İçeriğe Yönlendir

Enjektör mü Kızdırma Bujisi mi ?

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Merhaba; 

Kia Sorento 2009 X-Force 233.000'de. 10 bin bakımı geçti. Para yok yapamıyorum :D mümkün olduğunca kullanmıyorum.

Soruma gelecek olursak son iki haftadır motor soğukken ilk çalıştırmada 5-10 saniye arasında  sonra bulut beyazına benzer renkte duman atıp kesiyor. Tabi o arada titreşimli çalışıyor. Sonra bir anda düzeliyor. Rolantide dalgalanma yok. Ancak sıcakken bu durum olmuyor. 

2 farklı ustaya sordum. Biri enjektör dedi diğeri kızdırma bujilerinden biri yada bir kaçı patlaktır dedi. 3. ye sorarsam motor inecek demesinden korkuyorum :D 

Sizce ne olabilir. :)

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Zayıf akünün yetmediği kızdırma bujisi, arızalı kızdırma bujisi, enjektör ayar bozulması.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tdci da aynı sonucun 8 farklı sebebi olabilir, ölçmke biçmek gerekir.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Ümit Türk yazdı:

Merhaba; 

Kia Sorento 2009 X-Force 233.000'de. 10 bin bakımı geçti. Para yok yapamıyorum :D mümkün olduğunca kullanmıyorum.

Soruma gelecek olursak son iki haftadır motor soğukken ilk çalıştırmada 5-10 saniye arasında  sonra bulut beyazına benzer renkte duman atıp kesiyor. Tabi o arada titreşimli çalışıyor. Sonra bir anda düzeliyor. Rolantide dalgalanma yok. Ancak sıcakken bu durum olmuyor. 

2 farklı ustaya sordum. Biri enjektör dedi diğeri kızdırma bujilerinden biri yada bir kaçı patlaktır dedi. 3. ye sorarsam motor inecek demesinden korkuyorum :D 

Sizce ne olabilir. :)

Saygılar. 

İlk çalıştırmada yaptığı için kızdırma bujileri suçlu gibi dursa da eğer arızalı olsa kızdırma bujisi yanıp söner. Zor çalışma olur ancak çalıştıktan sonra da sorun çıkmaz. Beyaz duman durumunda başka suçlulara da bakılabilir..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ümit Türk

Bakımda kontroller yapıldı.  4 ü bitik çıktı. Sökmeye çalıştı çeviremedi. Kırılma tehlikesi var dedi. Tekrar götüreceğim araba yatması gerek. Tornacı tanesine 1k istiyormuş :( 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Ümit Türk yazdı:

Tornacı tanesine 1k istiyormuş :( 

Usta kalmadı ki. Kendince O da haklı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ümit Türk yazdı:

Tornacı tanesine 1k istiyormuş

ister, sökme garantili mi?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Çağlar Bayur yazdı:

ister, sökme garantili mi?

Onu henüz anlaşmadık. Usta tornacı sökemeyebilir demedi. Bilemiyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...