Ali Cihangiroğlu Cuma 10:52 Paylaş Cuma 10:52 ohoo mındar yağla unut, ne toz toprak nede kir, hatta oto yağlama bile yapar 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan Cuma 11:29 Paylaş Cuma 11:29 İlkay Başaran yazdı: Abi zaten motor stop konumda ve boştayken yağlanır zincir. Parmak kopartanlar motor viteste çalışırken işlem yapanlar. Dediğin gibi çok büyük tehlike.. İşte kolay diye, teker kendisi dönüyor diye daha az uğraşmalı olduğundan çok kişinin başvurduğu yöntem. Zinciri de alt kısmından iç yüzeyinden temizlemek EN kolayı.O iç yüzey arka dişliye gidiyor oysa... 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Cuma 11:33 Yazar Paylaş Cuma 11:33 Ali abi yine şovunu yapmış. Mz yapıştırmış konuya. Dün dün dün dün diye çalışır bu rolantide arada da bugün çeker. dün dün dün dün bugün bugün dün dün 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan Cuma 13:08 Paylaş Cuma 13:08 Ali'nin, bu forumda birinin sahip olduğu bir malı beğendiğini gördünüz mü? S500 alsan maybach tan başlar der. 1 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cuma 13:39 Paylaş Cuma 13:39 (düzenlendi) Önder Özcan yazdı: Ali'nin, bu forumda birinin sahip olduğu bir malı beğendiğini gördünüz mü? S500 alsan maybach tan başlar der. yoo beğendiğim çok şey var, mesela Komutan Muratın yer uçağı Saab, canavar gibi alet, Nc750 de güzel alet, bazı ufak tefek şeyleri var ama olsun, hepsinde var, benim kilyoda dahil buna, aslında herkesinki güzel, ben sadece hoşuma gitmeyen yönlerini yazıyorum İlkay Başaran yazdı: Ali abi yine şovunu yapmış. Mz yapıştırmış konuya. Dün dün dün dün diye çalışır bu rolantide arada da bugün çeker. dün dün dün dün bugün bugün dün dün ilk aklıma gelendide ondan, zonda nın ayıbı, koysana bir kılıf şu zincire ... bu biraz daha çtan çtan çtaann çtan çtan şeklinde esas dediğin ses bendekinde dün dün dün bugüüüün bundan araklama, Büyük babaya saygı.... Cuma 13:58 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 07:42 Yazar Paylaş Dün saat 07:42 Dede gergin. Basınçlı su ile yıkama, bezle kurulama sonrası castrol 15w50 ile yağlama. Fazlasını bezle alma. Bitti. İlkay Başaran yazdı: Haberleşelim abi. Bu arada tanıştırayım, kirli herry Öncesi. 3 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce güneş insinde biraz gezeyim hele, gaza geldim bak Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: güneş insinde biraz gezeyim hele, gaza geldim bak Bende ihbar edeyim. Evraksız motorla çıktı biri diye Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Ali Gülmez yazdı: zincirin germe mekanizması var mı ? Nasıl mekanizma o? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Bende ihbar edeyim. Evraksız motorla çıktı biri diye yok çözdüm, yazdıydım görmemişin sanırım, tarihi ruhsat geçerliymiş aynen kullanıyorum, noter olayı çözene dek 15 gün geçti, meğerse eski ruhsat TC no ile bağlantılı değilmiş, sisteme tanıtınca düzeldi, hemen daldım muayeneye, sadece plakada yenilendi, 2 vida vardı üstünde mecburen, ihbar etme sonra seni alırlar bak muayeneden kusursuz geçemedim, neymiş efendim ışıklarla oynayınca aydınlatma şiddetinde değişme varmış, yahu statörden alıyor gücü, gaza basınca oynar tabii, ki gaza basarak yaptırdım, sinyaller ve korna aküden güç alır bunda, gelde anlat, sonra kablo tesisatı düzgün serilmemişmiş, bak bak bak, ulen orjinal hali bu, ayrıca nerden anladın tesisatı, bakmadı bile, baksada anlayamazdıya zaten, uzun kısa ayarsızmış ki değil, sonucu pdf görüyorsun tabii, yoksa basıcam fırçayıda neyse hafif kusurlu geçtik dedim üstüne gitmedim artık, zaten hava fırın gibiydi hemen gazladım.... 22 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Nasıl mekanizma o? tak şundan dişliyde değiş 8li göbek tak, ek vitesin olur hem, gaz verirken değiştirme ama bak bu olabilir aslında haa, temizleme derdinde yok.... 22 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Kayışta çok kayıp oluyor. Zincir en kayıpsız aktarma sistemi. Hele şaftta iyice kayıp var.. KAyış sessiz olur ama o iyi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce İlkay Başaran yazdı: Kayışta çok kayıp oluyor. Zincir en kayıpsız aktarma sistemi. Hele şaftta iyice kayıp var.. evet doğrudur, kayış sessizlik için iyi aslında, hadi yağlamada yok diyim ama zaten dert değil, zinicir sesi rahatsız etmiyorsa pekte bir anlamı yok aslında, beni hiç rahatsız etmediydi, hatta duymadım desem yeridir... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 saat önce Paylaş 16 saat önce İlkay Başaran yazdı: Hele şaftta iyice kayıp var.. o nasıl oluyor lem? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce Çağlar Bayur yazdı: o nasıl oluyor lem? 2 kere 90 derece dönüyor kuvvet Ali Cihangiroğlu yazdı: evet doğrudur, kayış sessizlik için iyi aslında, hadi yağlamada yok diyim ama zaten dert değil, zinicir sesi rahatsız etmiyorsa pekte bir anlamı yok aslında, beni hiç rahatsız etmediydi, hatta duymadım desem yeridir... Zincir illa ses yapıyor abi şarşar. Biraz da motor yağıyla yağlıyor olmamın etkisi 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Çağlar Bayur yazdı: o nasıl oluyor lem? Şaft burulma yapıyormuş 😆😎 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Adnan Çakır yazdı: Şaft burulma yapıyormuş 😆😎 Tabiki burulma demiyoruz ama motordan çıkan hareketin yönünü 2 kere 90 derece çeviren aletin hareketli parça sayısı ve soğurduğu güç gerçeği ortada. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 saat önce Paylaş 14 saat önce İlkay Başaran yazdı: 2 kere 90 derece dönüyor kuvvet Zincir illa ses yapıyor abi şarşar. Biraz da motor yağıyla yağlıyor olmamın etkisi verim düşmez ki , karşı kuvvet artarsa bilemem de bamya kadar dişlinin yüzeyi kaç mm2 ki Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Çağlar Bayur yazdı: verim düşmez ki , karşı kuvvet artarsa bilemem de bamya kadar dişlinin yüzeyi kaç mm2 ki Zincire göre kayıp fazla işte. Hareketli parça fazla. Sen şaftlı racing makina gördün mü hiç? Ya da kayışlı? Dede işi şaft. Bu nc nasıl şaftlı olmamış ilginç.. 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Bu arada zincir aktarmadaki kayıp oranının yüzde 3 olduğunu yazayım. Kayış ve şaftı siz araştırırsınız. Şuraya agresif bir zincirli bırakalım. 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) Dün geziyorum, aha dedim vespa bayii, hemen atladım gts super250 ye, ulen niyeti bozsammı acaba demedim değil, eski kasasını pek sevmezdimde bu daha güzel olmuş, forza 250 ile aynı para, ne farkı var dersen en büyük farkı 80-90 ı geçince motor sesi yok, tcs kapatıp bastım, anında 120-130, 140 da canı bitiyor ama yeter, şeytan dürtüyor ama işte, zukutır alışkanlık yapıyor birazda 310 luğuda var ama mtv katlıyor ve ban 2hp kazandırıyor, gerisi aynı zaten... 13 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Vespa mı? Abi bırak ya. Yoğurt kovası kalitesinde plastiği, ufacık kasası. Şişme yelekli çakma sarışın motoru. O parayı o motora hayatta vermem. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 saat önce Paylaş 12 saat önce İlkay Başaran yazdı: zincir aktarmadaki kayıp oranının el arabasında 0 Yorum bağlantısı
Recommended Posts