 3 Eylül 2025 Paylaş 3 Eylül 2025 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 5 önceki kazanın davasında tesla ısrarla kaza görüntülerinin olmadığını söyledi. Bi hacker şüphelendi. Arabanın datasına ulaştı ve kazada silinmeye programlı kaza anı videosunu kurtarıp mahkemeye sundu. Tesla avukatları “biz yok demedik kaybettik dedik” dedi ama sonuçta tesla davaya kaybetti. ne demiş hakan girginer, namuslu araba yapanları tercih ediyorum. Demiş 1980 lerde ISUZU falan vardı namuslu yapanlardan, başka kaldı mı ki? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Eylül 2025 Paylaş 4 Eylül 2025 Abdussamed Acar yazdı: 1980 lerde ISUZU falan vardı namuslu yapanlardan, başka kaldı mı ki? 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Cuma 08:04 Yazar Paylaş Cuma 08:04 Bir durum özeti yapalım. Yine bir Ankara gidiş gelişi ile 15.000 km'ye merdiven dayadık. Artık iyice alıştım şarj işini kafaya hiç takmıyorum. Giderken de gelirken de dolu çıkmadım. Bir şekilde ayarlıyorsun. Özellikle TR'nin batısında neredeyse her durakta alternatifli olarak şarj imkanı var. Ama soğukta LFP'nin şarj hızı ciddi düşüyor, planlayıp ön ısıtma yapmak lazım acele varsa. Elektrikli ile yol konforu gerçekten çok iyi bunu da not etmek lazım. Hankook kışlıklar maşallah diyeyim çok iyi çıktı. Son olarak menzil sıknıtısı yaşamıyorum ama uzun yolda bi 100km fazla gidebilse benim tempo ile daha iyi olacak. Araba değiştirirsem bunu göz önünde bulunduracağım. Bir de araba 3-4 aydır yıkanmadı, yıkanınca beyaz olarak çıkacak mı merak ediyorum. 4 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı Cuma 08:27 Paylaş Cuma 08:27 Selim Bilgin yazdı: Artık iyice alıştım şarj işini kafaya hiç takmıyorum. Bende de aynı Selim. Belirli bir süre sonra "a, şarj bitmiş halledeyim" diyorsun. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 08:33 Paylaş Cuma 08:33 Dolubatarya'nın bir videosunu izlemiştim. İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gittiler. Yolsa şarj için önceden plan yapmadılar. Ne zaman şarj %10'a düşerse o zaman istasyon baktılar, buna rağmen sıkıntısız gittiler. Ancak son gelen zamlarla hızlı şarjda tüketim avantajı azaldı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 08:37 Paylaş Cuma 08:37 Mahmut Yıldız yazdı: Dolubatarya'nın bir videosunu izlemiştim. İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gittiler. Yolsa şarj için önceden plan yapmadılar. Ne zaman şarj %10'a düşerse o zaman istasyon baktılar, buna rağmen sıkıntısız gittiler. Ancak son gelen zamlarla hızlı şarjda tüketim avantajı azaldı. Yeni satılacak hatta satışı başlayacak olan tesla model Y 650km menzille (pratikte 450-500) gibi olacak. Zam konusu ise döviz yerine oturunca bir daha düşünmek lazım. Elektriğe de daha yeni zam gelecek. henüz gelmedi. akaryakıta da gelmedi. Son 20 yılın en düşük petrol fiyatları gibi nerdeyse. 7-8 sene önce 100 dolara çıkmıştı şimdi 50 lerde. kaldı ki dolar enflasyonunu düşününce o zamanın 100 doları şimdi 130-140. yani petrol fiyatı 3 katına çıkınca yeniden düşünelim. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Cuma 09:35 Yazar Paylaş Cuma 09:35 Mahmut Yıldız yazdı: Ancak son gelen zamlarla hızlı şarjda tüketim avantajı azaldı. Doğru ama bazı firmalar halen avantajlı. Ben sadece uzun yolda DC şarj yapıyorum, orada da eğer varsa Tesla, Astor, Oncharge, Beefull vs. kullanmaya çalışlıyorum. Bunlar halen 10-12 TL bandında. Trugo, Eşarj, Zes vs. hem çok pahalı hem de firma anlaşmalarından dolayı galiba bazıları otomatik oralarda şarj ediyor daha kalbalaık oluyor. Geçen Ankara'da yan yana 4'er makine astor ve zes var, biri 12 biri 16 TL neredeyse. Ona rağmen gelip zes'te şarj eden oluyordu. Bazıları pek bakmıyor sanırım. Ben de 1-2 TL peşinde değilim ama fahiş zam yapanları boykot ediyorum kendi çapımda. Mehmet Göktürk yazdı: Yeni satılacak hatta satışı başlayacak olan tesla model Y 650km menzille (pratikte 450-500) gibi olacak. Buna biraz yükseliyorum ama bi görmek lazım fiyatları filan. Derdim 500km şarj etmeden gitmek değil de, tempolu gidince 200KM'de bitmemesi. 2 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar Cuma 09:44 Paylaş Cuma 09:44 Selim Bilgin yazdı: Buna biraz yükseliyorum ama bi görmek lazım fiyatları filan. 4 çeker long range için menzil verisi belli değil dimi henüz? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 11:09 Paylaş Cuma 11:09 Bizde sıkıntı yok, Bildiğiniz üzere evin dibinde powerşarj var. 10 lira Yanında Bim a101 şok var. Eve geçerken bakıyoruz boş ise Telefon takar gibi takıveriyoruz. Yine olsa yine alırım. 50 kW değil de 60-70 kW olsa süper olurdu. O da ayrı konu. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 11:17 Paylaş Cuma 11:17 Mehmet Ozyurek yazdı: Bizde sıkıntı yok, Bildiğiniz üzere evin dibinde powerşarj var. 10 lira Yanında Bim a101 şok var. Eve geçerken bakıyoruz boş ise Telefon takar gibi takıveriyoruz. Yine olsa yine alırım. 50 kW değil de 60-70 kW olsa süper olurdu. O da ayrı konu. 10 lira iyi fiyat. Daha yukarı fiyatlarda evden şarj imkanı yoksa dizeli satıp almaya değmez diyorum. Hele ki bende olduğu gibi tek araç olacaksa, bunu satıp elektrikli almak mantıklı gelmiyor. Ama ikinci araç alacak olsam elektrikli alırdım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 12:03 Paylaş Cuma 12:03 Mahmut Yıldız yazdı: 10 lira iyi fiyat. Daha yukarı fiyatlarda evden şarj imkanı yoksa dizeli satıp almaya değmez diyorum. Hele ki bende olduğu gibi tek araç olacaksa, bunu satıp elektrikli almak mantıklı gelmiyor. Ama ikinci araç alacak olsam elektrikli alırdım. Ama çok keyifli Isınma derdi yok, duman derdi yok. Bir de opel harbi az yakıyor. Bir müşterimde T10X var, 30 kw yakıyormuş.. Opeli yaksam 20 kw yı geçmez heralde, karma kullanım 17 kw yakıyorum. Ne aldığını hangi amaçla aldığını, aracın nasıl çalıştığını bilmek lazım.. Mert Yeldan söylemişti; togg arka kemerler takılı bırakılırsa, park moduna geçmeyip, bataryayı sürekli sıcak tutuyormuş. Mesela opelde koltuk ısıtıcılar çok harcıyor. Bir de mesela aracı aküler sıcakken şarj etmek mantıklı. yoksa araç ısıtmaya uğraşacak. gibi. 3 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Cuma 12:40 Paylaş Cuma 12:40 Mehmet Ozyurek yazdı: Bizde sıkıntı yok, Bildiğiniz üzere evin dibinde powerşarj var. 10 lira Yanında Bim a101 şok var. Eve geçerken bakıyoruz boş ise Telefon takar gibi takıveriyoruz. Yine olsa yine alırım. 50 kW değil de 60-70 kW olsa süper olurdu. O da ayrı konu. @Servet Aydınyapabilir yeter ki iste... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin Cuma 13:16 Paylaş Cuma 13:16 Mehmet Ozyurek yazdı: Ama çok keyifli Isınma derdi yok, duman derdi yok. Bir de opel harbi az yakıyor. Bir müşterimde T10X var, 30 kw yakıyormuş.. Opeli yaksam 20 kw yı geçmez heralde, karma kullanım 17 kw yakıyorum. Ne aldığını hangi amaçla aldığını, aracın nasıl çalıştığını bilmek lazım.. Mert Yeldan söylemişti; togg arka kemerler takılı bırakılırsa, park moduna geçmeyip, bataryayı sürekli sıcak tutuyormuş. Mesela opelde koltuk ısıtıcılar çok harcıyor. Bir de mesela aracı aküler sıcakken şarj etmek mantıklı. yoksa araç ısıtmaya uğraşacak. gibi. hiç öyle deme 22 kw ortalamayı yakalamak çok kolay benim gibi kullan bak 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 13:17 Paylaş Cuma 13:17 Fatih Keskin yazdı: hiç öyle deme 22 kw ortalamayı yakalamak çok kolay benim gibi kullan bak alt şase kaç tamir gördü Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 13:17 Paylaş Cuma 13:17 Fatih Keskin yazdı: hiç öyle deme 22 kw ortalamayı yakalamak çok kolay benim gibi kullan bak Senin gibi doldurursam senin gibi yakarım.. 2 Yorum bağlantısı
Emin Önal Cuma 13:19 Paylaş Cuma 13:19 Selim Bilgin yazdı: Doğru ama bazı firmalar halen avantajlı. Ben sadece uzun yolda DC şarj yapıyorum, orada da eğer varsa Tesla, Astor, Oncharge, Beefull vs. kullanmaya çalışlıyorum. Bunlar halen 10-12 TL bandında. Trugo, Eşarj, Zes vs. hem çok pahalı hem de firma anlaşmalarından dolayı galiba bazıları otomatik oralarda şarj ediyor daha kalbalaık oluyor. Geçen Ankara'da yan yana 4'er makine astor ve zes var, biri 12 biri 16 TL neredeyse. Ona rağmen gelip zes'te şarj eden oluyordu. Bazıları pek bakmıyor sanırım. Ben de 1-2 TL peşinde değilim ama fahiş zam yapanları boykot ediyorum kendi çapımda. Buna biraz yükseliyorum ama bi görmek lazım fiyatları filan. Derdim 500km şarj etmeden gitmek değil de, tempolu gidince 200KM'de bitmemesi. EPDK bu şarj istasyonları için dinamik fiyatlama getirecek deniyordu. İstasyonlarda konum ve saatine göre fiyatlama muhabbeti. Yoğun yerleri hafifletmek, boş istasyonlara yönlendirme amaçlı. Yorum bağlantısı
Servet Aydın Cuma 14:15 Paylaş Cuma 14:15 Apple telefonun şarjına alışan araç şarjına hayli alışır. Sıkıysa 3310 döneminde yapsalardı pilli araba Metin Uzunoğlu yazdı: @Servet Aydınyapabilir yeter ki iste... Paradan haber versin 1000kw yaparım 1 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 14:54 Paylaş Cuma 14:54 Abdussamed Acar yazdı: 4 çeker long range için menzil verisi belli değil dimi henüz? Yeni bir pile geçiyorlar belirsiz henüz. 2 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: alt şase kaç tamir gördü çok sağlam yapmışlar trim gıcırtısından diğer sesleri duyamıyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts