İçeriğe Yönlendir

2008 TDCI Fiesta Boş Katalizor

Ali Buldaş

Recommended Posts

Ali Buldaş

Merhaba hayırlı akşamlar.

Aracta cozulemeyen bi kara duman durumu var.

Bu gun egzozcu kataluzoru delip icine tel sal katalüzorün içi boşmuş. Motorun hemen yanında olan.

Bunun içinin boş olması kara dumana sebeb olurmu? Egzozcu boş oldugu icin yapyor olabilir dedi.

Daha önce başına gelen veya boşalttıran oldumu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Enjektörlerde bakım yapıldıktan sonra durum nedir? Enjektorlerin durumu nasılmış?

Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Mehmet Yeter yazdı:

Enjektörlerde bakım yapıldıktan sonra durum nedir? Enjektorlerin durumu nasılmış?

Enjektorlerde problem var dedi pompacı 7500 liraya temizlik ve ayar yaptırdık. Isıtma bujilerinin hepsi ölüymüş onlarda değişti. İscilik 2000 aldı usta toplam 10750 masraf ettim. Ve marşa bastık. Hiç bir değişiklik yok herşey aynı.

Çarşıya giderken yolda kaldım bu seferde.

Bu kodu verdi yakıt basınç düşük hatası 1. Devre yazyor

Bıraktım olduğu yerde yürüyerek eve döndüm bıktırdı beni

Screenshot_2025-03-13-22-01-41-240_com.ovz.carscanner.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Ali Buldaş yazdı:

Merhaba hayırlı akşamlar.

Aracta cozulemeyen bi kara duman durumu var.

Bu gun egzozcu kataluzoru delip icine tel sal katalüzorün içi boşmuş. Motorun hemen yanında olan.

Bunun içinin boş olması kara dumana sebeb olurmu? Egzozcu boş oldugu icin yapyor olabilir dedi.

Daha önce başına gelen veya boşalttıran oldumu?

Sat ve kurtul.

Ben öyle yaptım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Buldaş yazdı:

Enjektorlerde problem var dedi pompacı 7500 liraya temizlik ve ayar yaptırdık. Isıtma bujilerinin hepsi ölüymüş onlarda değişti. İscilik 2000 aldı usta toplam 10750 masraf ettim. Ve marşa bastık. Hiç bir değişiklik yok herşey aynı.

Çarşıya giderken yolda kaldım bu seferde.

Bu kodu verdi yakıt basınç düşük hatası 1. Devre yazyor

Bıraktım olduğu yerde yürüyerek eve döndüm bıktırdı beni

Screenshot_2025-03-13-22-01-41-240_com.ovz.carscanner.jpg

bir kısa devre olduğu kesin. ya o regülatörün elektrik bağlantısında yada ecu tarafında bir hata var. önce basit işler yapılmalı araç arızalarında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Doğan Arşiray yazdı:

bir kısa devre olduğu kesin. ya o regülatörün elektrik bağlantısında yada ecu tarafında bir hata var. önce basit işler yapılmalı araç arızalarında.

Mazot pompası uzerindeki kablo kopmuş ekleyince çalıştı.

Fakat gene aynı şekil ilk çalıştırmada duman attı. Başka secenek yok kapak açılacak artık sanırım. Zaten bu şekildede kimse almaz. Kapak açıldıktan sonra çôzülecekmi ondanda emin değilim

Şehire gidip bi kompresör testi yapsam nasıl olur acaba. Dizellerde oluyormu onuda bilmiyorumda

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile bu motorda enjektör dendi mi ben en başta sıfır takılması taraftarıyım geçmiş olsun. dieslede de komprensyon testi vardır ancak çoğu usya yapmak istemez, biraz masraflı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Çok basit bir ihtimal ama gözden kaçmış olabilir. Turbo borusu çatlak ise kara duman atar yada geçme noktalarından hava alır ise.

Yada sizden önce bir işgüzar yazılım artırmış olabilir mi ?

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Hamit inan yazdı:

Çok basit bir ihtimal ama gözden kaçmış olabilir. Turbo borusu çatlak ise kara duman atar yada geçme noktalarından hava alır ise.

Yada sizden önce bir işgüzar yazılım artırmış olabilir mi ?

Bir tane yazılımcıya gittim. Fakat cok profesyonel gelmedi gözüme. Bu ihitimale karşı baska bir saglam yere gidip tekrar bakayım.

Yukte yok

Vites atarken yok

Sabit gazda yok

Sadece bosta basınca dip yapınca veriyor siyah dumanı

Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Slm.arkadasımda 2011 focus arac vardı.katalizor tıkanınca boşalttı.ayni sorun vardı.yazılım artırdı düzeldi.iyi bir yazılım ile sorun çözülüyor.izmirde yapıldı işlem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Alpay Köse yazdı:

Slm.arkadasımda 2011 focus arac vardı.katalizor tıkanınca boşalttı.ayni sorun vardı.yazılım artırdı düzeldi.iyi bir yazılım ile sorun çözülüyor.izmirde yapıldı işlem.

Merhaba tesekkur ederim cevabınız için.

Hic kimseyi bulamadım bu durumla karşılaşan.

Yazılımdan sonra duman olayı bittimi?

Beyine nasıl bi yazılım atıldıki acaba işlem hakkında bilgi alabilirmisiniz acaba ben bi profesyonel yazılımcılara aynısını yaptırsam?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...