Metin Uzunoğlu 18 saat önce Paylaş 18 saat önce İlkay Başaran yazdı: Okurken birşey olacak diye ben bile gerildim, motorun gergin olması çok normal. 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Okurken birşey olacak diye ben bile gerildim, motorun gergin olması çok normal. hislerime tercüman olan bir yazı olmuş, yeni kendime geldim de anca yazabildim. 3 Yorum bağlantısı
Emin Önal 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Artık Gergin denmesini hak ediyor tamam 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Headers a su değdiğini ilk defa gören masum köylü. 🤣 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Ahmet Kiriş yazdı: Headers a su değdiğini ilk defa gören masum köylü. 🤣 Olay alttan değme değil. Üstten akan suyun toplanıp komple radyatöre inmesi. Dumanı görsen sende noluyor derdin. Yağmurda farklı birçok motosiklet kullandım da depo üzerindeki tüm suyun doğrudan süzülüo bloğa aktığı tasarııma ilk defa denk geldim yalan yok. Alttaki foto nc grubundan alıntı. Bende bundan çok daha fazlaydı yandaki arabadakiler motosiklet yanıyor abi dediler hatta. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Ahmet Kiriş yazdı: Headers a su değdiğini ilk defa gören masum köylü. 🤣 Abi ben seni neden Emin zannedip öyle cevapladım ki uyku yetmedi sanırım // 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Muhittin Kaplan yazdı: İnsanlar tehlikeli görüyorlar ve evet riski yüksek. Diğer araçlara göre tehlikeli olması, yine diğer araçlardan kaynaklı. Eğitim tam da bunun için var. Bu riski nasıl en aza indiririz? Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Muhittin Kaplan yazdı: İnsanlar tehlikeli görüyorlar ve evet riski yüksek. Diğer araçlara göre tehlikeli olması, yine diğer araçlardan kaynaklı. Eğitim tam da bunun için var. Bu riski nasıl en aza indiririz? Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Muhittin Kaplan yazdı: İnsanlar tehlikeli görüyorlar ve evet riski yüksek. Diğer araçlara göre tehlikeli olması, yine diğer araçlardan kaynaklı. Eğitim tam da bunun için var. Bu riski nasıl en aza indiririz? Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Deniz olmasa boğulamaz. Çok iyi yüzme bilse de dalgalı, fırtınalı denizde boğulur. İst hep fırtınalı deniz. Ayvalık mis gibi. Hep ölüdeniz Mehmet Göktürk yazdı: Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Muhittin Kaplan yazdı: İnsanlar tehlikeli görüyorlar ve evet riski yüksek. Diğer araçlara göre tehlikeli olması, yine diğer araçlardan kaynaklı. Eğitim tam da bunun için var. Bu riski nasıl en aza indiririz? Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Koray Demir yazdı: Niye hasta olayım ki gayet memnun olurum 😊. Böylelerini takdir ediyorum. Kural neyse o sonuçta biz koymuyoruz trafik polisi dahil kimse kanunu esnetemez. Başka beklentimiz yok. Demekki motorcu can güvenliğini sağlama bahanesiyle kuralları gayet normalmiş gibi çiğneyebiliyor. Aslında anormal olan bu 😀 Motorcu ayrıca bekleyememeyi kendine hak olarak görüyor. Hatta kırmızıda dahi geçiyor. Özellikle sağa dönüşlerde daracık alana kör noktaya şerit bitimine vs giriyorlar yol hakkı bende beklemesi gerekiyor ama hep acelesi var ya bekleyemiyor sırf aracın altına almamak için özel çaba sarf ediyorum kaç kez denk geldim hiç dikkat etmiyorlar maalesef. Ölürse ölsün diyemiyorsun. Vicdani sorumluluğu var. Şu ikisi de kendi içerisinde çelişik mesela 😄 “Çok nizami kullanırım hasta olursun. Duran trafikte emniyet şeridi kullanıyoruz ama.” Örnek konuşma tarzı https://www.instagram.com/reel/Cu9B-vXOiyO/?igsh=MWU2Zng5MHlnaHpvbg== Örnek vakıa Aynı fikirdeyim koray ile Muhittin Kaplan yazdı: İnsanlar tehlikeli görüyorlar ve evet riski yüksek. Diğer araçlara göre tehlikeli olması, yine diğer araçlardan kaynaklı. Eğitim tam da bunun için var. Bu riski nasıl en aza indiririz? Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Koray Demir yazdı: Niye hasta olayım ki gayet memnun olurum 😊. Böylelerini takdir ediyorum. Kural neyse o sonuçta biz koymuyoruz trafik polisi dahil kimse kanunu esnetemez. Başka beklentimiz yok. Demekki motorcu can güvenliğini sağlama bahanesiyle kuralları gayet normalmiş gibi çiğneyebiliyor. Aslında anormal olan bu 😀 Motorcu ayrıca bekleyememeyi kendine hak olarak görüyor. Hatta kırmızıda dahi geçiyor. Özellikle sağa dönüşlerde daracık alana kör noktaya şerit bitimine vs giriyorlar yol hakkı bende beklemesi gerekiyor ama hep acelesi var ya bekleyemiyor sırf aracın altına almamak için özel çaba sarf ediyorum kaç kez denk geldim hiç dikkat etmiyorlar maalesef. Ölürse ölsün diyemiyorsun. Vicdani sorumluluğu var. Şu ikisi de kendi içerisinde çelişik mesela 😄 “Çok nizami kullanırım hasta olursun. Duran trafikte emniyet şeridi kullanıyoruz ama.” Örnek konuşma tarzı https://www.instagram.com/reel/Cu9B-vXOiyO/?igsh=MWU2Zng5MHlnaHpvbg== Örnek vakıa Aynı fikirdeyim koray ile 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Motorcu'ya nasıl yol verilir görün. Uygulayın. Karşı çıkan sizler takılmışsınız scooter tayfasında yaşayan serserilerin sürüşüne. Yol vermem beklesin o da kara taşıtı diyip kaç tane motor ezen sürücü var bakıldı mı sanmam? 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Servet Aydın yazdı: Motorcu'ya nasıl yol verilir görün. Uygulayın. Karşı çıkan sizler takılmışsınız scooter tayfasında yaşayan serserilerin sürüşüne. Yol vermem beklesin o da kara taşıtı diyip kaç tane motor ezen sürücü var bakıldı mı sanmam? Sabır önemli. 🤣 İlkay Başaran yazdı: Abi ben seni neden Emin zannedip öyle cevapladım ki uyku yetmedi sanırım // Yeni uyandım yatak keyfisi yapıyorum. 😎 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Denizde boğulma deniz kaynaklı tabi adamın hiç etkisi yok. Tüm güvenlik önlemlerini almış olması, yüzme için tüm eğitimleri alıp profesyonel seviyeye gelmesi sonrası, bir gerzek in "şaka" sı sonunda boğuluyorsa ya gerzekten ya denizdendir. (Ben tüm koruma ekipmanlarımı, özel kulak tıkacına kadar kullanıyorum, ehliyet yetmiyor gidiyor eğitim alıyorum, sonra biri dönülmemesi gereken bir yerde dönüyor.) Eğer ülkedeki ehliyetleme bilgi ve uygulama seviyesi yeterli diyorsanız ben başka birşey yazmayacağım, zira motosiklet kullanıcıları (sahibi demiyorum) dışında "bu işi iyi öğrenmeli ve ölmemeliyim, birilerine bela olmamalıyım" diyen başka sürücü grubu yok. Diğer gruplarda bu bilinç seviyesine gelelim sonra konuşuruz. (Konuyu da baltalıyoruz bu arada.) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Sonra konuşalım tamam. Peki biz de hata yapıyoruz denemiyor hep motorlar öncelikli.. ok. yol verme değil mesele. Rögar kapağından kaçıyorum ben onu göremezsin. Tam hamle yapacağımda nerden çıktığı belli olmadan önüme atlayamazsın. Mesele bu. Gece saat 02 de egzos bağırtıp herkesi uyandıramazsın. Diğerleri sizler canım ciğerim. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Muhittin Kaplan yazdı: (Konuyu da baltalıyoruz bu arada.) Yok abi ne demek ne güzel fikir alışverişi. Dedeye de ruh gelir belki hem 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Sonra konuşalım tamam. Peki biz de hata yapıyoruz denemiyor hep motorlar öncelikli.. ok. yol verme değil mesele. Rögar kapağından kaçıyorum ben onu göremezsin. Tam hamle yapacağımda nerden çıktığı belli olmadan önüme atlayamazsın. Mesele bu. Gece saat 02 de egzos bağırtıp herkesi uyandıramazsın. Diğerleri sizler canım ciğerim. Konumuz apaçiler değil, tüm motosiklet kullanıcılarının apaçi sınıfına sokulması ve onlara göre tavır alınması. Her yerde yazdığımı burayada yazıyorum, "o motosiklet yerine otomobil olsaydı ne yapardım" düşüncesi motofobik olmayı engeller. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce %90 apaçi olunca istatistik etki eder. O motorsiklet yerine otomobil olsa benim aracın güvenlik çemberine o kadar yanaşmaz zaten yanaşamaz. 1 metre boşluktan geçmez Motorcu arkadaşlarım da evet kardeşim iki araç arasından geçmemeliyiz DEMİYOR . 10 km daha hızlı gideceğim diyor demek ki aralardan gitmeyi hak görüyor. E kaza olur olacak o zaman. İstersen 80 kurs al saliselerle biyonik adam ol. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: %90 apaçi olunca istatistik etki eder. O motorsiklet yerine otomobil olsa benim aracın güvenlik çemberine o kadar yanaşmaz zaten yanaşamaz. 1 metre boşluktan geçmez Motorcu arkadaşlarım da evet kardeşim iki araç arasından geçmemeliyiz DEMİYOR . 10 km daha hızlı gideceğim diyor demek ki aralardan gitmeyi hak görüyor. E kaza olur olacak o zaman. İstersen 80 kurs al saliselerle biyonik adam ol. Hocam 10 km hızlı gidiyoruz diye araba arasından makasla sollamıyoruz ki, ben en azından. Neden böyle algı oluşuyor? Adamın arkasından gidince zaten sağa geçip yol veriyor araçlar özellikle motor büyükse. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 41 dakika önce Paylaş 41 dakika önce Sağa? Sağ yok ful şeritler dolu Motor özgürlük duygusu verdiği için trafiğe takılmama zorunluluğu hissi var tahmin ediyorum ben ana faktör o. Sakin sakin giderken yanımızdan vırrnnn diye bağırtıp sollsağlayanları demiyorum onlar bi başka alem. Korkuyoruz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 36 dakika önce Paylaş 36 dakika önce Yol veriyoruz tabi ama ya görmezsek? Ve bu itekleme beni rahatsız ediyor bi korna çalsan gelip kafa atıyor algı bu. Burayı tenzih ederim 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 35 dakika önce Yazar Paylaş 35 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: Sağa? Sağ yok ful şeritler dolu Motor özgürlük duygusu verdiği için trafiğe takılmama zorunluluğu hissi var tahmin ediyorum ben ana faktör o. Sakin sakin giderken yanımızdan vırrnnn diye bağırtıp sollsağlayanları demiyorum onlar bi başka alem Hocam ortak paydayı bulamayız çünkü ben ayvalık ve çevresi için, siz de doğal olarak ist için konuşuyorsunuz. Ben istanbulda motosiklet kullanır mıydım ona da emin değilim. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 32 dakika önce Paylaş 32 dakika önce Kendini göster, farın kornan düzgün olsun, reflektör yelek, ekipmanın yerinde olsun istanbulda birkaç gerzek dışında gayet güzel davranıyorlar. Ama bu birkaç gerzeği genellemek hatalı davranış. Mehmet Göktürk yazdı: Yol veriyoruz tabi ama ya görmezsek? Ve bu itekleme beni rahatsız ediyor bi korna çalsan gelip kafa atıyor algı bu. Burayı tenzih ederim Eğitimlerde "onlar görmüyor çünkü kutunun içindeler kendinizi göstermek için çaba sarfedin, görmek için elinizden geleni yapın" diyoruz. Başkalarının hatalarını bertaraf edip daha güzel motosiklet kullanmak için eğitim alıyoruz. Aynı şeyi kendini bilen otomobil kullanıcılarından da bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 dakika önce Paylaş 26 dakika önce İyi bir sürücü önde sizden önce logar kapağını görüp gereken tedbiri alıyor zati. O esnada taşıt sürücüsü sağ veya sola kaçıyor doğru olarak. Arkadaki iyi bir motorize sürücü ise o 50 senaryo hazırlıyor ve gerekeni yapıyor. Şuna da yol vermemek ne bileyim. Fakirler sağa çekilin🍆 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts