Ümit Türk 15 Mart Paylaş 15 Mart Merhaba; Kia Sorento 2009 X-Force 233.000'de. 10 bin bakımı geçti. Para yok yapamıyorum mümkün olduğunca kullanmıyorum. Soruma gelecek olursak son iki haftadır motor soğukken ilk çalıştırmada 5-10 saniye arasında sonra bulut beyazına benzer renkte duman atıp kesiyor. Tabi o arada titreşimli çalışıyor. Sonra bir anda düzeliyor. Rolantide dalgalanma yok. Ancak sıcakken bu durum olmuyor. 2 farklı ustaya sordum. Biri enjektör dedi diğeri kızdırma bujilerinden biri yada bir kaçı patlaktır dedi. 3. ye sorarsam motor inecek demesinden korkuyorum Sizce ne olabilir. Saygılar. Yorum bağlantısı
Deniz Kom 15 Mart Paylaş 15 Mart Zayıf akünün yetmediği kızdırma bujisi, arızalı kızdırma bujisi, enjektör ayar bozulması. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart Paylaş 15 Mart tdci da aynı sonucun 8 farklı sebebi olabilir, ölçmke biçmek gerekir. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 15 Mart Paylaş 15 Mart Ümit Türk yazdı: Merhaba; Kia Sorento 2009 X-Force 233.000'de. 10 bin bakımı geçti. Para yok yapamıyorum mümkün olduğunca kullanmıyorum. Soruma gelecek olursak son iki haftadır motor soğukken ilk çalıştırmada 5-10 saniye arasında sonra bulut beyazına benzer renkte duman atıp kesiyor. Tabi o arada titreşimli çalışıyor. Sonra bir anda düzeliyor. Rolantide dalgalanma yok. Ancak sıcakken bu durum olmuyor. 2 farklı ustaya sordum. Biri enjektör dedi diğeri kızdırma bujilerinden biri yada bir kaçı patlaktır dedi. 3. ye sorarsam motor inecek demesinden korkuyorum Sizce ne olabilir. Saygılar. İlk çalıştırmada yaptığı için kızdırma bujileri suçlu gibi dursa da eğer arızalı olsa kızdırma bujisi yanıp söner. Zor çalışma olur ancak çalıştıktan sonra da sorun çıkmaz. Beyaz duman durumunda başka suçlulara da bakılabilir.. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 24 Mart Yazar Paylaş 24 Mart Bakımda kontroller yapıldı. 4 ü bitik çıktı. Sökmeye çalıştı çeviremedi. Kırılma tehlikesi var dedi. Tekrar götüreceğim araba yatması gerek. Tornacı tanesine 1k istiyormuş Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Mart Paylaş 24 Mart Ümit Türk yazdı: Tornacı tanesine 1k istiyormuş Usta kalmadı ki. Kendince O da haklı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mart Paylaş 24 Mart Ümit Türk yazdı: Tornacı tanesine 1k istiyormuş ister, sökme garantili mi? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 24 Mart Yazar Paylaş 24 Mart Çağlar Bayur yazdı: ister, sökme garantili mi? Onu henüz anlaşmadık. Usta tornacı sökemeyebilir demedi. Bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts