Cem Işık Cuma 15:21 Paylaş Cuma 15:21 Mertol Kip yazdı: onların isimleride küfür kısaltması gibi yaw Öreke geliyor insanın aklına🥳 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Cuma 15:37 Yazar Paylaş Cuma 15:37 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hemen de şey yapıyorsunuz Valla iftira, tanımam etmem ben bişi yapmadım. Cem Işık yazdı: Öreke geliyor insanın aklına🥳 anasının mı ebesinin mi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 15:39 Paylaş Cuma 15:39 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hemen de şey yapıyorsunuz yazılımlıyız hızlıyız 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık Cuma 15:45 Paylaş Cuma 15:45 Mertol Kip yazdı: Valla iftira, tanımam etmem ben bişi yapmadım. anasının mı ebesinin mi? Rtük kapatsın sonra, bi forumumuz var onu da kaptırmayız😜 1 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar Cumartesi 17:06 Paylaş Cumartesi 17:06 Mertol ... Anca gördüm...Güzel günlerde kullan . 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Benim arabada anlayamadığım bir şey var. Şimdi bu araba satılırken 73kw kullanılabilir brütte ise 77 kw batarya diye satılıyor. buraya kadar tamam. Zaten öyle aldık. Ama şarj ederken hesapladığımda ister evden olsun isterse dışarıdan hep 82 kw civarı bir kapasite çıkıyor. Aradaki farkın nereden kaynaklandığını bulamadım. Başkalarına da sordum onlarda da durum aynı. Bunların yurtdışında 82 kw LFP bataryaya sahip bir modeli daha var ama o bize hiç gelmedi zaten. (230hp 169kw motor gücü 160 kw tan büyük olduğu ve %40 lık vergi dilimine girdiği için hiç ithal edilmedi. Ya da biz öyle biliyoruz.) Sadece dışarıdakilerden olsa hadi ölçüm hatası falan diyeceğimde benim smartMeter dan ölçtüğüm de aynı. Diğer elektriklilerde de böyle bir fark var mı? Aşağıdaki örnek mesela. 50.11 kw almışım, %61 dolmuş. %100 de 82kw yapar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce tamam gelmiş işte demek ki bu modeli... vesile ile bu vw olsa, gizli şarj özelliği diye konu açılabilirdi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 saat önce Paylaş 10 saat önce İnverter kaybı ve akü kaybı şarj sırasında 1c ile şarj veriyorsun 0.9 içinde kalıyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: İnverter kaybı ve akü kaybı şarj sırasında 1c ile şarj veriyorsun 0.9 içinde kalıyor Hangi inverter? Evden şarj ederken inverter var 11kw lık OBC var da dışarıdan DC ile şarj ederken inverterle ne alakası var ki? (Bu arada ikisinde de hesap aynı tutuyor.) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Akü.. dc de evet sadece akü Dc de akü daha çok ısınıyor akü şarj verimi daha düşük Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Akü.. dc de evet sadece akü Dc de akü daha çok ısınıyor akü şarj verimi daha düşük DC de sarj ederken isi pompasi calisiyor benimkinde. Batarya isisini dengeliyor muhtemelen. (Klima kapaliyken oluyor bu. Fanin srsini duyuyorum) %12 buyuk fark, sarj verimi dusuklugu ile aciklanabilir mi emin degilim. Opel e e-mail attim bakalim, anlariz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mertol Kip yazdı: DC de sarj ederken isi pompasi calisiyor benimkinde. Batarya isisini dengeliyor muhtemelen. (Klima kapaliyken oluyor bu. Fanin srsini duyuyorum) %12 buyuk fark, sarj verimi dusuklugu ile aciklanabilir mi emin degilim. Opel e e-mail attim bakalim, anlariz. opel bilmez onu. internette ara. düz aküyü şarj etsen bile kayıp var. kurşun aküyü.. yay değil ki bu yüzde yüz geri alacaksın... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Ureten onlar, onlar bilmeyecekse kim bilecek? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Ureten onlar, onlar bilmeyecekse kim bilecek? Üreten mühendise ulaşamazsın ki. Müşteri hizmetlerine ulaşırsın. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Üreten mühendise ulaşamazsın ki. Müşteri hizmetlerine ulaşırsın. Ben sansimi denedim. Bakalim anlariz. Musteri hizmetleri sonucta mabadindan uydurmayacak, birine soracak elbet. Ki opel in musteri hizmetleri iyi calisiyor gercekten. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Merakla bekliyorum. Cevap şu olmalı: " NMC batteries have a charging efficiency of about 85%. This means that 85-watt hours go into the battery for every 100-watt-hours taken out" LiFePO4 batteries have a charging efficiency of about 95% https://bigbattery.com/2022/05/31/lifepo4-batteries-vs-nmc-batteries-which-is-better/#:~:text=NMC batteries have a charging,-watt-hours taken out. Yorum bağlantısı
Recommended Posts