İçeriğe Yönlendir

Kaşıntı mı Gereklilik mi Bilemedim

Osman Ünal

Recommended Posts

Osman Ünal

Golf 11. senesinde, gerçi henüz 74K km de. 11 yıl boyunca bakım ve lastik hariç hiç bir masraf çıkarmadı. DSG bile patlamadı gerisini siz düşünün artık.

Biraz Golf ten sıkıldım biraz da kenarda ki 3 kuruşun sürekli erimesinden dolayı arabayı değiştireyim dedim.

Ben binek araçlardan keyif alıyorum suv sayılanlara bir türlü ısınamadım, bana keyif vermiyorlar. Pejo, Citroen, Opel, Reno, Honda, Toyota dolaştım,

hb fosil yakıtlı hoşuma giden bir tek Astra oldu, zaten diğerlerinde yok sayılır C4 hiç hoşuma gitmedi, Civic beğendim o da nerdeyse d sınıfını geçmiş, İst. işime yaramaz, uzun yol belki keyifli olabilir.

Ben bunları düşünürken hanım Golf gibi araba alacaksan değiştirme diye talimat verdi meğerse suv istiyormuş, sebebi ise daha komik, arabada sandalyede oturur gibi oturmak daha rahat ettiriyor muş ve tabii inip binerken ki rahatlık ta cabası.

velhasıl c suv alma gibi bir niyet oluştu, fosil yakıtlıları sıfır alma gibi bir imkanım yok, 2022-2023 model bir araç bakmam lazım, arabayı da alırsam yine 10 sene binerim bi aksilik olmaz ise.

1600-1800 aralığında bir şey bakayım diyorum, Golf ün üstüne 600-700 vererek halletmiş olurum diye bakıyorum.

Ne dersiniz tavsiyeler hangi yönde olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

74k dsg için bişey değil ki. Hibrit bakın misal vitara 1.4 4x4 gibi

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tiguan ve Kodiaq tan başkası olmaz bence :)

Sıfır T-Roc bile olur.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Hatırlarsan forumda Gökhan İn@l vardı, seninle birebir aynı senaryo, onda da golf vardı, Ona da bayramdan bir gün önce elektrikli Grandland aldık. İkinci el benzinli alacağına aynı paraya elektrikli almak "bence" daha mantıklı. VW ID4 olabilir (eskidi biraz, ve navigasyon ile tabela tanıma falan çalışmıyormuş nedenini ben anlamadım) 3008 in Allure versionu olabilir, ya da Grandland. TOGG falanda olabilir elbet. Ben TOGG un deri kalitesini falan beğeniyorum. Yazılımsal problemlerini de güya son güncelleme ile çözmüşler ama bilemem tabi. Ben neden seçmedim, 1, politik nedenler, 2 bu yazılım mevzuları, 3 Isı pompası yok, eğer bulabilirsen tesla da olabilir ama sıfırı biraz zor artık sanırım, yenisi kaça gelir bilmiyorum. 10 yılda 75 bin km yapan adam için ne kadar anlamlı tartışılır tabi ama elektriklide yakıt tüketimi benzinin 3 te biri dizelde yarısı kadar. Bunlarda Hyundai falan da var, onlar da seviliyor. iconiq5 mi ne var, fotolarda falan ufak gözüküyor ama alet gayet iri. Onların şarj süresi aşırı kısa diyorlar. Ama ben kendim deneyimlemedim. 

İlla benzinli diyorsan da Tiguan ya da 3008 dışında başka arabaya bakmaya bence gerek yok. Bunlar 1800 liraya dayanır muhtemelen. He eğer o kadar para harcamayayım diyorsan Grandland in önceki kasası da olabilirdi. Seven seviyor, ben aldım ama sevemedim, aldığım gün rengine kafayı takmıştım. Kafaya bir şeyleri taktımmı takıyorum malum. Onun dizeli olabilir aisin şanzımanlı dayanıklı motoru olan aslında kötü bir araba da denilemez. Ama o sınıfın geçer akçesi Tiguan ve 3008. Ya tutup tutmamasından bana ne diyorsan Citroen in C5 AirCrosslarının konforu gerçekten iyi.

Honda CRV de çok bıdı bıdı var. 2.0 motordan sonra bozdu diyorlar. Çift turbo ile alakalı özellikle. Ama HRV hybrid yakışıklı alet (bence) ancak o da ufak B SUV desen değil C SUV desen o d değil.

Şkodalar ile ilgilenmedim ama o fiyatlara zor biraz.

Aklıma gelmişken Renaultun modeli de kocaman. Onlar hybrid ama 8 litre falan yakıyor diyorlar. Benim şahsi tecrübem yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Taze kaza. Arkadaş 5 ay sonra toog'u aldı sorunları bitti diye. İlk alanlardandı. 1200.kişi mi neydi. Yola çıktı hop sağ ekran gidiyor. Ona bakayım vidyo çekeyim derken sol refüje dokunuyor. Toplarlayım derken savrulma başlıyor. Kaza sabiha yolunda. Esp vs hiç bir yok. Sağa bariyere giriyor. Araçtan iniyor araç kendi kendine çaprazdan paralel yöne kayıyor refüje karşı. Noluyo ak derken tekerlerin hala yavaş yavaş döndüğünü görüyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 4
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Benimde sizin gibi araç sıralaması vardı.

Golf 7, Golf 8 Astra 1.2 Edition ve suva geçelim geçmeyelim derken Astra Gs aldık.

Baktığım suvlarda 1800 civarına yeni eksik özellikli SUV yakıt cinsine bakmaksızın bulunabilir.1800 civarına 3008 elektrik, 1700 civarına 408, 1850 civarına Grandland 1.2 araçlar gördüm. Aklım Grandland ta kaldı. HRV için  iyi şeyler deniyor.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

Taze kaza. Arkadaş 5 ay sonra toog'u aldı sorunları bitti diye. İlk alanlardandı. 1200.kişi mi neydi. Yola çıktı hop sağ ekran gidiyor. Ona bakayım vidyo çekeyim derken sol refüje dokunuyor. Toplarlayım derken savrulma başlıyor. Kaza sabiha yolunda. Esp vs hiç bir yok. Sağa bariyere giriyor. Araçtan iniyor araç kendi kendine çaprazdan paralel yöne kayıyor refüje karşı. Noluyo ak derken tekerlerin hala yavaş yavaş döndüğünü görüyor. 

Var böyle hikayeler. Ek olarak dillendirilen parça ve servis sorunları da var tabi. 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Servet Aydın yazdı:

74k dsg için bişey değil ki. Hibrit bakın misal vitara 1.4 4x4 gibi

dsg den ben çok memnunum zaten, bir şey olmayacağını da biliyorum.

vitara hiç aklıma gelmedi inceleyeyim, yalnız yol gürültüsü çok fazla diye aklımda kalmıştı buna luzumsuz bir şekilde hassasım.

Metin Akbal yazdı:

Tiguan ve Kodiaq tan başkası olmaz bence :)

Sıfır T-Roc bile olur.

2017 tiguan comfort arkadaşımda var, 2024 r line kuzenimde, arada kullanıyorum bana çok keyif vermiyorlar, hele r line olan o vites seçici ile benim için fecaat.

Bir de bu sefer vw uzak durayım diyorum.

Mertol Kip yazdı:

Hatırlarsan forumda Gökhan İn@l vardı, seninle birebir aynı senaryo, onda da golf vardı, Ona da bayramdan bir gün önce elektrikli Grandland aldık. İkinci el benzinli alacağına aynı paraya elektrikli almak "bence" daha mantıklı. VW ID4 olabilir (eskidi biraz, ve navigasyon ile tabela tanıma falan çalışmıyormuş nedenini ben anlamadım) 3008 in Allure versionu olabilir, ya da Grandland. TOGG falanda olabilir elbet. Ben TOGG un deri kalitesini falan beğeniyorum. Yazılımsal problemlerini de güya son güncelleme ile çözmüşler ama bilemem tabi. Ben neden seçmedim, 1, politik nedenler, 2 bu yazılım mevzuları, 3 Isı pompası yok, eğer bulabilirsen tesla da olabilir ama sıfırı biraz zor artık sanırım, yenisi kaça gelir bilmiyorum. 10 yılda 75 bin km yapan adam için ne kadar anlamlı tartışılır tabi ama elektriklide yakıt tüketimi benzinin 3 te biri dizelde yarısı kadar. Bunlarda Hyundai falan da var, onlar da seviliyor. iconiq5 mi ne var, fotolarda falan ufak gözüküyor ama alet gayet iri. Onların şarj süresi aşırı kısa diyorlar. Ama ben kendim deneyimlemedim. 

İlla benzinli diyorsan da Tiguan ya da 3008 dışında başka arabaya bakmaya bence gerek yok. Bunlar 1800 liraya dayanır muhtemelen. He eğer o kadar para harcamayayım diyorsan Grandland in önceki kasası da olabilirdi. Seven seviyor, ben aldım ama sevemedim, aldığım gün rengine kafayı takmıştım. Kafaya bir şeyleri taktımmı takıyorum malum. Onun dizeli olabilir aisin şanzımanlı dayanıklı motoru olan aslında kötü bir araba da denilemez. Ama o sınıfın geçer akçesi Tiguan ve 3008. Ya tutup tutmamasından bana ne diyorsan Citroen in C5 AirCrosslarının konforu gerçekten iyi.

Honda CRV de çok bıdı bıdı var. 2.0 motordan sonra bozdu diyorlar. Çift turbo ile alakalı özellikle. Ama HRV hybrid yakışıklı alet (bence) ancak o da ufak B SUV desen değil C SUV desen o d değil.

Şkodalar ile ilgilenmedim ama o fiyatlara zor biraz.

Aklıma gelmişken Renaultun modeli de kocaman. Onlar hybrid ama 8 litre falan yakıyor diyorlar. Benim şahsi tecrübem yok. 

Aklımdan elektrikli geçmiyor değil, ama henüz güvenemiyorum, yoksa benim için en ideali o. Uzun yıllar kalacağı ve km yapmayacağı için her yıl git yağ değiştir bakım yaptır gibi dertlerden kurtulmuş oluyorsun, yılda 2-3 kez uzun yolu da dert etmeme gerek yok, emekli adam eskisi gibi bayramda seyranda koştur koştur yol yapmıyorum artık, max 150-200 km de yok sigara yok kahve molası verince takarız fişe.

Elektriklileri biraz daha araştırayım, geçenlerde yolda mola verdiğimizde id4 gördük hanım tipini çok sevmişti 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Corolla Cross o paralara alınabilir. Kullanıyorum, çok memnunum.

B suv olarak bakarsanız Renegade kullandım, hibritleri şu an gayet düzgün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Benimde sizin gibi araç sıralaması vardı.

Golf 7, Golf 8 Astra 1.2 Edition ve suva geçelim geçmeyelim derken Astra Gs aldık.

Baktığım suvlarda 1800 civarına yeni eksik özellikli SUV yakıt cinsine bakmaksızın bulunabilir.1800 civarına 3008 elektrik, 1700 civarına 408, 1850 civarına Grandland 1.2 araçlar gördüm. Aklım Grandland ta kaldı. HRV için  iyi şeyler deniyor.

Benim kararımda Astra 1.2 olacak gibiydi ama ültimatom sonrası her şey değişti. Grandland çok büyümüş veya bana öyle geliyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Byd seal udm-i alırdım net. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

tip ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bayilerde 2024 vitaralar vardı 1600 küsür gl paket dolu değil ama sıfır 1.4 hibrit 4x2

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:

tip ? 

Udm-i zaten hybrid oluyor. Paralel hybrid 15 kw bataryalı

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Sani Gerşon yazdı:

Corolla Cross o paralara alınabilir. Kullanıyorum, çok memnunum.

B suv olarak bakarsanız Renegade kullandım, hibritleri şu an gayet düzgün.

Motoru ve vergisi beni rahatsız eder, diğer yönlerden güzel seçenek.

B olmasın istiyorum şimdilik.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Osman Ünal yazdı:

Aklımdan elektrikli geçmiyor değil, ama henüz güvenemiyorum, yoksa benim için en ideali o. Uzun yıllar kalacağı ve km yapmayacağı için her yıl git yağ değiştir bakım yaptır gibi dertlerden kurtulmuş oluyorsun, yılda 2-3 kez uzun yolu da dert etmeme gerek yok, emekli adam eskisi gibi bayramda seyranda koştur koştur yol yapmıyorum artık, max 150-200 km de yok sigara yok kahve molası verince takarız fişe.

Elektriklileri biraz daha araştırayım, geçenlerde yolda mola verdiğimizde id4 gördük hanım tipini çok sevmişti 

ID4 sayın doç operatörü @H.Cenk Bayrakçı da var. Ben almadan önce epey bi testine falan baktım kötü değil bence. Yılbaşında 1600 küsurl liraya sıfırını falan satmışlar. Bayiiye gidip sormak lazım. Grandland dersen yarın buluşalım kullan bendekini. 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Ali Darbaz yazdı:

Çinlilerden şimdilik uzak durayım.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Mertol Kip yazdı:

ID4 sayın doç operatörü @H.Cenk Bayrakçı da var. Ben almadan önce epey bi testine falan baktım kötü değil bence. Yılbaşında 1600 küsurl liraya sıfırını falan satmışlar. Bayiiye gidip sormak lazım. Grandland dersen yarın buluşalım kullan bendekini. 

Grandland ı çok büyütmüşler Astra bakarken görmüştüm o kadar iri bir şey olmasın diyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Taigo taigo.

T-roc sadece 1.5 ile satılıyormuş yeni öğrendim bence saçma olmuş fiyatı da yükseltmiş. 1.0 ile gelseydi çok daha fazla satardı.

Taigo tipi biraz garip ama mantıklı duruyor. Beklentilerinizi tam karşılayacak gibi.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Görkem Karakaş yazdı:

Taigo taigo.

T-roc sadece 1.5 ile satılıyormuş yeni öğrendim bence saçma olmuş fiyatı da yükseltmiş. 1.0 ile gelseydi çok daha fazla satardı.

Taigo tipi biraz garip ama mantıklı duruyor. Beklentilerinizi tam karşılayacak gibi.

B suv ların tamamı bana bi tuhaf geliyor. vw gruba dönmek zorunda kalırsam sadece tiguan olur.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Karoq nasıl sizce

örnek

Binenler elektrikli Mini Countrymen’i de övüyor

örnek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Corolla CRV Hibrit alın. Hem SUV hem binek gibi

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Osman Ünal yazdı:

B suv ların tamamı bana bi tuhaf geliyor. vw gruba dönmek zorunda kalırsam sadece tiguan olur.

Golften sonra birçoğu kesmeyecek. İkinci el deyince o sebepten Tiguan dedim ama yakıt bagaj ve suv olunca bende sıfır Taigo öneririm büyük küçük coupe suv.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

2017 senesinde sıfır aldığım kodiaq ile 160.000 km'yi geride bıraktım. Dsg vs gibi bir sorun yaşamadım şükür. 

Ufak tefek sorunlar yaşandı elbet bu süreçte ama arabadan soğutacak, büyük masraf açıp can sıkacak şeyler değildi benim için. 2. el temiz bir araç bulursanız fiyatları tiguan'dan daha aşağıda olacaktır. Ama VW gruptan uzak duracağım denirse bilemem tabi.

Yenge de kullanacaksa, malum kodiaq'ın  boyutları biraz iridir, park sorunu vs yaşarız diyebilirsiniz. Geniş iç hacim, bagaj vs ihtiyacı var ise rakipsizdir diyebilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...