İçeriğe Yönlendir

Viofo A229 Pro Araç Kamerası

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Viofo A229 pro sonny starvis sensörlü araç kamerası aldım. Bu marka ile @Metin Akbaldan fiesta için aldığım kamera ile tanıştım. Müthiş bir şeymiş. Fiestayı kız kardeşime verdim. Kamerayı da sökmedim. Aracı satacak olursanız mutlaka sökün diye tembihledim. Yukarda bahsettiğim modeli de superb için aldım. Bu kamera da park modu varmış. Kullanan varmı? İlk defa ön ve arka kamera montajı yapacağım. Montaj için tavsiyeleriniz olursa dikkate alırım. Montaj videosu izledim. Gerçek kullanıcıların tavsiyeleri daha önemli. Bunuda fiestada olduğu gibi tavan lambasına bağlamayı düşünüyorum ama superb nin tavan lambası çok teferruatlı. Fiesta gibi basit değil, söksem başıma dert eder miyim bilemiyorum. Detaylı araçlarda montaj yapmak çok yorucu oluyor. Bunun direklerde airbag var, oralardan kabloyu nasıl geçiririm? Kameralar gelince direk elektrikçiye mi gideyim? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Park kiti lazım park modu için. 2 günden fazla kullanılmazsa aküyü yer modül ayarlı ayarsız farketmedi bende. Hayırlı olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

2019 yılından beri a129 duo yu park kiti ile kullanıyorum, park kiyinde akü voltaj ayarı var. az görüntü alma ve darbe hassasiyeti ayarı yaptım. Aracı günlük kullanıyorum serviste sigorta kutusundan elektrik alarak bağlattım. Allah'a şükür şimdilik sıkıntı yok.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Güle güle kullanın benim de aklımda olan bir modeldi ama pahalı geldiği için 70mai a810 aldım, park modu kablosu ile kullanıyorum. 11,8 V olunca kaydı kesiyor, nedense erken kapanıyor benim akü voltajı hep düşük:)

Bu kablo lazım size.

https://www.teknostore.com/viofo-hk4-a229-t130-ve-a119-mini-icin-type-c-park-modu-baglanti-kiti-2727

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Metin Akbal yazdı:

Park kiti lazım park modu için. 2 günden fazla kullanılmazsa aküyü yer modül ayarlı ayarsız farketmedi bende. Hayırlı olsun :)

Metin Uzunoğlu yazdı:

2019 yılından beri a129 duo yu park kiti ile kullanıyorum, park kiyinde akü voltaj ayarı var. az görüntü alma ve darbe hassasiyeti ayarı yaptım. Aracı günlük kullanıyorum serviste sigorta kutusundan elektrik alarak bağlattım. Allah'a şükür şimdilik sıkıntı yok.

Teşekkür ederim bilgiler için. Araç her gün kullanılmıyor. Bu doğrultuda park modu özelliğini kullanamayacağız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Fatih Sarıkaya yazdı:

Teşekkür ederim bilgiler için. Araç her gün kullanılmıyor. Bu doğrultuda park modu özelliğini kullanamayacağız.

Ben bunun için proje düşünmüştüm. Akünün önüne küçük bir jel akü, şarj kontrol modülü ve röle bağlantısı ile araç çalışır halde iken normal elektrik yiyecek, çalışmazken bu jel aküden yiyecek, ve yine bunun kontak bağlantısı vs yapılacak ve park modu kullanılabilecek.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Metin Akbal yazdı:

Ben bunun için proje düşünmüştüm. Akünün önüne küçük bir jel akü, şarj kontrol modülü ve röle bağlantısı ile araç çalışır halde iken normal elektrik yiyecek, çalışmazken bu jel aküden yiyecek, ve yine bunun kontak bağlantısı vs yapılacak ve park modu kullanılabilecek.

Bende dün akşam balkonda cigaradan bir nefes alıp neden bir tane daha akü olmuyor ki dedim. Bunun öncesinde park modu nasıl benim akümü yemez hesapları yapıyordum. Hareket etmeyen bir araçta her şartta bu akü bitecek. 2.akü bende yine işe yaramaz. Bunun bir şekilde şarj olması lazım. Yada nokia telefonlar gibi 10 gün 15 gün enerji verecek bir şeyler lazım. Video çekimi yaptığı için böyle bir enerji kaynağı bulmak imkansız.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Fatih bey ben de Viofo A229 pro ön arka kamera taktırdım.Park kiti de bağlattım.Bağlatmak için Ankaradan Kocaeliye gittim.Google AYESTORE yazarsanız görebilirsiniz.(Aykut EZER) Viofo araç kamerası montaj Youtube videosuda var.Hafıza kartı olarak bir çok hafıza kartı yaz aylarında yüksek sıcaklıklarda error verir.Viofonun Türkiye sitesi değilde Amerikan sitesine girdiğinizde hangi hafıza kartlarının uyumlu/dayanıklı olduğunu görürsünüz.

https://www.viofo.com/blogs/viofo-car-dash-camera-guide-faq-and-news/how-to-choose-a-right-micro-sd-card-for-your-dash-cam?_pos=2&_psq=micro+sd&_ss=e&_v=1.0

Tavsiye edilen iki micro sd kart var.Biri viofonun kendi endüstriyel hafıza kartı diğeri Sandiskin MAX ENDURANCE hafıza kartı.Kapasite-Hız sınıfı ve dayanıklılık araç kameralarında temel kriterlerdir.Bunlara dikkat edin. 

Ben sitede oturuyorum.Park modunu kullanmıyorum.Tatil v.s uzun süreli yabancı yerelerde park modunu aktif hale getiriyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Merhaba,  Viofo ve 70 mai arasında kararsız kaldım. Sıcağa dayanıklı olması açısından kapasitörlü Viofo mantıklı görünüyor. 70 mai nin kapasitörlü modeli var mı çözemedim.

Park halinde kayıt yapması, gps,  görüntü kalitesinin çok iyi olması önemli değil. Benim için önemli olan gece gündüz plaka okuyabilmesi ve yüksek sıcağa dayanıklı olması. 

Arka kamera gerekli mi bilmiyorum.  8-9 binlik bütçeyle ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)
ALİ SEYKAN yazdı:

gece gündüz plaka okuyabilmesi

Bunun için strava 2 sensör şart, diğerleri gece plaka okumuyor. Pilli olması sıkıntı olmaz derseniz 70mai 810 güzel seçenek, tek eksisi 2,4 GHz olduğu için wi-fi den video almak biraz uzun sürüyor.

Arka kamera da ne kadar gerekli bilmiyorum, ben aldım ama yağmurda damlacık olur, akşam sokak lambaları parlar, pek iş yapmıyor gibi. 5200 e sadece ön olarak da alınabilir.

Bütçe 9000 dendiği için bunu önerdim, park kablosu, hafıza kartı sigorta aparatı derken 8500 u buluyor zaten. Yoksa a229 önerirdim.

https://www.akakce.com/arac-ici-kamera/en-ucuz-xiaomi-70mai-a810-4k-hdr-rc12-on-arka-fiyati,648660787.html

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Mini modelle pro model arasında 2 kata yakın fiyat farkı var. Pro da fps 30 da kalmış neden böyle çözemedim.

STARVIS 2  IMX 675 Sensör   60 fps, 2K,   CPL filtresi yok  mini model    A119 MINI MODEL   4500 LİRA

https://www.teknostore.com/viofo-a119-mini-2-hdr-2k-60fps-5ghz-wifi-ve-gps-li-arac-kamerasi-3908?_gl=1*zqwbny*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIvKPCjr6MjAMV_hiiAx19LDPTEAAYASAAEgItUvD_BwE

STARVIS 2 IMX 675 Sensör  60 fps  2K,   CPL filtresi yok  A229 PLUS MODEL 6500 LİRA

https://www.teknostore.com/viofo-a229-plus-2k-hdr-sony-starvis-2-sensorlu-wi-fi-gps-li-arac-kamerasi-4138?_gl=1*xez5nf*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIvKPCjr6MjAMV_hiiAx19LDPTEAAYASAAEgItUvD_BwE

STARVIS 2  IMX 678 Sensör  30 fps  4K,   CPL filtresi var  A229 PRO MODEL  8000 LİRA

https://www.teknostore.com/viofo-a229-pro-4k-hdr-sony-starvis-2-sensorlu-wi-fi-gps-li-arac-kamerasi-4141?_gl=1*1otqfw2*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIvKPCjr6MjAMV_hiiAx19LDPTEAAYASAAEgItUvD_BwE

Hafıza kartı- SANDISK HIGH ENDURANCE 128 GB

https://www.hepsiburada.com/sandisk-sdsqqvr-128g-gn6ia-hafiza-karti-p-HBCV000014C9PA?magaza=GpnTeknoloji

Mini modelle pro model arasında 2 kata yakın fiyat farkı var. Pro da fps 30 da kalmış neden böyle çözemedim.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
ALİ SEYKAN yazdı:

Merhaba,  Viofo ve 70 mai arasında kararsız kaldım. Sıcağa dayanıklı olması açısından kapasitörlü Viofo mantıklı görünüyor. 70 mai nin kapasitörlü modeli var mı çözemedim.

Park halinde kayıt yapması, gps,  görüntü kalitesinin çok iyi olması önemli değil. Benim için önemli olan gece gündüz plaka okuyabilmesi ve yüksek sıcağa dayanıklı olması. 

Arka kamera gerekli mi bilmiyorum.  8-9 binlik bütçeyle ne önerirsiniz?

Yüksek sıcak derken. Alanya'nın bağrında a129 viofo kullandım. Akşama kadar güneşin altında yatardı. Düşün ne kadar sıcak. Klimayı bir müddet çalıştırmayınca ben bile araca binemiyordum. O sıcaklıkta çalıştı. En fazla yapıştırdığın bant zarar görür düşer. Kuvvetli yapıştırıcıda olsa yüksek sıcağa uzun süre dayanamıyor. Cihaza hiç bir şey olmadı. O yüzden gidip daha iyisini aldım. Yoksa alırmıydım.

Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

A229 pro model tekli kamerayı aldım. Hafıza kartı olarak yine viofonun 128 gb endurance modelini aldım. Menü ve seslendirme Türkçe ama sesli komut değil. Cama kalıcı yapışmasını istemeyenler için 2 adet statik filmle göndermişler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...