Metin Uzunoğlu 17 Nisan 2025 Paylaş 17 Nisan 2025 Mustafa Tüfekçi yazdı: Sakarya Mercedes için ustası bol bi yer Eski cenccilerin mekanı İzmitten çok giden var. Ben gitmedim ama işçilik parça vs burda çözemeyen orada çözüm arıyor. Ses yürüyen dışında olablir mi Düzcedekilerde hep orada.... Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 17 Nisan 2025 Paylaş 17 Nisan 2025 Zamanında 140k km de w212 e250 4m aracımda benzer şekilde rötardar sesi gibi ses geliyordu uzun yolda ön ve arka difransiyel yağını değiştirmiştik kesilmişti. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 18 Nisan 2025 Paylaş 18 Nisan 2025 Servet Aydın yazdı: Şaft denmiş bildirim geldi bi cx5 değil tabiki Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Aralık 2025 Yazar Paylaş 24 Aralık 2025 Evet şu S Başlığını biraz şenlendirelim buralar hep dutluk olmuş. Bu başlık yeni olmadığı eskiden açtığım için burdan devam ediyorum. Şimdi bu ön şaftı değiştik ama ben hala 80-90 km/s lere ulaşınca bir uğultu sesi duyuyordum, bunu benden başka bir tek TIR şöförü bir abim duydu Benim ustam bin böyle birşey yok bunda dedi kaç kere onuda söyleyeyim Kafayı takmıştım ama erteliyordum hep. Toplu bir girişme işi olunca buna da kafa göz daldık ( gerçekten kafa göz aşağıda göreceksiniz ) Öncelikle şaftı yeni değiştirdiğimiz için, Diferansiyel işinde nam salmış ve adları gibi temiz iş yapan Sakarya'da Temiz İş difearansiyele randevu alıp gittim. Çünkü ben artık bu sesin ön diferansiyelden veya yine eskisi gibi arka diferansiyelden gelmesinden şüphelendim. Usta ile gezdik dolandık, bu arabada diferansiyelden ses yok, bu balans dedi. Lifte kaldırıp baktık ve aşağıdaki videoyu çektik. Burdan dedik acaba problem şaft mı? şaftı aldığımız yerle konuştuk hiç böyle bir problem olmadığını değişim vs olmayacağını söylediler. Daha detaylı inceledik acaba şanzımandan çıkan kuyruk mili dedikleri ön şaftın şanzıman tarafında oturduğu dişliden mi diye, çıkmasını bulduk ( epey para ama değişmeyi göze almıştım). Şanzımana kafa göz dalındı, şanzıman inmedi ama arka tarafı söküldü kuruk mili çıkarıldı. Soldaki çıkma, sağdaki bizim parça. Ama gördük ki bu parçada ve içeride devamındaki dişlilerde bu yalpaya sebep olacak bir boşluk yok. (parçalar zaten aynı çıkmadı bu arada) Hal böyle olunca dişliyi geri gönderdik. Ben ön şaftı tekrar değişme kararı verdim. Şanzıman toplandı yeni şaft geldi. Sonraki video aşağıdaki gibi ama arabayı 3-5 km kullanıp deri koltukların restorasyonu için bırakınca tam test edemedim. Bugün aldım aracı biraz kullanayım yazacağım. Ama şaft değiştikten sonraki video şu: Bence bariz şekilde yalpa problemi gitmiş gibi ama teknik olarak gitti mi henüz bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Aralık 2025 Paylaş 24 Aralık 2025 Şaftta balans olsa deli gibi titretir arabayı 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Aralık 2025 Yazar Paylaş 24 Aralık 2025 Servet Aydın yazdı: Şaftta balans olsa deli gibi titretir arabayı Deli gibi olmasa da bence titriyordu (jantlarda/lastiklerden diyorlar hep), ama 80-90 dan sonra hissediyordum. Bundan da çıkmazsa daha da ne yaparım bilmem. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Aralık 2025 Yazar Paylaş 24 Aralık 2025 Servet Aydın yazdı: 4x4dyno bulsan da denesen bildiğin oralarda var mı abi yılbaşı haftası geleceğim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Aralık 2025 Paylaş 25 Aralık 2025 İzmit'te umran oto expertiz. Senin oralarda yokmu expertiz firması Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Aralık 2025 Yazar Paylaş 25 Aralık 2025 Servet Aydın yazdı: İzmit'te umran oto expertiz. Senin oralarda yokmu expertiz firması varda burdaki anlamaz bence böyle ince detaylardan Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Aralık 2025 Paylaş 25 Aralık 2025 Zaten hiçbiri anlamaz. Sen olduğu yerde dinlemiş olursun veya firma çalışanları belki yakalar sorunu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2025 Paylaş 25 Aralık 2025 şaftı söküp dışarıda balansına bakan ayar yapan yer yok mu? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Aralık 2025 Paylaş 25 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: şaftı söküp dışarıda balansına bakan ayar yapan yer yok mu? 1998 yılında kamyon şaft balansı yapan yer vardı Erzurumda şimdi varmı yokmu bilmiyorum.. 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Aralık 2025 Yazar Paylaş 25 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: şaftı söküp dışarıda balansına bakan ayar yapan yer yok mu? Ne yalan söyliyim uğraşmadım çıkan şaft bende duruyor ne yapacaksam 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 25 Aralık 2025 Paylaş 25 Aralık 2025 geçen sefaköy de gördüm itinalı şaft balansı yapılır diyor 1 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Aralık 2025 Yazar Paylaş 27 Aralık 2025 Servet Aydın yazdı: Şaftta balans olsa deli gibi titretir arabayı Abi bugün farklı bir yere daha gittim, standart arabalarla uğraşmıyorlar SWAP, modifiye falan ama sağlam işler. Sahibi Uğur abi, kızı/damadı komşumuz, ayrıca teyzeminde arkadaşları. Aha atölyesinde kendine ait aracından bir kesit, 1.400 Beygircik Uğur abi; biz 1000 beygir araba yapıyoruz şaftı yamultamıyoruz, normal kullanımla bir yere vurmamışsan alttan, şaft yamulmaz. Girdiği çıktığı yerlerde problem vardır dedi. Bu durumda tek şüpheli yer kalıyor ön diferansiyelin girişindeki rulmanlar veya dişli. Hatamız şaftın mafsalının bozulduğunu tam anlamadan arabayı 2bin km kullanmam, muhtemelen dönerken vura vura difide ayardan kaçırmış olabilir. Neyse benden başka kimse duymadığı için bunu bir kenara koydum, sesi başkaları duyana kadar devam Satılık 4MAtic ön şaft 2 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 (düzenlendi) Furkan Avcı yazdı: Satılık 4MAtic ön şaft Mustafa alabilir hazır aracın arkasında 4 matic yazıyor, bir yerinden başlamak lazım. 28 Aralık 2025 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Aralık 2025 Paylaş 28 Aralık 2025 Metin Uzunoğlu yazdı: Mustafa alabilir hazır aracın arkasında 4 matic yazıyor, bir yerinden başlamak lazım. Hahaha mantıklı Karda tek Matic zayıf geldi test ettim bugün Yorum bağlantısı
Recommended Posts