İçeriğe Yönlendir

Klima 1 2 3 Kademe Çalışmıyor. Sorun Termik Sigorta

Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil

T-cross'larda kronik olan özellikle 2022-2023 modellerde klimanın 1 2 3 kademede çalışmama sorunu ne zaman başıma gelecek derken bugün bir anda gitti :)

Parçayı söktüm, termik sigortaya paralel kablo bağlayınca sorun çözüldü ama sağlıklı birşey değil. Termik sigortayı değişmem lazım ama hangisini alacağımı bir türlü çözemedim. Üzerinde yazan değerlerden birşey anlamadım.
240okr1 ve c1702 yazıyor termik sigortada okuyabildiğim kadariyla. 

Oto elektrikçi tanıdığa sordum, buralarda bulamazsın dedi. Ford dışında bircok markada biz direk bağlıyoruz dedi sorunla karşılaşmadık hic dedi ama bana sağlıklı gelmiyor. 

IMG_20250313_153904.jpg.4c4df630c30b0fd645335bed7f056217.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu sorun her araçta kronik.. sorun yok :)

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

KA'larda da kronik bir sorundu. Termik sigorta değil, adı kalorifer rezistansı diye geçiyor. Direk bağlayabilirsiniz ama 1-2-3. kademeleri kaybedersiniz. Gereksiz olur. Geçen @Emin Önal da kendi Golf'ünde değişmişti galiba.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Uğur Kamil yazdı:

T-cross'larda kronik olan özellikle 2022-2023 modellerde klimanın 1 2 3 kademede çalışmama sorunu ne zaman başıma gelecek derken bugün bir anda gitti :)

Parçayı söktüm, termik sigortaya paralel kablo bağlayınca sorun çözüldü ama sağlıklı birşey değil. Termik sigortayı değişmem lazım ama hangisini alacağımı bir türlü çözemedim. Üzerinde yazan değerlerden birşey anlamadım.
240okr1 ve c1702 yazıyor termik sigortada okuyabildiğim kadariyla. 

Oto elektrikçi tanıdığa sordum, buralarda bulamazsın dedi. Ford dışında bircok markada biz direk bağlıyoruz dedi sorunla karşılaşmadık hic dedi ama bana sağlıklı gelmiyor. 

IMG_20250313_153904.jpg.4c4df630c30b0fd645335bed7f056217.jpg

nasıl ya 2022 arabada bozulacak şey değilki bu? servisi zorlamak lazım.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

KA'larda da kronik bir sorundu. Termik sigorta değil, adı kalorifer rezistansı diye geçiyor. Direk bağlayabilirsiniz ama 1-2-3. kademeleri kaybedersiniz. Gereksiz olur. Geçen @Emin Önal da kendi Golf'ünde değişmişti galiba.

Golf' te değil, hanımın 2012 Corsa D'de değiştim, yeni sayılır. Kolayca buldum orjinalini parçacılarda.

Bence de biraz erken olmuş ya 2-3 yaşındaki araba için. Neyse ki değişimi kolay ve pahalı bir parça değil.   

Bence de direkt bağlama. Vag parçacısı yok mu hiç elindeki örnek ile gidip karşılaştırabileceğin ?

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Üstteki yeşil sigorta bölüm değişmez mi?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Sani Gerşon yazdı:

Ordaki termik sigortayi direk bagliyinca butun kademeler sorunsuz çalışıyor. 

Sadece ters bir durum olur aşırı isininca atacak bi parca yok. 

IMG_20250313_160840.jpg

Emin Önal yazdı:

Golf' te değil, hanımın 2012 Corsa D'de değiştim, yeni sayılır. Kolayca buldum orjinalini parçacılarda.

Bence de biraz erken olmuş ya 2-3 yaşındaki araba için. Neyse ki değişimi kolay ve pahalı bir parça değil.   

Bence de direkt bağlama. Vag parçacısı yok mu hiç elindeki örnek ile gidip karşılaştırabileceğin ?

Parcanin tamamini aramiyorum. Uc kismindaki termik sigortayi ariyorum. 

Parcanin tamamini bulmak kolay, diger kisimlarinda aorun yok gereksiz bosa fazla masraf. 

Metin Akbal yazdı:

Üstteki yeşil sigorta bölüm değişmez mi?

Bulabilirsem degistiricem. Bende o parcayi ariyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Doğan Arşiray yazdı:

nasıl ya 2022 arabada bozulacak şey değilki bu? servisi zorlamak lazım.

Malesef öyle. Grupta çok var bu durumu yaşayan. Garantisi devam eden araclarda ucretsiz değiştiriyor garantisi biten araclari umursamiyor. Hatta birinin garanti yeni bitmisti ona bile iyi niyet garantisi vs bile indirim yapmamislar. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Yazik markaya valla. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Uc kisimdaki termik sigortanin görevi aşırı isinma olup ters bi durum olmasini engellemek. 

Aslinda bozulmuyor parca, ısındığı icin atiyor. Normal sigorta gibi dusunulebilir. 

1 2 3 kademede calisirken govdesi el tutulamayacak kadar isiniyor. 

IMG_20250313_160840.jpg.2fff69eb402e4671f3d18cfc7609e0cf.jpg

Doğan Arşiray yazdı:

Yazik markaya valla. 

Elektirikci tanidiga gösterdim parcayi arkadas diyor 2022 senesinde bile hala eski sistemmi kullaniyorlar vw. Dijitale gecmemislermi 😀

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Internette bolca cesit var. 

Kac derece ve kac amper olani takmak lazim. 

Orjinalinin uzerinde yazilar var ama derece ve amper bilgisi göremedim. 

Screenshot_20250314_230823_com.android.chrome.jpg

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Uğur Kamil yazdı:

Internette bolca cesit var. 

Kac derece ve kac amper olani takmak lazim. 

Orjinalinin uzerinde yazilar var ama derece ve amper bilgisi göremedim. 

Screenshot_20250314_230823_com.android.chrome.jpg

İşte bulmuşsunuz T100 T250 vs birşeyler yazıyordur onu arttırıp derecesi çıkar 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...