İçeriğe Yönlendir

Dedeye Sahip Çıkalım (Honda NC 750 X DCT)

İlkay Başaran

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Ne advsi abi ya. Avrupada scooteri motordan dahi saymazlar. Sen motorcu diyorsun kendine scooter ne ??

bununla sağa sola, pazara, arkadaşla muhabbete dükkana, dolanmaya gideceksin, şehir içinde zukutır şart, adv350 büyük bile hatta, rahatlığı için istiyorum, daha ufakta olur mesela, zimzonun tepesindeyim akşama kadar ama hızı düşük olunca ekstra dikkat gerekiyor, akışa uymak zor işlek yollarda, sonrası da gezme için adam gibi birşey lazım, sana gelicem turluycaz mesela :D 2 motor lazım bana anlayacağın, yada büyük alıcam zimzonlada idare edicem, bu daha olur gibi evet bu daha mantıklı....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bununla sağa sola, pazara, arkadaşla muhabbete dükkana, dolanmaya gideceksin, şehir içinde zukutır şart, adv350 büyük bile hatta, rahatlığı için istiyorum, daha ufakta olur mesela, zimzonun tepesindeyim akşama kadar ama hızı düşük olunca ekstra dikkat gerekiyor, akışa uymak zor işlek yollarda, sonrası da gezme için adam gibi birşey lazım, sana gelicem turluycaz mesela :D 2 motor lazım bana anlayacağın, yada büyük alıcam zimzonlada idare edicem, bu daha olur gibi evet bu daha mantıklı....

Motoru değiştirdiğimde trafik olmayan yerde sağ ayak arka frende 2 3 km hızla durmadan gidebildiğim kadar gider döner dururum hep motora alışmak için Ali abi. Ncde de yaptım baya bi bu antremanı. Frendeyken yarım debriyaj moduna alıyor bu şekilde motorun tepkilerine alışınca ayvalığın rum sokaklarına dalabiliyorsun ve scooterden on kere daha dengeli. Jantlar 17 çünkü. Scooterin 13 14 lük jantlarının 15 km de vereceği jiroskobik etkiyi bu çok daha düşük süratte veriyor dolayısı ile bu da denge demek. Bi ara denk gelirsek 20 metre yolu kim ayak koymadan en uzun sürede alacak yarışı yapalım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Motoru değiştirdiğimde trafik olmayan yerde sağ ayak arka frende 2 3 km hızla durmadan gidebildiğim kadar gider döner dururum hep motora alışmak için Ali abi. Ncde de yaptım baya bi bu antremanı. Frendeyken yarım debriyaj moduna alıyor bu şekilde motorun tepkilerine alışınca ayvalığın rum sokaklarına dalabiliyorsun ve scooterden on kere daha dengeli. Jantlar 17 çünkü. Scooterin 13 14 lük jantlarının 15 km de vereceği jiroskobik etkiyi bu çok daha düşük süratte veriyor dolayısı ile bu da denge demek. Bi ara denk gelirsek 20 metre yolu kim ayak koymadan en uzun sürede alacak yarışı yapalım.

Nc öyle evet, dct olayı süper, şehir içinde fazla kalabalıkta büyük kaçıyor, pratiklik açısından uymuyor bana...

yarışırız, dediğin gibi teker büyük olacakki denge daha iyi olsun, zimzonda zor, bende aynını yaparım alışma ve test etmede, hızlan tam fren durma testi, eğimli kaygan zeminde şevde mesela yan yan gitme gibi alıştırmalar (araziye giriş 1, bu seviye yeter bana) birde sağ ayak frende gaz  (debriyaj) gidon tam kırık sağa sola daire çizme faydalı oluyor, bu antreman daha faydalı, bunuda ekle sistemine, en pis olanıda mıcırda, amanın, mıcır çok fena harbiden, o yüzden arazi temel eğitimi almak faydalı oluyor, skutırda ölümcül oluyor bu arada.... burada sathi kaplama yapılan tamiratlı bölgeler var, gidiyorsun belli değil, birden mıcıra giriyorsun, adam silindir vurduktan sonra süpürür, yok arkadaş motor kullanmak için akrobasi yapmak lazım :angry:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

2 3 km hızla durmadan gidebildiğim kadar gider

bisiklet te yapabiliyor bunu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...